Pa to je jasno kao i prvi i drugi zakon termodinamike.
Da biste mogli investirati, morate imati stednju. A i da biste stedili, morate imati sto stediti. Ne mozes kupovati dionice, a nisi platio struju.
Vjerujem da je Ledica htjela reci nesto drugo.
Naime, imamo ovu kategoriju ljudi koji teze tome da novac radi za njih. Ok. Ajmo se sada zapitati sta to uopce znaci? Opce shvacanje toga je da treba u nesto investirati i tako imati pasivni prihod. Ok. Onda je pitanje sta uopce znaci investirati u nesto? Uzmimo za primjer ovo sto nam je svima ovdje blisko - ulaganje u dionice. Ok. To znaci da ja kupujem dionicu neke firme koja je ustvari vlasnicki udio u toj firmi, i onda ako firma dobro posluje i ostvaruje nekakvu dobit, i ja onda zaradjujem jer sam suvlasnik te firme jer mi ili cijena dionice raste ili mi se ta dobit isplacuje kroz dividendu. Ok. A kako i zasto ta firma uopce zaradjuje? Pa tako sto uposljava neke stvarne ljude koji nesto stvarno i rade - to su radnici, zive od svog rada, rade za placu.
I tu se onda vracamo na pocetak ove price - jedna grupa ljudi ne moze postojati bez ove druge grupe. Investitori ("novac radi za mene") ne mogu postojati bez radnika ("radim za novac").
Da, upravo sam to htjela reči, samo ne znam tako lijepo objasniti kako ste vi kolega to prezentirali.👍