1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• INGR (INGRA d.d.)

• Ledica
    • November 16, 2020 at 8:07 PM
    Quote from naim

A sto Sandra dođe Juroslavu? A sto Dinku?

Jednom supruga , drugom ljubavnica ? Samo nagađam .😀

U svakom slučaju dobro je zvati se Sandra .

• Hrvatski ETF fondovi

• Ledica
    • November 14, 2020 at 1:51 PM
    Quote from Ivana7

ETF Fondovi.

- je li netko zna kada to dolazi na našu burzu ???

- zanimljiv mi je ETF InterCapital SBI TOP.

- to mi je zanimljivo zbog disperzije rizika jer se tu investira u top 10 slovenskih dionica.

- ima li tko iz InterCapitala na forumu da pojasni malo više o tim ETF.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…d53e8f15341.pdf

Trgovanje počinje u utorak 17.11.. 2020.

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• Ledica
    • November 13, 2020 at 4:34 PM

Porezna nema uvid i ne kontrolira tekuće račune građana već samo žiro račune i to veće iznose , ali i na žiro računu samo vidi novčani iznos , a ne tko je platio ili kome je plaćeno.

U jednom periodu trebali smo svi otvoriti žiro račune za isplatu dividende , ja sam zaboravila izvršiti promjenu kad je to ukinuto i kod posljednje isplate dividende iz tuzemstva zvali su me iz porezne uprave da objasnim od koga je stigla xxxx uplata jer oni vidi samo poveći iznos na žiro računu.

Zbog toga imaš obvezu u roku 8 dana od prvog primitka iz inozemstva prijaviti se u njihov Registar da te mogu pratiti i kontrolirati tvoje transakcije u inozemstvu , naravno ako ti to smatraš svojom neupitnom obvezom prema dragoj nam državi 😀

• LURA (DUKAT mliječna industrija d.d.)

• Ledica
    • November 13, 2020 at 11:18 AM

Istiskivanje manjinskih dioničara kada se provodi po ZTD -u puno je nepovoljnije za manjince nego kada se nadovezuje na javnu ponudu i provodi po ZPDD - u , ali u oba slučaja treba uzeti u obzir da je istiskivanje tj. prisiljavanje dioničara da izađu na silu iz vlasničke strukture društva zbog nekih viših interesa , rasta i razvoja društva , a to su uglavnom interesi glavnog dioničara , anomalija , devijacija , izuzetak od ustavnih prava svakog pojedinca na zaštitu svoga vlasništva i imovine .

Zbog postojanja vise metoda određivanja primjerene otpremnine istisnutim dioničarima i prava glavnog dioničara da on sam predloži sudu revizora koji će izabrati metodu u koju se uklapa cijena po dionici koju si je zamislio i odredio glavni dioničar , sudu ne preostaje drugo nego odobriti predloženu otpremninu .

Manjinski dioničari slabo su zaštićeni zakonskom regulativom , ali čak i ona prava koja im zakoni osiguravaju oni vrlo rijetko koriste .

Odluci skupštine društva o istiskivanju nije se moguće suprotstaviti , ali zakon pruža mogućnost da se istisnuti dioničar / dioničari ne slože s visinom otpremnine i podnesu sudu ZAHTJEV ( ne tuzbu ) za preispitivanje primjerenosti otpremnine.

I to bi kod svih istiskivanja trebalo biti pravilo , a ne izuzetak.

Dioničar ili vise njih mogu izabrati i predložiti sudu jednog ili dva revizora koji će napraviti procjenu vrijednosti dionice , a poznato je da ne postoji čvrsti , jasni ili propisani kriteriji za procjenu vrijednosti društva te da će svaki revizor doći do drugačije procjene vrijednosti .

Ako sud poveća cijenu dionice tj. uzme u obzir procjenu drugog revizora ili medijan vise revizorskih procjena , pravo na isplatu otpremnine po toj većoj cijeni imati će svi manjinski dioničari , a ne samo oni koji su sudu uputili Zahtjev za preispitivanje , a glavni dioničar također ima obvezu nadoknade troškova dioničarima koji su pokrenuli sudski postupak preispitivanja visine odnosno primjerenosti otpremnine .

Ništa previše teško ni komplicirano , samo se treba pokrenuti jer istiskivanje po cijeni koju je spreman ponuditi glavni dioničar ne smije i ne može biti jednostran čin njegove volje bez ikakvog utjecaja manjinaca na proces jer ipak se tu radi o lišavanju prava vlasništva kao i buduće dobiti i koristi ukoliko društvo dobro posluje.

• Tvrtke s potencijalom za IPO

• Ledica
    • November 12, 2020 at 9:41 PM

https://www.index.hr/vijesti/clanak…te/2229930.aspx

Jedno malo drugačije izvješće.

• CORONA virus

• Ledica
    • November 10, 2020 at 2:53 PM
    Quote from Moller

https://www.seebiz.eu/drustvo/john-b…-normalu/244891

a mi ? što će s nama biti, tko će proglasiti normalu? predsjednik? stožer? Beroš, Capak ? njima nenormala bolje odgovara

Pa premijer Plenkovic je već ljetos proglasio pobjedu nad koronom , još nije demantiran sto znaci da mi od ljeta nemamo problem s koronom , kod nas stanje redovno 😀

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Ledica
    • November 9, 2020 at 9:02 PM
    Quote from diokidina

Ja ocekujem rast svih dionica od 10-30%. Ovja tjedan je up. A slijedeci stabilizacija.

Na kojoj burzi ? Da pripremim odgovarajuću valutu . 😄

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • November 9, 2020 at 3:42 PM

Ništa , sve ribe su već u mreži , šetnja uz more , prekrasan je dan😀

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • November 9, 2020 at 1:28 PM

Evo da i ovdje stavim

Files

4C745030-B3A4-4CBA-931D-61B8106AF2F1.jpeg 171.93 kB – 0 Downloads
  • CORONA virus

• Ledica
    • November 9, 2020 at 1:15 PM

Jel konačno imamo efikasno cjepivo ?

Burze strong up

Files

951C2252-CA36-4F75-9A01-1E3FDC8B53AC.jpeg 171.93 kB – 0 Downloads
  • Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• Ledica
    • November 7, 2020 at 4:37 PM

https://web.erstebroker.hr/documents/002/…dobit_Erste.pdf

Ovdje ima dosta dobrih objašnjenja i informacija , nama je je bilo od velike koristi kod prijave poreza na kapitalnu dobit ostvarenu trgovanjem na inozemnim burzama .

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Ledica
    • November 5, 2020 at 12:53 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Ledica

ARNA kupljena u ožujku na 38,71. , prodana na 87,14 👍

Čestitam Ledica :thumbup:

Moj stil ulaganja je sličan vašem, te nemam živaca i volje, uz stalan posao,

svaki dan trgovati i okretati desetke dionica. Samo...treba pronaći takve

podcijenjene dionice na tom učinkovitom tržištu.

A da , pa još da konačno shvatim da roditelji moraju slušati djecu , a ne obrnuto kako nam se sugerira , onda sam mogla uložiti 100 tisuća dolara , ovako je bilo , da , da sine i mama ulozi 5 000 . 😀

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Ledica
    • November 5, 2020 at 8:43 AM

ARNA kupljena u ožujku na 38,71. , prodana na 87,14 👍

• Ledica
    • November 5, 2020 at 8:23 AM
    Quote from my moon

Vani je pozitivno ozračje , futuresi se zelene.

Osnovni poticaj su izbori, drugo potpisiju se ugovori za isporuke cijepiva što prekida začarani krug apatije zbog lockdowna.

Lijepo se dalo pazariti vani ( 😭 ja kasnim sa trgovanjem u inozemstvu).

Tako stvari stoje momentakno.

"

Markets are reacting very positively to the fact that a great deal of the election uncertainty has passed. Not all of it, but at least the worst outcomes seem to have been avoided. Markets hate uncertainty, and this is likely to be a tailwind for a while.

"

"Despite No Clear U.S Election Winner, Investors Are In A Better Position Now"

http://www.investing.com/analysis/despi…n-now-200543509

Zna li netko kako tržište stoji kod nas?

moj je dojam da su izvješća prošla dobro. Neka su očekivano loša, a nekorona sektor nije podbacio.

Imam dojam da su katastrofičari bili debelo u krivu u ovoj rundi.

Sama Zse je sirota i očito je da može samo padati, tako da je sadašnje stanje životarenja oko nule tj oko 1580 Crobexa sasvim dobra opcija.

Nažalost, mobikiziranje masa koje smo zadnji put vidjeli prije tri godine mislim, kada se mobiliziralo za Bitcoin, je izostalo.

Tako da je sadašnje stanje rezultat osipanja investitora.

Display More

Ja znam kako tržište stoji kod nas . Stoji 😂

• Ledica
    • November 4, 2020 at 11:11 PM
    Quote from Marielena

U USA neizvjesnost oko predsjednickih izbora. Novog predsjednika mozda necemo znati jos par dana. Kako predvidjate da ce se ponasati svjetske burze?

Stock futuresi u zelenom.

• Američki predsjednički izbori 2020

• Ledica
    • November 4, 2020 at 2:20 PM

A jeste zapeli za te izbore , ajde malo na ZSE , danas jedino ja tamo trgujem , ko Pale sam na svijetu 😀.

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • November 3, 2020 at 4:12 PM
    Quote from RohMil

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Vidim da oni hoće neku svoju novu mrežu graditi. Valjda i za korisnike fiksnih usluga, a ne samo za 5G mobilnu mrežu.

Možda još traju pregovori s prodavačima Opte pa u medije puštaju blef da ih zastraše , kao , imamo mi u planu graditi svoju vlastitu mrežu . 😀.

A graditi carstvo može se dakako i na akvizicijama .

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Ledica
    • November 2, 2020 at 5:27 PM
    Quote from nimimada

Kupnja na Lplh, mislim da vrijedi zabilježiti :)

1
    109,00

5
    91,00

1
    88,50

26
    88,00

15
    83,50

47
    83,00

20
    80,50

Display More

Stvarno smiješno , ali danas je bilo solidno trgovanje pa ovo nije odraz pravog stanja na ovoj dionici .

• CORONA virus

• Ledica
    • November 2, 2020 at 5:19 PM

Ovo izaziva nevjericu i laganu sumnju .

Hmm !

https://www.index.hr/vijesti/clanak…an/2226917.aspx

• CORONA virus

• Ledica
    • November 1, 2020 at 6:04 PM

Zamislite da ste rođeni 1900.

Kad imaš 14 godina

Prvi svjetski rat počinje

i završi se kad imaš 18

sa 22 milijuna mrtvih.

Ubrzo nakon toga svjetska pandemija,

gripa koja se zove ′′ španjolski ",

ubije 50 milijuna ljudi.

Izađeš živ i neozlijeđen,

imaš 20 godina

Onda sa 29 godina preživiš globalnu ekonomsku krizu koja je započela kolapsom New York burze, uzrokujući inflaciju, nezaposlenost i glad.

U 33 nacisti dolaze na vlast.

Imaš 39 godina kada počne Drugi svjetski rat

i završava kada imaš 45 godina. Tijekom holokausta (Shoáh) umire 6 milijuna Židova.

Ukupno preko 60 milijuna mrtvih.

Kada imaš 52 godina počinje Korejski rat.

Kada imaš 64 godina, Vijetnamski rat počinje i završava kada imaš 75 godina.

Beba rođena 1985 godine misli da njegovi djedovi i baka nemaju pojma koliko je život težak,

i preživjeli iz različitih ratova i katastrofa.

Dječak rođen 1995 godine i danas 25 godina misli da je smak svijeta kada mu je Amazon paket potrebno više od tri dana da stigne ili kada ne dobije više od 15 'lajkova' za njegovo objavljeno Fotografija na Facebooku ili Instagramu...

U 2020 godini mnogi od nas žive u udobnosti, imamo pristup različitim izvorima zabave kod kuće i često imamo više nego što nam je potrebno.

Ali ljudi se žale jer na sve.

Ipak imaju struju, telefon, hranu, toplu vodu i krov nad glavom.

Ništa od toga nije postojalo u prošlosti.

Ali čovječanstvo je preživjelo mnogo ozbiljnije okolnosti i nikada nije izgubilo radost življenja.

Možda je vrijeme da budemo manje sebični, prestanemo se žaliti i plakati.

(

Tekst je malo nespretno preveden , očito je to prevodio gospon Google , a fotografija je stara malo vise od 100 g. iz vremena španjolske gripe.

Files

AA8AC994-14BB-4D0F-AACD-1F183BD1ED89.jpeg 89.86 kB – 0 Downloads
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt