1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • September 14, 2020 at 10:03 AM
    Quote from Meri

Slažem se da je Zaba ključni faktor. Banka prodaje novac, i normalno je da se riješi noncora.

Međutim, Zaba i HT usko surađuju, imaju zajednički proizvod telekom bankarstvo. Vrijeme je kad banke imaju viška likvidnosti, više nego ikad.

HT zarađuje i kroz Optimu, a i kroz HT zbog manjka konkurancije, dok dur dur. Ne kažem da se neće prodati, to je samo jedna mogućnost tijeka

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/koron…edita/10452181/

Višak likvidnosti ?

A ovaj pad dobiti od 43% u prvom polugodištu ?

HT i Zaba sklopili su brak iz interesa ( bolje rečeno vanbračnu zajednicu ), a interes je uvijek financijski pa će odvagnuti sto im je u fokusu.

• Ledica
    • September 14, 2020 at 9:30 AM
    Quote from Meri

HT samo mora izgubiti upravljanje jer tim se bavi AZTN. Ovo drugo je logična posljedica i HT je dana prilika da sam proda svoj udio. Ako ne uspije ni on, kao što nije, a niti investicijska banka, gubi kontrolu nad upravljanjem.

Za HT bila bi komotna situacija i gubitak prava na upravljanje jer jasno je da se ugovor o upravljanju sa Zagrebačkom bankom raskida ukoliko se prodaja ne realizira do krajnjeg roka 7/2021.

I kakva bi katastrofa bila gubitak upravljanja u društvu u kojem imaš 17% vlasništva pa upravljačka prava preneseš na neku drugu pravnu osobu ? Nikakva .

Dakle , glavni igrač u ovoj priči je Zagrebačka banka , njoj je u interesu unovčiti svoj udio u Optimi i rješiti se tog non core biznisa u kojem je praktički bez svoje volje , a i novcčeki u trenutnoj situaciji dobro dođu .

Zaključak : ako ima kupaca prodaja će se realizirati u najkraćem mogućem roku sada dok ju vodi banka jer glavni kočnicar HT vise nema utjecaja na proces.

• Ledica
    • September 14, 2020 at 8:46 AM
    Quote from bumbar

Kako će HT postići dobru cijenu za Optimu kada mora prodati u relativno kratkom vremenu?

Relativno kratko vrijeme za prodaju Optime nema nikakvog utjecaja na cijenu jer bitni su kupci , a oni prate proces i već odavno znaju da se optima mora prodati i vjerujem da su se oni koji imaju pretenzije za tu akviziciju dobro pripremili .

A to sto ste istaknuli riječ “ mora “ također je nebitno jer na suprotnoj strani je , nadam se vise onih koji “ žele “ kupiti i konkurencija i natjecanje postoji bez obzira da li je prodaja prisilna ili dobrovoljna , nema razlike .

• Turističke dionice i perspektive

• Ledica
    • September 11, 2020 at 3:53 PM
    Quote from StatusQuo

Mislio sam da ce 8 mjesec biti nesto bolji nego 7 ali su skoro indenticni.

http://istra.hr/downloadf/tz_2020_8.pdf

http://istra.hr/downloadf/tz_2020_7.pdf

Naravno da je trebao biti bolji , ali sve su pokvarili noćni klubovi i svadbe sa 300+ uzvanika od kojih nije bilo bogzna kakve ekonomske koristi pa su naši vrli političari i članovi Stožera 15.8. objavili završetak turističke sezone uz napomenu da smo imali i život i turizam .

A kakvo bablje ljeto je u rujnu mogli smo imati špicu sezone upravo sada .

Godinama se trudimo ponuditi turistima dodatne sadržaje , a da smo ove godine nudili samo sunce , more , dobru epidemiolosku situaciju i sigurnost još bi Jadran vrvio turistima . Šteta , loša procjena , zao mi je hotelijera i iznajmljivača koji su mnogo truda i novca uložili u prilagodbu na novonastale uvjete , a sezona im je zbog krivih odluka s vrha naprasno završila.

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • September 11, 2020 at 2:25 PM
    Quote from Optimistcro

Danas će biti eksplozija na bidu i asku.... Ja računam barem 70 k prometa😉

Kolega Optimist , gdje je sad ta eksplozija , čekam s kešom od jutra , stalno pitam “ buš eksplodirala “ ? ,a Opte nikako da odgovori “ BUUUM” .

• Birtija

• Ledica
    • September 9, 2020 at 11:33 PM

Večeras u Otvorenom direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović iznio interesantan podatak.

Štednja građana u bankama premašila iznos od 200 milijardi kuna , od čega samo u ovoj godini obilježenoj korona krizom štednja se povećala za vise od 7 milijardi kuna .

Pokušavam zamisliti kako bi nasa ZSE izgledala da se samo jedna desetina tog novca umjesto da čami na štednim računima uz nikakvu ili mizernu kamatu prebaci na burzu .

Svi bi bili na dobitku ; i štediše i dugoročni ulagači i raj za trejdere i mogli bi zapjevati “ ...sve je isto , ali ništa vise isto nije ...”🎼🎸

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • September 8, 2020 at 4:39 PM

Sad barem znadem tko je pijetlić koji rastjeruje moje jato koka , moram podignuti čvrstu ogradu oko mojih koka . 🤪

Neš ti burze na kojoj je najbolje trgovati kokoškama 😂

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • September 8, 2020 at 4:26 PM
    Quote from kvart99

+KOKA 177 kom (350kn) (jucer)

-KOKA 27kom (360kn) (jucer) / 150kom (358kn) (danas)

(.....i to nakon sto sam prethodno prodavao na 310 i 320......i to puno manje količine.......dakle, ludjak (ja).....sto drugo......)

Moja isprika kolega , nisam vidjela onaj minusić pa da rezimiramo : vi ste u stvari danas PRODALI meni koke, e sad , ako neće biti dobre nesilice jaja , ja ću ih ponovno uvaliti vama . Dogovoreno ?

Quote from zlocesti

Lediću, naočale !

Danas je prodao Koku

Jučer je kupovao

Emil i detektivi 🤫

Evo , greška uočena i bez naočala , iskrena isprika kolegi prodavaču koka upućena 😀

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • September 8, 2020 at 4:20 PM
    Quote from BudFox

Nije lako izračunati tko je koliko Koka kupio 8o:love::whistling:

Ja sam računala s kalkulatorom i sigurno je sto komada kupljeno , a kolegi su već valjda i jaja snesle pa je i njih pribrojio 😂

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • September 8, 2020 at 4:09 PM
    Quote from kvart99

+KOKA 177 kom (350kn) (jucer)

-KOKA 27kom (360kn) (jucer) / 150kom (358kn) (danas)

(.....i to nakon sto sam prethodno prodavao na 310 i 320......i to puno manje količine.......dakle, ludjak (ja).....sto drugo......)

Kolega , ja sam danas kupila 100 kom Koke , a vi 150 kom Koke sto je ukupno 250 komada .

Izgleda da se radi onda o nekakvoj grešci jer piše da je protrgovano 169 komada 😀

• Ledica
    • September 7, 2020 at 4:34 PM
    Quote from Jubito

Sve u svemu, jedno je sigurno - načekati ćemo se još do kraja balade. :sleeping:

Kolega Jubito , čak ni to nije sigurno jer balada će vjerojatno završiti . Prije ili kasnije 😀

• Best buy

• Ledica
    • September 2, 2020 at 10:28 PM
    Quote from hugh

jel ima neko neki best buy a da nije jednom nogom u stečaju?.....ponestalo mi je ideja za kupnju.....

PS

sva sreča da mi je ponestalo ideja a ne keša.....

Meni je best buy Adris i kontinuirano podebljavam poziciju .

Riba im ide ko halva , osiguranje nije puno stradalo jer nije bio običaj ugovarati dodatno osiguranje nekretnina od potresa koji se posljednji put dogodio prije 150 godina , a gubitke u turizmu zbog korone anulirati će izvanredni prihod od nagodbe s BNY Mellon.

Sve pet , dionica trenutno bagatela.

• Prodaja preko internet oglasnika

• Ledica
    • August 29, 2020 at 7:00 PM
    Quote from maratonac

Ok. Moje ime bez prezimena i adresa su već na oglasniku. I moj broj mobitela.

Dakle, dajem im još prezime i IBAN, ne broj kartice. S IBAN-om ionako ne mogu ništa. To im služi samo za uplatu. Kako će ti itko išta uplatiti ako ne daš IBAN?!

Mislim da uopće nije kvaka u tim podacima. To je irelevantno. Pitanje je mogu li uplatit, preuzeti od mene artikl i nakon toga nešto izvest da si povrate uplaćena sredstva.

Kolega maratonac , bas je poanta u tim podacima , a na koji način vam prevaranti mogu maznuti lovu s računa ja ne znam , ali imam slično loše iskustvo .

Dakle , prije dosta godina na crni petak kad se još nisu dešavale masovne prevare kupila sam dizajnersku torbicu preko interneta od naizgled sigurne firme , platila sa svog računa i dala ime , prezime i adresu .

Nakon nekoliko dana primjetila da su mi s računa skinuta dva manja iznosa u eurima pa nakon provjere supruga i sinova koji su tvrdili da nisu ništa kupovali nazvala sam banku i blokirala račun . U banci su mi rekli da mi je račun hakiran i da su te dvije transakcije isprobavanje da li funkcionira prije nego mi isprazne račun .

Ne moram ni reci da torbica nije nikad stigla .

Dakle , bio je dovoljan broj bankovnog računa i osnovni osobni podaci da se dečki počaste , zato oprezno , nemojte im slati svoje podatke .

• Ledica
    • August 28, 2020 at 10:59 PM
    Quote from Santo
    Quote from renchi

moje je iskustvo da nikada nista pametno niti na jednoj skupstini nisam cula...mozda sam bila na " krivim skupstinama "

Treba pitati

Naravno da treba pitati , ali odgovori često ovise o dobroj volji upitanih da vam odgovore jer nerijetko odgovor bude da pitanje nije u vezi s točkom dnevnog reda o kojoj se raspravlja pa tako možete postaviti pitanje u vezi izvještaja o poslovanju za prethodnu godinu , ali vam nisu dužni odgovarati na pitanja o tekućem ili budućem poslovanju društva . Na ta pitanja uprava kojoj ste dali povjerenje da vodi poslove društva odgovorit će vam na slijedećoj GS za godinu dana .

A znamo da dioničare vise zanima budućnost nego prošlost .

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • August 26, 2020 at 8:21 PM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from Ledica

Kupujem i sutra , trebam malo sniziti prosjek , imam još dosta prostora za to 😀

sjećam se kao jucer snizavanja prosjeka na blje-u s 60 na 22 danas vrijedi koliko?

Prema projekcijama Izvanredne uprave rađenim za potrebe Nagodbe dionica Belja vrijedi 40 kuna

Ako toliko vrijedi njima , toliko onda vrijedi i dioničarima , no treba se potruditi izboriti za to .

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • August 26, 2020 at 6:54 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Ledica

Kako da ne , danas se trebalo boriti i rukama i nogama kad je krenuo stampedo 😂

Bit ce i sutra prilike, samo skuplje ^^

Kupujem i sutra , trebam malo sniziti prosjek , imam još dosta prostora za to 😀

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • August 26, 2020 at 6:47 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Ledica

Nekoliko tisuća Opte po 4,96

Ne ide najbrži prst kad su noge u moru.😀

Pa ne tipkaš valjda s nogama :D

Kako da ne , danas se trebalo boriti i rukama i nogama kad je krenuo stampedo 😂

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • August 26, 2020 at 6:27 PM

Nekoliko tisuća Opte po 4,96

Ne ide najbrži prst kad su noge u moru.😀

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Ledica
    • August 17, 2020 at 4:23 PM

https://www.seebiz.eu/tvrtke/adris-g…-nagodbu/239138

Ovako se naplaćuju greške BNY Mellon

• CORONA virus

• Ledica
    • August 16, 2020 at 10:07 AM
    Quote from Manu

Također kaže: - Ono što vidimo u cijeloj Europi, a i što su naša istraživanja pokazala jest da je COVID tijekom ljeta puno blaži nego tijekom zime. U Engleskoj je hospitalizacija na 5 posto tako je i u RH, ne treba se fokusirati na broj ljudi kojima je potvrđen virus nego na broj ljudi koji su bolesni, a njih je jako malo. U ovom trenutku doista u Europi COVID nije zdravstveni problem, nema bolesnih, nema umrlih – veći problem je kako preživjeti recesiju koja je pred nama. Ono što imamo trenutno i što ćemo imati čitavu jesen je da moramo na neki način optimirati brzinu širenja epidemije i preživljavanja gospodarstva - kazao je Lauc za RTL.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/vijesti/nakon-…ucajeva-1424187 - m.vecernji.hr

Dodao bih da je hospitalizacija 5% u odnosu na broj zaraženih u evidenciji što znači da je vjerojatno <2% u odnosu na ukupan broj zaraženih u populaciji.

Nije uopće točno da je covid 19 tokom ljeta puno blaži jer znanstvenici tvrde da virus nije mutirao odnosno da je ostao isti već su se okolnosti ljeti promijenile u smislu da je imunitet ljeti nešto jači , a populacija koja je izložena zaražavanju je mlađa ( prosjek godina u posljednjem valu je oko 30 dok je ranije bio oko 50 ) , a činjenica je da mladi imaju blage simptome ili ih uopće nemaju , pa ne završavaju na liječenju u bolnicama i zato je stopa bolesnih i hospitaliziranih niska.

Porast broja zaraženih i dalje ostaje veliki problem i opasnost jer mlađe generacije nisu izolirana dobna skupina već je prisutan u svim segmentima društva aktivan suživot sa populacijom srednje i starije životne dobi koji su podložni težoj kliničkoj slici i većoj smrtnosti od virusa .

Dakle , sve ostaje isto kako je i bilo , situacija nije ništa povoljnija u odnosu na ranije koliko god nas u to netko želio uvjeriti .

1. Privacy Policy
  2. Kontakt