1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• AGROKOR

• Ledica
    • April 25, 2022 at 3:32 PM

Agrokor su prvo preuzeli Rusi, sada Mađari, a izmjena zakona o koncesijama nakon Lex Agrokora omogućila im je da sjednu na izvore vode Jamnice i najbolje zemljišta Slavonije

Vanđelićeva analiza: Investitori nas gledaju lošije od Grčke, a uvodimo euro
    www.poslovni.hr
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Ledica
    • April 22, 2022 at 10:33 AM
    Quote from Manu

Ovo oni zovu plan? Fali deseta točka. Trebali su još pozvati ljude da 50% manje jedu.

Slične ideje imala je još i Milka Planinc u svom stabilizacijskom planu prije 40g. A znamo kako je završilo.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…redisnje_teme_d

Pozvali su građane da:

• smanje grijanje zimi, a ljeti manje koriste klima-uređaje
    • podese postavke bojlera
    • ekonomičnije koriste automobil
    • smanje brzinu na autocestama, s isključenim klima-uređajem u automobilu
    • nedjeljom u velikim gradovima ostave auto kod kuće
    • kratka putovanja obavljaju pješačenjem ili biciklom umjesto vožnje
    • koriste javni prijevoz
    • koriste vlak umjesto aviona.

Sviđaju mi se ove preporuke , čak nebi bilo loše ni ovo s redukcijom prehrane samo su malo zakašnjele i trebale bi vrijediti za cijeli razvijeni svijet, a ne samo za Nijemce jer smo postali obijesni i razmaženi, zimi po kući hodamo bosi i u kratkim rukavima, u dućan udaljen 500 m biramo kojim autom od dva ili tri parkirana ispred kuće ćemo skoknuti po hranu koja dobrim dijelom završi u kanti za smeće i deblja nas, borimo se protiv klimatskih promjena na raznim svijetski skupovima i konferencijama , ali samo za govornicom, deklaratorno, a ponašamo se u životu sasvim suprotno Itd ……neda mi se dalje pisati.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Ledica
    • April 21, 2022 at 9:44 AM
    Quote from mgradicek

Nitko ništa ne piše. Očekuje li itko kakvu divku ove godine?

Optimisti očekuju ne bilo kakvu dividendu vec dividendu na razini prošlogodišnje jer ima još dosta zadržane dobiti iz prethodnih godina, za pesimiste ne znam 😁

• Porez na kapitalnu dobit

• Ledica
    • April 21, 2022 at 9:33 AM

Mali ispravak, porez na dividendu se ustegne prilikom isplate, porez na prodaju u javnoj ponudi na dionice koje su kupljene i prodane unutar dvije godine u godišnjoj poreznoj Prijavi poreza na kapitalnu dobit.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Ledica
    • April 21, 2022 at 8:05 AM
    Quote from Goran
    Quote from Ledica

Jedan period smo morali imati kod SKDD prijavljen umjesto tekuceg žiro račun, sada to vise nije obvezno pa preporučujem da oni koji još nisu promijenili obavezno to učine .Razlog je jednostavan, porezna provjerava žiro račune i traži da joj pošaljete dokaz tko vam je uplatio i temeljem čega, jer oni navodno vide samo iznos, pogotovo ako se radi o većoj uplati. Nepotrebna zahebancija.Tekuće račune ne provjeravaju.

Porezna vidi žiro ,ali ne vidi tekući.

To je bilo prije 15 godina.

Sada vide sve jer im banke šalju podatke.

Eto, zajebala si poreznu sa tekućim računom.

Kako su samo glupi.

Display More

Ja sam pisala temeljem svog iskustva, kad sam dividendu dobila na žiro račun prijavljen kod SKDD nazvali su me i tražili da im pošaljem dokaze tko mi je doznačio sredstva i na temelju čega jer su kazali da imaju uvid samo u iznos sredstava.

Da li je ta dividenda oporeziva ili ne njih nije interesiralo jer je to moja obveza u godišnjoj Prijavi poreza i ja je uredno prijavljujem i izvršavam.

Nakon toga sam online promijenila račun na SKDD i sada kada dobivam još veće iznose dividende na tekući račun vise me ne zovu i ne provjeravaju izvor sredstava.

Pa ako sam iz toga izvukla krivi zaključak svima se ispričavam.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Ledica
    • April 17, 2022 at 8:00 PM
    Quote from Roki
    Quote from Vule

na onaj koji das u skdd

To možeš provjeriti na egrađani. Čak mislim da tamo možeš i promjeniti račun ako trebaš.

Jedan period smo morali imati kod SKDD prijavljen umjesto tekuceg žiro račun, sada to vise nije obvezno pa preporučujem da oni koji još nisu promijenili obavezno to učine .Razlog je jednostavan, porezna provjerava žiro račune i traži da joj pošaljete dokaz tko vam je uplatio i temeljem čega, jer oni navodno vide samo iznos, pogotovo ako se radi o većoj uplati. Nepotrebna zahebancija.Tekuće račune ne provjeravaju.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Ledica
    • April 16, 2022 at 1:09 PM
    Quote from harpun

sve veliki novinari, nedavno su srušili HNB

Naravno da su veliki, pogotovo je velik mali Ilko Ćimić, on je za mene number one, ali državne institucije su pustile duboko korijenje pa ih može iščupati samo nekakav uragan potaknut od naroda, a ta oluja iskreno se nadam da će jednog dana sigurno doći.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Ledica
    • April 16, 2022 at 11:58 AM
    Quote from D_artagnan

Nema do Indexa, kakvi uskok, preskok, hanfe, dorh, 😅

Kad ce poceti traziti ortacke ugovore od DLKV uprave i PPDa 🤔

Upravo tako, sve afere dosad otkrili su mediji i njihovi istraživački novinari. Toliko o omiljenoj mantri političara “ neka institucije rade svoj posao “

• Brokeri i brokerske naknade

• Ledica
    • April 14, 2022 at 3:42 PM

Stigla uskrsna čestitka od Zaba brokera.

Od 9.5. nova Tarifa naknada za brokerske usluge.

Prva kategorija do 2 milijuna kuna vrijednosti transakcija u godinu dana u koju najčešće ulazim, 0,60 % ( minimalno 75 kn.)

Do sada je bilo 0,30 % (minimalno 25 kn.)

Što da se kaže osim da treba početi razmišljati i jeftinijim opcijama.

Da li je još koji brokeraj povećao naknade ?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • April 10, 2022 at 10:15 AM
    Quote from Laudator
    Quote from Ledica

Nije, jer je ponuditelj nadoknadio i te troškove onima koji su prihvatili ponudu.

Nisu mi platili poštarinu sa povratnicom.😢

Sram ih bilo 😂

Samo J. bilježnika ? Škrtice 😁

Treba ih tužiti.

Nismo gledali obračun jer smo bili zabavljeni kupnjom dolara pa put pod noge preko bare 😂

• Ledica
    • April 10, 2022 at 8:44 AM
    Quote from Batka
    Quote from Ledica

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/42606

Prihvatio ponudu za preuzimanje ili ne prihvatio, nažalost ili na sreću isto ti se piše.

Istiskivanje i isplata po 5,36.

Onaj tko nije prihvatio je uštedio trošak javnog bilježnika i pošte?

Nije, jer je ponuditelj nadoknadio i te troškove onima koji su prihvatili ponudu.

• AGROKOR

• Ledica
    • April 8, 2022 at 8:03 PM

Ovo sa udjelom ruskih banaka u vlasništvu Fortenove je već presmiješno. Do početka rata u Ukrajini imali su 51,5% a otada samo pada i pada pa nas je Peruško prvo obavijestio da ipak nisu većinski vlasnici jer imaju 49%, nakon toga spominjalo se 44%, a upravo sada na Dnevniku HRT -a kažu da je prodano 40 % udjela u vlasništvu.

Serviraju nam postotke prema vlastitim potrebama, željama i nahođenju jer krajnji vlasnici su skriveni u tajnoj Zakladi u Nizozemskoj i istinitost iznesenih podataka gotovo je nemoguće provjeriti.

Borg mirno i sigurno jaše dalje bez ikakvih zastoja i prepreka.

• AGROKOR

• Ledica
    • April 8, 2022 at 7:06 PM
    Ruski Sberbank svoj udio u Fortenovi prodao Mađarima - N1
    Mađarski fond Indotek preuzeo je 43 posto udjela Sberbanka u Fortenovi, objavio je Bloomberg.
    hr.n1info.com

U pravo vrijeme su Mađari preuzeli ( vjerojatno većinsko) vlasnistvo od Rusa, vrijeme je proljetne sjetve žitarica koje su zbog rata u Ukrajini u fokusu interesa gotovo svih europskih i drugih država.

• Razotkrivamo portfelje

• Ledica
    • April 8, 2022 at 4:09 PM
    Quote from karlos

Moj portelj,

Što mislite o njemu, možda kakva sugestija, prijedlog ili sl. ?

Zadnje sam dokupljivao ADRS2 i kupio ERNT (onaj pad kad je rat počeo)...

Odličan portfelj, do idealnog fali još pokoji čisti turist.

• Ledica
    • April 8, 2022 at 3:51 PM

Obavijesti izdavatelja - EHO

Prihvatio ponudu za preuzimanje ili ne prihvatio, nažalost ili na sreću isto ti se piše.

Istiskivanje i isplata po 5,36.

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Ledica
    • April 8, 2022 at 3:05 PM
    Quote from Ledica

Nakon sto je cerp riješio prvih 2000 komada po 128, evo novih 2000, ali cijena je malo porasla, točno tako sam i predviđala osim sto sam novi kontingent očekivala tek u ponedjeljak dok se ask malo nadopuni.

Evo odgovor na vaše pitanje kolega Marine tko su ti koji kupuju i zašto prije rasprodaje iz državnog portfelja.

Kolega malovitra , ako se smije znati zbog čega je ovaj bezazleni post dignuo takvu buru kod vas ? 🤔

• Ledica
    • April 8, 2022 at 2:15 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Ledica

Nakon sto je cerp riješio prvih 2000 komada po 128, evo novih 2000, ali cijena je malo porasla, točno tako sam i predviđala osim sto sam novi kontingent očekivala tek u ponedjeljak dok se ask malo nadopuni.

Evo odgovor na vaše pitanje kolega Marine tko su ti koji kupuju i zašto prije rasprodaje iz državnog portfelja.

Što mislite kolegice , zašto je cijena porasla??? Možda zato što vide da se prelako prodaje???

Lplh je slabije likvidna dionica, a prodaja ide, rekla bih uobičajenim tempom, možda čak malo bolje jer su neki tek sada uvidjeli podcijenjenosti ove dionice.

• Ledica
    • April 8, 2022 at 1:45 PM

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • April 7, 2022 at 11:53 AM
    Quote from Marin83

Nisu mi jasni ovi što su požurili kupovati državne dionice LPLH po 128kn...trebao bi im neko javiti da država ima 12000 takvih dionica za prodaju...Brate pusti da cijena ide dole makar 5-10%.

Ja sam jedna od ovih nejasnih.

Meni je cijena 128 prihvatljiva i pomalo dokupujem jer smatram da država nije humanitarna organizacija i da cijena vjerojatno neće ići ispod ove .

Ali tko zna, možda ste kolega u pravu pa ćete vi kupovati ovaj biser od dionice ispod 100 kn.

RH ima 14275 dionica.

• Ledica
    • April 7, 2022 at 11:34 AM
    Quote from verdi

a šta ako pričekaju godinu dana pa ih onda istisnu po ponderiranom prosjeku koji će biti puuuno niži? ako je to taj ante ne mogu vjerovati da je on toliko neuk čovjek. jedino da imaju nekakav tajni dogovor da će im za godinu isplatiti više.

Zakon o preuzimanju dioničkih društava

PRAVO PRODAJE DIONICA MANJINSKIH DIONIČARA

Članak 46.

(1) Ako nakon ponude za preuzimanje, ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički drže najmanje 95% dionica s pravom glasa ciljnog društva, manjinski dioničari imaju u roku od 3 mjeseca od isteka roka trajanja ponude za preuzimanje, pravo na prodaju svojih dionica s pravom glasa ponuditelju, uz obvezu ponuditelja da te dionice otkupi uz pravičnu naknadu.

(2) Stavci 2., 3., 5., 6. i 7. članka 45. ovoga Zakona primjenjuju se na odgovarajući način.

(3) Ako ponuditelj ne izvrši obvezu iz stavka 1. ovoga članka, manjinski dioničari imaju pravo zahtijevati ispunjenje obveze putem mjesno nadležnoga trgovačkog suda.

Stavak 5. čl.45. Zakona ….pravična naknada je cijena dionice kao u ponudi.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt