1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • May 19, 2021 at 8:15 PM

https://www.optima.hr/system/documen…a_Grgorinic.pdf

Evo tete Rozi .

https://www.optima.hr/system/documen…lvija_Tadic.pdf

Evo i tete Silvi

• Ledica
    • May 19, 2021 at 7:54 PM

Kolega Jubito, bez ljutnje , ako sam ja prozvana zbog ispravljanja tvojeg lapsusa , vjeruj mi da to nije bilo iz zle namjere već jednostavno da se taj krivi podatak ne provlači na ovoj temi gdje su se naknadno uključili i neki novi optemisti kao npr. kolega JoSko111, ako sam dobro detektirala novog člana naše sekte.

Neki dan sam i ja na brzinu , u pauzi rekreacije u prirodi kad sam stala malo odmoriti i uhvatiti dah ,napisala jedan kratki post gdje mi je ispala riječ “ udjela” pa je ispalo da se prodaje HT , a ne njegov udjel u Opte.😂

Primijetila sam to tek nakon nekoliko sati , a pošto ne znam izbrisati post ili to možda nije ni moguće, ostalo je tako.....HT nije uspio sebe prrodati :D, ( kunem se da nisam ništa pila 😂), ali možda će taj lapsus u stvari ispasti Proročanstvo, ništa nije zauvijek, nitko ne zna kakve križaljke DT crta.😀

• Ledica
    • May 19, 2021 at 5:26 PM

Kolega Jubito, pa zar tete Silvija i Rozana nisu bile članice NO Optime izabrane od strane Zagrebačke banke, a ne HT-a ?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Ledica
    • May 18, 2021 at 3:42 PM
    Quote from BudFox
    Quote from 5. Element

Sad je skupo po 345, a za dva tri tjedna ce biti jeftino po 400. To je ta divota rvackog investiranja.

Sada neka mi netko kaže da kupnja ova 3 komada ATPL na 345kn u 14:47h nije manipulacija tržištem…

Nije to manipulacija.

To je sila nečista. ^^

• Ledica
    • May 18, 2021 at 12:32 AM

Kolega Verdi,

na ovoj temi je već sve do najsitnijih detalja proanalizirano, izračunano, proračunano, rečeno, stoput prožvakano , nema se više o čemu pisati i ostaje samo čekanje na “ čiča miča gotova je priča ”. U međuvremenu vrijeme se krati zahebancijom.

Barem što se mene tiče, nemojte mi samo reči da ste ozbiljno shvatili ovo s HEP-om, pa zato sam stavila onog haha čovječuljka ^^.

Ni kolega alfa ga očito nije primijetio pa krenuo ozbiljno objašnjavati o vjetrenjačama i solarnim panelima. ;)

Zar situacija sa Optimom postaje toliko ozbiljna da se više ni šala ne detektira ? Ajoj, Ajoj :!:

• Ledica
    • May 17, 2021 at 6:26 PM
    Quote from alfa

MAISTRA djelatnost elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga

Predmet poslovanja Društva se proširuje na način da se pored postojećih djelatnosti dodaju
    nove, i to:
    * proizvodnja električne energije
    * prijenos električne energije
    * distribucija električne energije
    * opskrba električnom energijom
    * trgovina električnom energijom
    * skladištenje energije
    * djelatnost elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga
    * računalne i srodne djelatnosti.

Možda Maistra kupuje Optimu.

Display More

Možda planira i HEP-a 😀

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Ledica
    • May 17, 2021 at 3:56 PM

Neda mi se ići tražiti pa da li netko sigurno zna da u tom razdoblju nije bilo poreza na dividendu ?Ukoliko me sjećanje ne vara porez je ponovno uveden tek od 2012 godine ?

• Ledica
    • May 17, 2021 at 3:45 PM
    Quote from Kadisibil91
    Quote from Jubito

Propali natječaj nema veze sa prodajom od strane investicijske banke, opet ćemo ponavljati jedno te isto prožvakano najmanje 5 puta.

Nije ovo privatizacija državne tvrtke da se mora prodavati na natječaju, nego se prodaje privatna tvrtka privatnim tvrtkama.

Uvjeti natječaja su bili bitni samo dok je natječaj trajao. AZTN nije propisao uvjet da je prodavatelj dužan raspisati novi natječaj ako se Optima ne proda na prvom natječaju, već je propisan uvjet angažiranja investicijske banke.

Obzirom da na natječaju nije bilo ponuda, ili nisu bile prihvatljive, dalje Optimu prodaje Credit Suisse, ako ima kome, a kako stvari sada stoje, više mi se čini da nema, nego da ima.

Ja bih rado da je drukčije, ali nije.

Da li ste Vi sa svim Vašim godinama i životnim i burzovnim iskustvom očekivali prodaju prije roka ? I još k tome znajući od prvog dana da bi ovo HT volio zadržati koliko god može tj.smije.

Display More

Nemam ja ni puno godina života ni previše burzovnog iskustva.

Moja očekivanja su nebitna.

Optima mi nije velika briga mada je imam na dva računa ukupno ravnih 134000.

Možda ih ostavim unucima ako ću ih jednog dana imati.

• Ledica
    • May 17, 2021 at 3:38 PM
    Quote from Jubito
    Quote from Ledica

Sve je dakako moguće osim da A1 i UG pokazuju interes, ali ne predaju konkretnu ponudu.

Zašto tako mislim ?

Konkretna ponuda i to za vrijednost cijelog društva Optima bio je uvjet iz tendera.

Tko nije ispunio taj uvjet ne zadovoljava osnovne uvjete iz natječaja i ne može biti potencijalni kupac, pa ako ni jedan kupac nije ponudio konkretnu cijenu za Optimu natječaj je propao i trebalo je raspisati novi.

Propali natječaj nema veze sa prodajom od strane investicijske banke, opet ćemo ponavljati jedno te isto prožvakano najmanje 5 puta.

Nije ovo privatizacija državne tvrtke da se mora prodavati na natječaju, nego se prodaje privatna tvrtka privatnim tvrtkama.

Uvjeti natječaja su bili bitni samo dok je natječaj trajao. AZTN nije propisao uvjet da je prodavatelj dužan raspisati novi natječaj ako se Optima ne proda na prvom natječaju, već je propisan uvjet angažiranja investicijske banke.

Obzirom da na natječaju nije bilo ponuda, ili nisu bile prihvatljive, dalje Optimu prodaje Credit Suisse, ako ima kome, a kako stvari sada stoje, više mi se čini da nema, nego da ima.

Ja bih rado da je drukčije, ali nije.

Display More

Nikad nije bila objavljena službena obavijest što se desilo s raspisanim natječajem, tj. da li je i kako završio natječaj.

Zar to ne bi trebala biti informacija za javnost od strane HT-a na primjer na ZSE gdje je dionica Optime izlistana i njome se trguje ?

Credit Suisse prodaje Optimu nudeći je od vrata do vrata potencijalnim kupcima ?

Pa zar joj nebi bilo jednostavnije raspisati međunarodni javni natječaj ?

Mi u stvari ne znamo što se dešava, ništa se ne može rezolutno tvrditi, jedino je sasvim sigurno da su sve rupe dobro začepljene i da nema šanse da koja informacija procuri van.

Meni se to čak i sviđa .

A da bi moglo transparentnije i brže u to nema sumnje.

• Ledica
    • May 17, 2021 at 3:02 PM
    Quote from Jubito
    Quote from Kadisibil91

Nemoguće je da A1 i UG nisu zainteresirani , a HT ako želi preuzeti Opt nek lijepo iskešira prvo Zabi 10 kn minimum po koliko ju je dobila a zatim i nama malima. Može i premija slobodno.

U ovoj je državi sve moguće, a o burzi da ne govorim.

Netko mi se bio narugao prije par dana kako želim kupiti ispod 5,80 ali da to neću dočekati jer da je nemoguće da padne ispod 5,80.

Ako sam išta naučio u životu i na burzi to je da je sve moguće, pa i to da A1 i UG pokazuju interes ali ne predaju konkretnu ponudu.

A 10 kn je najniža nominalna cijena dionice po ZTD-u (članak 163. st. 2), ispod 10 kn nisu mogli staviti nižu nominalnu vrijednost.

https://www.zakon.hr/z/546/Zakon-o-…-dru%C5%A1tvima

Display More

Sve je dakako moguće osim da A1 i UG pokazuju interes, ali ne predaju konkretnu ponudu.

Zašto tako mislim ?

Konkretna ponuda i to za vrijednost cijelog društva Optima bio je uvjet iz tendera.

Tko nije ispunio taj uvjet ne zadovoljava osnovne uvjete iz natječaja i ne može biti potencijalni kupac, pa ako ni jedan kupac nije ponudio konkretnu cijenu za Optimu natječaj je propao i trebalo je raspisati novi.

• Ledica
    • May 17, 2021 at 2:45 PM
    Quote from JoSko111
    Quote from Ledica

Moje mišljenje je da će Zaba sigurno prodati svoje dionice Optime u paketu s HT- ovim dionicama što čini cca 54% udjela u vlasništvu Optime.

I natječaj je bio u tom smislu raspisan, novi natječaj nakon što je proces prodaje preuzela švicarska banka nije bio raspisan,dakle prodaje se većinski dio Optime jer ni jedan kupac nema interesa kupiti samo Zabin ili samo Ht-ov dio Optime pa tek onda preko javne ponude pokušati doći do većinskog vlasništva.

A kad bi se prodao samo HT- ov udio onda nema ni obveze javne ponude jer ne prelazi prag od 25% ,ali ionako nitko ne bi taj mali udio htio kupiti.

Ili kupe jednostavno dio od Zabe i ostatak kupe od malih dioničara...

Mislim da ne.

Zaba i HT su se vjenčali i već 8 godina su u braku.

I predbračni ugovor su potpisali.

Na prodaji su u kompletu.

Tako ih i kupac/ kupci žele.

Sve ostalo može za kupca biti rizično.

• Ledica
    • May 17, 2021 at 2:33 PM
    Quote from Flight

Ako Zaba proda svoj paket samostalno (ili zajedno sa HT), svi ostali vlasnici mogu prodati po istoj cijeni zbog javne ponude. Javna ponuda je obveza kupca Zaba/(HT) paketa.

Moje mišljenje je da će Zaba sigurno prodati svoje dionice Optime u paketu s HT- ovim dionicama što čini cca 54% udjela u vlasništvu Optime.

I natječaj je bio u tom smislu raspisan, novi natječaj nakon što je proces prodaje preuzela švicarska banka nije bio raspisan,dakle prodaje se većinski dio Optime jer ni jedan kupac nema interesa kupiti samo Zabin ili samo Ht-ov dio Optime pa tek onda preko javne ponude pokušati doći do većinskog vlasništva.

A kad bi se prodao samo HT- ov udio onda nema ni obveze javne ponude jer ne prelazi prag od 25% ,ali ionako nitko ne bi taj mali udio htio kupiti.

• Ledica
    • May 17, 2021 at 10:07 AM

Zaba i HT su godinama zajednički djelovali i upravljali Optimom. AZTN traži od HT da izađe iz vlasništva Optime zbog nedozvoljene koncentracije, a Zaba je osigurač i garant da će se to provesti. Posto su Zaba i HT zajednički djelovali, smatram da i Zaba ima obvezu prodati svoj paket Optime zajedno s HT- ovim .

Cilj ove sapunice koje traje već 8 godina je razbijanje duopola Ht i A1, a da bi se to ostvarilo treba prodati većinski udio u Optimi tj. udio HT-a i Zabe u paketu.

• Lokalni izbori 2021

• Ledica
    • May 17, 2021 at 9:38 AM
    Quote from Paulie

Plenki je duboko nesretan, ali ne smije HDZ-ovcima saopćiti da je car gol. Doduše ne razumijem ni onako premoćnu pobjedu Tomaševića, Možemo je jako lijevo i ne vidim baš da će njihovo socijalističko gledanje na stvari mnogo pomoći Zagrebu.

Hrvatska treba otvorenost tržištu, stimulaciju rada i kapitala, a ne obrnuto.

Ja već odavno ne vidim nikakvu razliku između desnih i lijevih, svi su se stopili u jedno vrzino kolo, ta podjela je zastarjela i čini mi se da polako odlazi u ropotarnicu povijesti.

Vjerujem da dolaze nove podjele i da ćemo birati između nepoštenih i poštenih, nesposobnih i sposobnih, muljanja i transparentnosti u vođenju grada. .....

Ali vidjet ćemo što će nam ponuditi Tomašević i njegova ekipa , to je samo nada, a nade se često izjalove.

• Lokalni izbori 2021

• Ledica
    • May 17, 2021 at 8:01 AM
    Quote from Paulie

Da li je lokalni politički neuspjeh HDZ-a početak kraja anemičnog ?

U Zagrebu tek četvrti, Split je izgubio, Rijeku je izgubio, poraz u tri najveća grada. Dobio je samo načelnike i župane tamo gdje ima malo manje asfalta.

Čak i u Dalmaciji, Šibenski župan ozbiljno visi u drugom krugu, a ni Zadar više nije siguran, što je do nedavno bilo u potpunosti nezamislivo jer su to utvrde HDZ-a.

Po Plenkovicevom govoru kasno sinoć HDZ je i opet pobjednik lokalnih izbora. Čovjek je optimističan i zadovoljan rezultatima izbora. ^^

Ah, ta vražja percepcija i njegovi pokvareni radari. :D

• Turističke dionice i perspektive

• Ledica
    • May 17, 2021 at 7:48 AM
    Quote from Ledica
    Quote from mitkko

Ne vidim neku posebnu temu za turiste pa ću pitati ovdje.

Jel radio netko usporedbu naših turista po nekim osnovnim parametrima? Pritom ne mislim ove standardne fin. pokazatelje, već ove druge praktične, intuitivne i životno logične parametre - recimo, sve svedeno na "krevet" - prihod/rashod po krevetu, knjigovodstvena i možda tržišna vrijednost kreveta, ulaganja po krevetu, očekivani povrat investicije po krevetu, popunjenost, potencijal rasta prihoda, usporedba sa nekakvom peer grupom vani.

Nisam nikada radio nikakve analize turista, jel ima netko nekakve podatke za početak, ili ću morati sve sam :(

Ljeto nam dolazi, korona će ubrzo pasti u drugi plan, počet ćemo brojati turiste na granicama, mislim da ćemo se pozitivno iznenaditi brojkama pa bi valjalo uhvatiti pokoji val na turistima.

Imate kolega temu” Turističke dionice i perspektive “ , admin će vas vjerojatno preseliti.

Dijelim vaše mišljenje da bi nas mogao iznenaditi četvrti val. Val turista. ^^

Display More

• Turističke dionice i perspektive

• Ledica
    • May 17, 2021 at 7:30 AM
    Quote from mitkko

Ne vidim neku posebnu temu za turiste pa ću pitati ovdje.

Jel radio netko usporedbu naših turista po nekim osnovnim parametrima? Pritom ne mislim ove standardne fin. pokazatelje, već ove druge praktične, intuitivne i životno logične parametre - recimo, sve svedeno na "krevet" - prihod/rashod po krevetu, knjigovodstvena i možda tržišna vrijednost kreveta, ulaganja po krevetu, očekivani povrat investicije po krevetu, popunjenost, potencijal rasta prihoda, usporedba sa nekakvom peer grupom vani.

Nisam nikada radio nikakve analize turista, jel ima netko nekakve podatke za početak, ili ću morati sve sam :(

Ljeto nam dolazi, korona će ubrzo pasti u drugi plan, počet ćemo brojati turiste na granicama, mislim da ćemo se pozitivno iznenaditi brojkama pa bi valjalo uhvatiti pokoji val na turistima.

Imate kolega temu” Turističke dionice i perspektive “ , admin će vas vjerojatno preseliti.

Dijelim vaše mišljenje da bi nas mogao iznenaditi četvrti val. Val turista. ^^

• CORONA virus

• Ledica
    • May 16, 2021 at 9:59 AM
    Quote from zlocesti

Corona wellcome !

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…aign=Naslovnica

A bilo bi lijepo da su to pravi turisti i da je sezona konačno počela , ali od ovih jednodnevnih izbornih turista nikakva korist, baš suprotno, mogu nam krojiti sudbinu koja je i bez njih već otužna i neizvjesna. :(

• Ledica
    • May 15, 2021 at 6:42 PM
    Quote from Jubito
    Quote from Ledica

Da ponovimo gradivo.

III.4. Ako se u opisanom postupku prodaje iz točaka III.1. do III.3. izreke ovoga rješenja dionice ne uspiju prodati do isteka najdulje određenog sedmogodišnjeg trajanja koncentracije, tada istekom sedmogodišnjeg trajanja koncentracije Ugovor između HT-a i Zagrebačke banke automatski prestaje, a time i bilo kakva mogućnost kontrole HT-a nad Optimom. HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime. HT će osigurati obvezu Zagrebačke banke odnosno treće nepovezane osobe na koju budu prenesena upravljačka prava iz HT- ovih dionica, da tijekom držanja upravljačkih prava nad HT-ovim dionicama Optime ne koristi glasačka prava iz tih dionica.

III.5. HT se obvezuje da će Agenciji dostaviti potpisani Aneks ugovora između HT-a i Zagrebačke banke kojim se navedeni ugovor usklađuje s novo određenom obvezom u odnosu na dan početka prodaje dionica Optime.

Nakon 10.7. nije moguće da se neće ništa dogoditi.

Zagrebačka banka će prodati dionice HT i pretpostavljam također i svoje.

Prodaja Optime se jednostavno mora dogoditi.

Display More

Sve to stoji, prodaja se mora dogoditi, ali nije određeno do kada.

Display More

ČIM PRIJE, to bolje.

Ako se HT nije uspio sam prodati, ako ga Švicarska banka ne uspije prodati, e onda ga Zaba MORA prodati.Konsenzus da zainteresiranih kupaca ima davno smo ovdje na forumu postigli, a i u medijima su se vise puta spominjala barem dva zainteresirana kupca pa čime se onda Zaba može opravdati AZTN- u zašto ne realizira prodaju HT.?

I u našoj banana drzavi svaka druga solucija bila bi sumrak postojanja i djelovanja regulatora.

• Ledica
    • May 15, 2021 at 6:20 PM
    Quote from Jubito
    Quote from nemo

misliš da ONI tako računaju ili će presuditi tržište nakon nekakve, možebitne, bilo kakve granične cijene? pitam za frenda.

Naravno da ne znam kako oni računaju, jer tu ipak može biti i nekakve premije ako je više kupaca u igri, ali ovaj izračun definitivno drži vodu.

Ne znam što misliš pod tržište? Tu tržište ništa ne odlučuje, odlučuju samo kupac i prodavatelji.

Pitam se da li imaju nekakvu caku da npr. kupac dogovori prodaju uz povrat svih dugova sa kamatama HT-u i ZABA-i, a da dionice plate po prosječnoj cijeni na ZSE, pa da namire većinske, a zahebu sve nas ostale i prođu jeftinije.

Svakojake crne kombinacije mi se motaju po glavi, uključujući i onu da se nakon 10.07. neće ništa dogoditi, nego da će ZABA nastaviti prodaju i upravljati Optimom umjesto HT-a.

Na žalost, na samom kraju balade je tu puno "ako", "možda će", "trebalo bi" i "kad bi" !

Display More

Da ponovimo gradivo.

III.4. Ako se u opisanom postupku prodaje iz točaka III.1. do III.3. izreke ovoga rješenja dionice ne uspiju prodati do isteka najdulje određenog sedmogodišnjeg trajanja koncentracije, tada istekom sedmogodišnjeg trajanja koncentracije Ugovor između HT-a i Zagrebačke banke automatski prestaje, a time i bilo kakva mogućnost kontrole HT-a nad Optimom. HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime. HT će osigurati obvezu Zagrebačke banke odnosno treće nepovezane osobe na koju budu prenesena upravljačka prava iz HT- ovih dionica, da tijekom držanja upravljačkih prava nad HT-ovim dionicama Optime ne koristi glasačka prava iz tih dionica.

III.5. HT se obvezuje da će Agenciji dostaviti potpisani Aneks ugovora između HT-a i Zagrebačke banke kojim se navedeni ugovor usklađuje s novo određenom obvezom u odnosu na dan početka prodaje dionica Optime.

Nakon 10.7. nije moguće da se neće ništa dogoditi.

Zagrebačka banka će prodati dionice HT i pretpostavljam također i svoje.

Prodaja Optime se jednostavno mora dogoditi.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt