1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Ledica
    • March 18, 2021 at 1:05 PM
    Quote from Manu
    Quote from st-brajo

kod mene je prekjučer bio vodoinstalater (kada nije dobro "vukla", pa smo promijenili sifon i sad se sve baš fino odčepilo), al da će ova situacija s Mamićem toliko odčepiti ovaj smrad hrvatskog pravosuđa, e to se ni u najluđim snovima nisam nadao.

https://www.index.hr/mobile/clanak.…ndex_tid=101605

Razotkriven je i DORH ako je ikada uopće i bilo sumnje. Naime za slučaj Borg očitovali su se već nakon tri tjedna iako je samo financijska forenzika između ostalog bila neusporedivo zahtjevnija. Ovdje imaju sve konkretno, vrijeme, mjesto, iznose i sudionike i sve drže u ladici 5m. U našoj močvari odavno već vrijedi tko se nije iselio, magarac bio. A za ostati i investirati ovdje u ovim uvjetima, e za to se mora već veći komad budale biti. Osim ako nisi proračunski korisnik, ali to je već druga priča.

Zato dok burze vani luduju mi smo i danas u crvenom.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • March 18, 2021 at 12:57 PM
    Quote from Paulie
    Quote from LodeRunner

Samo sitna korekcija - HT se vec isplatio. ZaBa nije.

HTu je krajnja cijena svejedna, vaznije mu je trziste. ZaBi neke stvari ovise o postignutoj cijeni.

Ovo je točno !

HT odugovlači s prodajom iako Optima realno zbog stalnog odljeva korisnika svaki kvartal vrijedi nekih 2-3% manje. Da HT hoće maksimizirati cijenu prodao bi Optimu što prije sa što većim brojem korisnika, tj. prodao bi je odmah nakon spajanja s H1, tada je bio najveći broj korisnika, i najveći prihodi, koliko se sjećam i EBITDA.

HT-u je mnogo važnije što kasnije dopustiti ulazak trećem operateru na tržište nego što su im bitni novci od same prodaje. Da se HT-a pita on bi malo po malo otimao korisnike dok Optima ne isčezne skroz. Zato HT i odugovlači s prodajom do krajnjeg mogućeg roka koji mu je dan. Također iako će HT s odugovlačenjem postići nešto manju cijenu, što kasnije proda to će trećem operateru prodati i nešto manji broj korisnika što HT-u odgovara.

ZABA srećom ima skroz drugačije interese, ZABA se ne želi baviti telekom biznisom, a također želi i zaraditi što više. Treći operater ukoliko kupi dionice ZABA-e i ostale manje pakete ima više od 50%, dapače uvjeren sam da bi mu prodali svi osim HT-a.

Display More

Pitanje je koliko HT sada ima utjecaja na tijek postupka prodaje i koliko može odugovlačiti dok je švicarska banka preuzela vođenje tog procesa.

Obveza angažiranja banke iz Odluke AZTN -a može se dvojako tumačiti : to je kazna HT-u ukoliko su mogli , a nisu htjeli finalizirati prodaju Optime ili pomoć HT-u ako nisu uopće imali kupca ili je ponuda kupca bila neprihvatljiva.

Na ovom forumu je uz pomoć informacija iz medija stvoren konsenzus da zainteresiranih kupaca ima, a HT namjerno odugovlači prodaju.

Meni se čini da banka u svom djelovanju ima visok stupanj samostalnosti i neovisnosti u odabiru kupca i da može odabrati kupca bez konzultacije i pristanka HT-a, vjerojatno i Zabe samo uz uvjet da je cijena ista ili viša od procjene koja se morala napraviti prije raspisivanja natječaja. U suprotnom , ako banka bez pristanka HT-a nema pravo prodati Optimu, Odluka AZTN-a je besmislena i suvišna jer HT i dalje ostaje taj koji rukovodi procesom prodaje što se kosi sa krajnjom svrhom odredbe iz Odluke Agencije.

Shodno navedenom očekujem uskoro objavu Švicaraca da su prodali Optimu, kome i po kojoj cijeni saznat ćemo tek iz objave.

• Ledica
    • March 15, 2021 at 3:44 PM

Ugovor između Zabe i HT-a će se u srpnju raskinuti ukoliko se prodaja do tada ne realizira i HT izgubi prava upravljanja pa nisam sigurna da AZTN ima vise ikakve ingerencije nad vlasničkim udjelom Zabe, možda još samo nad udjelom HT-a , ali to vise nije problem ostalih malih dioničara, a mislim ni dioničara Zaba.

To je moja pretpostavka jer je to jedino logično, međutim nama je nepoznat sadržaj njihovog Ugovora osim sto je poznato da je Zaba povjerila HT-u na upravljanje svoj vlasnički udio pa dok se ugovor ne raskine jasno je da oni dijele zajedničku sudbinu u procesu prodaje, ali ne zauvjek.

• Ledica
    • March 15, 2021 at 3:24 PM
    Quote from Paulie

Najviše brine HT koji će sigurno pokušati odugovlačiti koliko god je to moguće, zapravo HT mi je jedina briga. Ne znam da li će igrati prljavo i odugovlačiti prodaju čak i kada izgubi upravljačka prava.

Nema nikakvog razloga za brigu, kad HT izgubi upravljačka prava postaje posve NEBITAN faktor jer Zaba može i vjerojatno hoće krenuti samostalno u prodaju svog duplo većeg udjela od udjela HT-a, kupac dolazi u obvezu javne ponude i kupuje dionice od malih dioničara , a HT može svojih cca 17% sačuvati za uspomenu i dugo i lijepo sjećanje.

• AGROKOR

• Ledica
    • March 12, 2021 at 5:32 PM

https://www.seebiz.eu/tvrtke/dionica…ortenovu/253562

Evo i najnovijih vijesti iz Nizozemske.

Tajna Zaklada Fortenova Group STAK Stichting održala Skupštinu i donijela važne odluke koje su od presudnog utjecaja hrvatsku ekonomiju.

• Ledica
    • March 12, 2021 at 4:45 PM
    Quote from Vule

zadnjih dana se nesto vrti.. ocito je dosla kakva info

Došla. Samo umjesto validne, invalidna.😀

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • March 12, 2021 at 1:12 PM
    Quote from dionicar

Flight mozda je Ani receno, prodaj sada po 6.7 zaposljavamo te u UGu za NETO iznos X mjesecno.. mozda potpisala Ugovor o radu sa 1.8.2021 :) :D i garantirana isplata bonusa od UGa? ;)

Ako traje natječaj za najluđu teoriju , evo i mog skromnog doprinosa😀

Možda Žuži gubi starog klijenta, a dobra seka krenula u nabavu novog , perspektivnog pa podnijela laganu žrtvu na dijonicama Opte .🤪

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Ledica
    • March 12, 2021 at 12:54 PM

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ju/2260683.aspx

Ništa ga ne ne može zaustaviti, ali može iznenaditi. 😂

• Ledica
    • March 11, 2021 at 9:33 PM

Meni bilo danas dosadno pa sam uzela knjigu da čitam. Nisam se spasila. Mogla sam tako i telefonski imenik čitati. Ima tko zainteresiran da mu proslijedim?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • March 10, 2021 at 9:25 PM
    Quote from Flight

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cancer_vaccine

Ma nije on bas tak bedast kao sto izgleda, samo indeksasi će od svega napraviti show.

I gdje će on raditi te vakcine ? Na ruševinama Imunološkog zavoda ? Pa mi više nemamo resursa za proizvest ni protuotrov za ugriz poskoka ili riđovke pa ćemo se sada prebaciti na proizvodnju cjepiva protiv karcinoma. Jer je to profitabilnije.

• Ledica
    • March 10, 2021 at 9:14 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Ledica

Ovaj ne staje . 😀

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ka/2260249.aspx

Gdje je taj kupio doktorat, po intelektu debelo zaostaje za Kerumom, Bandićem, Vucom, itd. Koji se to rak sprječava cjepivom ? Jedino možda za virus HPV-a, ostalih 99,9% vrsta raka su mutacije stanica gdje znanost još nema pojma koji je uzročnik te mutacije.

Kako će cjepivo spriječiti najčešće rakove od kojih ljudi umiru, npr. rak pluća, debelog crijeva, itd. ? Je li ovaj normalan ?

A ponijelo ga, malo se zanio čovjek u borbi za gradonačelničku fotelju, ali koliko je normalan vidjet ćemo tek kad i ostali kandidati istrče sa svojim obećanjima, mada za sada je u vodstvu u kategoriji najluđih obećanja.😂

• Ledica
    • March 10, 2021 at 8:54 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Ledica

Ovaj ne staje . 😀

amajketimile X/

Što je slijedeće ?

Centar za istraživanje svemira i lansirne rampe na Pešćenici ?🤷

• Ledica
    • March 10, 2021 at 8:37 PM
    Quote from Paulie
    Quote from D_artagnan

Koji lik?? Sta ekipa pusi ove fore?

https://www.index.hr/vijesti/clanak…va/2259981.aspx

Otkad je posao gradonačelnika da gradi tvornice cjepiva. Odakle mu tehnologija, i koje će to eksperte zaposliti u toj tvornici ?

Ja ako postanem gradonačelnik sagraditi ću tvornicu kvantnih računala.

Ovaj ne staje . 😀

• Ledica
    • March 4, 2021 at 1:48 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from maga

krivo povezujete, samo cu reci da prodajni i kupovni nisu povezani...

Maga, imas pristup direktno na Xetru? Svaki dan skidas i analiziras knjigu dionicara?

Ne znam koji treci nacin za ovu gore recenicu. A i sa ta dva je upitno.

Treći način za znati ovo je ako je kolega maga s tim količinama na bidu ili asku , možda i istovremeno

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Ledica
    • March 1, 2021 at 4:25 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…8c8be32b82a.pdf

Pad prihoda zbog korone neznatnih 2,1%, a rast neto dobiti respektabilnih 20,5 %.

Ovo je lijepo gledati i čitati, skriveni biser kojeg ni virus nije pronašao .

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • March 1, 2021 at 2:07 PM
    Quote from dionicar
    Quote from Zglob

Nisam ju danas vidio na jobu...mozda vec slavi

nisi ju vidio a cijena dionice stoji... da nije rekla nekoj frendici frendu da kupi malo.. to ne kuzim... e ja da sam na takvoj poziciji.....

Baš zato ni nisi , kužiš? 🤣

• Ledica
    • March 1, 2021 at 11:29 AM
    Quote from verdi
    Quote from Ledica

Slažem se , skrivanje iza skrbničkog računa sada nakon toliko godina u top 10 imenom i prezimenom je besmisleno i zato je moje mišljenje da se tu radi o prodaji. Možda joj je zatrebalo keša sada i odmah, a ne želi čekati još mjesecima dok se realizira prodaja pa postupak ponude kupnje dionica od malih dioničara i žena našla kupca s kojim je dogovorila cijenu kojom su obje strane zadovoljne .

ajojjj jadnica sigurno joj je zatrebalo 15Mkn za zepterov veliki komplet lonaca i to pred samo finale.

Samo se vi rugajte , nisu vam čitali bajke kad ste bili mali ?Carstvo koje ostaje u naslijeđe ponekad je na klimavim nogama i raspada se, a princeze su prisiljene rasprodavati obiteljsko srebro. 😀

• Ledica
    • March 1, 2021 at 11:04 AM
    Quote from stariigrac

Mislite da bi gospođa Ana, "razumna žena, pravnica i članica NO" radila na netransparentnosti ???

Dajte kolega, budite razumni :)

Slažem se , skrivanje iza skrbničkog računa sada nakon toliko godina u top 10 imenom i prezimenom je besmisleno i zato je moje mišljenje da se tu radi o prodaji. Možda joj je zatrebalo keša sada i odmah, a ne želi čekati još mjesecima dok se realizira prodaja pa postupak ponude kupnje dionica od malih dioničara i žena našla kupca s kojim je dogovorila cijenu kojom su obje strane zadovoljne .

• Ledica
    • February 28, 2021 at 9:11 PM
    Quote from josip100

Gledam promjene u top10...nekakva preslagivanja...Ana Hanžeković prodala?

Gdje gledate ? Na ZSE nema promjene.

Vlasnička struktura

• Vlasnik (nositelj) računa / Suovlaštenik (imatelj) VP
    • % udjela
    • ZAGREBAČKA BANKA D.D.
    • 36,90
    • HT HOLDING D.O.O.
    • 17,41
    • HPB D.D.
    • 6,10
    • HANŽEKOVIĆ ANA
    • 3,17
    • A1 HRVATSKA D.O.O.
    • 1,56
    • RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.
    • 1,27
    • PT DRVO D.O.O.
    • 1,03
    • ADDIKO BANK D.D. - Skrbnički račun
    • 0,97
    • KOPSEJAK KREŠIMIR
    • 0,92
    • ALLIANZ HRVATSKA D.D.
    • 0,82
  • Best buy

• Ledica
    • February 27, 2021 at 1:46 PM
    Quote from juraj

Ima jedna radi sapune,a jedna radi piletinu, treća gradi,četvrta finncira..

Peta melje pšenicu u brašno i trguje 😀

1. Privacy Policy
  2. Kontakt