1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• PODR (Podravka d.d.)

• Ledica
    • October 1, 2021 at 11:14 PM
    Quote from diokidina
    Quote from Ledica

Špekulanti su jedna od mogućnosti, nitko to ne može sa sigurnošću tvrditi.

Prosjek je po mome mišljenju manje bitan od raspona cijene, a trgovalo se od najniže 664 do 724 kn, a da li je ulupano 10 milijuna kuna upitno je, vjerujem da su danas na visim razinama mnogi kupci i izlazili i kapitalizirali dobitke. Vise od 15 000 dionica promijenilo je vlasnika, jedni sad imaju papire, a drugi broje novac.

Procitaj jos jednom svoj post, i zamisli da ti to nisi napisao vec netko drugi.

Sto bi mu odgovorio?!

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Da mi je žao sto nisam danas imala hrabrosti biti malo na kupnji , malo na prodaji , povećati promet i zavrtiti ovaj milijun keša koji mi trenutno stoji na računu .

• PODR (Podravka d.d.)

• Ledica
    • October 1, 2021 at 10:49 PM
    Quote from diokidina

Danas je prosjecna cijena bila 704kn.

Netko je danas ulupao10mil kn,jucer 10mil kn. Po vama špekulanti?!

Zao mi vas je sto niste usli ranije, a sad se mislite da li vam je kasno.

Nije kasno.

Nema povratka na 600, samo moze krenut na slijedecu razinu.

Špekulanti su jedna od mogućnosti, nitko to ne može sa sigurnošću tvrditi.

Prosjek je po mome mišljenju manje bitan od raspona cijene, a trgovalo se od najniže 664 do 724 kn, a da li je ulupano 10 milijuna kuna upitno je, vjerujem da su danas na visim razinama mnogi kupci i izlazili i kapitalizirali dobitke. Vise od 15 000 dionica promijenilo je vlasnika, jedni sad imaju papire, a drugi broje novac.

• MAIS (MAISTRA d.d.)

• Ledica
    • October 1, 2021 at 10:28 PM
    5.5.up.gif CERP+702+0,01%

A ja mislila da Cerp samo prodaje .🤔

• Prilike koje sam propustio na ZSE

• Ledica
    • October 1, 2021 at 5:34 PM

Prodati agrokorke pošto-poto nastupom “krize “ u Agrokoru. Gubitak je potpun, bez konkurencije, nula.😬

• PODR (Podravka d.d.)

• Ledica
    • October 1, 2021 at 5:00 PM
    Quote from BudFox

Moje mišljenje je da su cijenu napucali veliki špekulanti, te očekujem smirivanje situacije.

Možda griješim i cijena ode na 1000 kn, ne bi bilo prvi put, svi smo mi samo ljudi.

Razmišljamo slično, fondovska mašinerija je na dijelu, sadašnji, bivši , u , oko, u vezi , sa svojim portfeljima itd, uhvate se dionice i napucavaju cijenu 10, 15 pa čak do 20% tuđom lovom , a onda na vrhu, jer oni znaju kad je vrh, prodaju svoje dionice i milijune spreme u džep, a cijena polako klizi dolje.

U zadnjih pola godine taj scenarij nabildavanja cijene dva puta viđen na Adrisu, do 440 pa do 450 kn.

Zašto je ovih dana vrijedila 408 ili 410 kn ?

Prihodi od turizma iznad svih očekivanja, ribe rastu, police osiguranja se ugovaraju i dalje i sve vise, a dionica nikud nikam.

A sto se Pivca tiče mislim da je Podravka za njega preveliki zalogaj, čovjek ima para, ali vreća mu za Podravku ima preplitko dno. I sad kad se otkrio i pohvalio da kupuje možda je i završio sa agresivnim skupljanjem, ali je poludjelom stadu pokazao put.

Ipak, čestitke svima koji su uspjeli zaraditi na ovom tsunamiju.

Ja ću kupiti samo simboličnu količinu, 100 kom, tek toliko da sudjelujem, muci me malo FOMO.😂

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • October 1, 2021 at 4:29 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Ledica

Potražnja, potražnja...

+Atpl

+Adrs2

+Rivp

+Ernt

+ostalo sitno

Display More

Kolegice Ledice, pa danas ste živa vatra, sve ste dionice pokupili. Ništa više nema za ostale :).

Uspio sam (s)kupiti samo 1000 komada RIVP danas :)

P.S. Lijepo strpljivo čekam na Adrisu cijeli dan i dođe ispred mene buldožer i odnese mi sve ispred puta 8o

Ajde recite mi, molim vas što se još isplati kupiti po ovim cijenama :?:

Display More

Pa nešto jesam pokupovala danas i iz milosrđa podmetnula leđa ii dizala Crobija. A da,, na Adrisu sam ja vozila buldožer, ispričavam se, nisam vidjela da vas gazim 😃

Pa isplati se kupovati ovo sto sam ja danas kupovala.😂😂😂

Ostao mi još nalog na PODR nisko, za ponedjeljak.

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • October 1, 2021 at 3:09 PM
    Quote from Nevera

Rivp, bay bay, nisam siguran dali je distribucija ili akumulaciju.

Potražnja, potražnja...

+Atpl

+Adrs2

+Rivp

+Ernt

+ostalo sitno

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Ledica
    • September 30, 2021 at 7:48 PM
    Quote from Meri
    Quote from 5. Element

Meni fali migra. General buducnosti. I alias.

A di je Flight?

Odletio ?

Dobrovoljno ?

Ili je bilo prisilno slijetanje ?

E, baš fali 😀

• Ledica
    • September 30, 2021 at 6:48 PM
    Quote from Milo

Sutra, pomaknuti naloge sa prodaje, pa ćete vidjeti potražnje...bar do podne :)

Milo Mileni, nemoj mi rastjerivati prodavače , ja sam na kupnji 😂

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • September 30, 2021 at 1:01 PM
    Quote from mikromakrto

Svi brinu tko prodaje, nitko ne brine tko kupuje...

Možda netko od onih kojima je jučer sjela dividenda cca 50 milijuna kn ukupno iz Ckml ?

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Ledica
    • September 29, 2021 at 9:26 PM
    Quote from tollway

pa kaj nije prošao prijedlog o divki od 500kn?

Naravno da je prošao, ali u protuprijedlogu nije bilo navedeno iz kojih razdoblja se predlaže isplata iz zadržane dobiti pa mi u stvari ne znamo koliko se iz kojih godina isplatilo i koliko je sa porezom , a koliko bez poreza i po kojoj stopi. A prirez , koji je ove godine ukinut u našem gradu ?

Moram uzeti kalkulator u ruke i malo se pozabaviti izračunom 😂

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Ledica
    • September 29, 2021 at 8:38 PM
    Quote from Brunos

To je i mene zbunilo. Ocekivao sam malo manje a dobio vise. Pa zar nije dividenda cijela oporeziva po stopi 10%? Zasto je onda ova isplacena u 2 odvojene transe? Kao da je jedna oporezivana a druga nije? O cemu se tu radi?

.isplaćuje se dividenda dioničarima Društva u ukupnom iznosu od 26.250.000,00 kn i to:

- iz dijela zadržane dobiti za 2011. godinu u iznosu od 5.250.000,00 kn, što predstavlja iznos od 50,00 kn po

dionici, prema stanju broja dionica Društva na dan donošenja ove Odluke i

- iz dijela zadržane dobiti za 2001. i 2002. godinu u iznosu od 21.000.000,00 kn, što predstavlja iznos od 200,00

kn po dionici, prema stanju broja dionica Društva na dan donošenja ove Odluke.

2. Dividenda iz točke 1. ove Odluke isplatit će se dana 29. rujna 2021. godine.

3. Pravo na isplatu dividende imaju dioničari koji su na dan 3. rujna 2021. godine evidentirani kao dioničari

Društva u registru dionica Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, dioničkog društva, Zagreb.

4. Datum od kojega će se trgovati dionicom Društva bez prava na isplatu dividende je 2. rujna 2021. godine.

5. Ova Odluka stupa na snagu donošenjem.

Dividenda iz zadržane dobiti iz 2011. godine u iznosu od 50 kn ne podlože oporezivanju jer je u tom periodu bio porez ukinut.

• Ledica
    • September 29, 2021 at 7:52 PM
    Quote from Marielena

Pa tko vam brani da svoju imovinu koristite kako zelite. Drzati prazan stan ima smisla kao i drzati stednju u banci sa 0% kamata. Nitko vam to ne brani. Samo to je financijska nepismenost.

Pitanje je bilo zasto Split ne moze biti Monte Carlo. Zato jer nema potrebnu infrastrukturu. Zato i privlaci turiste kao sto su ultrasi, mladi partijaneri slabe kupovne moci.

Dubrovnik ima "potencijal" postati nova Venecija. Grad duhova u kojem nitko ustvari ne zivi, a turisti ga posjecuju na par sati da razgledaju grad.

Ako su nekretnine precijenjene, balon ce puknuti prije ili kasnije kao Evergrande u Kini. To su cari nekontroliranog slobodnog trzista.

Ja nemam bas nista protiv toga :)

Pa za sada mi nitko ne brani da svoju imovinu koristim kako želim, naravno uz mala ograničenja kao sto je porez na kuću/ stan za odmor,ali postoje i oni koji o raznim dodatnim ograničenjima ozbiljno razmišljaju.

Financijska nepismenost ako stan/ kuću ne rentaš?

Ja bih rekla da je u pitanju financijska komocija.

Evo, kad ste već spomenuli Dubrovnik i tamo imam stan od 130m2 koji po vama kao financijski nepismena osoba ne iznajmljujem jer kad mi se čefne sjednem u avion i odem malo u gruad i prošetam Stradunom ili se kupam na Lokrumu.

Za stan sam uredno platila porez na promet nekretnina, plaćam porez na nekretninu za odmor, komunalnu naknadu po m2 površine stana koji je također neka vrsta parafiskalnog nameta, odvoz otpada za cijelu godinu , vodnu naknadu, boravišnu pristojbu Itd. Moja stvar je ako je stan 10 mjeseci prazan jer se grozim pomisli da u mojim krevetima netko nepoznat spava, iz mojih tanjura jede, u mojoj kadi se kupa Itd.

Usporedba Dubrovnika i Venecije ? Grad duhova ?

Kad ste zadnji put bili u Dubrovniku ?

Dubrovnik je puuuno vise od prekrasnog Starog grada koji je mamac za turiste. Dubrovčani žive negdje drugdje. Ako prošećete Šetnicom na Lapadu bit će te fascinirani koliko mladih parova ili samo mama predvečer gura kolica ili za ruku vodi dječicu, mislim da Dubrovnik zivi punim plućima i nema problema s padom nataliteta kao kontinentalni dio zemlje.

• PODR (Podravka d.d.)

• Ledica
    • September 25, 2021 at 11:06 PM

A možda je ponestalo vode za Podravkine juhe pa ako Dalicka lijepo zamoli svoje frendove u Fortenovi sigurno je neće odbiti jer nakon Leda na redu je Jamnica. Tko zna što će glavna kuharica u Podravki skuhati.

• AGROKOR

• Ledica
    • September 25, 2021 at 8:20 AM
    Grubišić Šeba: Hanfu financiraju oni koje bi ona trebala nadzirati - N1
    Nakon što ni ovaj tjedan nije održana sjednica saborskog odbora za pravosuđe na kojoj bi se glasalo o kandidatima za predsjednika Vrhovnog suda, financijska…
    hr.n1info.com

Još malo da ponovimo gradivo....

• Ledica
    • September 23, 2021 at 8:58 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Neo

Alaj ga znalci kipaju..jos samo 85milja kuna na prodaji..cijelo vrijeme se kipa cim priviri do 500kn...a neki cekaju cuda uz veliki BDI. Kao trajat ce vjecno. Ovdje nema vise rasta...a neki nikako da nauce.

Ne znam gdje je tih 85 milja.

Ovo danas je bilo tipicno cijedjenje na 490+ kuna dok jos ima nesto na tim razinama. Promet je bio mizeran. Jedan veliki kupac bi pomeo sve do 500 kuna pa ne razumijem.

Atpl danas ispala iz fokusa ulagača.

Fondovska industrija i trejderi okrenuli se prema SPAN- u. Pravo je vrijeme za podebljati pozicije jer za koji dan vraćamo se opet na “staro normalno”, čitaj up.

Ja sam iskoristila maksimalno Evergrande i SPAN za dokup po akcijskim cijenama.

• Ledica
    • September 23, 2021 at 8:17 PM
    Quote from tiko1
    Quote from BudFox

To je ta pravna nesigurnost o kojoj pričam, pa ti budi dugoročan dioničar na ZSE (vidim da je

otvorena nova tema s tim imenom). A kupovao sam dionice Leda, jer sam vjerovao izvješćima

na ZSE, koja su bila krivotvorena, te je poslije sve bilo nulirano..otvorene nove firme i Ledo je

poslije prodan za 15 000 kn po dionici i sada bih bio milijunaš da nije bilo te nepravde...

Dugoročno smo svi 2m ispod zemlje, kako na ZSE, tako i oćenito..i onda se ljudi pitaju zašto

više nisam optimist...ZSE kroz dugi niz godina izvuče iz tebe životnu energiju i elan, te postaneš

realist/pesimist s vremenom, jer se ništa ne mijenja na bolje...bar koliko vidim...možda griješim..

Display More

Informacija da je Ledo i Jamnica jamci za kredite Agrokoru je bila javno dostupna i objavljena na burzi, firmu je trebalo vrednovati u skladu sa tim, kao što sad ako pazljivo čitaš izvješća u bilješkama piše da je adpl jamči za neke sitne kredite.

Display More

I u čemu je bio problem s jamstvom ?

Prema odredbama ZTD-a društvo može jamčiti za obveze jednog svog dioničara do visine iznosa dividende koja pripada tom dioničaru pod uvjetom da GS društva istu izglasa i isplati.

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • September 23, 2021 at 7:53 PM
    Quote from Neo

+Adrs2 na 408 i 410 i 414 kn. Nekih 400 kom

Pravi ste mađioničar, kako ste to uspjeli ?

Danas se nije trgovalo na 408 , na 410 bilo je protrgovano 250 komada i 101 na 414.

Dakle, bez magije na ZSE mogli ste danas kupiti samo 351 komad ukoliko ste bili jedini kupac na gore navedenim cijenama.🤷‍♂️

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Ledica
    • September 14, 2021 at 5:18 PM

Što se tiče sudskih postupaka protiv Nagodbe u Agrokoru mislim da tu nema nikakvih pomaka jer Vrhovni sud nije riješio još ni jednu od 24 revizije na Nagodbu podnijete u studenom 2018. godine.

Adris kao ni ostali revidenti nemaju nikakvog utjecaja na rad VS-a.

Đuro je očito imao važnijih poslova.

Đuro Sessa izabran za novog predsjednika Europske udruge sudaca
    SUDAC Vrhovnog suda Đuro Sessa izabran je za predsjednika Europske udruge sudaca (EAJ) i prvog potpredsjednika Međunarodne udruge sudaca (IAJ), priopćio je…
    www.index.hr

Netransparentnost i nepošten odnos prema dioničarima ogleda se više u tome sto i nakon vise od godine dana nama nisu prezentirani detalji Nagodbe s njujorškom Mellon bankom .

N1 doznaje: Nagodili se Adris grupa i The Bank of New York Melloon - N1
    Podeli:
    hr.n1info.com
  • CORONA virus

• Ledica
    • September 11, 2021 at 11:18 AM
    Quote from ZoD

Onaj tko je cijepljen može liječiti i cijepljene i necijepljene. Liječnici su ionako već svi cijepljeni, jer imaju povjerenja u struku i znaju da ih cjepivo štiti.

Može liječiti one koji se ne žele cijepiti, ali bi trebao imati pravo i odbiti jer kao sto znamo cijepivo ne pruža 100% zaštitu, obolijevaju i cijepljeni građani i medicinsko osoblje. Zašto se oni moraju izlagati opasnosti od obolijevanja brinući o onima koji tu zaštitu odbijaju ?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt