1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. TheMandarin

Posts by TheMandarin

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• TheMandarin
    • June 10, 2025 at 2:52 PM

Dobit iz 2024. je 0,06 Euro po dionici, ne razumijem zasto ljudi zele dividendu.

Dionica je skocila 27% u zadnjih mjesec dana i 70% u zadnjih 6 mjeseci, nekima to nije dosta?

• IG (ING-GRAD d.d.)

• TheMandarin
    • June 10, 2025 at 10:45 AM

IG dotaknuo 60,00 Euro, tko bi to ocekivao (tako brzo)?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• TheMandarin
    • May 21, 2025 at 10:07 AM
    Quote from mesetar

S PE 35 i bookom od 1,66 Eur, ovo nikako nije jeftino ni podcijenjeno.

Rast dobiti neće biti velik dalje i PE će teško padati.

Koga briga dok raste :)

Jedino što bi bilo puno ljepše da raste na fundamentima, kao KOEI i KODT(2). Vidjet ćemo što slijedi.

• Što smo danas tržili

• TheMandarin
    • May 19, 2025 at 11:03 AM

- HPB, predugo sam i držao

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• TheMandarin
    • May 12, 2025 at 11:10 AM
    Quote from vitoo
    Quote from Marty McFly

Meni se čini da je vrlo dobro da isplaćuju dividendu koja je za 17% viša od prošlogodišnje i gotovo dvostruko viša nego 2021. i pokazuje jasan trend rasta iz godine u godinu. Isto tako, dividendni prinos je najviši u zadnjih 10 godina (uz jedan izuzetak) što isto govori o smjeru i očekivanjima oko buduće cijene dionice. Ja osobno sam ugodno iznenađen i nadam se da će tako i nastaviti.

Toliko je vrlo dobro , s dividendom

Da sam sve prodao

Uložio u KODT , i u plusu 25%

u oko 40 dana

Krivo razmisljas, najlakse je biti general poslije bitke. Da si znao kako ce se kretati cijene na burzama mjesec dana, mogao bi se na opcijama i trgovini obogatiti vise nego da Eurojackpot dobijes. Da si uplatio one dobitne brojeve od prije par dana, na 2 Eura bi imao nekoliko milijuna.

Sto je bilo, bilo je, nema smisla razmisljati o propustenome. Treba uciti i ici dalje.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• TheMandarin
    • May 12, 2025 at 11:08 AM

U zadnje se vrijeme cini da su Koncari (KOEI, KODT i KODT2) debelo najbolje investicije na nasoj burzi.

Moze li se koja druga dionica pribliziti tome, ne samo cijenom nego i rastom poslovanja i pokazatelja, ako gledamo razdoblje od iducih godinu-dvije? Za Koncara se cini da i dalje ima potencijala za velikim rastom.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• TheMandarin
    • April 9, 2025 at 7:51 PM

Trump suspendirao carine svima osim Kini, sve leti u zeleno...

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• TheMandarin
    • April 4, 2025 at 11:17 AM
    Quote from goranlagea

KOEI je prema izvješćima u 2024 ostvario na tržištu Amerike i Australije samo 3% ukupnih prihoda, tako da bi vjerovao Kolaku da ih ovo neće previše osjećati. Ipak mi nije jasno zašto cijena KOEI još uvijek tone. Mislio sam da je ono s fondovima i usklađivanju pri kraju.

Rekao bih da je ideja manjih dioničara da se proda i čeka stabilizacija, što je jako teško prognozirati. Sve pada, je li pametnije biti "čvrste ruke" ili prodati da se kupi jeftinije? KOEI je pao 25%, to je postotak na kojem je svakome žao što nije prodao na 550 da danas kupi na 420. A hoće li još padati? Stanje s carinama i USA je nepredvidivo, ako Trump nastavi kako je krenuo stižu i recesija i inflacija.

• IG (ING-GRAD d.d.)

• TheMandarin
    • March 10, 2025 at 9:27 AM

Izgleda će IG otvoriti oko 54 Eura danas, na prodaji ima naloga oko 400k Euro, a na kupnji milijuncic.

• IG (ING-GRAD d.d.)

• TheMandarin
    • March 7, 2025 at 1:59 PM
    Quote from All
    Quote from TheMandarin

Ja sam dobio 82%, dokumente sam poslao u utorak 25.2.

Ja cu poceti pogadati. :) Stavio si oko 5 somića.

Dobro pogadjas, daj sad i druge :)

• IG (ING-GRAD d.d.)

• TheMandarin
    • March 7, 2025 at 1:44 PM

Ja sam dobio 82%, dokumente sam poslao u utorak 25.2.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• TheMandarin
    • March 4, 2025 at 10:24 AM

Ovo više ne izgleda kao mala korekcija?

• IG (ING-GRAD d.d.)

• TheMandarin
    • February 21, 2025 at 1:52 PM

Evo što je meni HITA javila vezano za upis dionica:

"nastavno na Vaš upit od jučer, upis ćete moći obaviti preko nas. Sve ćete moći odraditi online. Upis traje od 24.02. do 06.03. (zaključno do 12.00 sati)

Vi ćete nama u ponedjeljak mailom poslati koliko želite uplatiti, nakon toga Vam šaljemo Upisnicu s točnim podacima za uplatu. Kad zaprimite Upisnicu bit će ju potrebno potpisati i scan/fotografiju vratiti nazad na mail. Kako bi Upisnica bila valjana molim da nam potvrdite da će uplata biti s računa koji je prijavljen kod nas"

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• TheMandarin
    • February 17, 2025 at 3:53 PM

S obzirom na pad cijene KOEI i komentare da će mirovinski fondovi još prodavati znatne količine, treba li ovdje privremeno izaći s idejom vraćanja kad oni završe prodaju?

Ili mirno čekati izvješće bez panike?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• TheMandarin
    • February 11, 2025 at 11:44 AM

Valamar biljezi lijep rast u zadnje vrijeme, naravno otkad sam ga ja prodao.

Nemam bas dojam da ce nadolazeca turisticka sezona biti tako sjajna - na cemu se temelji ovaj rast?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• TheMandarin
    • January 14, 2025 at 10:37 AM

Dalekovod je dobro započeo godinu.

Kako sad pogoditi tko ce (ako ce) najvise rasti - Dalekovod, KOEI ili KODT?

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• TheMandarin
    • January 7, 2025 at 8:38 PM
    Quote from my moon

TRMD raste [tankeraš] pa bi i ovdje mogao zažuboriti optimizam ako krenu tankeri.

Rweoy, Veoey, engiy, lunmf idu prema dnu ciklusa i počinju rasti mjesec dva pred dividendu pa treba postaviti čeku.

Engiy lijepo osplati jednokratno 10%

TRMD raste par dana, nakon sto je pao 50% kroz nekoliko mjeseci...

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• TheMandarin
    • January 3, 2025 at 9:13 AM
    Quote from bubanj34

5.

još 10 bude naknadno.

lp,

Lani je bilo 5 Euro predujam + 8 Euro kasnije, otkud Vam informacija da će biti 10 Euro ostatak dividende ove godine?

• Kolike prinose ostvarujemo

• TheMandarin
    • January 1, 2025 at 1:30 PM

I ja sam ove godine na cca 34 posto prinosa. Kad vidim koliko su neke dionice rasle na našoj burzi, a kamoli američkoj, imam dojam da je to loše. S druge strane, treba biti realan, uz malo sreće i praćenja vijesti i foruma, zaradio sam za rabljeni auto.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• TheMandarin
    • December 2, 2024 at 10:28 AM

Je li jutros objavljena dodatna dividenda? Dionica dotakla 330 Euro.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt