1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• Birtija

• Ledica
    • August 13, 2020 at 11:39 AM
    Quote from maratonac

I ja sam za popuštanje kriterija, a ne odmah ići sa upozorenjima i isključivanjem. Jedino ne dozvolit vrijeđanja bilo kakve vrste.

Slazem se u potpunosti s vama da je najvažnije kazniti vrijeđanje . Kolega koji mi je udijelio kompliment “ priglupa krava “ dobio je ban jedan dan a Neo zbog svojih postova uklonjen trajno .

Molim admina da pomiluje Nea , jer ako Predsjednik RH ukazom dijeli pomilovanja osuđenih za teška kaznena djela i povrede zakona može se i kolegu Nea pomilovati , ipak je kršio samo pravila jednog foruma .

• CORONA virus

• Ledica
    • August 11, 2020 at 11:04 PM
    Quote from BudFox

Vidi naslovnicu sutrasnjeg jutarnjeg. Ako Crobex sutra ne ode up djaba nam biznis :thumbup:8);)

https://online.jutarnji.hr/info/jutarnji-list-7424.html

Iskreno se nadam da će biti. ... Cijepivo !

Za Crobex up se ne zna 😀

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • August 11, 2020 at 4:18 PM

Upravno-kaznene mjere za teške povrede propisa o tržišnom natjecanju

Članak 61. (NN 80/13)

Upravno-kaznenom mjerom u iznosu do najviše 10% vrijednosti ukupnoga prihoda koji je poduzetnik ostvario u posljednjoj godini za koju postoje zaključena godišnja financijska izvješća, kaznit će se poduzetnik koji:

1. sklopi zabranjeni sporazum ili na koji drugi način sudjeluje u sporazumu kojim je narušeno tržišno natjecanje, na način opisan odredbom članka 8. ovoga Zakona i članka 101. UFEU,

2. zlouporabi vladajući položaj na način opisan odredbom članka 13. ovoga Zakona i članka 102. UFEU,

3. sudjeluje u provedbi zabranjene koncentracije poduzetnika, opisanoj odredbom članka 16. ovoga Zakona,

4. ne postupi po rješenju Agencije kojim se određuju mjere za uspostavu tržišnog natjecanja ili određuju privremene mjere (članak 58. stavak 1. točke 1. do 11.)

Evo što od mjera prema Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja ima AZTN na raspolaganju za poduzetnika koji se ne pridržava odluka i propisanih mjera zbog nedopuštene koncentracije .

Zanimalo me da li nakon gubitka upravljačkih prava postoji još koja sankcija za neposlušne , i da , postoji drakonska kazna u iznosu od 10% vrijednosti godišnjeg prihoda.

Dakle , nema straha da se optima neće prodati , pretpostavljam da je strah od ogromne kazne jači .

• Ledica
    • August 11, 2020 at 8:13 AM
    Quote from hugh

E sad što je objektivno neprihvatljiva ponuda? Nekako, kao največi "kamen spoticanja" izglada da bi to mogla biti cijena koja je ispod procjene, a ako se ne varam netko je pisao kako je zadnja dostupna procjena o kojoj se pisalo po forumu 7,54kn po dionici?

Djelomično točno . AZTN je naredila da se u roku od 6 mjeseci do zadnjeg dana roka za početak prodaje 31.1. 2020. ( raspisivanje natječaja ) ponovno izvrši procjena .

Mi o toj procjeni nemamo nikakvih saznanja .

Osim cijene po dionici na nivou procjene ili više ,ponude objektivno prihvatljivima čini i ispunjavanje svih ostalih uvjeta iz natječaja za ponuditelje .

Sve ostalo je čisti subjektivizam kojeg je AZTN željela svojim Rješenjem anulirati .

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • August 11, 2020 at 7:38 AM
    Quote from Marielena
    Quote from kvart99

Ma nema smisla kolega.

Na ovom forumu tak i tako svi samo zaradjuju......za razliku od real world burzovnih statistika prema kojima velika većina stalno gubi.

Rijetko se nadju hvalevrijedne iznimke kao kolega mr.Cash neki dan koji je priznao pozamasan gubitak......doduse ne na ovom topicu.

Pa s obzirom da vecina javlja da su nadokupili opte, jasno je zasto 90 posto ljudi gubi novac na burzi.

Malo ste uranili kolegice s ovom konstatacijom jer priči o Opte još se ne nazire kraj , ništa još nije jasno i ne zna se da li će ti koji su nadokupili ili su već dugo nakrcani dionicama biti “ pukovnik ili pokojnik “ kako se slikovito izrazio jedan kolega s foruma.

Gubitnik postaješ u trenutku kad poželiš ili moraš prodati dionice jeftinije nego sto si ih kupio , a taj trenutak još nije došao , nadam se da nikad ni neće .

• Ledica
    • August 10, 2020 at 11:45 PM
    Quote from hugh
    Quote from Ledica

Kako može biti činjenica da prodaja ide dalje ako nema ponuda ?

Ako nema ponuda to je trebalo jasno i reči jer će investicijska banka na koju prelazi mandat za daljnje vođenje postupka morati raspisati novi natječaj .

Ja bih ipak rekla da je razlog različitih interpretacija u ove dvije objave , pjesnička sloboda ,nepreciznost odnosno čisti šlamperaj autora posljednje objave .

Pa ja stvarno neznam ali po ovome što kolega gore citira tako ispada.....zato i molim nekoga ako ima neki drugi citat koji nedvosmisleno upučuje na drugi ishod da ga prenese....

Kolega je točno citirao i tako ispada da nije bio iskazan interes za kupnju dionica , ali u tom slučaju ta činjenica je bila poznata 18.3. poslije 16 sati , a logika nalaže da je rok od 31.7. za angažiranje investicijske banke u stvari predviđen za ovu drugu soluciju tj. da se o ponudama raspravljalo , vršilo dubinsko snimanje i odlučivalo , ali na kraju nisu bile objektivno prihvatljive .

Za prvi slučaj , kad nema interesa jer nema ni ponuda dovoljan je rok od 5 minuta.

PS AZTN nije dorastao voditi ovaj postupak , što dalje postupak teče šupljine su sve vidljivije.

Zbog čega rok od 6 mjeseci za obje varijante tj . i ako nema ponuda i ako ima ponuda ali su iz nekog razloga objektivno neprihvatljive?

• Ledica
    • August 10, 2020 at 11:15 PM
    Quote from hugh
    Quote from Cold

Ne bih se slozio da bi u slucaju nepostojanja ponuda oni to eksplicitno objavili, mislim da bi napravili isto ko i sad.

Zanimljiv mi je sljedeci detalj - u prvotnom rjesenju AZTNa pise:

"U slučaju da po proteku roka od 6 (šest) mjeseci od dana utvrđenog početka
    prodaje dionica Optime ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime ili da
    iskazani interes odnosno podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu
    objektivno prihvatljive
    , o čemu će Povjerenik obavijestiti Agenciju, HT se obvezuje
    angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje."

Znaci HT angazira banku u dvije opcije: 1) ako nema ponuda ili 2) ako ima ponuda ali nisu objektivno prihvatljive.

A u priopcenju od nekidan (http://www.aztn.hr/priopcenje-vez…e-telekoma-d-d/) pise sljedece:

"Nadalje, točkom III.3. citiranog rješenja izričito je propisano da je HT, ukoliko po preteku roka od 6 mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime, obvezan angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje."

Zasto nisu naveli i drugu opciju u ovom priopcenju, da je iskazan interest ali nije objektivno prihvatljiv?

A 3 dana nakon tog priopcenja dolazi vijest kako je povjerenik zapoceo s ispunjavanjem obveze angaziranja investicijske banke. Slucajnost ili ne, ne znam.

Display More

ako je ovo što kolega Cold piše istina a nema razloga ne biti jel je priopćenje od Atzn-a, onda je ovo totalni debakl a cijena je shodno tome trenutno previsoka.......a pogotovo ako je točan dio iz ove druge obavijesti da ponuda uopće nije ni bilo onda je ovo debakl nad debaklima......

Ovo se ne može dvosmisleno tumačiti sve jasno piše......ima li još nešto što nedvosmisleno može upučivati na suprotno ili je činjenica ipak da ponuda nema a prodaja ide dalje pa kuda koji mili moji......

Display More

Kako može biti činjenica da prodaja ide dalje ako nema ponuda ?

Ako nema ponuda to je trebalo jasno i reči jer će investicijska banka na koju prelazi mandat za daljnje vođenje postupka morati raspisati novi natječaj .

Ja bih ipak rekla da je razlog različitih interpretacija u ove dvije objave , pjesnička sloboda ,nepreciznost odnosno čisti šlamperaj autora posljednje objave .

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • August 10, 2020 at 6:04 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Ledica

Dokupila Opte i zaokružila broj . Ne diram vise .

Do daljnjeg 😀

Petero ili šestero - znamekasto?

Pa nemojte sad pretjerivati kolega , šest bi ipak bilo previše za malog dioničara 😀

Ali nikad ne reci nikad.

Potraje li ova rasprodaja tko zna gdje je kraj 😀

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • August 10, 2020 at 5:21 PM

Dokupila Opte i zaokružila broj . Ne diram vise .

Do daljnjeg 😀

• Ledica
    • August 10, 2020 at 4:35 PM

Prodaja dionica Optime je prisilna prodaja naložena kao jedna od mjera od strane AZTN -a , a zbog nedozvoljene koncentracije temeljem Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja , a HT kao prodavatalj je dužan obavještavati AZTN o svim relevantnim koracima u postupku međunarodnog javnog natječaja jer ga na to obvezuju uvjeti određeni Rješenjem AZTN-a.

Ako je točno , a vjerojatno je točno da HT ne mora investicijsku javnost obavještavati o tijeku postupka prodaje , sigurno je da tu obvezu ima prema AZTN -u.

I sad se postavlja pitanje u kojoj mjeri i opsegu je AZTN kao javno tijelo koje u svom djelovanju štiti javne interese dužno iznositi u javnost informacije o postupku kojeg je naredilo i uredilo i nad kojim provodi kontrolu.

AZTN kontrolira HT , a tko kontrolira rad AZTN ?

JAVNOST !

A svi vi koji imate apsolutno povjerenje u rad državnih tijela možete mirno spavati , ništa ne pitati i čekati rasplet ove sapunice .

PS I priopćenje o angažiranju investicijske banke je od Agencije iznuđeno .

• Ledica
    • August 10, 2020 at 1:49 PM
    Quote from loki07
    Quote from jasko
    spacer.gif
    HT d.d. - Očitovanje na upit ZSE
    spacer.gif

10.08.2020 10:54:40

Društvo Hrvatski Telekom d.d. na upit Zagrebačke burze od dana 7. kolovoza 2020. godine dostavilo je sljedeći odgovor: „Postupajući u skladu s odredbama Rješenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja o uvjetno odobrenoj koncentraciji Hrvatskog telekoma d.d. i OT-Optima Telekoma d.d. od 9.lipnja 2017., Hrvatski Telekom pravovremeno je započeo sa ispunjavanjem obveze angažiranja investicijske banke u svrhu procesa prodaje. Kako je HT i ranije objavio, javna objava međunarodnog oglasa od strane HT-a kao i započinjanje postupka angažiranja investicijske banke predstavlja ispunjenje regulatornih obveza od ranije poznatih javnosti te nije usmjerena na to da bi se kompletni postupak prodaje učinio javnim. Javan postupak prodaje ne samo da nije u skladu s najboljim praksama, već bi mogao ugroziti provedbu postupka prodaje, stoga HT neće davati daljnje objave u pogledu procesa prodaje sve do njegova završetka.„

AZTN:

Postupak prodaje bit će transparentan, objektivan, nediskriminatoran, te u skladu s najboljim praksama.

Dakle postupak će biti transparentan, objektivan i nedisriminatoran, ali neće biti javan...

I don't see what could possibly go wrong with that....

Sad već na stranu i OPTE i sve, ali to je već sramota i za kompletno tržište kapitala i sve njihove sudionike.

Kao što se zna nemam neko veliko mišljenje o OPTE, ali ovo već na razini općih principa se ne bi trebalo trpjeti niti dozvoliti.

Hmm, pada mi na pamet - da li će se po ovom sistemu uopće saznati koja je "investicijska banka" odabrana ?

Kako će se odabrati ? Kada ? Po kojim "objektivnim kriterijima".

Bolje da prestanem dalje postavljati pitanja...

---

Display More

Investicijska banka je slijedeća nepoznanica ili bolje rečeno misterij .

Znamo da je mora angažirati HT , dakle sami će si odabrati banku koja im najviše odgovara .

Da li je banka samostalna i neovisna u postupku odabira kupca , da li ona mora djelovati prema željama , nalogu i instrukcijama HT-a , tko kontrolira postupak koji vodi banka , koji su rokovi u kojima nastupa banka , da li je u nadležnosti AZTN -a da propiše konkretne mjere za postupanje banke i ako je , da li će te detalje AZTN javno objaviti na svojoj internetskoj stranici Itd.

Slijedeća nepoznanica je gubitak upravljačkih prava ako se do 10.7. 2021. ne realizira prodaja Optime .

Tko će izabrati pravnu osobu na koju se prenose upravljačka prava , do kada to može trajati , zauvjek ili određeno vrijeme ?

Toliko o transparentnosti i nediskrimatornosti postupka pa bas se pitam za koga je to predviđeno ? Za ostalih 46% vlasnika dionica Opte sigurno nije .

Oni žive u potpunom neznanju .

Kompletan Postupak prodaje ne može biti javan jer bi to ugrozilo postupak prodaje , kažu iz HT-a.

Pa ne mora biti javan “ kompletan “ postupak , ali ne može ni kompletan postupak biti apsolutno tajan jer gdje je tu onda ta navodna transparentnost ?

Slijedeća floskula , fraza ili hrvatskim jezikom rečeno ispraznica je o ugroženosti postupka prodaje ako bi isti bio malo transparentniji .

I o tome bi se dalo raspravljati , kakav utjecaj bi malo vise transparentnosti imalo na postupak prodaje , vjerojatno bi vise utjecalo na dinamiku trgovanja i cijenu dionice na burzi , ali to je irelevantno i za prodavatelja i kupca .

Opte se ionako ni u najgoroj varijanti neće prodati ispod tromjesečnog prosjeka cijene na burzi pa je to nebitno .

Bolje da i ja prestanem dalje postavljati pitanja....

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • August 10, 2020 at 11:34 AM

Dokupila malo Optime.

I još ću .

Kad je bal , nek je bal 🤪

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • August 9, 2020 at 3:21 PM
    Quote from naim
    Quote from Ledica

BRAVO JUBITO !!!

Nema bravo u react pa postam.

Najbolji post na ovoj temi u posljednje vrijeme , pogođena poanta i srž cijele priče oko Opte

BRAVO !

Znaci da i tebi mater vrijeđa ti bi mu napisala bravo. Svaka čast. Sramota i za tebe, a smeće nedojebano ću naći, koliko god koštalo i vremena trebalo.

Upristojite se kolega naim , bravo je za za post o optimi , na PS nisam se obazirala ni referirala.

• Ledica
    • August 9, 2020 at 3:05 PM

BRAVO JUBITO !!!

Nema bravo u react pa postam.

Najbolji post na ovoj temi u posljednje vrijeme , pogođena poanta i srž cijele priče oko Opte

BRAVO !

• Ledica
    • August 9, 2020 at 10:44 AM
    Quote from Headhunter
    Quote from zlocesti

Kada već brijimo dioničare, ajmo se spomenuti i gospođe Hanžeković

Da li je ona još uvijek član nadzornog odbora Optime ?

Jer još uvijek posjeduje svih dva milijuna komada papira, i nije nikada prodala niti jedan

Je dotična gospođa je članica NO ali koliko imam čuti ne dolazi osobno na sjednice već šalje zamjenicu.

Ima stotinjak zaposlenika , a uključuje se samo kad je nešto jako važno , onda stvar uzima kao prava gazdarica u svoje ruke .

Takvo je moje iskustvo s OU Hanžeković i još da dodam , sposobna je , stručna , oštra , grize .....

Dobro je što je u top 10 , rekla bih odlično .

• Ledica
    • August 9, 2020 at 7:34 AM
    Quote from Jubito
    Quote from Ledica

Znaci da 31. 7 . moraju izvijestiti AZTN da imaju objektivno prihvatljivu ponudu / ponude te tada imaju pravo nastaviti postupak odabira najpovoljnije ponude.

Ako do 31.7. nemaju objektivno prihvatljivu ponudu / ponude opet o toj činjenici trebaju izvijestiti AZTN i angažirati banku .

Kako god okrenete , 31.7. netko će se oglasiti.

Neće !

Kolega hugh ,veliki respekt prema kolegi Jubito jer je mnogo truda uložio na ovoj temi u proučavanje i stručne analize , ali stvari su ipak krenule u pravcu koji sam ja predvidjela i ovaj njegov odriješit “ neće “ bio mi je okidač za presing na AZTN da izađe s informacijom kakva je situacija nakon 31.7. i da li je HT ispoštovao svoju obvezu nametnutu od strane AZTN -a za angažiranje investicijske banke kojoj će pripasti mandat za daljnje vođenje postupka prodaje .

Zbog toga su bili prisiljeni dopuniti svoje prvotno priopćenje .

Za kaos i stampedo koji je nastao na Opte ne osjećam se krivom jer angažiranje investicijske banke je nepobitna činjenica koja bi izašla ionako na vidjelo prije ili kasnije .

Dobra stvar u svemu ovome je da institucije ipak rade svoj posao , loše je što ih na to treba natjerati i prisiliti .

• Ledica
    • August 8, 2020 at 6:55 PM
    Quote from Jubito
    Quote from Ledica

Monitoring objektivne prihvatljivosti ili neprihvatljivosti ponude trebao bi biti pod ingerencijom AZTN -a.

Netočno, AZTN nema veze sa procesom prodaje, tj. nema nikakvog utjecaja da procjenjuje objektivnost ili neobjektivnost ponude, to su i sam napisali više puta, samo neki očigledno ne čitaju što piše, nego čitaju što bi željeli da piše.

Pa nije li AZTN svojim Rješenjem naložio angažiranje investicijske banke nakon 31.7. ukoliko do tada ne bude ponuda ili one budu objektivno neprihvatljive ?

Pa tko onda ima pravo ocijeniti da li je ponuda bila objektivno neprihvatljiva ?

Možda HT ? Pa njemu je bas svaka ponuda i objektivno i subjektivno neprihvatljiva .

• Ledica
    • August 8, 2020 at 6:38 PM

Monitoring objektivne prihvatljivosti ili neprihvatljivosti ponude trebao bi biti pod ingerencijom AZTN -a.

Objektivno neprihvatljive ponude smatrale bi se one koje ne udovoljavaju svim uvjetima traženim u pozivu za podnosenje ponuda ( natječaju ) , a ima ih podosta i to precizno navedenih , plus one ponude koje su cijenom ispod procijenjene vrijednosti dionice od strane ovlaštenog procijenitelja ( 7,45 čini mi se , nisam vise sigurna )

Sve ostalo sto je HT - u neprihvatljivo je subjektivno jer mogu tvrditi da im je neprihvatljivo i 15 kn za dionicu .

Proizlazi da ako su imali ponudu koja je zadovoljavala sve uvjete iz natječaja plus cijena u razini procjene ili viša , trebali su do 31.7. odabrati kupca , u suprotnom za prodaju se treba angažirati investicijska banka .

To mi se čini logično , međutim da li je to tako nije sigurno jer su zakonske odredbe općenite i AZTN ima puno prostora za dogovore i usuglašavanja s HT -om kao prodavateljem.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • August 8, 2020 at 3:06 PM
    Quote from kupoprodajnik

Optima je trebala biti ta koja ce u 2020 pogurati ovu saku jada od burze. Ali izgleda da nije sudjeno.

Maybe next year.

Sve je još jedna velika nepoznanica , ništa mi ne znamo , HT nije dužan davati nikakve informacije , a iz oba priopćenja AZTN- a znamo samo da je za postupak prodaje nastupila obveza angažiranja investicijske banke .

Ne znamo da li :

- ima ponuda

- nema ponuda

- ima ponuda koje su objektivno neprihvatljive

- investicijska banka nastavlja i dovršava započeti postupak prodaje ako ima ponuda

- investicijska banka je obvezna raspisati novi natječaj iako ima ponuda

- investicijska banka raspisuje novi natječaj jer nema ponuda

Iako formalno , investijska se banka mora angažirati ako nema uopće ponuda ili su ponude objektivno neprihvatljive , moguća je i situacija da proces prodaje traje , ali ga HT nije u određenom roku uspio završiti pa je u obvezi , poštujući rok AZTN- a iz Rješenja 31.7. morao predati odabranoj banci koja će ga dovršiti.

S obzirom da od AZTN - informacije izlaze na kapaljku , sve opcije su moguće .

• Birtija

• Ledica
    • August 7, 2020 at 11:40 PM
    Quote from MickeyM
    Quote from ZSEZSE

Čekam informanku kao što su svojedobno moji starci čekali "sedmu noć".

Baš me zanima što će Ivana 7 napisati...

Za Nea znamo.

Molim da i netko okači koji graf da ispadne da je ovo znanost, a ne kocka-kad me zena pita zašto palim novce da kažem-pa pogledaj graf!!!

Mene moja pitala što ti je, velim mačku o rep sam BMW okačio i sada je otišao u susjedno dvorište!:P:P

Vratit će se mačak . U BMW-u ili mečki , samo treba strpljenja da prođe veljača 🤪

1. Privacy Policy
  2. Kontakt