KODT kreće u lov na MDKA kao najskuplju dionicu na tržištu.
Kako sam ga zacoprao s ovim komentarom
KODT kreće u lov na MDKA kao najskuplju dionicu na tržištu.
Kako sam ga zacoprao s ovim komentarom
ZSE postala volatilna kao NYSE, svaki dan netko leti preko 10% a neki i više.
Tko to više može pratiti?
Tesko ce fondovi tolike iznose prodati preko nase burze. Taj "visak" ce morati ici preko vecih blok transakcija.
Smisao toga da se mirovinski fond rjesava dionice na kojoj se ovoliko zaradjuje apsolutno ne postoji. Udjeli u 2. stupu, umjesto da vrijede vise, ce vrijediti manje. Svi znamo koliko su mirovinci profulali s ulaganjima. Jedno pogode i onda se njega rjesavaju...
Prema objavi na ZSE, u prvih 5 mjeseci IG već ima 10 milijuna eura dobiti:
Valjda će dobro nastaviti u ostatku godine.
Dobit iz 2024. je 0,06 Euro po dionici, ne razumijem zasto ljudi zele dividendu.
Dionica je skocila 27% u zadnjih mjesec dana i 70% u zadnjih 6 mjeseci, nekima to nije dosta?
IG dotaknuo 60,00 Euro, tko bi to ocekivao (tako brzo)?
S PE 35 i bookom od 1,66 Eur, ovo nikako nije jeftino ni podcijenjeno.
Rast dobiti neće biti velik dalje i PE će teško padati.
Koga briga dok raste
Jedino što bi bilo puno ljepše da raste na fundamentima, kao KOEI i KODT(2). Vidjet ćemo što slijedi.
- HPB, predugo sam i držao
Meni se čini da je vrlo dobro da isplaćuju dividendu koja je za 17% viša od prošlogodišnje i gotovo dvostruko viša nego 2021. i pokazuje jasan trend rasta iz godine u godinu. Isto tako, dividendni prinos je najviši u zadnjih 10 godina (uz jedan izuzetak) što isto govori o smjeru i očekivanjima oko buduće cijene dionice. Ja osobno sam ugodno iznenađen i nadam se da će tako i nastaviti.
Toliko je vrlo dobro , s dividendom
Da sam sve prodao
Uložio u KODT , i u plusu 25%
u oko 40 dana
Krivo razmisljas, najlakse je biti general poslije bitke. Da si znao kako ce se kretati cijene na burzama mjesec dana, mogao bi se na opcijama i trgovini obogatiti vise nego da Eurojackpot dobijes. Da si uplatio one dobitne brojeve od prije par dana, na 2 Eura bi imao nekoliko milijuna.
Sto je bilo, bilo je, nema smisla razmisljati o propustenome. Treba uciti i ici dalje.
U zadnje se vrijeme cini da su Koncari (KOEI, KODT i KODT2) debelo najbolje investicije na nasoj burzi.
Moze li se koja druga dionica pribliziti tome, ne samo cijenom nego i rastom poslovanja i pokazatelja, ako gledamo razdoblje od iducih godinu-dvije? Za Koncara se cini da i dalje ima potencijala za velikim rastom.
Trump suspendirao carine svima osim Kini, sve leti u zeleno...
KOEI je prema izvješćima u 2024 ostvario na tržištu Amerike i Australije samo 3% ukupnih prihoda, tako da bi vjerovao Kolaku da ih ovo neće previše osjećati. Ipak mi nije jasno zašto cijena KOEI još uvijek tone. Mislio sam da je ono s fondovima i usklađivanju pri kraju.
Rekao bih da je ideja manjih dioničara da se proda i čeka stabilizacija, što je jako teško prognozirati. Sve pada, je li pametnije biti "čvrste ruke" ili prodati da se kupi jeftinije? KOEI je pao 25%, to je postotak na kojem je svakome žao što nije prodao na 550 da danas kupi na 420. A hoće li još padati? Stanje s carinama i USA je nepredvidivo, ako Trump nastavi kako je krenuo stižu i recesija i inflacija.
Izgleda će IG otvoriti oko 54 Eura danas, na prodaji ima naloga oko 400k Euro, a na kupnji milijuncic.
Ja sam dobio 82%, dokumente sam poslao u utorak 25.2.
Ja cu poceti pogadati.
Stavio si oko 5 somića.
Dobro pogadjas, daj sad i druge
Ja sam dobio 82%, dokumente sam poslao u utorak 25.2.
Ovo više ne izgleda kao mala korekcija?
Evo što je meni HITA javila vezano za upis dionica:
"nastavno na Vaš upit od jučer, upis ćete moći obaviti preko nas. Sve ćete moći odraditi online. Upis traje od 24.02. do 06.03. (zaključno do 12.00 sati)
Vi ćete nama u ponedjeljak mailom poslati koliko želite uplatiti, nakon toga Vam šaljemo Upisnicu s točnim podacima za uplatu. Kad zaprimite Upisnicu bit će ju potrebno potpisati i scan/fotografiju vratiti nazad na mail. Kako bi Upisnica bila valjana molim da nam potvrdite da će uplata biti s računa koji je prijavljen kod nas"
S obzirom na pad cijene KOEI i komentare da će mirovinski fondovi još prodavati znatne količine, treba li ovdje privremeno izaći s idejom vraćanja kad oni završe prodaju?
Ili mirno čekati izvješće bez panike?
Valamar biljezi lijep rast u zadnje vrijeme, naravno otkad sam ga ja prodao.
Nemam bas dojam da ce nadolazeca turisticka sezona biti tako sjajna - na cemu se temelji ovaj rast?