1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Ledica
    • March 3, 2022 at 12:50 PM

Korak do bankrota Rusije

Poduža je i lista kompanija koje su prestale poslovati na tržištu Rusije: Apple, Audi, AMD (čipovi), Amazon, Adobe, BMW, Bolt, Boeing, Chevrolet, Cadillac, Carlsberg, Coca-Cola, Danone, Disney, Dell, Ericsson, Ford, General Motors, Harley Davidson, Intel, Jaguar, Lenovo, Maersk, Mercedes, Netflix, Nike, Nestle, Porsche, Renault, Scania, Volvo, Volkswagen i mnoge druge.

Ako i pobijedi, bit će to Pirova pobjeda

Sudeći po svemu, financijski udarac Rusiji će biti golem. Čak ako se i ostvare svi vojni ciljevi u Ukrajini, cijena koju će Rusija platiti zbog rata bit će astronomska. Prvo će nastupiti kriza likvidnosti u financijskom sektoru (točnije, već je nastupila), nakon toga će Centralna banka morati stvarati sve više rubalja da bi održala likvidnost sustava, što će još dublje gurati rubalj prema gubitku vrijednosti, a Centralna banka Rusije ne može efikasno održavati tečaj jer su joj devizne rezerve (euri i dolari) zamrznute.

Inflacija se već popela na 9.05% godišnje zaključno s 25.2.2022., a do tog datuma se ništa od navedenoga još nije ni počelo događati. Rusija kao država ne plaća kuponske isplate i time efektivno ne vraća inozemni dug. Tehnički je to već bankrot. Ruskim bankama i kompanijama je zabranjeno vraćati inozemni dug, pa su tehnički i one u bankrotu. Povratak na tržište u takvim okolnostima će biti iznimno težak.

Čak i ako Rusija pobijedi, to će biti klasični primjer Pirove pobjede.

Rusija je praktički bankrotirala
    RUSIJA je prestala vraćati svoje dugove, što je praktički bankrot. Situacija na ruskom financijskom tržištu je kaotična, a Centralna banka Rusije pokušava…
    www.index.hr

• Ledica
    • March 3, 2022 at 10:31 AM
    Quote from verdi

vjerovali ili ne koliko ja vidim rat je gotov.

Prosvijetlite nas neuke i otkrijte tko je pobijedio ili je završilo neriješeno ?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Ledica
    • March 2, 2022 at 7:52 PM
    Quote from Paulie

Zar ne bi bilo logično da se tih 30% dionica otpiše kao kompenzacija za rusku nacionalizaciju, i da se tako poveća vlasništvo postojećih dioničara, a ne da se RH uknjiži na to ?

Naravno da bi RH trebala tako postupiti da se kompenzira šteta koju bi pretrpjeli vlasnici, nebi smjela država profitirati na tuđoj nesreći.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Ledica
    • March 2, 2022 at 7:09 PM
    Quote from Paulie
    Quote from darac11

Ja "mislim" da se "štela" cijena kako bi se većinskog jeftino razvlastilo. A dali će razvlastit i nas male ili neće, mislim nebi smijeli ali već smo jednom gledali Lex Agrokor.

Ne može se na silu nikog razvlastit. Ukoliko Rusima ne treba novac neće prodavati, posebno sada kada je cijena pala.

Situacija je neusporediva s Agrokorom jer ADPL nije pred bankrotom.

Ja sam jako zadovoljan upravom ADPL i odnosom prema dioničarima, poklopilo se dosta nesretnih stvari, ali ovo je sad prilika za hrabre.

Svjedočimo zadnjih tjedan dana događajima za koje smo mislili da ne postoji ni teoretska šansa da se ikada dese. Desilo se.

Scenarij razvlaštenja čini nam se nevjerojatnim i nemogućim, ipak….. sve je moguće.

Kao odgovor na oštre i pogubne sankcije koje je Zapad nametnuo Rusima mogli bi oni posegnuti za postupkom nacionalizacije sve imovine stranih subjekata na teritoriju Rusije, čini mi se da je Medvedev nešto takvo već prije neki dan najavio, pa bi tako i AD Plastik mogao izgubiti svoje dvije tvornice u Rusiji, naravno europske države vjerojatno bi odgovorile istom mjerom što znaci da bi pojedinacno najvećim vlasničkim udjelom od 30 posto u tom slučaju raspolagala RH.

Sa udjelom od preko 50 posto u Fortenovi usrećili ili unesrećili bi se naravno Nizozemci jer krajnji vlasnik Fortenove je tajna Zaklada u Nizozemskoj, zato i ne čudi Plenkoviceva izjava da su u stalnom kontaktu s upravom Fortenove. Vruća linija u punom pogonu da se poližu sva sran.a koja je napravila grupa Borg.

Sve u svemu mislim da nas još mnogo iznenađenja čeka ne okonča li se ova ruska agresija u slijedecih desetak dana.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Ledica
    • March 1, 2022 at 11:47 PM
    Quote from tento

HPB novi vlasnik https://mobile.twitter.com/AndrejPlenkovic

A Fortenovu nije spomenuo ?

Ide ona malim dioničarima, Adrisu i OMF-ovima ???🤔

Pitam za frenda. 😉

• Ledica
    • March 1, 2022 at 9:17 PM
    Quote from tollway

nemojte tako olako dijeliti komplimente! zelenski političar!!??

nego, zna li netko kakve to snage napadaju ukrajinu? profesionalna vojska se ne bi tako ponašala! nije vrag da putin ide sa rezervistima i ročnicima!!??

A što mu fali , koje komponente nedostaju?

Nema debeli bankovni račun ?

Nema političkog iskustva i perfidnosti kao Putin ?

Diplomirani je pravnik, dakle solidno obrazovan, a okušao se i u glumačkim vodama što bih mu ja računala kao plus, meni se čini sasvim OK.

Istina da djeluje malo bespomoćno i dezorijentirano, ali isto tako i zatečeno izgleda cijeli svijet.

• Ledica
    • March 1, 2022 at 2:39 PM
    Quote from toluen

ZoD - Mislim da si sve dobro shvatio - problem je u Putinu što se dao zalijepiti na te očigledne "muholovke" i zapravo je sve vrijeme bio u pravu i igrao dobru igru koju je zapad cijelo vrijeme izazvao - do invazije i tu je puko ko kokica.

Shvatio je da je zezno sve i da nema nazad tako da sad što je tu je. Mislim da ga je prebacila želja da što prije ostvari dugo planiranu ideju stvaranja NATO kontrapunkta kao treće svjetske vojne sile, mislio da je prilika no očito ga zeznuli podaci o slabosti Ukrajinske obrane. Sad je sve polarizirao u korist Ukrajine i to je jako teško spasiti. Tako da sad doslovno radi opasne gluposti koji će ga vjerojatno doći glave.

Meni osobno ono glumatanje s kilometarskim stolovima stvarno odaje nekog tko već neko vrjieme nije kod kuće u vlastitoj glavi - slično kao Biden. A nekome je sve to očito jako korisno. Lutkar iz sjene.

Naravno, stometarski stol nije samo zbog strašno opasnog virusa,izbjegavanje stolovati u prostorima Kremlja nije slučajnost, on nije vise siguran nakon ovih njegovih suludih i očajničkih poteza kakve misli se roje u glavama njegovih bliskih suradnika. Teško da dolazi u poziciju da im je i na trenutak okrenut leđima jer vrag nikad ne spava, da nebi bilo…..

• Ledica
    • February 28, 2022 at 11:16 PM
    EKSKLUZIVNO: VTB i Sberbank ostaju bez 25 tisuća hektara slavonske zemlje koja se vraća u hrvatsko vlasništvo
    RUSKA INVAZIJA na Ukrajinu ubrzala povjerljivu operaciju kojom Fabris Peruško prodaje Belje, Vupik i PIK Vinkovce, a kao poželjan kupa...
    www.nacional.hr

Kad je grupa Borg izbila OMF-ovima cca 800 milijuna kuna u dionicama nisu digli glas, a sada bi trebali biti kupci spasitelji, da čovjek ne povjeruje.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • February 27, 2022 at 10:10 PM

Pretpostavljam da neće biti velike panike, ali idemo umjereno u crveno od otvaranja burze zbog neizvjesnosti oko pregovora koji idu u jutarnjim satima i povlačenja s bida. I ja sam upravo iz opreza očistila sve naloge s kupnje, mislim da ce sutra kupci biti suzdržani, ali prodaja pojačana jer strah ce uzeti svoj danak.

• Ledica
    • February 27, 2022 at 5:35 PM
    Quote from KultLicnosti

Putin je granično lud još od onog slučaja trovanja Polonijem u čaju u Londonu.

Iako mislim da je to uradio da bi im pokazao koliko su nesposobne tajne službe Londona.

Taština buzmnika.

Nije on lud, dobro on zna sto radi, isprobava granice do kojih može ići jer čega se svaki normalan čovjek na ovom svijetu najviše boji, što je najveći strah? Pa imati posla s luđakom.

• Ledica
    • February 27, 2022 at 4:52 PM

Neće doći do nikakvog nuklearnog rata, ovaj bjelosvjetski blefer i folirant provocira užasan strah kod cijelog čovjecanstva i radi dodatni pritisak na Ukrajinu i međunarodnu zajednicu i pokusava si sad kad mu je ideja Blitzkriega propala stvoriti jaču poziciju za pregovore koji idu sutra ujutro. Možda mlađi misle da liku od 70 godina više nije stalo previše do života i spreman je u demonstraciji svoje moći uništiti čovječanstvo , a samim time i sebe, ali to je daleko od istine jer čovjek bogat ko Krez u zadnjem kvartalu života voli svoj život više od svega. Malo se precijenio, krivo zbrojio pa ne može sad uzmaknuti i otići podvijena repa, zato prijetnja nuklearnim oružjem kao posljednji očajnički potez. A onda u pregovore.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • February 25, 2022 at 11:03 AM
    Quote from sasab

Znaci HANFA je odobrila ponudu od TeleMacha po 5.36. i sad se ceka da TMach sluzbeno objavi u medijima.

Vi koji ste duze na burzi i vidjeli ste vise puta preuzimanja, dali kupac objavljuje istu cjenu koju je odobrila Hanfa ili zna bit uvecana za simbolicnu premiju ili tako nesto? koja su vasa iskustva?

Cijena u ponudi bit će 5,36 jer tako je u svom zahtjevu zatražio Telemach, a Hanfa odobrila, sumnjam da će biti premije, ali postoji još jedna teoretska i zakonska mogućnost povećanja cijene tijekom 28 dana trajanja ponude ukoliko ponuditelj ocijeni pred kraj isteka roka da je premali broj dioničara prihvatio ponudu. U tom slučaju novim zahtjevom zatražit ce od Hanfe odobrenje povećanja cijene po dionici koja veća cijena naravno , vrijedit ce i za one koji su prihvatili ponudu po nižoj cijeni.

• Ledica
    • February 24, 2022 at 7:52 PM
    Quote from Mladen Milicic

Samo jedna konstatacije.

1. Pohvala svima koji su si dali truda i točno izračunali zakonom propisanu cijenu u ponudi . Tako da smo mi ostali znali koja su očekivanja.

Ako me sjećanje ne vara prva je izračunala tromjesečni ponderirani prosjek cijene dionice naša omiljena i poštovana kolegica Kvark. Hvala joji, bio bi neprocijenivi dobitak za ovaj forum ako nam se poželi opet pridružiti .❤️

• Ledica
    • February 24, 2022 at 5:25 PM
    Quote from rambo_5

A danas je prodano 142.171 kom. dionica Optime po prosječnoj cijeni 5.18 Kn plus naknada brokeru od 2 lipe, znači 26.000 Kn bačeno u vjetar. Prodavači vjerojatno sad igraju hrkljuš sa svojim čelom...

Ma nije kolega vrag tako crn kao sto izgleda, ja sam bila zakleti holder Opte, ali nisam odoljela današnjoj rasprodaji na zse pa sam nešto malo odvojila za šoping, cca 40 000 kom, nadam se taj sitni gubitak debelo nadoknaditi u skoroj budućnosti na današnjoj kupovini.

• Ledica
    • February 24, 2022 at 4:43 PM
    Quote from renchi

Ne mogu se oteti dojmu, nikako ee ne mogu oteti dojmu da je ovo dogovoreni igrokaz. Zrtve EU, Ukrajina. Akteri ?

Mozda grijesim, ali...

Kolegice Renči, ajte vi zavirite na temu Opte 😩

• Ledica
    • February 24, 2022 at 4:29 PM

Mizerija, manje nije zakonski moglo

5,36

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Ledica
    • February 18, 2022 at 5:16 PM
    Quote from deny_09

U skladu s odredbama Zakona o tržištu kapitala, Atlantska plovidba d.d. objavljuje izmjene u Kalendaru

događanja za 2022. godinu.

Atlantska plovidba d.d. obavještava kako će revidirana financijska izvješća za 2021. godinu objaviti u zakonom

predviđenom roku, najkasnije do 30. travnja 2022. godine.

?(

Sve OK u skladu s odredbama Zakona o trzistu kapitala, FI za četvrti kvartal do kraja veljace, FI za 2021. g. do kraja travnja.

Periodične (stalne) informacije (Izvještaji)

Zakonom o tržištu kapitala propisano je obvezno sastavljanje i objavljivanje godišnjih, polugodišnjih i tromjesečnih izvještaja izdavatelja, kako slijedi:

• godišnji izvještaj obvezni su sastaviti izdavatelji vrijednosnih papira, te ga objaviti javnosti najkasnije u roku od četiri mjeseca od proteka poslovne godine
    • polugodišnji izvještaj za prvih šest mjeseci poslovne godine obvezni su sastaviti izdavatelji dionica i dužničkih vrijednosnih papira, te ga objaviti javnosti što je prije moguće, a najkasnije u roku od tri mjeseca od proteka prvoga polugodišta
    • tromjesečni izvještaj obvezni su sastaviti izdavatelji dionica, te ga objaviti javnosti što je prije moguće, a najkasnije u roku od jednog mjeseca od proteka odnosnog tromjesečja u slučaju izvještaja za prvo, drugo i treće tromjesečje, odnosno najkasnije u roku od dva mjeseca od proteka tromjesečja u slučaju izvještaja za četvrto tromjesečje.

• Ledica
    • January 24, 2022 at 4:20 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Ajde priznajte koliko vam je portfelja skinilo danas i u petak...meni oko -6%...

1%

Meni 2, ali ne postotka 😡

• Ledica
    • January 24, 2022 at 3:42 PM
    Quote from pod_zidom

Ja više nemam ništa dionica na ZSE, danas prodao zadnje. Malo ću gledati sa strane.

Sve EU burze trenutno oko -3% i u padu, amerikanci upravo otvorili u debelom minusu. Ne sviđa mi se kako sve izgleda.

Da, stravično je gledati, ja sam sva totalno ogrnuta debelom crvenom bojom, sad mi je zao sto nemam Đuru, Varteks, Koku, Terra firmu…..😀

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Ledica
    • January 24, 2022 at 2:40 PM
    Quote from KultLicnosti

Uhićen zbog "pokvarenih jaja". Ovo je Plenkovićeva autokracija

Policija je prošlog petka uhitila Zadranina (72) jer je napisao da bi Plenkovića, "narcisoidnog jadnika", trebalo na Maslenici gađati pokvarenim jajima te optužila za "vrijeđanje i omalovažavanje premijera".

Kuća ljudskih prava: Neprihvatljivo je hapsiti građane zbog kritike vlasti
    KUĆA ljudskih prava Zagreb zabrinuta je zbog uhićenja i podnošenja optužnog prijedloga protiv 72-godišnjeg muškarca iz Briševa kod Zadra zbog napisanog…
    www.index.hr

Napominjemo da Europski sud za ljudska prava jasno određuje da građani mogu kritizirati vlast, pa i izjavama koje su “uvredljive, šokantne ili uznemiravajuće za državu ili bilo koji dio pučanstva", objašnjavaju.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt