1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 67
  • CORONA virus

• Ledica
    • November 6, 2021 at 10:58 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from accountant

ti bokca bar neka korist od korone

prestao Zlatkec pričati o ustašama i partizanima hahhahha ^^ ^^

umjesto srp i čekić

igla i štapić

Quote from bbkk0000

peticija o cjepovnici

https://citizengo.org/hr/ot/204543-v…CUWf0_URTBIUTNg

Još bi dodao da je ova po mojoj procjeni umjetna kriza ( virus je vjerojatno stvaran ) svođenje ljudi na potpuno poslušne ovce bez prava na mišljenje. Dok cjepljeni nesmetano prenose virus dalje a necjepljeni se ponašaju odgovornije traje daleko ozbiljnija rasprava u pozadini a radi se o tome dali je bolje prvo natočiti vino ili mineralnu u čašu? a nije isto

Display More

Slazem se da ova dilema oko gemišta stvarno postoji i trebalo bi svakako provesti znanstveno istraživanje da se dođe do istine, ali da smo poslušne ovce bez prava na vlastito mišljenje nije točno. Čekam da nam statističari nakon sto su nas popisali objave koliko mišljenja u našoj drzavi postoji, tipujem na nešto ispod 4 milijuna.

Pravo bogatstvo je u različitosti 😉

• CORONA virus

• Ledica
    • November 6, 2021 at 4:07 PM

“ Moje je pravo imati virus”.....kaže Hasanbegović

Konačno čovjek s ovakvom bombastičnom izjavom došao u fokus interesa javnosti jer već smo skoro zaboravili na Zlatkeca.

Pa neka mu bude, i to iskljucivo i neotuđivo pravo na virus sa zabranom raspolaganja u smislu prijenosa na druge osobe, neka odmah krene u lov tj. realizaciju svoga prava , ne treba mu ni lovačka dozvola ni puška, virusa oko nas ko blata. Samo neka gušta u dvije, tri kavice u nekom većem , krcatom zatvorenom kafiću i nadam se da će ga uz ugodno druženje i bez truda uloviti. A onda neka bude samo njegov i ničiji drugi. I dok bude konzumirao svoje pravo i družio se s virusom neka Iskoristi svoj godišnji odmor pa kad se lijepo nauživa svojih demokratskih prava zajamčenih Ustavom RH dobit će i potpunu slobodu u vidu green passa.

I vise ga nitko neće maltretirati s iglom i štapićem.

• CORONA virus

• Ledica
    • November 5, 2021 at 4:16 PM
    Quote from Ledica

Merck već proizvodi lijek za virus, evo sad i Pfizer izbacio odličnu vijest o njihovom lijeku tak da mi se čini da ćemo ipak izbjeći građanski rat između vaksera i antivaksera.

Smanjuje smrtnost za čak 89 posto: I Pfizer razvio lijek protiv bolesti COVID-19 koji se može uzimati kod kuće
    Pfizer je u razvoju ovog novog lijeka iskoristio eksperimentalni antivirusni lijek originalno razvijen za liječenje SARS-a.
    zimo.dnevnik.hr

Evo i domaći medij prenosi vijest.

Quote from Sony
    Quote from Ledica

Merck već proizvodi lijek za virus, evo sad i Pfizer izbacio odličnu vijest o njihovom lijeku tak da mi se čini da ćemo ipak izbjeći građanski rat između vaksera i antivaksera.

Koja je razlika,samo je nekome tabletu lakše popiti nego dobiti iglu.Sastav te tablete može isto biti tko zna što.

Razlika između cijepiva i lijeka je ogromna.

Cijepe se zdravi , to je preventiva

Lijek uzimaju oboljeli, to je liječenje

• CORONA virus

• Ledica
    • November 5, 2021 at 3:14 PM

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • November 5, 2021 at 1:47 PM
    Quote from JoSko111
    Quote from accountant

koji to, kolega?

Pa objava ponude.

Ja bih rekla da je na bidu tvrd orah koji se ukopao na 5,10, možda je to onaj koji je sve rasprodao iznad 6,xx pa se polako vraća da uzme još jednom najmanje 30 ili 40 lipa, na velikoj količini to je odlična zarada.

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Ledica
    • November 4, 2021 at 11:02 PM

Pa smo tako ustvrdili da se osim sa FA i TA mnogi od nas muče i sa NA ( numerička analiza ) . Težak je taj investitorski život 😀

• Ledica
    • November 4, 2021 at 10:00 PM
    Quote from Milijarder
    Quote from Ledica

Da, bolesno, ali vrlo čest poremećaj.

Dobro je što zaokružujete na manje, meni uvijek pofali keša jer i ja moram sve zaokružiti. Na više. 😀

Trenutno me ERNT nervira jer završava sa 9.

Previše mi je 11, a za 1 komad mi se ne plaća brokerska naknada. Teška situacija 🤔

Hvala vam na informacijama. Mislio sam da samo ja imam takav poremećaj! Osim nula volim i npr. 111 ili 1111. :) :S

Imam i ja jednu devijantnu u portfelju do koje sam došla greškom u racunanju pa je ostavila kao dokaz da je moja opsesija vrlo blagog oblika. 505 😂

• Ledica
    • November 4, 2021 at 8:39 PM

Mitkko, nije bolest samo ono sto boli 😂

Opsesivno-kompulzivni poremećaj (OKP) spada u skupinu anksioznih poremećaja, a karakteriziran je pojavom opsesivnih misli i kompulzivnih radnji. Ljudi koji pate od ovog poremećaja shvaćaju iracionalnost svojih postupaka i doživljavaju ih neugodnim, ali ih ne mogu spriječiti. Shodno tome, svi aspekti života mogu biti zahvaćeni (posao, škola, međuljudski odnosi), a mnoge aktivnosti ograničene.

Meni broj svake dionice u portfelju uvijek mora završavati sa 0. Na onim jeftinijim čak dvije ili tri zadnje brojke moraju biti nula.

Sve ostalo čini mi portfelj neurednim i remeti zamišljenu koncepciju. A naravno , broker se povremeno osladi na račun moje opsesije.😀

• Ledica
    • November 4, 2021 at 7:46 PM
    Quote from mitkko
    Quote from tizian1

Sve iznad 5 kn na brokerskom je dobro... ^^ ^^

Nekada je bolje i ne imati casha, manja je mogućnost brze pogreške.

Imam problem da uvijek moram kupovati neki okrugli broj komada dionica. Tako mi je sada ostalo 20-ak tisuca kuna koje nemam na sto potrositi jer cu si pokvariti kolicine vec kupljenih dionica.

Znam, bolesno. 🤷

Da, bolesno, ali vrlo čest poremećaj.

Dobro je što zaokružujete na manje, meni uvijek pofali keša jer i ja moram sve zaokružiti. Na više. 😀

Trenutno me ERNT nervira jer završava sa 9.

Previše mi je 11, a za 1 komad mi se ne plaća brokerska naknada. Teška situacija 🤔

• Ledica
    • November 4, 2021 at 4:30 PM
    Quote from Moller
    Quote from tento

I ja nažalost nemam :) Mislim da se neće više dogoditi, za ovakve situacije uvijek treba imati dio u cashu.

jedna od većih grešaka koja se može dogoditi ulagaču na burzi je da nema keša a ulagao bi, znalo se i meni dogoditi, ali tamo davnih godina u početku, danas prednost ipak dajem novcu pred dionicama, jer bolje biti i bez nekih dionica nego bez novca, pojavi se takav dan kao stvoren za ulaz, a ti onda kreneš u nabavku prodajom nečeg drugoga, dok to obaviš već ti je ovo što si mislio kupiti pobjeglo, a usput si srušio svoje dionice, to se i ovdje često može vidjeti, kada krene vlakić, umjesto da si već u njemu, ti trčiš kupiti kartu, pa naravno da ćeš ostati bez mjesta

Mudro zborite kolega Moller, tamanitelju dobrih prilika, nadodala bih još samo da je najbolje kad imate stalni dotok svježeg novca.😂

Jer čovjeka sa puno keša često ponesu emocije pa onda vidi odjednom puno dobrih prilika, a kad sve potroši , prilike nekako nestanu ili postanu neprilike, a burza mala , prljava močvara.

Zato treba imat strpljenje, hladnu glavu i mirnu ruku i onda keš čeka priliku. Evo , ja si ostavila nešto keša na brokerskom, nije puno, al’ čovjeka veseli. Osam kuna.😂

• CORONA virus

• Ledica
    • November 4, 2021 at 3:48 PM
    Quote from zm1

ne znam sta bi trebali napravit ?zatvorit ,opet,sve ? Pa dokle !?

A vezano za brojke ,pa puno je i testiranih !

A navodno i puno onih koji su naručeni i čekaju svoj red za testiranje, navodno 3 ili negdje i 4 dana čekanja.

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• Ledica
    • November 4, 2021 at 3:25 PM
    Quote from jack_zg

Ali logički razmišljam. Recimo da uspijete zaraditi nekoliko milijuna... Pretpostavljam da postoji neka regulativa prema kojoj morate obavijestiti nekoga i obrazložiti odakle ti milijuni.... ili??

Novac od dividende i prodaje dionica ide preko SKDD i samim time se vidi trag novca i legalnost. Mene su prije nekog vremena zvali iz banke u koju sam na svoj račun prebacila novac koji mi je sjeo na račun druge banke koji imam prijavljen na SKDD da im dostavim dokaz o porijeklu novca.

Ništa lakše, kopija uplate SKDD na kojoj piše da je to dividenda društva XY.

Porezna je kod isplate dividende nebitna jer dobivate na račun neto iznos, dakle umanjeno za porez i prirez.

Zbog prireza većina društava kod isplate dividende traže podatke od vas osobno jer možda niste na SKDD ažurirali podatke o mjestu prebivališta sto je bitno za izračun prireza.

• Ledica
    • November 4, 2021 at 3:02 PM
    Quote from Kadisibil91
    Quote from Ledica

Slučajnost ?

Protrgovano u komadu 24 917

Na prvoj kupnji 25 917

Nekad smo se zabavljali s onim nalozima koji su se često pojavljivali, a završavali sa 444. 😂

Da nije nas bivši forumski kolega opet u akciji ?🤔

Nema ništa slučajno. Akcija-reakcija :) .

Vezano za odobrenja ,članak 24.stavak 3 . Zakona o preuzimanju dioničkih društava, pod naslovom " Odlučivanje o zahtjevu za odobrenje objavljivanja javne ponude za preuzimanje " ,kada govori o Agenciji ,propisuje postupanje HANFE.

Na AZTN se odnosi članak 24a. , koji govori o o prethodnoj obvezi dobivanja odobrenja javnopravnog tijela sukladno odredbama posebnog zakona i tijeka rokova kada je takvo odobrenje potrebno.

Sijedom navedenog , u tom kontekstu ,kada AZTN odluči vezano uz prijavu namjere provedbe koncentracije Optime ,primjenjujući odredbe Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja ( "Narodne novine " , br.79/09., 80/13. i 41/21. ), od tada , sukladno članku 24.a Zakona o preuzimanju dioničkih društava , počinju teći rokovi u smislu tog zakona.

AZTN je zaprimio predmetnu prijavu namjere provedbe koncentracije i u tijeku je postupanje u nadležnosti AZTN-a te će po završetku postupka javnost biti obaviještena putem službenih stranica AZTN-a.

Nemojte previše zazivat gospona 444 da se nebi ukazao poput onog na Atpl čije ime se ne smije spomenuti :D .

Display More

Sporo vozi taj AZTN, u leru, čak ni u prvu brzinu nije stavio , vrlo pažljiv i obziran prema sudionicima u prometu.

A gospona pod šifrom 444 nimalo se ne bojim, za mene je on sitni profiter.

• Ledica
    • November 4, 2021 at 2:49 PM
    Quote from fajrvol

Bivši kolega koji voli letiti je svoje napravio i otišao 😂

Šifra:444

Pronašao bolje gnijezdo, ali to ne znaci da se umirovio, mislim čak da su mu i krila malo narasla .... s visine imaš bolji pogled i veće šanse vladat situacijom , a oni na nižim granama postanu ti dobri prijatelji.😀

• Ledica
    • November 4, 2021 at 12:05 PM

Slučajnost ?

Protrgovano u komadu 24 917

Na prvoj kupnji 25 917

Nekad smo se zabavljali s onim nalozima koji su se često pojavljivali, a završavali sa 444. 😂

Da nije nas bivši forumski kolega opet u akciji ?🤔

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• Ledica
    • November 4, 2021 at 11:17 AM

Ne znam da li postoji obveza poreznoj dostavljati prijavu i podatke o kapitalnoj dobiti ostvarenoj protekom roka od 2 godine, ali ja to ne ne prijavljujem kad nema osnove za obračun i plaćanje poreza. Do sada me nitko nije pozvao na odgovornost ako nisam prijavila neoporezive kapitalne dobitke, neću ih prijavljivati ni nadalje.

Moja stvar je koliko sam zaradila ako ta zarada ne podliježe poreznoj obvezi.

Kad nemam kapitalni dobitak broker mi ni ne šalje izvještaj i obračun porezne obveze pa ni ne podnosim za tu godinu poreznu prijavu.

• CORONA virus

• Ledica
    • November 2, 2021 at 10:42 PM
    Quote from Moller
    Quote from Ledica

Cijepljeni koji obole su navodno ipak manje zarazni što ima logike jer imaju blaže simptome bolesti , manje kašlju i kišu pa manje virusa isporučuju u svoju okolinu.

A postotak procijepljenosti ima direktnu vezu s balkanskim mentalitetom jer na ovom području ipak žive najveći stručnjaci, znalci, pametni, društveno odgovorni i kulturni ljudi koji su prepoznali kakva nam opasnost prijeti od cjepiva.

ne vjerujem da su ovo sve ljudi s kupljenim diplomama, iako ih kod nas sigurno ne manjka, ali nekako mislim da su se takvi najviše zavukli po ministarstvu bolesti i HZJZ

https://dnevnik.hr/vijesti/korona…u---682367.html

Diplome su im sigurno prave i vrlo cijenjene i tražene, posao s tim diplomama mogu birati, a možda im nije ni neophodan.

Bitno je da oni zaštite svoja Ustavom zajamčena prava i slobodu odlučivanja i da ih nitko ne maltretira s iglom ili štapićem u nos. Jer nos je njihov ponos. Treba pokazati zube, ako nikom drugom onda barem igli i štapiću.

• CORONA virus

• Ledica
    • November 2, 2021 at 10:10 PM

Cijepljeni koji obole su navodno ipak manje zarazni što ima logike jer imaju blaže simptome bolesti , manje kašlju i kišu pa manje virusa isporučuju u svoju okolinu.

A postotak procijepljenosti ima direktnu vezu s balkanskim mentalitetom jer na ovom području ipak žive najveći stručnjaci, znalci, pametni, društveno odgovorni i kulturni ljudi koji su prepoznali kakva nam opasnost prijeti od cjepiva.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • November 2, 2021 at 8:01 PM
    Quote from Marin83

Samo da sutra bude zeleni dan, dosta je stresa od danas, a i ne volim gledat da mi portfelj kopni bez nekih objektivnih razloga...

DAX (GDAXI)

RT-Derived 

15,954.45 +148.16 +0.94%

Sutra možemo kopirati Nijemce, 0,94% za početak bilo bi nam dovoljno.😀

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • November 2, 2021 at 11:40 AM
    Quote from Moller
    Quote from Ledica

Nisam ništa kupovala ni prodavala, ali ipak ode jedan auto vise klase, rekla bi kolegica Ivana 7,samo ona vozi uglavnom u suprotnom smjeru. 😂

Užasan dan 🥵

to neka mala lisica vam napravila veliku štetu u kokošinjcu, a mali od palube previše namazao pod :)

sjećamo se i gorih dana, ali je dobro da poslije njih dolaze oni bolji

Ma nisu lije u kokošinjcu ni mali od palube krivi znaš ti dobro u kojoj vreći se krije tajna.😀

• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 67
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt