1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• Rasprodaja kompanija Fortenova grupe (Agrokor)

• Ledica
    • March 29, 2021 at 7:39 PM

Flight, prouči malo odredbe čl. 217. ,220.,407. ZTD-a koje su mjerodavne za ocjenu ništetnosti jamstava i koje štite manjinske dioničare i ostale vjerovnike dioničkih društava od prekomjernog zahvaćanja većinskog dioničara u njihovu imovinu.

Jamstva predstavljaju prikriveni povrat uloga jednom dioničaru Agrokoru što zakon zabranjuje, a to je kreditorima kao profesionalcima trebalo biti poznato i jasno da im je i bilo poznato, ali su ne trepnuvši okom zloupotrijebili nedopušten utjecaj jednog dioničara Agrokora na izdavatelje jamstva na štetu društva , a svoju korist od vrlo visokih kamata. Jer davanje jamstva jednom dioničaru društva predstavlja pomaganje tom dioničaru i ima isti učinak kao vraćanje uloga sto je zakonom zabranjeno.

Tu se krše pravila o očuvanju kapitala društva, radi se o nedozvoljenom utjecaju jednog dioničara makar i vecinskog .

Također društva nisu primila nikakve protucinidbe ni osiguranja od Agrokora za izdana jamstva.

• Ledica
    • March 29, 2021 at 7:02 PM
    Quote from Flight

Ne, mogu i podjelom kapitala (likvidacija) odnsono njegovim smanjenjem, nakon podmirenja svih obveza uz poziv i obavijest vjerovnicima za mogućnost naplate njihovih tražbina. Upravo iz tog razloga jamstva se mogu naplacivati do visine temeljnog kapitala. Ne kuzim kakve tu veze ima odluka vlasnika o isplati dobiti?! Zato kažem da si nešto pobrkala.

E pa ako misliš da sam ja tu nešto pobrkala mogu ti reci da je istog stava i najveći autoritet za trgovačko pravo u RH koji je konzultiran.

U Agrokoru nije bilo nikakve likvidacije ni smanjenja kapitala.

Temeljni kapital Leda je 119 milijuna kuna , sića, Agrokoru je posudio milijardu kuna.

• Ledica
    • March 29, 2021 at 6:53 PM

Evo još malo o jamstvima.

Agram je osporavao jamstva , sklopio nagodbu kojom su ga isplatili pa povukao tuzbe za osporavanja jamstva.

Da nije bio u pravu i imao čvrste argumente za osporiti i srušiti nevaljana i bezvrijedna jamstva da li bi s njim tko razgovarao, nagodio se i isplatio ga ? Naravno da ne, potpuno bi bio bi ignoriran.

Čuveno PVV ( privremeno vjerovnički vijeće ) koje još i danas egzistira i donosi nekakve odluke u nacrt Nagodbe nije imalo muda unijeti iznos duga po jamstvima pa je Agrokor imao dvadesetak ili tridesetak milijuna dugovanja, ali ako je i Mara iz Kraša izgubila hrabrost glasati za nacrt Nagodbe s jamstvima na to se odvažio pravni savjetnik izvanredne uprave gospon Dolički .

Tjedan dana prije izglasavanja Nagodbe uputio je Trgovačkom sudu Ispravak grešaka u pisanju i računanju pa dugove Agrokora u sitnim milijunima pretvorio u 28 milijardi kuna.

Kako mu je to prošlo i zasto je to TS prihvatio jasno nam je ovih dana kad Mamić ozbiljno radi na reformi pravosuđa.

Kolega Flight, novac iz društva dioničari mogu izvlačiti jedino preko dividende razmjerno svom udjelu u vlasništvu . Nikako drugačije

• Ledica
    • March 29, 2021 at 6:05 PM
    Quote from mikromakrto

U niti jednoj situaciji ondašnji dioničari Leda ne bi mogli zaraditi niti kunu.

Ledo je, zbog sve isprepletenosti unutar Agrokora, bio u govnima i trebao je sa svima drugim u stečaj.

To bi, po meni, bilo poštenije nego ovo što se odigralo, ali financijski bi završilo isto za tadašnje dioničare.

Ako si založio ili jamčio za svoj kredit nečim sto nije tvoje to onda nije tvoj problem nego u problemu su oni ( vjerovnici ) koji su prihvatili takav zalog ili jamstvo u slučaju da ne možeš vratiti dug .

Uprave društva su zaključile ugovore o milijardama jamstava za kredite Agrokora , ali uz ugrađena ograničenja , a ta ograničenja prema zakonskim odredbama dovode do situacije da se po danim jamstvima vjerovnici mogu naplatiti samo do visine dividende ( ako je glavna skupština izglasa ) koja pripada Agrokoru.

Tako je to uvijek i svugdje osim u RH gdje se po narudžbi pišu zakoni i gdje Nagodba vjerovnika ima jaču snagu i u suprotnosti je i s odredbama Ustava .

Jamstva su bila u stvari bezvrijedna , to je i IT puno puta naglasio , ali Nagodba vjerovnika ih je učinila valjanim .

Nagodba je je zakon iznad svih zakona .

Neda mi se vise objašnjavati pa sam zalijepila dio jednog svog posta. Shvatite kolega da je Ledo izvrsno zarađivao i njegovi dioničari su trebali biti bogati ljudi, zadržane dobiti preko milijardu kuna koje su posuđene Agrokoru, a Ramljak stornirao potraživanje Leda tako da Ledo nije bio vjerovnik u Nagodbi , a Marica iz Kraša je bila.Znaci , potraživanje Kraša prema Agrokoru i Konzumu je valjano, potraživanje Leda prema Agrokoru se brisalo. Zašto ? Pa Agrokor je bio samo jedan od dioničara Leda kao i ja samo sto je on imao veći udio od mene. A prema Ustavu i zakonima svi dioničari imaju jednaka prava i ne smije biti diskriminiran ni on koji posjeduje jednu jedinu dionicu društva . Osim ako ekipa iz Borga napise zakon po kome to vise nije tako.

A Šeksov kum sa Ustavnog suda kaže da nema uvjeta ni dovoljno čvrstih argumenata da se preispituje ustavnost Lex Agrokora.

I tako, vuk pojeo magare.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • March 29, 2021 at 3:26 PM
    Quote from Moller
    Quote from Ledica

Kome je do lizanja sladoleda samo naprijed, nama koji smo popušili nije do lizanja😀

znam da bi vama i najveći King teško izbrisao gorak okus u ustima, ali premijer (i to za divno čudo još važeći) se ne bi složio

Sigurna zemlja nesigurnih ljudi....

E, jesi majstor za staviti sol na ranu 😀

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • March 29, 2021 at 3:08 PM
    Quote from Moller
    Quote from zlocesti

Milijun kuna prometa na Rivijeri, sve ostalo 200 tisuća kn

Nejasno mi je ono prvo, ovo drugo je naša stvarnost

danas bi se mogli kolektivno kao ulagači ZSE počastiti sladoledom, a kako idu topliji dani biti će toga još

Kome je do lizanja sladoleda samo naprijed, nama koji smo popušili nije do lizanja😀

• AGROKOR

• Ledica
    • March 29, 2021 at 2:06 PM
    Quote from Paulie

Da napišem što mislim o ovome i što im želim dobio bih banova za 3 života. Samo pomnožite vaš broj dionica s ovom sumom.

FORTENOVA grupa i Nomad Foods Limited potpisali su kupoprodajni ugovor za Poslovnu grupu zamrznute hrane, koja se sastoji od društava Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom te nekoliko manjih povezanih društava, vrijedan 615 milijuna eura, priopćeno je iz Fortenove.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ra/2264707.aspx

615.000.000 EUR / 313.920 dionica = 1.959 EUR po dionici odnosno 14.836 kuna po dionici

Sjetite se da je naš udio vrijedio 0 kn.

Novinar fulao naslov članka, to nije preuzimanje desetljeća nego ODUZIMANJE ILI PLJAČKA desetljeća, možda i stoljeća.

A lijepo je rekao Ramljak da je za premostiti teškoće u Agrokoru potrebno 200 do 220 milijuna eura, a evo Todoricevih 48% vrijedilo bi čak 300 milijuna. Pa čemu onda sav taj cirkus s Lex Agrokorom i izvanrednom upravom osim bezocnog i očiglednog teškog lopovluka.

Što god mislili o IT očito je da je on kao i ostali dioničari borgovan.

*borgovan= pokraden od grupe Borg

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Ledica
    • March 28, 2021 at 5:53 PM

https://www.index.hr/vijesti/clanak…bu/2264536.aspx

Ovo bi vise spadalo u rubriku “ vjerovali ili ne “, možda je vrijeme da Admin otvori novi topić.

"Ako mi u zgradi Gradske uprave imamo 552 upravitelja, 168 pročelnika, zamjenika i pomoćnika pročelnika, bez Holdinga i javnih poduzeća, to je nešto s čime će se sljedeći gradonačelnik morati suočiti", rekao je.

• PODR (Podravka d.d.)

• Ledica
    • March 27, 2021 at 7:17 PM

Komentar jednog čitatelja ispod članka, možda on zna nešto vise o pozadini priče.

Nije da branim Dalićku, ali koliko ja znam Podravka je to zemljište prodala bankama prije otprilike 10 g. kad je bila afera spice da se izvuku iz dugova, a onda ga odmah iznajmila od tih isth banaka.Pred 3-4 godine su počele probe u Podravini za proizvodnju rajčice, i već jedan dio ljudi ju i proizvodi.Znači dulje vrijeme je u planu preseljenje proizvodnje u Kalnik, jer i tvornica Voća(znači pekmezi i marmelade) iz Koprivnice seli u Kalnik radi smanjenja troškova, valjda žele sve to na jednom mjestu:Makar mi nije jasno zašto je odobran Vž jer Podravka ima male plaće i tamo radnike ne mogu naći ni svijećom, već ih se vozi iz Kc.Tak da sama Dalićka može završiti samo nešto što je puno prije započelo.Mislim da je autor mogao tražiti više informacija i povijesti o ovoj temi.

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • March 26, 2021 at 2:43 PM
    Quote from pemar2
    Quote from LodeRunner

N1 danas, ponavljam jos jednom - danas tijekom radnog dana moze rijesiti emitiranje svim hrvatskim gradjanima koji posjeduju vezu na Internet i mogu otvoriti stranicu Jubito

No naravno, cijela ova strka nema veze s N1 i slicnim "palamudjenjem."

To je baš rješenje za 60+ generaciju

Nemoj podcjenjivati 60+ generaciju jer tko se od njih ne sluzi internetom vjerojatno ni do sada nije pratio N1.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Ledica
    • March 25, 2021 at 5:46 PM

Jako je nezahvalno bilo što prognozirati jer svjedočimo da se situacija s epidemijom može vrlo brzo, u roku 3 ili 4 tjedna promijeniti bilo na bolje ili gore.

U prosincu prošle godine imali smo velike brojke zaraženih , jahali smo na drugom valu i činilo se da će nakon božićnih i novogodišnjih blagdana tamo negdje oko 10- tog siječnja zbog obiteljskih i prijateljskih druženja kojih je zasigurno bilo u priličnom broju situacija eskalirati. Ali, suprotno očekivanjima to se nije dogodilo nego je broj pozitivnih počeo drastično padati.

Sada nam pomaze i procjepljivanje koliko god sporo i traljavo napreduje i ako se situacija smiri nema te države koja će se usuditi stanovnicima zabraniti putovanje na odmor van države ili im još i prijetiti novčanim kaznama.

Sezona na kraju može biti i odlična i produljiti se tako da se spoji s novogodišnjim praznicima jer na listi želja nakon pobjede korone ( barem i djelomične) putovanja, izleti, odmori svima su na prvom mjestu.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Ledica
    • March 24, 2021 at 8:08 PM

Sada je na sve reagirala ustavna stručnjakinja Sanja Barić te je na Facebooku predložila kako riješiti situaciju.

"Ajde sad stanimo na loptu i napravimo najbolju stvar. Svi imate velikog, sve ok, ali hajde napravimo dobro iz svega.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ja/2263656.aspx

Nadam se da je gospođa ustavna stručnjakinja mislila na veliki ego.😉

• Ledica
    • March 23, 2021 at 8:41 PM

14206131_1726572520941714_7039275295592975610_o.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=dbb9e7&_nc_ohc=bX2tEQ9p6iEAX9Orhix&_nc_oc=AQm9_rfi6HfRvGzzUc3RwdrMJqXCVXdyIWLiTiLZs-63vCNulsHKk3TFYm0r-4_QX0g&_nc_ad=z-m&_nc_cid=0&_nc_ht=scontent-muc2-1.xx&tp=28&oh=1a374529b8de9722648a45121eca1c03&oe=60815EA6

T1oMBrgJQCd.png

Zoran Milanović
    prije 44 min

“Ako su javni natječaji, oglasi pa i javni pozivi možda i namješteni, to nije razlog da se oni ukinu nego da demokratska kontrola omogući da se izaberu najbolji kandidati”, podučio nas je danas Šeksov kum s Ustavnog suda. I prisnažio kako se zakoni moraju primjenjivati, citiram, „smisleno“. Prvo, kume, natječaj i javni poziv nisu isto. Ni to niste naučili. A namještanje natječaja je kazneno djelo. Za sve, pa i za kumove. E, to ste morali naučiti. Ali, eto, sad smo iz prve ruke doznali novu razinu besmislenosti kojom se vodi većina ustavnih sudaca, vjernih HDZ-ovih žetona, koji smišljaju sve što treba kako bi spasili vojnika HDZ-ovog pravosuđa Sessu. Možda još da odluče kako za predsjednika Vrhovnog suda moram predložiti nekog od ovih Mamićevih veseljaka? Ili da Plenković reaktivira svoju skupinu Borg i njoj povjeri izbor predsjednika Vrhovnog suda? No pasaran! Moja kandidatkinja nije i neće biti iz njihove močvare. Moja kandidatkinja ostaje Zlata Đurđević i HDZ će, koliko god im to teško padalo, morati glasati o njoj. Za ili protiv, što će sve reći.

• Birtija

• Ledica
    • March 23, 2021 at 4:16 PM
    Quote from Optimistcro

Aaa ima tu i ega....

Nema.

Samo osjećaj moralne obveze i zahvalnost za ugodno mjesta razmjene informacija, mišljenja, druženja i zabave koje vam je netko anoniman besplatno omogućio.

• Birtija

• Ledica
    • March 23, 2021 at 3:58 PM

Mogu i ja objasniti ako Admin trenutno nije u mogućnosti.

Ustvrdili smo davno da “ nema besplatnog ručka”, a evo ovdje na forumu ga ipak ima. Pa onda poslužitelju daš malu napojnicu , bakšiš ili kako već tko to naziva za besplatnu uslugu, a zauzvrat dobiješ značku VIP i kartu za VIP ložu s besprijekornim i odličnim pogledom ravno na teren bez da te ometaju reklamni panoi.

I da, ta VIP loža nema poveznicu s onima u kojima sjedi Maminjo i njegovi prijatelji suci. 😉

P.S. Baciti koji put pogled na temu Donacije i isprsiti se 😀

• Ledica
    • March 23, 2021 at 3:08 PM

Očekivano, ali ipak mali pomak, odnos je sada 9:4.

https://hr.n1info.com/vijesti/ustavn…ona-o-sudovima/

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • March 22, 2021 at 1:43 PM
    Quote from Headhunter

Ovo bi izdvojio:

Samo ove godine Telemach planira pustiti u rad oko 4000 kilometara optičke mreže i tako povezati sve regije i veće gradove u Hrvatskoj. Navedena optička infrastruktura predstavlja okosnicu razvoja fiksne i mobilne mreže nove generacije i osigurava najbolju kvalitetu usluge za korisnike

Možda i ovo ubrzano zapošljavanje :

“Vjeruju da će i u 2021. nastaviti s istim pozitivnim trendovima, a izvrstan je pokazatelj i rast broja zaposlenika, s čak 160 novih kolega na samom početku 2021. godine. Tako su već sada dosegnuli brojku od 563 zaposlenika, a trend zapošljavanja nastavljaju i u nadolazećim mjesecima“, zaključuju iz Telemach Hrvatska.

• Revolut pokrenuo banku u Hrvatskoj

• Ledica
    • March 20, 2021 at 9:22 PM

Evo još malo novosti o dolasku litvanske online banke Revolut u RH. Podatak o 150 000 hrvatskih klijenata Revoluta meni je nevjerojatan i čini mi se pretjeran.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ce/2262157.aspx

• PODR (Podravka d.d.)

• Ledica
    • March 19, 2021 at 10:56 PM

Otpuštanje trezorskih dionica društva provodi se mimo uređenog tržišta tako da ta transakcija nije vidljiva jer nije ni protrgovano na ZSE, a radi se o povlaštenoj prodaji ili nagrađivanju menadžmenta ili radnika društva, a sve u skladu s Programom raspolaganja dionicama društva koji je izglasala Skupština društva.

Nova šefica je izgleda jako darežljiva , možda su to otpremnine nepodobnim ili nepotrebnim članovima upravljačke strukture, nagrade zaslužnim članovima uprave ili se daruju radnici jer lokalni izbori su opasno blizu.

• CORONA virus

• Ledica
    • March 18, 2021 at 10:54 PM

Nijedno cijepivo nije apsolutno sigurno , bez rizika i bez nuspojava. Već se dugi niz godina ljudi cijepe protiv gripe, uglavnom je to starija populacija i sad se pitam da li se ikad propitkivala nečija smrt koja je uslijedila na primjer 10 dana nakon cijepljenja protiv gripe i da li je uopće nekom palo na pamet da ta smrt ima nekakvu poveznicu s cijepljenjem.

Vjerujem da ne, ali danas kad se pojavila nova i teza bolest od gripe koja je ozbiljno ugrozila normalan život na cijelom svijetu , kad se u rekordnom roku počelo proizvoditi nekoliko vrsta cijepiva praćenje reakcija i nuspojava izbilo je u prvi plan. Moguće da su ti poremećaji zgrušavanja krvi pa i smrti povezani s cijepivom, ali srećom ti brojevi su vrlo mali.

Medijska hajka na Astra Zenecu mi se čini pretjeranom.

A određeni nivo rizika preuzimamo i svaki put kad sjednemo za volan auta, ali ipak se svi vozimo .

Files

06F2B815-8D4D-42DE-8F63-C69622E76792.jpg 104.08 kB – 0 Downloads
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt