1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • March 12, 2020 at 10:31 PM

Kolege borsa i jack_ Zg .....zar ne shvaćate da je HANFA vaš prijatelj i želi vam sve najbolje , a prave prijatelje treba slušati i biti strpljiv ....teška su vremena.

Popijte pokoju Koronu , odmorite , predahnite , ne srljajte , ništa vam još neće pobjeći.

• Ledica
    • March 12, 2020 at 9:23 PM

Evo malo komparac

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    ije s 1929.g

• Ledica
    • March 12, 2020 at 9:46 AM

Ako mogu ljudi u karantenu, mogu i burze..... ja bih zatvorila europske i američke burze na najmanje dva tjedna. Manje njih će umrijeti zbog toga nego zbog korone.😂

• CORONA virus

• Ledica
    • March 11, 2020 at 6:17 PM

U Italiji opet rekord , u posljednja 24 sata umrlo 196 ljudi.

• Ledica
    • March 11, 2020 at 3:55 PM
    Quote from kanabis

Kad uci u turiste?

Slijedeće godine negdje u ovo vrijeme.

Bit će povoljno za ulaz.

• CORONA virus

• Ledica
    • March 11, 2020 at 2:26 PM

Brutalni rast zaraženih u Sloveniji.

Deset novih u zadnja dva sata.

Slovenija gubi bitku s koronom.😰

• Ledica
    • March 11, 2020 at 11:03 AM
    Quote from Manu

Jasno je i zašto. Proračunski prihodi se urušavaju jer je proračun baziran na PDV-u i trošarinama na gorivo. A ti se prihodi sada tope kao crobex. Nastati će rupetina u proračunu. Hoće li opet pozvati upomoć Jacin harač za koji zamalo nije dobila Nobela?

Ministar Marić bi već trebao razmišljati o rebalansu proračuna...varijanta B.... varijanta C....ne , nije prerano.

• CORONA virus

• Ledica
    • March 10, 2020 at 11:48 PM
    Quote from barbosa

U Italiji od koronavirusa umrlo 168 ljudi, najviše u jednom danu dosa

toliko o komparaciji sa gripom...mi smo za sada malo izloženi i ako želimo da tako i ostane onda se treba max povući, društvene aktivnosti svesti na najmanje moguče , malo više biti doma, kafiće i šoping centre zaboraviti na neko vrijeme,izbjegavati javni prevoz tko može i na posao ići autom a dobro bi bilo da se škole i fakulteti zatvore na par tjedana

Kod nas još nije alarmantno stanje , ali baš u tome je stvar , treba biti tri koraka ispred korone jer kad situacija eskalira onda ćemo s mjerama kaskati za virusom koji se može oteti kontroli kao što se desilo Talijanima.

Predugo smo oklijevali s donošenjem oštrijih mjera pa me brine što će biti u narednih nekoliko dana sa svim onim Talijanima koji su zbrisali iz zaraženih područja u našu Istru , na otoke i Kvarnersko primorje.

A kako u svakom zlu ima i mrvica pozitivnog možda ova karantena u kojoj se našla Italija , kad društveni život zamre i jedina dostupna aktivnost postane "sirotinjska zabava " popravi natalitetnu sliku najstarije nacije u Europi.

• Ledica
    • March 10, 2020 at 6:20 PM
    Quote from hugh

neznam da li svekoliko pučanstvo zna da se i od Side umire, da lijeka nema a svi se svejedno j.bu.....🤣🤗🤩.......tako i ovi nas sada.....

Svekoliko pučanstvo sigurno zna , a vama poštovani kolega za informaciju da lijekovi za liječenje AIDS-a postoje , čak što više, i oboljeli od korona virusa ih dobivaju tako da vam sida danas nije više smrtonosna nego kronična bolest.

• Ledica
    • March 10, 2020 at 3:38 PM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from StatusQuo

Ovaj put je samo malo vise ljudi kihnilo ;(

naravno da mi je žao zbog toga ali koliko je ljudi ove god umrlo od obične gripe pa nitko o tome previše ne piše. Ovo je obična histerija i dobro je došla za skupljanje jeftinih dionica.

Nevjerojatno je kako još mnogi nisu uočili bitnu razliku između gripe i korona " prehlade ".

I nije čak ni toliko bitna stopa smrtnosti koja je kod gripe dvadeset puta manja već je problem korone u činjenici da oko 20% oboljelih treba hospitalizaciju , a dobar dio od njih i intenzivnu skrb sa respiratorima i drugim uređajima za održavanje života. A to ni jedan zdravstveni sustav ne može podnijeti ukoliko epidemija izmakne kontroli i počne se eksponencijalno širiti.

Osim nedostatka mjesta i aparature u bolnicama još je veći problem raspoloživo zdravstveno osoblje , a s tim problemom ozbiljno su suočeni u sjevernim pokrajinama Italije gdje liječnici i medicinske sestre rade danonoćno , bez smijena i radnog vremena i bez kontakta sa svojim obiteljima u strahu da ih ne zaraze.

Razmjeri ove katastrofe i napori ljudi koji su u središtu ili na prvoj liniji fronte bit će nam poznati tek kad sve ovo završi.

• Ledica
    • March 9, 2020 at 11:22 PM
    Quote from noviulagac

sada vise nije bitno u kojem ce smjeru burze sutra.

Jedino bitno je hoce li uskoro nekakvo cjepivo protiv ovog zla.

Inace oporavak mi necemo dozivjeti

https://www.gilead.com/purpose/advanc…ealth/ccovid-19

Jedan od mnogobrojnih pokušaja....možda upali.

Sorry , link ne radi.

• Ledica
    • March 9, 2020 at 10:15 PM
    Quote from hugh
    Quote from Ledica

http://www.index.hr/vijesti/clanak…ka/2163568.aspx

Kako će europske burze reagirati na ovu vijest ?

I sutra ništa dobrog......još jedan zaron.

možda danas niste pratili, več se ronilo....moramo valjda uhvatit i daha....

I te kako pratim, od otvaranja njemačke burze pa do zatvaranje američke....nije lako al' se mora pratiti i intervenirati.

Danas puno prodaje ,vrlo malo kupnje....a sutra ćemo vidjeti što i kako dalje.

Nešto koriste i iskustva iz 2008./2009.

• Ledica
    • March 9, 2020 at 10:02 PM

http://www.index.hr/vijesti/clanak…ka/2163568.aspx

Kako će europske burze reagirati na ovu vijest ?

I sutra ništa dobrog......još jedan zaron.

• Ledica
    • March 9, 2020 at 4:14 PM
    Quote from LadyM
    Quote from Moller

sve osim corone je pozitivno, ja prelazim na konzerve i nakon ispražnjenog sadžaja u njih idu dionice, pa neka čekaju

Samo se pripazite Rusije i devalvacije njenog rublja...

I onih četiri milijuna na grčko- turskoj granici sa škarama u rukama pred žicom.

Pa kad probiju i krene val.....tko će to zaustaviti dok smo svi zauzeti koronom.

• Ledica
    • March 8, 2020 at 11:32 PM

Izgleda da su teški dani pred nama.

Sutra duboko udahnite i držite dah jer zaron će biti dubok.

Njemačka polako postaje nova Italija pa ako u slijedeća dva , tri dana ne ode cijela Europa u karantenu bit će gore nego u Kini.

Sjever Italije u karanteni , a sa dva milanska aerodroma svake dvije minute polete avioni u sve veće europske gradove. Jel to Talijani brišu van ...pa tko je tu lud.?

• Ledica
    • March 8, 2020 at 11:10 PM

Nafta 30$ barel.? Ne sluti na dobro....

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • March 7, 2020 at 11:53 PM

Sa zanimanjem pratim ovu hiperprodukciju postova ,puno toga korisnog sam saznala i naučila , ali mene (možda nepotrebno ) brine nešto drugo iz ovog Poziva za podnošenje ponuda.

U Pozivu piše da se Prodavatelj ne obavezuje prihvatiti niti jednu ponudu , Ponuđači MOGU biti pozvani u uži krug i / ili biti odbijeni u bilo kojem trenutku BEZ OBVEZE Prodavatelja da navede bilo koji razlog vezan za odbijanje ili bilo koju drugu odluku koju Prodavatelj donese u vezi ovog Poziva.

Prodavatelj si također pridržava pravo pristupiti pregovorima s jednim ili više Ponuđača po SVOJOJ ISKLJUČIVOJ DISKRECIJI.

Postupak ide u dvije faze , a Prodavatelj će ocijeniti ponude te po SVOJOJ ISKLJUČIVOJ DISKRECIJI MOŽE pozvati Ponuđače u drugi krug.

Dakle ,vidimo da prodavatelj u ovom prvom krugu ponuda ima apsolutnu , faraonsku ovlast u izboru ponuđača koje će pozvati u drugi krug što je i normalno jer prodavatelj je gazda.

Malo me muči ova isključiva diskrecija prodavatelja.

Ako je ponudu poslao samo jedan ponuđač ,drugi krug je besmislen , ako su došle dvije ponude normalno je za očekivati da će oba ponuđača biti pozvana u drugi krug.

Ako postoji i treći ponuđač ,onda to može biti trojanski konj jednog od ona dva ponuđača koja smo detektirali gotovo kao sigurna.

Neću sad ovdje spekulirati čiji bi mogao biti trojanski konj jer svima je jasno tko je omraženi ponuđač i bilo bi ga korisno eliminirati iz daljnjeg natjecanja.

Uvjete koje je odredila AZTN potrebno je poštivati kod odabira ponuđača , ja to tumačim u drugom krugu.

Tko će proći / doći u drugi krug isključivo je pravo prodavatelja bez obveze obrazlaganja svoga odabira , samo po njegovoj diskrecionoj ocjeni.

Nadam se da su / da će ponudu poslati samo UG i A1.

Ako sam zabrijala , suprotna mišljenja i pojašnjenja su dobrodošla.

LP

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • March 6, 2020 at 6:31 PM
    Quote from zlocesti

Dokupila sam Opte

I ja se spremam na još malo uleta , ali prvo čekam uzlet . Korone. Mada nema veze s virusom , pretpostavljam da će biti kolateralna žrtva

• Birtija

• Ledica
    • March 5, 2020 at 9:25 PM

https://www.nytimes.com/article/prepar…l#link-25f79cec

Evo što Ameri između ostalog savjetuju kako se pripremiti za epidemiju korona virusa.😂

Ako ste zabrinuti za stanje na burzi .....duboko udahnite.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • March 3, 2020 at 6:34 PM

Meni se ova izmjena u natječaju i produljenje roka čini kao neutralna vijest....ni dobra , ni loša. Jedino je tajming upitan.....ako je Aztn donijela odluku u petak , dostavila je zadnjeg dana roka u ponedjeljak , zašto se čekalo s objavom do danas ?

Uobičajeno je da se ponude šalju u zadnji čas tako da je ova izmjena natječaja trebala biti objavljena u ponedjeljak ujutro prije nego što su ponude pristigle ( ako su pristigle ).

Inače mi se čini da je i bilo potrebno izmijeniti formulaciju " dokazano relevantno stručno iskustvo u području telekomunikacija " jer je takav izričaj podložan arbitrarnosti , slobodnoj , diskrecionoj ocjeni i diskriminaciji ponuđača jer nema jasnih kriterija po kojima se može ustvrditi nečije relevantno stručno iskustvo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt