Dalekovod je dobro započeo godinu.
Kako sad pogoditi tko ce (ako ce) najvise rasti - Dalekovod, KOEI ili KODT?
Dalekovod je dobro započeo godinu.
Kako sad pogoditi tko ce (ako ce) najvise rasti - Dalekovod, KOEI ili KODT?
TRMD raste [tankeraš] pa bi i ovdje mogao zažuboriti optimizam ako krenu tankeri.
Rweoy, Veoey, engiy, lunmf idu prema dnu ciklusa i počinju rasti mjesec dva pred dividendu pa treba postaviti čeku.
Engiy lijepo osplati jednokratno 10%
TRMD raste par dana, nakon sto je pao 50% kroz nekoliko mjeseci...
5.
još 10 bude naknadno.
lp,
Lani je bilo 5 Euro predujam + 8 Euro kasnije, otkud Vam informacija da će biti 10 Euro ostatak dividende ove godine?
I ja sam ove godine na cca 34 posto prinosa. Kad vidim koliko su neke dionice rasle na našoj burzi, a kamoli američkoj, imam dojam da je to loše. S druge strane, treba biti realan, uz malo sreće i praćenja vijesti i foruma, zaradio sam za rabljeni auto.
Je li jutros objavljena dodatna dividenda? Dionica dotakla 330 Euro.
Ex dividend dan 24.12.2024.,
Dividenda bruto 23,90 Euro u 2 isplate, prva 07.01., a druga 26.06.2025.
Odluka:
Predmetnim prijedlogom Odluke predlaže se isplata dividende na teret dijela zadržane dobiti 2023. godine u ukupnom iznosu 48.388.537,50 EUR, odnosno 23,90 EUR bruto po dionici i to isplatom:
1) u iznosu od 24.194.268,75 EUR odnosno 11,95 EUR bruto po dionici, koja tražbina za isplatu dividende dospijeva dana 7. siječnja 2025. (dan plaćanja – payment date),
2) u iznosu od 24.194.268,75 EUR odnosno 11,95 EUR bruto po dionici, koja tražbina za isplatu dividende dospijeva dana 26. lipnja 2025. (dan plaćanja – payment date), po ispunjenju uvjeta iz članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama, budući da iznos ovog dijela dividende predstavlja smanjenje redovnog osnovnog kapitala Banke.
Prijedlog obuhvaća isplatu dividende Dioničarima koji će na dan 24. prosinca 2024. godine biti evidentirani kao dioničari Banke u računalnom sustavu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. (SKDD) (record date), datum od kojeg će se trgovati dionicom Banke bez prava na isplatu dividende je 23. prosinca 2024. godine (ex date). Isplata dividende provest će se putem S
Zašto si ju kupovao ako želiš izaći?
Pa recimo da mi trebaju novci za xy nečega
Ako ti trebaju novci, onda ces prodati po bilo kojoj cijeni?
A ako si value investor kao što ti nadimak kaže, onda kupuj sada?
Nije baš jednostavno trgovati na našoj burzi i očekivati da će nakon pozitivnog izvješća cijena dionice rasti. Daleko smo mi od toga.
Danas konačno pada ovaj na 260👍
Pao je danas, a ja jucer kupio nekoliko dionica
Zbog tako lijepog uvoda, ,odgovorit ću ti "ugrubo" preko 100% sam u plusu s dionicom HPB...cca 90% portfelja,10 % na kripto trzistu
Prije toga bio sam u ATPL nažalost zbog više sile rata u uk morao sam prodati s 220% dobiti ali i kretenski platiti porez (visine novog auta...)na dobit jer je bila hitna prodaja u roku 2 godine.
Prije toga...itditd..usponi padovi usponi ,da se zaradit,moja vizija (se ostvarila ) je bila lova za mirovinu tako da ti dividenda donosi mjesecni prinos pozeljno bi bilo 1000e + mirovina. Da bi to postigao (ja sam poceo ulagat na burzu s 8000 eura) .....moras... imati ...više.. strpljenja i inox zeludac
Sretno
90% u jednoj dionici? To su onda zbilja optimisticna ocekivanja. Gdje vidite cijenu za 6 mjeseci, godinu ili 5 godina? Mislite li da ce vrijednost dionice biti fer izrazena dok god je struktura dionicara kakva je?
Za ATPL je steta kako je zavrsila, nju sam pratio od 2008, jedna od prvih dionica koje sam gledao kad sam dosao na burzu. Lekcije naucene te godine me i danas prate.
Svakako se na nasoj burzi da zaraditi, uostalom HPB je povukla preko 100% u zadnjih godinu, godinu i pol ako se ne varam.
Hvala na odgovoru.
Komentari na ovoj dionici su takvi da cijena HPB-a samo sto se nije raketirala u nebo.
Ja sam pocetkom godine zaradio par stotina eura kupnjom ispod 200 i prodajom oko 230.
Koliki je dionicarima koji pisu ovdje postotak portfelja u HPB-u?
Ode KOEI danas preko 400 na ATH!
Po meni je najveći problem ove firme jaki rast plača u RH kako sam čuo plače su dizali minimalno puno manje od inflacije, kako ćeš naći radnika za proizvodnju u Solinu kad radnik za sezonu može zaraditi skoro godišnju plaću u tvornici, zbog malih plača odlaze im i inženjer pa je pitanje kako ce ti novo ugovoreni poslovi bit napravljeni i kojom kvalitetom, mislim da su to najveći izazovi, prodat tvornicu u Solinu uopće nije luda ideja lokacija je super a u Dalmaciji su plače veliki problem zbog sezone
Nije plaČa nego plaĆa.
Neki ljudi vole raditi u struci i ne žele raditi s turistima. U sezoni se mora raditi 10-12-14 sati dnevno i više, i nema odmora niti kupanja po ljeti. Tko ima apartman ili dva, radije će odraditi svoju smjenu i biti na miru.
Nevjerovatno kakav rast, od 260 do 350 Eura u nekoliko dana!
Svaki dan je postalo živahno s ovim skokovima 5-10% pa i više.
Prošli tjedan KOEI, ovaj IGH i sada DLKV.
Tko je idući? Kad će ADPL?
Nije da se bunim na rast cijene, ima li neki razlog da je u par dana otislo sa 260 na 300 Eura?
Mozda se ocekuje nekakvo spektakularno izvjesce za nekoliko dana?
JDGT, RIVP, KODT, KOEI i za kikiriki od SPANa
Sve skupa 66 dionica na kupnji, lagano povlačenje cijene, je li to znak da bi se trebalo prebaciti u KODT?
Čemu takav rast danas, promakao mi je neki bitniji događaj?
Skratio SPAN pred neki dan, uzeo malo KODT-R.
SPAN, JDGT, KOEI, 7BET, RIVP, HPB
Planiram skratiti ili skroz prodati SPAN