https://www.nytimes.com/article/prepar…l#link-25f79cec
Evo što Ameri između ostalog savjetuju kako se pripremiti za epidemiju korona virusa.😂
Ako ste zabrinuti za stanje na burzi .....duboko udahnite.
https://www.nytimes.com/article/prepar…l#link-25f79cec
Evo što Ameri između ostalog savjetuju kako se pripremiti za epidemiju korona virusa.😂
Ako ste zabrinuti za stanje na burzi .....duboko udahnite.
Meni se ova izmjena u natječaju i produljenje roka čini kao neutralna vijest....ni dobra , ni loša. Jedino je tajming upitan.....ako je Aztn donijela odluku u petak , dostavila je zadnjeg dana roka u ponedjeljak , zašto se čekalo s objavom do danas ?
Uobičajeno je da se ponude šalju u zadnji čas tako da je ova izmjena natječaja trebala biti objavljena u ponedjeljak ujutro prije nego što su ponude pristigle ( ako su pristigle ).
Inače mi se čini da je i bilo potrebno izmijeniti formulaciju " dokazano relevantno stručno iskustvo u području telekomunikacija " jer je takav izričaj podložan arbitrarnosti , slobodnoj , diskrecionoj ocjeni i diskriminaciji ponuđača jer nema jasnih kriterija po kojima se može ustvrditi nečije relevantno stručno iskustvo.
Ponude zaprimljene nakon 12:00 sati po srednjoeuropskom vremenu dana 2. ožujka 2020.
neće se smatrati pogodnima za razmatranje te će biti odbijene.
Znači što je stiglo/zaprimljeno do 12:00 sati uzima se u razmatranje. Bilo u e-obliku ili preporučano.
Izvornik ponude šalje se preporučeno poštom i smatra se verifikacijom ponude poslane mailom.
Nije potrebno spominjati mogućnosti zloupotrebe e pošte.
Ako je za oboje rok bio danas do podneva onda su međunarodni ponuđači , opreza radi , morali ponude poslati poštom najmanje tjedan dana prije roka. Da ih slučajno ne zezne poštar.
Sve što se šalje preporučenim pošiljkom poslano je u roku ako je predano poštanskom uredu do isteka određenog roka.( to je obično do ponoći posljednjeg dana roka , a u ovom slučaju danas do 12 sati )
U konkretnom slučaju , da li bi bila valjana ponuda poslana mailom , a ne potvrđena u papirnatom obliku preporučeno poštom. Jer to je navedeno kao jedan od uvjeta.
Rok za slanje ponuda mailom bio je danas do 12 sati , a izvornik ponude ponuđač je dužan poslati preporučeno poštom na adresu financijskog ili pravnog savjetnika.
Vjerojatno je i rok za slanje preporučene pošiljke bio danas do podneva pa u tome slučaju potrebno je pričekati nekoliko dana da poštom pristignu ponude jer bez toga moglo bi se smatrati da ponude poslane mailom nisu valjane .
Tako da je vjerojatnije da se i ako uopće bude izašla kakva obavijest o pristiglim ponudama , može očekivati tek krajem tjedna.
15:54:38 6,00 750 4.500,00 15:54:38 6,00 30.850 185.100,00 15:54:38 6,00 2000 12.000,00 15:54:38 6,00 3000 18.000,00 15:54:38 6,00 3000 18.000,00 15:54:38 6,00 1000 6.000,00 15:54:38 6,00 600 3.600,00 15:54:38 6,00 4150 24.900,00 Baš lijepo za vidjeti, svi mali naši forumaši jeftino kupili, jel tako?
Osim ovih par transakcija. Što kažete na ovo, nek si svatko sam prevodi.
Upravo tako kolega , ja sam danas prvi put ušla sa dvije veće transakcije i 6,40 je bio veliki uspjeh. Ne možeš blizu po 6,0 ,to je rezervirano samo za odabrane ,realnost na našoj ZSE.
--Maistra danas sve