1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• Razotkrivamo portfelje

• Ledica
    • October 21, 2021 at 8:04 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marielena

Pa to je jasno kao i prvi i drugi zakon termodinamike.

Da biste mogli investirati, morate imati stednju. A i da biste stedili, morate imati sto stediti. Ne mozes kupovati dionice, a nisi platio struju.

Vjerujem da je Ledica htjela reci nesto drugo.

Naime, imamo ovu kategoriju ljudi koji teze tome da novac radi za njih. Ok. Ajmo se sada zapitati sta to uopce znaci? Opce shvacanje toga je da treba u nesto investirati i tako imati pasivni prihod. Ok. Onda je pitanje sta uopce znaci investirati u nesto? Uzmimo za primjer ovo sto nam je svima ovdje blisko - ulaganje u dionice. Ok. To znaci da ja kupujem dionicu neke firme koja je ustvari vlasnicki udio u toj firmi, i onda ako firma dobro posluje i ostvaruje nekakvu dobit, i ja onda zaradjujem jer sam suvlasnik te firme jer mi ili cijena dionice raste ili mi se ta dobit isplacuje kroz dividendu. Ok. A kako i zasto ta firma uopce zaradjuje? Pa tako sto uposljava neke stvarne ljude koji nesto stvarno i rade - to su radnici, zive od svog rada, rade za placu.

I tu se onda vracamo na pocetak ove price - jedna grupa ljudi ne moze postojati bez ove druge grupe. Investitori ("novac radi za mene") ne mogu postojati bez radnika ("radim za novac").

Da, upravo sam to htjela reči, samo ne znam tako lijepo objasniti kako ste vi kolega to prezentirali.👍

• Razotkrivamo portfelje

• Ledica
    • October 21, 2021 at 6:48 PM
    Quote from Marin83

Imate dva mentalna sklopa ljudi:

-ja radim za novac ( ako ovde zapnete , nema vam spasa)

-novac radi za mene

Vi se striktno i u potpunosti držite prvog pravila iz knjige “ Siromašan otac, siromašan sin “, ali kad bi svi imali tu mogućnost i sreću biti u grupi “ novac radi za mene” onda nikog nebi bilo u prvoj grupi, a i ta vaša druga grupa u kojoj ste sada nebi postojala. Tako da.....ta dva mentalna sklopa ljudi kako ih vi vidite , jedan bez drugog ne postoje.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • October 21, 2021 at 4:47 PM

Dionica je i sada visokorizična.

Imam ih jaaako puno i svijesna sam rizika.

Osim svih onih opcija ili pretpostavki koje je naveo kolega Mačor ima toga još mnogo i nažalost mnoge su moguće nepovoljnije za male dioničare.

Zakonom o preuzimanju dioničkih društava predviđeno je da je

--ponuditelj obvezan u roku 30 dana od nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje podnijeti Agenciji zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje

- Agencija je dužna u roku od 14 dana od primitka zahtjeva donijeti rjesenje

— ponuditelj je onda u roku od 7 dana od primitka rješenja Agencije obvezan objaviti ponudu za preuzimanje.

Pitanje: kada je nastala obveza? Možda 10.7. 2021. g. ???

Da li je tada sklopljen ugovor ili je to faktički bio samo dogovor, sporazum ili predugovor?

Ako je to bio pravi ugovor o kupnji onda je taj dan nastala obveza za preuzimanje prema ostalim dioničarima.

Gdje su rješenja Agencije i objave ponuditelja UG ?

Tromjesečni ponderirani prosjek od dana nastanka obveze?

Izračunali smo sami da je to 5,36kn.

Koja su to 3 mjeseca?

Na kraju , s obzirom na sve naprijed navedeno postoji mogućnost da Agencija i kupac smatraju da je dan nastanka obveze nastupio trenutkom ispunjenja svih onih uvjeta koje su naveli u onom “ugovoru o kupoprodaji” iz srpnja.

A to će biti ovih dana, uskoro.

Koje razdoblje bi se u tom slučaju računalo za tromjesečni prosjek i kakav bi taj prosjek bio ?

Uglavnom , imaju nas u šakama kako god okreneš i bez delistiranja, istiskivanja, razvodnjavanja Itd.

Ja svojih cca 180000 ukupno na vise računa još uvijek čvrsto držim, nisam ništa od ljeta prodavala nego sam sitno još dokupila i nadam se izaći barem na nuli.

• Ledica
    • October 19, 2021 at 2:56 PM
    Quote from Moller
    Quote from zlocesti

Nema ništa od prolijevanja žuči.

Kako je , tako je.

Veliki su se dogovorili za neke benefite negdje drugdje ? I u nekoj drugoj prilici

Moglo je to i bolje, ta Opte.

I lošije. Moglo je uopće ne doći do prodaje

ja sada sebe uvjeravam da ću dobiti preko 9kn, čisto da lakše čekam

Display More

Pa se u ime tih uvjerenja još malo dokupljuje 😀, ma neka, tako i ja , da zaokružim na veliki broj pa ako sve propadne neka bude sa stilom.😬

• Nekretnine opcenito u HR

• Ledica
    • October 18, 2021 at 4:21 PM
    Quote from Hrx84

Nije mi smiješno, blesa će me sjebat skroz. Ne znam više šta da radim

Ili je promijeni ili je zamijeni.

Daj joj da ona bira 😂

• AGROKOR

• Ledica
    • October 15, 2021 at 9:16 PM

Možda su revizije već riješene pa se gospodin Dobronic neće morati time zamarati jer ........

“Vrhovni sud uvijek otprema i objavljuje odluke tek kada su za to ispunjeni uvjeti iz Sudskog poslovnika i Poslovnika o radu Vrhovnog suda, bez obzira na događaje izvan suda",

• Ledica
    • October 14, 2021 at 3:34 PM

Pitanje je na koliko su trenutno jer vjerujem da oni sami kupuju na skrbničke račune posto je cijena poslije objave namjere kupnje stalno ispod 5,36, cilj je 95% da bi mogli provesti istiskivanje jer je to jedini način da se riješiš svih malih i dođeš do 100%.

Kad sam posljednji put gledala knjigu nisam se mogla načuditi koliko dioničara još ima sa 1,2,3,4,5, Itd. zaboravljenih ili zanemarenih dionica koje se zbog brokerske naknade uopće ne isplati staviti na prodaju.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • October 12, 2021 at 1:54 PM

Mene taj tromi Crobex uopće ne brine niti me zanima jer gledam samo Mojbex u svom portfelju, a taj samo raste i raste.😀

• PODR (Podravka d.d.)

• Ledica
    • October 11, 2021 at 6:59 PM
    Quote from Milo
    Quote from Moller

Pulenković će reći kako je to dobro, da se može kupovati meso po akcijskim cijenama 20kn, da bi se mogla potvrditi izjava ministra Aladrovića kako se u Hrvatskoj živi fenomenalno, jer tko sebi uopće može više priuštiti "pašku", "ličku", "krčku", "cresku" i ostale vrste janjetine uvezene iz Rumunjske

Nije janjetina iz Rumunjske loša, po meni odlična.Što nerazvijenija zemlja, to je zdravije...a čist zrak...tko je bio, zna očemu govorim ;)

I ja se nadam da janjci u Rumunjskoj i Makedoniji pasu travu na slikovitim, pitomim proplancima, a naši “ lički”, “creski”, “ paški” ako ih ne konzumirate na licu mjesta u Lici, na Cresu ili Pagu mogu biti iz uzgoja u toru tovljeni smjesama iz TSHC .😀

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Ledica
    • October 11, 2021 at 6:49 PM
    Quote from Brunos

Meni trenutno stanje odgovara broj i cijena. Ali ulazno stanje ne stima. Po duplo vise ispada da sam kupovao i sada umjetno imam minus. Jel jos nekome tako? Ima neka opcija za korekciju ulazne cijene ali kada stavim onu koja treba biti ne prihvaca. Pbz investor. Ima li jos netko ovu situaciju?

Kod mene također pogrešna ulazna cijena, čak 132 kn , Zaba brokeri. Ufff, to bi bila katastrofa 😂

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• Ledica
    • October 11, 2021 at 5:07 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Ledica

Zaba brokeri šalju detaljan godišnji izvještaj sa izračunom poreza i prireza na porez na kapitalnu dobit po FIFO metodi, a ulagatelj samo prepiše konačne iznose u JOPPD obrazac i proslijedi poreznoj, čas posla, za ostale ne znam.

Poštovana kolegice, da li možda znate kako se prijavljuje porez za primitak dividende izvana, konkretno USA?

Nikako kolega.

Hrvatska je jedina država unutar EU koja nema sa USA sklopljene ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, ali posto vam na račun sjeda neto dividenda iz USA već oporezovana po stopi od 30 posto što je znatno vißa stopa nego u RH, za fizičke osobe porezna tolerira neprijavljivanje i neplaćanje poreza na dividendu u RH. Samo opušteno....😀

Quote from Robertinjo
    Quote from Ledica

Zaba brokeri šalju detaljan godišnji izvještaj sa izračunom poreza i prireza na porez na kapitalnu dobit po FIFO metodi, a ulagatelj samo prepiše konačne iznose u JOPPD obrazac i proslijedi poreznoj, čas posla, za ostale ne znam.

Odlično preko zb global tradera sam mislio ozbiljnije ulagati,preko revolta samo igra, da li onda šalju i za dividendu? i da li je u izvješću odbijena njihova naknada s obzirom da se za to umanjuje porezna osnovica ili to moram sam?

Sve je neto. Za dividendu vidi gore.😃

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• Ledica
    • October 11, 2021 at 10:44 AM

• Aktualno (vijesti)

• Ledica
    • October 7, 2021 at 8:44 PM
    Quote from accountant
    Quote from Ledica

https://anteportas.hr/cirkus-u-nasem-gradu/

Evo što kaže i druga “nesuradljiva” strana.

strašno!

ovi su zabrijali nekaj iz NO?!

nek bolje prouče ZTD

nevjerojatno mi je da Bajakić to ne zna, još za TT mogu shvatiti, on još dudicu ima u ustima

nego, jel ste gledali Kutlu na N1 Pressingu? zanimljivo...

što-šta je rekao o Zagrebu i zašto nam je tako kako jest

Display More

Da, gledala sam i mislim ako je i pola toga istinito što on priča ima dovoljno materijala za hrvatski Kum 1, 2 čak i 3.

• Aktualno (vijesti)

• Ledica
    • October 7, 2021 at 4:32 PM

Cirkus u našem gradu – anteportas

Evo što kaže i druga “nesuradljiva” strana.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Ledica
    • October 7, 2021 at 1:23 PM
    Quote from Moller
    Quote from Moller

upssss, količina ostala stara, cijena nova, ode mojih 99% novca negdje :/ ajde dečki, možete vi to bolje, samo polako :)

Kod mene količina nova, a cijena stara. 😂, ne bunim se, dobro to izgleda😂😂😂

• KOKA (Koka d.d.)

• Ledica
    • October 5, 2021 at 11:01 PM
    Quote from mitkko

Ledica danas spomenula Koku na temi JDPL pa sam valjda prvi put u životu išao pogledati kakva je to dionica, jednostavno ju nisam prije uopće doživljavao :)

Za sada vam mogu samo reći da ima jako lijepi graf. Cijena teži ka 560, odnosno 620 kn. Danas je probijen "rastući trokut". Dosta je nelikvidna i iz nekog razloga graf ima malo povijesnih podataka.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

A Graf je grah. 😀

Vindija ignorira Graf i stavila letvicu na max. 470 kn.

Kod istiskivanja, koje vrlo vjerojatno slijedi jer Vindija i nakon prelaska praga od 95% vlasništva i dalje polako ( danas žešće) skuplja slijedi borba za visinu primjerene otpremnine na sudu.

Ako nije i zadnji borac časno izginuo.😀

• KOKA (Koka d.d.)

• Ledica
    • October 5, 2021 at 9:37 PM
    Quote from juraj

prodao je, a ako bude htio nazad u zlatnu Koku bude ulaznica 800kn,ovdje je potencijal veliki i nema puno slobodnih dionica

Jurica, zašto bi htio natrag u Koku?

Pomalo je skupljao posljednjih mjeseci, ali samo nešto sitno, danas prodao sve i vjerujem da je razlog što je vidio bolju priliku negdje drugdje.

Kako mislite da je na ovoj dionici veliki potencijal kad svaki trenutak možemo očekivati objavu istiskivanja?

A iskustvo nam govori da mali dioničari kod istiskivanja gotovo uvijek izvuku deblji kraj.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Ledica
    • October 5, 2021 at 7:54 PM

Pero je prodao Koku (3500 kom ) i najvjerojatnije lupio po brodarima. Meni se ova koincidencija čini vjerojatnom pogotovo sto se transakcije vremenski tako lijepo podudaraju pa je upitno da li će i sutra rasti. Čekam nisko, vidjet ćemo što donosi novi dan.

• CORONA virus

• Ledica
    • October 2, 2021 at 10:42 PM
    Quote from barbosa 2.0

znate što je najgorje u svemu tome, to što se cijepe zdrave osobe i onda nastradaju...tu je jedna nuspojava previše jer si zdrav, nije ti ništa!!!

... drugo je kada si bolestan i onda uzmeš lijek koji ima nuspojave i kada je ili-ili, u cjepljenju nije taj slučaj, tu iz "straha" od oboljenja cijepljenjem prejudiciraš oboljenje a za koje u konačnici uopće da li ćeš oboliti i ako da, kako ćeš odreagirati, da li prehodati sa blagim ili nikakvim simptomima ili kao par% nesretnika razviti teži/ški oblik viroze ?(

Sve sto ste naveli je točno, u čemu vi vidite problem?

Sva cijepiva su namijenjena zdravim osobama da preveniraju bolest ili zarazu.

Sva cijepiva kod nekih osoba izazivaju nuspojave.

Lijekovi se uzimaju kad si bolestan, rijetko preventivno.

Svi lijekovi imaju kod nekih osoba, ponekad i kod svih, brojne nuspojave, više ili manje ozbiljne.

Nitko te ne može prisiliti da uzimaš lijek ako ti to ne želiš.

Cijepiva za nezarazne bolesti nisu obavezna. Na primjer, ako staneš na zahrđali čavao sam odlučuješ da li ćeš ići kod liječnika i zatražiti cjepivo protiv tetanusa ili nećeš.

Za zarazne bolesti, pogotovo dječje zarazne bolesti postoji obveza cijepljenja, jasno je i zašto je to tako.

Covid je zarazna bolest, cijepivo postoji. Obveza cijepljenja ( za sada) ne postoji.

• PODR (Podravka d.d.)

• Ledica
    • October 1, 2021 at 11:23 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Ledica

Špekulanti su jedna od mogućnosti, nitko to ne može sa sigurnošću tvrditi.

Prosjek je po mome mišljenju manje bitan od raspona cijene, a trgovalo se od najniže 664 do 724 kn, a da li je ulupano 10 milijuna kuna upitno je, vjerujem da su danas na visim razinama mnogi kupci i izlazili i kapitalizirali dobitke. Vise od 15 000 dionica promijenilo je vlasnika, jedni sad imaju papire, a drugi broje novac.

Tko su to spekulanti?

Oni koji imaju puno milijuna vlastitog novca i oni koji upravljaju sa milijunima tuđeg novca.

Vjerujte mi da takvih ima nemalo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt