1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • September 14, 2020 at 8:46 AM
    Quote from bumbar

Kako će HT postići dobru cijenu za Optimu kada mora prodati u relativno kratkom vremenu?

Relativno kratko vrijeme za prodaju Optime nema nikakvog utjecaja na cijenu jer bitni su kupci , a oni prate proces i već odavno znaju da se optima mora prodati i vjerujem da su se oni koji imaju pretenzije za tu akviziciju dobro pripremili .

A to sto ste istaknuli riječ “ mora “ također je nebitno jer na suprotnoj strani je , nadam se vise onih koji “ žele “ kupiti i konkurencija i natjecanje postoji bez obzira da li je prodaja prisilna ili dobrovoljna , nema razlike .

• Turističke dionice i perspektive

• Ledica
    • September 11, 2020 at 3:53 PM
    Quote from StatusQuo

Mislio sam da ce 8 mjesec biti nesto bolji nego 7 ali su skoro indenticni.

http://istra.hr/downloadf/tz_2020_8.pdf

http://istra.hr/downloadf/tz_2020_7.pdf

Naravno da je trebao biti bolji , ali sve su pokvarili noćni klubovi i svadbe sa 300+ uzvanika od kojih nije bilo bogzna kakve ekonomske koristi pa su naši vrli političari i članovi Stožera 15.8. objavili završetak turističke sezone uz napomenu da smo imali i život i turizam .

A kakvo bablje ljeto je u rujnu mogli smo imati špicu sezone upravo sada .

Godinama se trudimo ponuditi turistima dodatne sadržaje , a da smo ove godine nudili samo sunce , more , dobru epidemiolosku situaciju i sigurnost još bi Jadran vrvio turistima . Šteta , loša procjena , zao mi je hotelijera i iznajmljivača koji su mnogo truda i novca uložili u prilagodbu na novonastale uvjete , a sezona im je zbog krivih odluka s vrha naprasno završila.

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • September 11, 2020 at 2:25 PM
    Quote from Optimistcro

Danas će biti eksplozija na bidu i asku.... Ja računam barem 70 k prometa😉

Kolega Optimist , gdje je sad ta eksplozija , čekam s kešom od jutra , stalno pitam “ buš eksplodirala “ ? ,a Opte nikako da odgovori “ BUUUM” .

• Birtija

• Ledica
    • September 9, 2020 at 11:33 PM

Večeras u Otvorenom direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović iznio interesantan podatak.

Štednja građana u bankama premašila iznos od 200 milijardi kuna , od čega samo u ovoj godini obilježenoj korona krizom štednja se povećala za vise od 7 milijardi kuna .

Pokušavam zamisliti kako bi nasa ZSE izgledala da se samo jedna desetina tog novca umjesto da čami na štednim računima uz nikakvu ili mizernu kamatu prebaci na burzu .

Svi bi bili na dobitku ; i štediše i dugoročni ulagači i raj za trejdere i mogli bi zapjevati “ ...sve je isto , ali ništa vise isto nije ...”🎼🎸

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • September 8, 2020 at 4:39 PM

Sad barem znadem tko je pijetlić koji rastjeruje moje jato koka , moram podignuti čvrstu ogradu oko mojih koka . 🤪

Neš ti burze na kojoj je najbolje trgovati kokoškama 😂

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • September 8, 2020 at 4:26 PM
    Quote from kvart99

+KOKA 177 kom (350kn) (jucer)

-KOKA 27kom (360kn) (jucer) / 150kom (358kn) (danas)

(.....i to nakon sto sam prethodno prodavao na 310 i 320......i to puno manje količine.......dakle, ludjak (ja).....sto drugo......)

Moja isprika kolega , nisam vidjela onaj minusić pa da rezimiramo : vi ste u stvari danas PRODALI meni koke, e sad , ako neće biti dobre nesilice jaja , ja ću ih ponovno uvaliti vama . Dogovoreno ?

Quote from zlocesti

Lediću, naočale !

Danas je prodao Koku

Jučer je kupovao

Emil i detektivi 🤫

Evo , greška uočena i bez naočala , iskrena isprika kolegi prodavaču koka upućena 😀

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • September 8, 2020 at 4:20 PM
    Quote from BudFox

Nije lako izračunati tko je koliko Koka kupio 8o:love::whistling:

Ja sam računala s kalkulatorom i sigurno je sto komada kupljeno , a kolegi su već valjda i jaja snesle pa je i njih pribrojio 😂

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • September 8, 2020 at 4:09 PM
    Quote from kvart99

+KOKA 177 kom (350kn) (jucer)

-KOKA 27kom (360kn) (jucer) / 150kom (358kn) (danas)

(.....i to nakon sto sam prethodno prodavao na 310 i 320......i to puno manje količine.......dakle, ludjak (ja).....sto drugo......)

Kolega , ja sam danas kupila 100 kom Koke , a vi 150 kom Koke sto je ukupno 250 komada .

Izgleda da se radi onda o nekakvoj grešci jer piše da je protrgovano 169 komada 😀

• Ledica
    • September 7, 2020 at 4:34 PM
    Quote from Jubito

Sve u svemu, jedno je sigurno - načekati ćemo se još do kraja balade. :sleeping:

Kolega Jubito , čak ni to nije sigurno jer balada će vjerojatno završiti . Prije ili kasnije 😀

• Best buy

• Ledica
    • September 2, 2020 at 10:28 PM
    Quote from hugh

jel ima neko neki best buy a da nije jednom nogom u stečaju?.....ponestalo mi je ideja za kupnju.....

PS

sva sreča da mi je ponestalo ideja a ne keša.....

Meni je best buy Adris i kontinuirano podebljavam poziciju .

Riba im ide ko halva , osiguranje nije puno stradalo jer nije bio običaj ugovarati dodatno osiguranje nekretnina od potresa koji se posljednji put dogodio prije 150 godina , a gubitke u turizmu zbog korone anulirati će izvanredni prihod od nagodbe s BNY Mellon.

Sve pet , dionica trenutno bagatela.

• Prodaja preko internet oglasnika

• Ledica
    • August 29, 2020 at 7:00 PM
    Quote from maratonac

Ok. Moje ime bez prezimena i adresa su već na oglasniku. I moj broj mobitela.

Dakle, dajem im još prezime i IBAN, ne broj kartice. S IBAN-om ionako ne mogu ništa. To im služi samo za uplatu. Kako će ti itko išta uplatiti ako ne daš IBAN?!

Mislim da uopće nije kvaka u tim podacima. To je irelevantno. Pitanje je mogu li uplatit, preuzeti od mene artikl i nakon toga nešto izvest da si povrate uplaćena sredstva.

Kolega maratonac , bas je poanta u tim podacima , a na koji način vam prevaranti mogu maznuti lovu s računa ja ne znam , ali imam slično loše iskustvo .

Dakle , prije dosta godina na crni petak kad se još nisu dešavale masovne prevare kupila sam dizajnersku torbicu preko interneta od naizgled sigurne firme , platila sa svog računa i dala ime , prezime i adresu .

Nakon nekoliko dana primjetila da su mi s računa skinuta dva manja iznosa u eurima pa nakon provjere supruga i sinova koji su tvrdili da nisu ništa kupovali nazvala sam banku i blokirala račun . U banci su mi rekli da mi je račun hakiran i da su te dvije transakcije isprobavanje da li funkcionira prije nego mi isprazne račun .

Ne moram ni reci da torbica nije nikad stigla .

Dakle , bio je dovoljan broj bankovnog računa i osnovni osobni podaci da se dečki počaste , zato oprezno , nemojte im slati svoje podatke .

• Ledica
    • August 28, 2020 at 10:59 PM
    Quote from Santo
    Quote from renchi

moje je iskustvo da nikada nista pametno niti na jednoj skupstini nisam cula...mozda sam bila na " krivim skupstinama "

Treba pitati

Naravno da treba pitati , ali odgovori često ovise o dobroj volji upitanih da vam odgovore jer nerijetko odgovor bude da pitanje nije u vezi s točkom dnevnog reda o kojoj se raspravlja pa tako možete postaviti pitanje u vezi izvještaja o poslovanju za prethodnu godinu , ali vam nisu dužni odgovarati na pitanja o tekućem ili budućem poslovanju društva . Na ta pitanja uprava kojoj ste dali povjerenje da vodi poslove društva odgovorit će vam na slijedećoj GS za godinu dana .

A znamo da dioničare vise zanima budućnost nego prošlost .

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • August 26, 2020 at 8:21 PM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from Ledica

Kupujem i sutra , trebam malo sniziti prosjek , imam još dosta prostora za to 😀

sjećam se kao jucer snizavanja prosjeka na blje-u s 60 na 22 danas vrijedi koliko?

Prema projekcijama Izvanredne uprave rađenim za potrebe Nagodbe dionica Belja vrijedi 40 kuna

Ako toliko vrijedi njima , toliko onda vrijedi i dioničarima , no treba se potruditi izboriti za to .

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • August 26, 2020 at 6:54 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Ledica

Kako da ne , danas se trebalo boriti i rukama i nogama kad je krenuo stampedo 😂

Bit ce i sutra prilike, samo skuplje ^^

Kupujem i sutra , trebam malo sniziti prosjek , imam još dosta prostora za to 😀

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • August 26, 2020 at 6:47 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Ledica

Nekoliko tisuća Opte po 4,96

Ne ide najbrži prst kad su noge u moru.😀

Pa ne tipkaš valjda s nogama :D

Kako da ne , danas se trebalo boriti i rukama i nogama kad je krenuo stampedo 😂

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • August 26, 2020 at 6:27 PM

Nekoliko tisuća Opte po 4,96

Ne ide najbrži prst kad su noge u moru.😀

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Ledica
    • August 17, 2020 at 4:23 PM

https://www.seebiz.eu/tvrtke/adris-g…-nagodbu/239138

Ovako se naplaćuju greške BNY Mellon

• CORONA virus

• Ledica
    • August 16, 2020 at 10:07 AM
    Quote from Manu

Također kaže: - Ono što vidimo u cijeloj Europi, a i što su naša istraživanja pokazala jest da je COVID tijekom ljeta puno blaži nego tijekom zime. U Engleskoj je hospitalizacija na 5 posto tako je i u RH, ne treba se fokusirati na broj ljudi kojima je potvrđen virus nego na broj ljudi koji su bolesni, a njih je jako malo. U ovom trenutku doista u Europi COVID nije zdravstveni problem, nema bolesnih, nema umrlih – veći problem je kako preživjeti recesiju koja je pred nama. Ono što imamo trenutno i što ćemo imati čitavu jesen je da moramo na neki način optimirati brzinu širenja epidemije i preživljavanja gospodarstva - kazao je Lauc za RTL.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/vijesti/nakon-…ucajeva-1424187 - m.vecernji.hr

Dodao bih da je hospitalizacija 5% u odnosu na broj zaraženih u evidenciji što znači da je vjerojatno <2% u odnosu na ukupan broj zaraženih u populaciji.

Nije uopće točno da je covid 19 tokom ljeta puno blaži jer znanstvenici tvrde da virus nije mutirao odnosno da je ostao isti već su se okolnosti ljeti promijenile u smislu da je imunitet ljeti nešto jači , a populacija koja je izložena zaražavanju je mlađa ( prosjek godina u posljednjem valu je oko 30 dok je ranije bio oko 50 ) , a činjenica je da mladi imaju blage simptome ili ih uopće nemaju , pa ne završavaju na liječenju u bolnicama i zato je stopa bolesnih i hospitaliziranih niska.

Porast broja zaraženih i dalje ostaje veliki problem i opasnost jer mlađe generacije nisu izolirana dobna skupina već je prisutan u svim segmentima društva aktivan suživot sa populacijom srednje i starije životne dobi koji su podložni težoj kliničkoj slici i većoj smrtnosti od virusa .

Dakle , sve ostaje isto kako je i bilo , situacija nije ništa povoljnija u odnosu na ranije koliko god nas u to netko želio uvjeriti .

• Ledica
    • August 15, 2020 at 1:54 PM

Ja se bas ne bih složila da je epidemioloska situacija kod nas u prvom periodu korone bila rezultat nekakvog posebno dobrog upravljanja .

Uveli smo lockdown na vrijeme kao i mnoge druge države , a i pratila nas je u velikoj mjeri i sreća .

Problemi su se javili u dinamici popuštanja mjera jer kad su se dozvolila veća okupljanja za proslave firmi , pričesti , svadbi , kad su se otvorili noćni klubovi , bilo je jasno da su to potencijalno velika žarišta zaraze i da su potrebna ograničenja .

I onda se broj uzvanika ograničava na svadbama na 300 ljudi !!!???

U životu sam bila na mnogo svadbi , ali ni na jednoj brojnijoj od 100 uzvanika pa kakva je to restriktivna mjera gdje se smije okupiti 300 osoba u zatvorenom prostoru . Zbogom pameti !!!

• Ledica
    • August 14, 2020 at 10:53 PM
    Quote from mitkko
    Quote from LodeRunner

Ne volim biti donositelj losih vijesti. Naravno da je clanak osjetno manje bombastican od naslova. Samo sto je te rijeci Beros ipak izjavio.

‘Čuo sam se sa Slovencima i Austrijancima. Turistička sezona završava, moramo se okrenuti jeseni‘

On ovdje govori da je sezona pri kraju ne zbog korone, već u smislu da smo vremenski pri kraju sezone, sredina je 8. mjeseca.

Beroševe izjave predstavljaju neuspjeli pokušaj opravdanja za loše upravljanje korona krizom , krive odluke i prijevremeni završetak ionako vrlo zahtjevne i loše turističke sezone . Nije nam nikakva utjeha da je puno bolja situacija od predviđanja jer su i očekivanja bila vrlo nisko postavljena .

Kakav završetak turističke sezone , da je ostala povoljna epidemioloska situacija imali bismo sredinom rujna vrhunac turističke sezone .

Zbog desetak vlasnika noćnih klubova i desetak tisuća partijanera izgubili smo stotine tisuća turista koji bi s obzirom da se gotovo nije moglo na odmor u lipnju i do polovine srpnja , vjerojatno došli kasnije u posezoni , u stvari posezona je mogla zamijeniti glavnu sezonu .

Kaže Beros da smo imali i život i turizam , da točno je da smo imali oboje ,ali to smo skupo platili naprasnim završetkom sezone i od sigurne destinacije postali država prema kojoj se sve vise država zatvara .

Glavna naša boljka je nemogucnost i nesposobnost brzoj prilagodbi novonastalim uvjetima i potrebama gostiju jer nama su sada trebali gosti koji se žele samo odmoriti , koji su smanjili i prilagodili svoje zahtjeve svijesni korona vremena pa im je dovoljno samo sunce , more i nadasve sigurna epidemioloska situacija i oni su trebali biti u fokusu , a ne razuzdani partijaneri .

Prodali smo Isusa za nekoliko škuda .

1. Privacy Policy
  2. Kontakt