Dobit iz 2024. je 0,06 Euro po dionici, ne razumijem zasto ljudi zele dividendu.
Dionica je skocila 27% u zadnjih mjesec dana i 70% u zadnjih 6 mjeseci, nekima to nije dosta?
Dobit iz 2024. je 0,06 Euro po dionici, ne razumijem zasto ljudi zele dividendu.
Dionica je skocila 27% u zadnjih mjesec dana i 70% u zadnjih 6 mjeseci, nekima to nije dosta?
IG dotaknuo 60,00 Euro, tko bi to ocekivao (tako brzo)?
S PE 35 i bookom od 1,66 Eur, ovo nikako nije jeftino ni podcijenjeno.
Rast dobiti neće biti velik dalje i PE će teško padati.
Koga briga dok raste
Jedino što bi bilo puno ljepše da raste na fundamentima, kao KOEI i KODT(2). Vidjet ćemo što slijedi.
- HPB, predugo sam i držao
Meni se čini da je vrlo dobro da isplaćuju dividendu koja je za 17% viša od prošlogodišnje i gotovo dvostruko viša nego 2021. i pokazuje jasan trend rasta iz godine u godinu. Isto tako, dividendni prinos je najviši u zadnjih 10 godina (uz jedan izuzetak) što isto govori o smjeru i očekivanjima oko buduće cijene dionice. Ja osobno sam ugodno iznenađen i nadam se da će tako i nastaviti.
Toliko je vrlo dobro , s dividendom
Da sam sve prodao
Uložio u KODT , i u plusu 25%
u oko 40 dana
Krivo razmisljas, najlakse je biti general poslije bitke. Da si znao kako ce se kretati cijene na burzama mjesec dana, mogao bi se na opcijama i trgovini obogatiti vise nego da Eurojackpot dobijes. Da si uplatio one dobitne brojeve od prije par dana, na 2 Eura bi imao nekoliko milijuna.
Sto je bilo, bilo je, nema smisla razmisljati o propustenome. Treba uciti i ici dalje.
U zadnje se vrijeme cini da su Koncari (KOEI, KODT i KODT2) debelo najbolje investicije na nasoj burzi.
Moze li se koja druga dionica pribliziti tome, ne samo cijenom nego i rastom poslovanja i pokazatelja, ako gledamo razdoblje od iducih godinu-dvije? Za Koncara se cini da i dalje ima potencijala za velikim rastom.
Trump suspendirao carine svima osim Kini, sve leti u zeleno...
KOEI je prema izvješćima u 2024 ostvario na tržištu Amerike i Australije samo 3% ukupnih prihoda, tako da bi vjerovao Kolaku da ih ovo neće previše osjećati. Ipak mi nije jasno zašto cijena KOEI još uvijek tone. Mislio sam da je ono s fondovima i usklađivanju pri kraju.
Rekao bih da je ideja manjih dioničara da se proda i čeka stabilizacija, što je jako teško prognozirati. Sve pada, je li pametnije biti "čvrste ruke" ili prodati da se kupi jeftinije? KOEI je pao 25%, to je postotak na kojem je svakome žao što nije prodao na 550 da danas kupi na 420. A hoće li još padati? Stanje s carinama i USA je nepredvidivo, ako Trump nastavi kako je krenuo stižu i recesija i inflacija.
Izgleda će IG otvoriti oko 54 Eura danas, na prodaji ima naloga oko 400k Euro, a na kupnji milijuncic.
Ja sam dobio 82%, dokumente sam poslao u utorak 25.2.
Ja cu poceti pogadati.
Stavio si oko 5 somića.
Dobro pogadjas, daj sad i druge
Ja sam dobio 82%, dokumente sam poslao u utorak 25.2.
Ovo više ne izgleda kao mala korekcija?
Evo što je meni HITA javila vezano za upis dionica:
"nastavno na Vaš upit od jučer, upis ćete moći obaviti preko nas. Sve ćete moći odraditi online. Upis traje od 24.02. do 06.03. (zaključno do 12.00 sati)
Vi ćete nama u ponedjeljak mailom poslati koliko želite uplatiti, nakon toga Vam šaljemo Upisnicu s točnim podacima za uplatu. Kad zaprimite Upisnicu bit će ju potrebno potpisati i scan/fotografiju vratiti nazad na mail. Kako bi Upisnica bila valjana molim da nam potvrdite da će uplata biti s računa koji je prijavljen kod nas"
S obzirom na pad cijene KOEI i komentare da će mirovinski fondovi još prodavati znatne količine, treba li ovdje privremeno izaći s idejom vraćanja kad oni završe prodaju?
Ili mirno čekati izvješće bez panike?
Valamar biljezi lijep rast u zadnje vrijeme, naravno otkad sam ga ja prodao.
Nemam bas dojam da ce nadolazeca turisticka sezona biti tako sjajna - na cemu se temelji ovaj rast?
Dalekovod je dobro započeo godinu.
Kako sad pogoditi tko ce (ako ce) najvise rasti - Dalekovod, KOEI ili KODT?
TRMD raste [tankeraš] pa bi i ovdje mogao zažuboriti optimizam ako krenu tankeri.
Rweoy, Veoey, engiy, lunmf idu prema dnu ciklusa i počinju rasti mjesec dva pred dividendu pa treba postaviti čeku.
Engiy lijepo osplati jednokratno 10%
TRMD raste par dana, nakon sto je pao 50% kroz nekoliko mjeseci...
5.
još 10 bude naknadno.
lp,
Lani je bilo 5 Euro predujam + 8 Euro kasnije, otkud Vam informacija da će biti 10 Euro ostatak dividende ove godine?
I ja sam ove godine na cca 34 posto prinosa. Kad vidim koliko su neke dionice rasle na našoj burzi, a kamoli američkoj, imam dojam da je to loše. S druge strane, treba biti realan, uz malo sreće i praćenja vijesti i foruma, zaradio sam za rabljeni auto.
Je li jutros objavljena dodatna dividenda? Dionica dotakla 330 Euro.