1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Ledica
    • June 29, 2020 at 9:47 PM
    Quote from Moller

možda su hoteli na kopnu u maloj prednosti, ali ovo na otoku je skoro kao Goli

https://www.jutarnji.hr/life/putovanja…-ocima-15005189

Nije na svim otocima takva pustoš , sjevernije na Cresu i Lošinju iznenađujuće puno turista ,osim domaćih najviše je Slovenaca , ali ima ih i iz drugih država . Danas , običnim radnim danom dodali su i vanredne linije izvan voznog reda na liniji Merag Valbiska , a ima još i linija Brestova Porozina .

Meni se u ovih dva tjedna na Lošinju činilo , pogotovo posljednjih dana da nema velike razlike u odnosu na isto vrijeme prošle godine .

Losa vijest je da na trajektu vrlo malo putnika , a ni svo osoblje ne nose maske , ako je nose to je uglavnom na vratu .

Istina , na 32• C nakon deset minuta svi dobiju debele brkove od znoja , a sunčane naočale se zamagle . Stvarno se pitam kako ćemo preživjeti ljetne vrućine pod maskama .

• CORONA virus

• Ledica
    • June 28, 2020 at 4:04 PM

Danas je Primorac gostovao u NU2 i iznio teoriju da Testovi ne mogu u čovjeku detektirati virus u prvih ( prosječno ) 5 dana od ulaska virusa u organizam , zato se testiranja ponekad ponavljaju jer su preuranjena .

Predočenjem negativnog testa na koronu prilikom ulaska u zemlju osoba ne dokazuje niti garantira da nije zaražena virusom već samo da prilikom testiranja nije bila pozitivna na virus tako da se tom mjerom samo može donekle smanjiti broj zaraženih koji ulaze u našu državu .

Jedinu sigurnost bi mogao predstavljati serološki pozitivan test na antitijela sto znaci da je osoba preboljela koronu i razvila antitijela pa vise nema opasnosti da se zarazi ili da zarazi druge osobe .

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • June 27, 2020 at 2:21 PM

Da , nije to margin već vjerojatno potrošački nenamjenski kredit pa zato i moj post nema namjeru plašiti kolegu daraca jer sto je učinjeno , učinjeno je , već djelovati preventivno ako ga ponese početni uspjeh pa krene s kreditima malo dalje .

Ako me sjećanje ne vara kolega darac je zaglavio i s agrokorkama , a rasplet situacije tamo se još ni ne nazire .

Zato opreza nikad nije previše .

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • June 27, 2020 at 1:35 PM
    Quote from narko
    Quote from Neo

Mozda Vam ne idu kamate al radi se o godisnjoj kamati i na taj iznos od 120k dajete banci kroz 10g cak 37k za kamate.

Čak i više. Prema napisanom iznosu rate, banci će biti uplaćeno 160.800 kn

Kolega darac , možda je sad već kasno za savjete , ali ne mogu da vam ne kažem iz vlastitog iskustva da je kupnja dionica na kredit ekstremno opasan sport .

Od 2000 g. pa do 2008. g. muž i ja konstantno smo bili u ogromnim marginima , i da , lijepo su se zarađivali milijuni sve dok nije došla kriza i na jednoj stranoj dionici pad od 30% od petka do ponedjeljka . Nije bilo ni vremena za margin call pa su se rane vrijedne milijune liječile slijedećih nekoliko godina .

Da li je ova korona kriza pri kraju pa je sad pravi tajming za ulaz , pitanje je za milijun dolara .

Želim vam puno sreće , sreća će vam trebati ❤️

• Birtija

• Ledica
    • June 27, 2020 at 12:15 PM

Možda je moj pogled prejednostavan i naivan , ali vjerujem da sektoru građevine u post korona vrijeme u Europi , svijetu , a i kod nas dolaze losa vremena , crni dani .

Cijene nekretnina će padati zbog problema s kreditima i nezaposlenošću , bit će manje potražnje i za novogradnjom , a sve to će rezultirati padom cijene rada kao sto je bilo i nakon krize 2008/2009 kad su profitirali s cijenom građenja i veliki i mali investitori koji su tad gradili objekte .

Jedino u Zagrebu zbog potresa bit će potražnja za građevinarima , ali i velika konkurencija iz ostatka RH i inozemstva .

Ingra i IGH ni nisu pravi građevinari , već svojevrsni posrednici , a upitno je da li su njihove usluge neophodne i da li će uspjeti izlobirati i ugrabiti poslove na obnovi Zagreba .

• CORONA virus

• Ledica
    • June 26, 2020 at 3:29 PM
    Quote from buMBum

Poslije današnjih izjava možemo konstatirati slijedeće:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ima toga još : virus nije mutirao jer taj tip virusa ne mutira , virus je samo oslabio . Sto vise čitam i slušam manje razumijem , pa kako to virus slabi ako ne mutira ?

Novi slučaj "struke" na djelu.

prof. dr. sc. Dragan Primorac:

"Imamo gotovo sve indicije da je postojeća varijanta koronavirusa slabija."

prof. dr. sc. Ivan Đikić:

"Virus nije oslabio, bit će nam još gore."

#pitajstruku

😂😂😂

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • June 25, 2020 at 3:41 PM
    Quote from Jubito
    Quote from Ledica

Zato držimo se pravca , zbog nestrpljenja se gubi kompas , vrši dubinska analiza svake rijeci i rečenice i dolazi do nelogičnih zaključaka i previše ekstenzivnog tumačenja .Bas tako , ekstenzivnog tumačenja mada su me neki zbog tog izraza ismijavali .

Očekujem do kraja srpnja da će se prodavatelj svakako oglasiti pa ćemo vidjeti da li je prodaja realizirana ili će je preuzeti odabrana banka

Jedino se s ovim slažem u cijelom tvom postu.

Zbog nestrpljenja gubiš kompas, radiš dubinsku analizu svake riječi i dolaziš do zaključka koji nigdje ne piše. Umislila si da prodaja mora biti završena 31.07.2020. god. bez obzira da li postoje kupci i ponude ili ne.

Tebi nikako da sjedne da postupak prodaje nema roka u slučaju da kupac ili kupci postoje.

Uostalom, uvjeriti ćeš se i sama kad prođe 31.07.2020., jednostavno se ništa neće dogoditi (ako postoje kupci, a vjerujem da postoje)

Display More

Poštovani kolega Jubito , korona koja je paralizirala cijeli svijet dokazala nam je da je i nemoguce moguće pa je tako moguće da ste vi u pravu , a ja sasvim u krivu , samo opušteno , čemu ova žestina , svatko ima pravo na svoje mišljenje i tumačenje .

I na forumu PD na svaki moj post na temi Agrokor vaša reakcija je bilo blago rečeno pretjerana .

Pretpostavljam da ste već u godinama kad vam ljutitost smeta na zdravlje pa čuvajte ga, smanjite malo doživljaj .

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Ledica
    • June 25, 2020 at 2:43 PM
    Quote from Moller
    Quote from st-brajo

vidit ćemo hoće li nam sutra slijediti odbijanac ili daljnji propad.

petkom:?::D

uz 95 novokoronaša ⁉️

• Ledica
    • June 25, 2020 at 12:28 PM
    Quote from zlocesti

Mislim da je objektivnost ili subjektivnost određena cijenom koju je procijenio ovlašteni konzultat.

I tu procijenjenu cijenu nismo nikada saznali

Skliski je to teren pa i onda kad stručni procijenitelji , vještaci , konzultanti procijenjenu vrijednost neke firme , moguće su velika odstupanja od realnog ili željenog , iskusniji kolege nagledali su se raznih procjena , posljednje na Liburniji , ali da , sve je moguće .

• Ledica
    • June 25, 2020 at 11:50 AM

Evo primjera ako se NE držimo logičnog tumačenja odluke AZTN-a .

Ako ponude ne budu OBJEKTIVNO prihvatljive kaže AZTN :

objektivno neprihvatljiva ponuda bila bi ona koja ne ispunjava uvjete iz natječaja .

Suprotno od objektivno neprihvatljive ponude je subjektivno neprihvatljiva ponuda , a to bi bila situacija da se prodavatelju ne sviđa kupac ili mu je preniska cijena .

Gramatičkim tumačenjem ovo bi nas dovelo do zaključka da ako im je ponuda OBJEKTIVNO neprihvatljiva gube pravo dalje sami voditi postupak , a ako im je SUBJEKTIVNO neprihvatljiva onda će imati pravo daljesami tražiti kupca.

Jasno da je takvo tumačenje nakaradno i suprotno zahtjevima AZTN-a

• Ledica
    • June 25, 2020 at 11:28 AM
    Quote from zlocesti

Jos uvijek mislim da nije.

Da se pregovori i dogovori mogu oduljiti.

Jer dovoljno je da ima interesa i da ponude ne budu neprihvatljive, pa da otpada obveza prijenosa prodaje investicijskoj banci do 31.07.

Ima li netko tko to moze sa vecom sigurnoscu pojasniti ?

Treba otici na stranice Aztn i uvjete natjecaja

Rok od 6 mj. je rezolutivan ,počinje teći objavom natječaja u siječnju i mora se poštovati , a ako u tom roku

a) ne bude interesa za preuzimanje tj. ne pristigne li na natječaj ni jedna ponuda ili ako također u tom roku

b) podnesene ponude ne budu objektivno prihvatljive,

HT se obvezuje angažirati investicijsku banku za vođenje procesa prodaje.

Sve je jasno , dobili su pošten rok od 6 mjeseci da sami realiziraju prodaju , u protivnom to će umjesto njih učiniti odabrana banka , nema tu nikakve filozofije .

Svako drugo odnosno drugačije tumačenje predstavljalo bi izigravanje onog sto je naloženo odlukom AZTN-a .

Prodavatelj je u propisanom roku započeo sa postupkom prodaje ( 31. 1. )i u roku 6 mjeseci je dužan isti okončati , u suprotnom postupak prodaje mora prepustiti investicijskoj banci , a fingiranje da prodaja odnosno odabir kupca traje godinu i pol samo da bi zadržao pravo samostalnog vođenja procesa bilo bi čak too much i za naše (ne )prilike.

Ipak se radi o međunarodnom natječaju za prodaju .

Zato držimo se pravca , zbog nestrpljenja se gubi kompas , vrši dubinska analiza svake rijeci i rečenice i dolazi do nelogičnih zaključaka i previše ekstenzivnog tumačenja .Bas tako , ekstenzivnog tumačenja mada su me neki zbog tog izraza ismijavali .

Očekujem do kraja srpnja da će se prodavatelj svakako oglasiti pa ćemo vidjeti da li je prodaja realizirana ili će je preuzeti odabrana banka

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • June 24, 2020 at 9:45 PM
    Quote from ZSEZSE

vani crveno? Prognoze?

Vrč ide na vodu dok se ne razbije

• AGROKOR

• Ledica
    • June 20, 2020 at 6:12 PM
    Quote from Manu

https://www.poslovni.hr/strane/sud-agr…na-eura-4237910

Viši sud u Ljubljani smanjio je s 53,5 milijuna na samo jedan milijun eura globu koju je slovenski regulator za tržišno natjecanje (AVK) lani izrekao Agrokoru, javljaju u subotu slovenski mediji.

Nadajmo se da nije zamjena za Piranski zaljev , Svetu Geru , obalu uz Muru u Međimurju .......

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • June 19, 2020 at 10:02 PM
    Quote from Neo

Da ne bi bilo zabuna..ja sam trejder..lovim sve valove koje mogu. Imam i pravilo razlog da je cash pozicija uvijek 30-40% pa aktivno trgujem sa 60-70% portfelja. Razlog je velicina portfelja ali i sigurnost. I na tom dijelu portfelja imam rast ove godine 59%.

Glede IGH imam namjeru kupovati jos...iz tog razloga sam namjerno potpomogao prodaju. Zakacilo me jer sam ocekivao pull back natrag. Vratio skoro pola dionica i 5000kn u dzepu. Ne znam zasto se netko ljuti na to. I dalje mislim da ce IGH rasti..inace se ne bi vracao. Ali ocelujem retest na 94kn.

Na Tpng sam to u valovima napravio barem 15 puta i svaki put uspjesno. I na Atpl barem 8-9 puta. Na taj nacin kad cijena dodje do tocke X i radi prinos npr 25% moj prinos je uvijek barem 20-40% jači.

Svima sam pisao 2 dana da je pitanje trenutka kad ce IGH rasti dok je bio 89-92kn. Dakle ako me netko pratio mogao je pristojno istrejdati.

Vecina kupi pa ceka neki target...ja imam drugu logiku. Istrejdati sto vise putem.

I ne znam zasto se netko pjeni jer sam zašortao.

Prvi sam ukazao na IGH, prije na Dalekovod i pisao kako sam usao 30.000 kom na 3.8kn.

Prvi sam pisao kako ce Atpl rasti na 162 i 177kn.

I lijepo napisao kako sam prodao sve na 220-226kn jer ocekujem povrat.

Isto tako ukazao na Saponiji na 233kn. Ulazao na Ddjh na 2.7 pa Hpb na 420kn.

Dakle tko god me pratio navrikeme taj je mogao fino zaraditi.

Nego gdje nema je kolega Tigrus? Ostao na indeksu 1300?

Display More

Sto reci na ovaj vas post nego : Bravo majstore !

Nego zašto prosipati svoju pamet i sposobnosti ovdje na forumu gdje vas kolege ne razumiju ili su zavidni ili su ironični , zašto ne otvorite nekakav d.o.o. za savjetovanje , konzalting ili sto već , za trgovanje na burzi , mogla bi to biti uspješna hrvatska priča i klijenata žednih znanja i korisnih savjeta nebi nedostajalo , evo ja bih vam sigurno bila klijentica jer za trejdanje nemam ni 2% vaših sposobnosti , a rado bih zaplivala uspješno kao vi na ovim valovima bez bojazni da se utopim

• Birtija

• Ledica
    • June 19, 2020 at 1:13 PM
    Quote from Moller
    Quote from zlocesti

Zloćka.

Jednom. Nekada.

Na aparatima :)

Do onda ćemo se valjda i Optime riješiti

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

utjeha i nada nakon ZSE?^^

Nije nakon , to je ZSE , stavlja naloge 🤪

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Ledica
    • June 19, 2020 at 12:33 PM
    Quote from mikromakrto

Teško da se može ponoviti histerija od prije tri, tri i pol mjeseca kad je sve zaključano; od granica, hotela, stanova...

Bit će u cijeloj Europi na snazi parola "snađi se druže"

Nikad ne reci nikad , već se oštre noževi za uvođenje oštrijih mjera , ali barem do izbora smo mirni 😂 Poslije nas možda opet stave pod ključ .

• Birtija

• Ledica
    • June 19, 2020 at 12:19 PM
    Quote from Moller
    Quote from BudFox

Ova gospođa na slici mi po godinama izgleda kao da je preživjela Španjolsku gripu 1920., pa je za nju Korona mačji kašalj :)M

ali se po šeširu vidi da je investitorica...............bila

Meni se po ovom šeširu čini da je krenula k nama na Jadran da nam malo popravi turističku sliku , valjda neće rastjerati ove malobrojne turiste 😂

• CORONA virus

• Ledica
    • June 18, 2020 at 8:03 PM

Predlažem svakako skoknuti do sablasno praznog i jeftinog Dubrovnika jer ta se prilika pruža jednom u životu , preciznije samo u korona životu .

Obilazak zidina umjesto 200 samo 50 kn , odlazak na kupanje na otok Lokrum brodicom umjesto 200 samo 100 kn , dvije pizze i dva pića u restoranu samo 110 kn , jeftinije je nego u Zagrebu . Socijalna distanca se može držati umjesto 2 metra oko 20 m , Stradun danju i u večernjim satima bez gužve tj. prazan .....,

Uglavnom , nikad viđeno , šteta propustiti .

• AGROKOR

• Ledica
    • June 15, 2020 at 10:17 PM

Čini mi se da se trenutno na burzi dionicom Mercatora trguje po cca 15 eura , 70 % Mercatora vrijedilo bi oko 65 milijuna eura i zašto mislite da bi se teško našao kupac koji bi izdvojio oko 100 milijuna eura ako uračunamo i javnu ponudu ostalim dioničarima na koju bi kupac imao obvezu ?

Pretpostavka je da ako su se vjerovnici namirili nagodbom da su potraživanja prema Agrokoru brisana , dakle Agrokor d. d. vise nema dugova , ali ima imovine u dionicama Mercatora pa da li onda Agrokor bez dugova sa 65 milijuna vrijednosti imovine u dionicama Mercatora ispunjava i jedan uvijet da bude likvidirano ?

• AGROKOR

• Ledica
    • June 15, 2020 at 6:48 PM
    Quote from MickeyM

Stvarno, što si ti slovenci umišljaju? Do kada oni misle s tom blokadom zafrkavati pošten narod.

https://www.seebiz.eu/tvrtke/slovens…ercatora/234575

Neće dugo . Još samo 6 mjeseci , a onda će AVK staviti na prodaju zaplijenjenih 70 posto agrokorovih dionica Mercatora , naplatiti kaznu od 53,9 milijuna eura , a ostatak , bude li ga , proslijediti na račun Fortenove . Tada Peruško može konačno krenuti u likvidaciju Agrokora jer ionako su za taj završni korak rokovi odavno istekli.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt