1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • October 19, 2020 at 7:47 PM

Meni ove ostavke gospođa iz Zabe u članstvu NO mirišu na game over .

Prodaju Opte Zaba je očito finiširala pa povlači svoje ljude iz NO da ih novi vlasnik ne mora smjenjivati .

Iako NO Opte nema utjecaja na proces prodaje društva ne vidim drugi razlog za ove ostavke u tijeku procesa prodaje jer sudjelovanje u radu NO i nije neki posao koji bi oduzimao puno vremena i energije i ometao ih u obavljanju njihovih poslova u Zabi .

Malo optimizma i subjektivizma na ovoj temi nasušna je potreba , slažete se ? 😀

• Forumska kuhinja - recepti

• Ledica
    • October 17, 2020 at 4:14 PM
    Quote from buMBum

Zadnje riječi jednog berača gljiva:

Ove gljive nisu otrovne!

.

:)

Sve su gljive jestive , ali neke samo jednom 🤪

• Ledica
    • October 17, 2020 at 4:04 PM
    Quote from StatusQuo

Vidi, vidi ovdje na kraju vise gurmana nego investitora 😄, nesto cemo probati po savjetima ali svakako forumasice bi tu trebale dati svoj zacin :).

Ovako je to kod mene izgledalo jucer tko kaze da i mi u dalmaciji nemamo gljiva :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Stvarno imate vi svega .

A mi kontinentalci mislili da imate samo apartmane , vino i masline 😀

• Ledica
    • October 17, 2020 at 12:48 PM

Molim admina da odobri otvaranje teme “Forumska kuhinja” , dečki svaka vam čast , pravi ste majstori kuhanja , čekam da se i forumasice uključe 😀.

Odlični recepti , čitam , guštam ali nažalost imam intoleranciju na gljive i rijetko ih konzumiram i to u minimalnim količinama .

Ja ću prva staviti recept za moju omiljenu kremastu jesensku juhicu .

Juha od bundeve

- popržiti na maslinovom ulju jedan sitno sjeckani luk

-zaliti vodom

- oguliti i nasjeći na kocke žutu bundevu ( butternut )

- staviti kuhati u vodu s lukom

- začiniti : sol , papar ,, malo šećera ,Vegeta natur, svježe izrendani muškatni oraščić

- kad je kuhano izmiksati štapnim mikserom

- dodati malo vrhnja za kuhanje

Kod posluživanja dodati :

- na maslacu popržene kockice kruha

- posipati parmezanom

- žlicu crnog ulja (bučino ulje )

Dobar tek !

-

• Ledica
    • October 14, 2020 at 7:14 PM

http://www.aztn.hr/dodatno-priopc…e-telekoma-d-d/

Kolega Sheriff , kolegice zlocesti , ovo je posljednje priopćenje AZTN -a. o procesu prodaje Optime , a sve ostalo je novinarska pjesnička sloboda .

• Ledica
    • October 14, 2020 at 4:23 PM
    Quote from Sheriff

Samo malo, kako aztn ne može dati službenu informaciju a ictbussiness novinar prenosi da ju je dobio??? Hafa banana, glavno da se oni bave internacionalnim prevarama.

...a ništa, dat čemo opet 1 eur onome da objavi što je istina. Ma

Nema informacija o investicijskoj banci jer je to poslovna tajna.

Evo i zašto ....

dio članka iz Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja ( vise bi odgovarao naziv Zakon o zaštiti tržišnih natjecatelja ).

Poslovna tajna

Članak 53. (NN 80/13)

(1) Članovi Vijeća i radnici Agencije dužni su čuvati poslovnu tajnu, bez obzira na način na koji su je doznali, a obveza čuvanja poslovne tajne traje 5 godina nakon prestanka rada u Agenciji.

(2) Pod poslovnom tajnom iz stavka 1. ovoga članka, smatra se osobito:

1. sve ono što je kao poslovna tajna određeno zakonom ili drugim propisom,

2. sve ono što je poslovnom tajnom naznačio poduzetnik, pod uvjetom da Agencija to prihvat

Dovoljno je bilo da HT prema stavku (2) točci 2. ovog članka proglasi podatak o angažiranoj investicijskoj banci poslovnom tajnom i niti AZTN ni HT nisu dužni nikom polagati račun o kojoj je banci riječ , kada je angažirana , koje ovlasti u postupku ima Itd.

Trebamo li se uopće čuditi i upitati u čiju korist su ovakvi zakoni skrojeni ?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • October 14, 2020 at 12:26 PM
    Quote from barbosa
    Quote from Roki

https://prev.zse.hr/

Eo link za sve koji žale za starim izgledom stranice ZSE...

mahuna:(, zadnji datum od 02.10. , ne apdejta se novijim objavama

Kliknite na “trgovinski podaci i statitistike “, podaci su friški , današnji.

• AGROKOR

• Ledica
    • October 12, 2020 at 1:39 PM
    Quote from Paulie

Nisam gledao NU2 jučer, da li možda možete sumirati što je Roglić rekao o Agrokoru ?

Ovdje se nalazi cijela emisija:
    https://www.hrt.hr/enz/nedjeljom-u-2/664753/

Ako znate na kojoj minuti je to da ne tražimo svi.

Razočarana sam njegovim nastupom jučer u NU2 općenito , očekivala sam barem nešto pametnog saznati , a o Agrokoru nema blagog pojma , bitno da se on naplatio jer je zaključio da mu je dužnik dužan platiti dug .

Uglavnom , uludo potrošenih sat vremena pred ekranom TV-a .

• Ledica
    • October 9, 2020 at 9:03 PM
    Quote from dionicar

zlocesti : a jel vi znate da je ekipa iz interkapitala prva izašla iz svih "Agrokor" firmi prije kraha ? Jedini su skuIli da Todorić mulja s papirima..

Ili prije vjejoratno da su imali insajderske informacije.

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • October 7, 2020 at 9:02 PM

Evo i mene , učlanjujem se duplo , da se suprug ne uvrijedi 😀.

Poradi zaštite identiteta šaljem lovu preko zlocke, samo sa slikom 😀

• Ledica
    • October 7, 2020 at 5:17 PM
    Quote from Jubito

Dobro da sam se riješio svih dionica ATLN (Excelsa nekretnine).

Izgleda da ja jedino mogu dobro zaraditi samo ako me netko silom natjera da prodam dionice.

Nakon ove objave o istiskivanju u HMST bi se živ pojeo da sam ostavio još koju dionicu HMST i ATLN.

Što se tiče HMST, pogledao sam u svoj promet ove godine pa vidim da me je 13.07.2020. poklopilo po 290 kn/dionica, jer sam ostavio 15 dionica na koje bih trebao prijaviti porez, a ostale sam utopio prilikom preuzimanja po 431,77kn i to mi je bilo jedno od boljih ulaganja s čekanjem na ponudu za preuzimanje 2 godine (osim za tih 15 komada).

Sjećam se da sam tada pogledao što se to događa sa HMST pa sam vidio da je na kupnji bilo izloženo čini mi se 300.000,00kn po cijeni od 300 kn čini mi se. Nakon toga više nisam pratio HMST.

Zaključak:

najsigurnije je u potpunosti izaći kod tih preuzimanja kod kojih se kupuju gotovo sve dionice tvrtke, jer poslije ne znaš šta te čeka.

Display More

Zaključak: dopuna

nikad ne čekati istiskivanje malih dioničara jer gotovo uvijek izvučeš deblji kraj 😀

• AGROKOR

• Ledica
    • October 7, 2020 at 4:52 PM
    Quote from zlocesti

Zar nije problem kada zalozis za kredit nesto sto nije 100% tvoje, bez suglasnosti drugih vlasnika.

To je kaznjivo.. trebalo bi biti.

Ako si založio ili jamčio za svoj kredit nečim sto nije tvoje to onda nije tvoj problem nego u problemu su oni ( vjerovnici ) koji su prihvatili takav zalog ili jamstvo u slučaju da ne možeš vratiti dug .

Uprave društva su zaključile ugovore o milijardama jamstava za kredite Agrokora , ali uz ugrađena ograničenja , a ta ograničenja prema zakonskim odredbama dovode do situacije da se po danim jamstvima vjerovnici mogu naplatiti samo do visine dividende ( ako je glavna skupština izglasa ) koja pripada Agrokoru.

Tako je to uvijek i svugdje osim u RH gdje se po narudžbi pišu zakoni i gdje Nagodba vjerovnika ima jaču snagu i u suprotnosti je i s odredbama Ustava .

Jamstva su bila u stvari bezvrijedna , to je i IT puno puta naglasio , ali Nagodba vjerovnika ih je učinila valjanim .

Nagodba je je zakon iznad svih zakona .

• AGROKOR

• Ledica
    • October 7, 2020 at 1:28 PM

https://www.index.hr/vijesti/clanak…je/2219894.aspx

Todorić je oslobođen optužbe .

• HMST (Hoteli maestral d.d.)

• Ledica
    • October 6, 2020 at 10:54 AM

Protiv odluke glavne skupštine o istiskivanju malih dioničara o predloženoj primjerenoj otpremnini nije moguće podignuti tuzbu osim ako su povrijeđene odredbe zakona ili statuta društva .

Dioničari jedino mogu sudu uputiti ZAHTJEV za preispitivanje visine otpremnine .

Uz poziv na glavnu skupštinu dioničarima je društvo obavezno osobno dostaviti svu dokumentaciju uključujući i elaborat o procjeni od strane ovlaštenog vještaka ili isto objaviti na mrežnim stranicama društva .

Glavni dioničar sudu predlaže jednog ili vise vještaka ( vjerojatno je u konkretnom slučaju angažiran samo jedan ) koji će izraditi procjenu vrijednosti dionica i tu je glavni problem jer postoji nekoliko metoda za procjenu , a vještak kojeg si je odabrao glavni dioničar izabrat će metodu koja najmanje odgovara manjinskim dioničarima i kojom dolazi do najniže vrijednosti dionice .

Potrebno je dobro proučiti elaborat o procjenjenoj vrijednosti , konzultirati nekog revizora i onda procijeniti da li je isplativo sudu uputiti zahtjev za preispitivanje primjerenosti otpremnine.

Mogući su i individualni dogovori i nagodba s glavnim dioničarem ali prije nego uputite zahtjev sudu jer nakon toga ako povučete zahtjev koji ste podnijeli ako se glavni dioničar nagodi o većoj cijeni i samo s jednom dioničarem u obvezi je po toj cijeni isplatiti i sve ostale dioničare sto je malo vjerojatno da će učiniti .

• HMST (Hoteli maestral d.d.)

• Ledica
    • October 5, 2020 at 7:09 PM

Istiskivanje malih dioničara može se provesti na dva načina : prema Zakonu o trgovačkim društvima i prema Zakonu o preuzimanju dioničkih društava .

Ovo istiskivanje može se provesti samo po ZTD .

Glavni dioničar sam određuje visinu primjerene otpremnine vodeći računa o prilikama u kojem se društvo nalazi u vrijeme donošenja odluke glavne skupštine pa je očito iskoristio situaciju s korona virusom i njen los utjecaj na poslovanje društva , ali mora se uzeti u obzir i cijena na burzi ako se tom dionicom još trguje i ta cijena bi trebala biti orijentir u smislu donje granice ispod koje otpremnina nije primjerena .

Također bi se trebala uzeti u obzir i buduće poslovanje i imovinska korist koju bi društvo moglo ostvariti u budućnosti .

Protiv ove odluke ukoliko se izglasa na skupštini u što nema sumnje s obzirom da većinski vlasnik ima preko 95% nema adekvatnog pravnog sredstva , ona će se provesti , ali ako mali dioničari nisu zadovoljni ponuđenom visinom otpremnine mogu uputiti zahtjev sudu za preispitivanje primjerenosti otpremnine u roku dva mjeseca od objave upisa odluke o prijenosu dionica malih dioničara na većinskog vlasnika u sudski registar .

Dakle , dionice će se nakon odluke skupštine u svakom slučaju prenijeti , ali visinu otpremnine će preispitati sud ukoliko jedan ili vise dioničara to zahtijeva .

Nemam dionice HMST , meni je cijena u ponudi bila vise nego zadovoljavajuća , ali da ih imam svakako bi sudu podnijela zahtjev za ispitivanje primjerenosti ovakve otpremnine jer blago rečeno ta ponuda je ponižavajuća .

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Ledica
    • October 3, 2020 at 2:17 PM

Draganova afera je mala beba prema Aferi Agrokor , zamračeni milijuni prema milijardama priznatih nevaljanih jamstva američkom lešinarskom fondu , koliko se tek tu love okrenulo i gdje je završila ?

Zato je i Fortenova u vlasništvu nizozemske tajne zaklade .

• CORONA virus

• Ledica
    • October 2, 2020 at 10:10 PM

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ni/2218648.aspx

Ako je vjerovati proročanstvima Babe Vange američki predsjednik će u 2020. godini oboliti od nepoznate bolesti od koje će oglušiti .

Dakle , nema straha , neće umrijeti , a sluha za mnoge stvari nije imao ni prije 😀

https://net.hr/danas/svijet/a…rumpu-i-putinu/

• Ledica
    • September 30, 2020 at 9:46 PM

Dobar dan i dobrodošli u Raiffeisen mirovinski fondovi financijske pismenosti .......tako počinje video ...... pa što bi drugo mogla reči nego ne ulažite na burzi samostalno jer vam je to rizično već se prepustite u iskusne ruke ( Raiffeisen )fond menadžera .😀

Znatiželjna sam da li je ove savjete o investiranju podijelila besplatno ili je naplatila od Raiffeisen fond menadžera. .

• Birtija

• Ledica
    • September 29, 2020 at 3:29 PM
    Quote from Parica
    Quote from bbkk0000

Ne slažem se ako imate npr. te paprike zašto se neide do kraja i napravi recimo zimnica? Ako je pravi proizvod toga možete prodati koliko hoćete. U nekoliko malih dućana/voćarna malo pričam sa ljudima i čim se počne razgovor da bi imali dobr proizvod odmah krenu otvorene ponde o suradnji. Zato jer pravih proizvoda jednostavno nema ili ima jako malo. Dobro je rekao Zadro ( taj kraj Virpvitički se dosta prebacio na eko proizvodnju ) kaže tamo je drugi najveći kamilice na svijetu " pa osim u nogometu nismo u ničemu drugi" . Slavonci su se uljuljali jošu jugi. Tamodobro rade opg koji su djeci poslsli na Agronomski fakultet, srednja poljoprivredna isto jako dobro radi... ti mladi ljudi imaju puno znanja i mogu do dosta novaca iz EU ali pod uvjetom da im roditelji daju tuzemlju u vlasništvo a to roditeljima jako teško pada. Kada bi znali kakve se priče valjaju sa maldima ljudima i malim opg bi se iznenadili. Ali mediji to ne prenose ( vjerojatno namjerno ) pa ljudi nisu niti upućeni...

Pa evo, ja direktno radim na financiranju OPG-ovaca i znam samo jedno...preko 90% klijenata koji imaju visoku stručnu spremu mlate nemile pare u poljoprivredi (i neka mlate)...a vi pišite sto god hocete...to je jedina istina...ovo pisem na temelju osobnog iskustva na bazi cca. 1.000 poljoprivrednika...

Pa kolega Parica onda je nejasno sto vi radite na ovoj traljavoj i nikakvoj burzi , pretpostavljam da i vi imate visoku stručnu spremu pa ništa lakše nego otvoriti jedan OPG i mlatiti nemile pare .

A ako ste dobra duša otkrit ćete i nama ostalima tajnu da i mi mlatimo nemile pare umjesto da tu lgubimo živce i novce.

• Birtija

• Ledica
    • September 29, 2020 at 11:24 AM

Nisam ja u nikakvoj depresiji , prije u euforiji jer ,bavila sam se biznisom koji se može smatrati djelomično poljoprivrednom proizvodnjom i to dosta godina vrlo uspješno pa sve prodala i prije 16 godina prebacila se iskljucivo na burzu , zaradila desetorostruko .

Ozbiljno se baviti poljoprivredom i živjeti od toga je sasvim nešto drugo od uzgoja maslina kao hobi uz posao i prodaja nekoliko boca ulja prijateljima , poznanicima ili na kućnom pragu .

Točno je da ako imate vrhunski pa i samo prosječan proizvod da ćete sve prodati uz uvjet da živite u Istri ili Dalmaciji , ali ako sadite povrće pa bilo to i ekološko u Slavoniji velike su šanse da će te ga morati sami pojesti , a ostatak baciti .

Masline nažalost u Slavoniji ne rastu , a ni tartufe do sada nisu pronašli .

Plava i zelena Hrvatska sve su udaljenije , a Slavonci još i dalje , uglavnom u Irskoj .

A nisu ni lijeniji ni manje sposobni od gore navedenih , a k tome imaju kvalitetnu plodnu zemlju bez ijednog kamena , pa kako to objasniti ?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt