1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• AGROKOR

• Ledica
    • August 20, 2022 at 9:58 AM
    Quote from Manu

Je li ikome jasno što se ovdje događa? Prije nekoliko mjeseci objavili su da je Sberbank prodao svojih 43% udjela Indoteku a sad ispada da su još uvijek Rusi vlasnici udjela. I kojom alkemijom je Vujnovac odjednom sa 6.4% došao na 29% osim ako nije otkupio/prisvojio udjele Knightheada što nigdje nije objavljeno? Knighthead je ionako uvijek izgledao kao uljez među ostalim vlasnicima i paravan za nekoga domaćeg igrača. Podsjetimo se, svi drugi postali su vlasnici na temelju starih potraživanja a samo su Knighthead i Vujnovac upali planirano predatorski neposredno prije i nakon nagodbe. A znamo da je Knighthead od početka kontrolirao nagodbu bez obzira što je naše pravosuđe to ignoriralo.

https://net.hr/danas/hrvatska…50-8e19cfbaf23b

Pa jasno je što se događa samo šačici aktera koji su kreirali aferu Agrokor. Nama ostalima nije ništa jasno jer Fortenova je u vlasništvu nizozezemske TAJNE ZAKLADE pa su i vlasnici i promjene u vlasničkoj strukturi tajne.

Sve je obavijeno velom tajne, a “informacije” dobivamo na slamčicu od gospona Peruška.

Sberbank iVTB banka, dakle Rusi jer su to ruske državne banke do početka rata u Ukrajini bile su većinski vlasnici Fortenove s udjelom 51,5 %. Kad je Zapad uveo Rusiji sankcije Peruško je objavio da nisu većinski vlasnici jer imaju udjel ispod 50%, tocnije 49%.

Hmm.

Zašto sada Vujnovac ulazi u ovu priču nije poznato, ali jedan od mogucih scenarija ima poveznicu s arbitražom Ivice Todorica u Washingtonu i realnom opcijom da RH izgubi taj spor te iznenadnim, nikad obrazlozenim odlaskom ministra Marića.

Stavit ću jedan link da se podsjetimo kako je tekao uspon P. V. i koji posao ga je izbacio u orbitu i uz čiju pomoć je postao najveći i najbogatiji poduzetnik u drzavi. Možda je došlo vrijeme da svojoj voljenoj domovini koja mu je bila dobra majka, a ne maćeha kao mnogim drugima, vrati dug kad arbitri u USA donesu odluku u korist IT-a.

Vujnovca to neće srušiti, prebogat je to čovjek, samo malčice okrznuti.

I tako će ostati vuk sit, ovce na broju , ali dobro, do gole kože ošišane.

Pavao Vujnovac - od pranja čaša do stranica magazina Time, što je američki san naspram hrvatskog? – narod.hr
    Prvom plinarskom društvu prihodi su se drastično povećali, nakon što je sklopljena koalicija HDZ-HNS.
    narod.hr
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Ledica
    • August 10, 2022 at 12:03 AM
    Quote from gigic23
    Quote from Ledica

Danas sam bas u cjepidlačkom raspoloženju pa evo još malo brljanja.

Atpl povlači podatke o vlasnicima dionica iz SKDD 6 dana prije održavanja skupštine. Šest dana plus dva je 8 dana. Jel to knjigu dioničara u današnje informatičko doba poštar na biciklu vozi iz Zagreba u Dubrovnik ?

Što s dionicama koje će se protrgovali i promijeniti vlasnika u tom periodu ?

Jel to negdje regulirano i kako ?

Punomoć za zastupanje dioničarka Mara ili Bara koja ima 100 dionica danas posalje Bojanu, ali sutra kupi još 100 dionica. S obzirom na gore navedeno povlačenje podataka i s obzirom da je gospodina Bojana ovlastila da je zastupa kao vlasnicu 100 dionica društva s koliko dionica Mara ili Bara sudjeluje i glasa na skupštini preko opunomoćenika ?

Ufff, sto vise razmisljam sve se vise otvara pitanja bez odgovora.

Display More

Evo nalo za Daru a malo i za Buba maru, kako je u pozivu za GS Valamara na dan 21.09.

Na Glavnoj skupštini imaju pravo sudjelovati dioničari, osobno ili putem punomoćnika, koji, sukladno odredbi članka 279. Zak ona o trgovačkim društvima (dalje: ZTD) najkasnije šest (6) dana prije dana održavanja Glavne skupštine pismeno prijave Društvu namjeru sudjelovanja na Glavnoj skupštini, odnosno ako prijava za sudjelovanje na Glavnoj skupštini prispije u sjedište Društva u Poreču, Stancija Kaligari 1, najkasnije do dana 14. rujna 2022. godine.

Za broj glasova koji pojedinom dioničaru pripada na Glavnoj skupštini, kao i osoba koja se smatra dioničarom, mjerodavno je stanje u registru Središnjeg klirinškog depozitarnog druš tva d.d. na zadnji dan roka za prispijeće prijave sudjelovanja na Glavnoj skupštini.

Display More

(2) Statutom se sudjelovanje na glavnoj skupštini ili korištenje pravom glasa MOŽE uvjetovati s time da dioničari unaprijed prijave svoje sudjelovanje na glavnoj skupštini. Prijava mora prispjeti društvu na za to u pozivu navedenu adresu najkasnije šest dana prije održavanja glavne skupštine, AKO SE ZA TO STATUTOM NE PREDVIDI neki kalendarskim danima određen KRAĆI ROK.

(čl. 279. ZTD)

Mara , Dara i Buba Mara se neda smesti i dalje smatra da se Statutom može sve urediti i bolje i brže i lakše i kraće i jednostavnije i sigurnije i poštenije ……ZTD ostavlja svakakve mogućnosti i ne predstavlja tehnološkog kočničara.

U išcekivanju skupština elektroničkom komunikacijom

LP

Mara, Dara i Buba Mara

• Ledica
    • August 9, 2022 at 8:47 PM

Danas sam bas u cjepidlačkom raspoloženju pa evo još malo brljanja.

Atpl povlači podatke o vlasnicima dionica iz SKDD 6 dana prije održavanja skupštine. Šest dana plus dva je 8 dana. Jel to knjigu dioničara u današnje informatičko doba poštar na biciklu vozi iz Zagreba u Dubrovnik ?

Što s dionicama koje će se protrgovali i promijeniti vlasnika u tom periodu ?

Jel to negdje regulirano i kako ?

Punomoć za zastupanje dioničarka Mara ili Bara koja ima 100 dionica danas posalje Bojanu, ali sutra kupi još 100 dionica. S obzirom na gore navedeno povlačenje podataka i s obzirom da je gospodina Bojana ovlastila da je zastupa kao vlasnicu 100 dionica društva s koliko dionica Mara ili Bara sudjeluje i glasa na skupštini preko opunomoćenika ?

Ufff, sto vise razmisljam sve se vise otvara pitanja bez odgovora.

• Ledica
    • August 9, 2022 at 7:15 PM

Na otoku sam i nije mi bas jednostavno ovo s ovjerom punomoći kod javnog bilježnika pa se pitam s obzirom da ovjera punomoći za zastupanje na GS nije zakonska obveza i da nijedno društvo čijim sam skupštinama prisustvovala, nije to tražilo zašto je Atpl takvu proceduru predvidjela Statutom društva ?

Prošle godine radili su izmjene i dopune Statuta, između ostalog i tog članka, čini mi se 54. kojim se traži ovjera punomoći kod javnog bilježnika što predstavlja nepotreban izdatak dioničarima, a može se smatrati i donekle ograničavajućem faktorom u ostvarivanju svojih prava dioničara prisustvovanju i odlučivanju na GS društva. Nadalje, zahtjev da se ovjerene punomoći dostave 7 dana prije održavanja skupštine je besmislen jer smatram samo bitnom prijavu dioničara za sudjelovanje, a da li je glasao dioničar osobno ili preko zastupnika zaista je irelevantno.

Na posljednjoj GS društva na kojoj sam bila prošle jeseni imala sam nekoliko punomoći koje sam predala na prijemu i registraciji dioničara prilikom dolaska na skupštinu, naravno bez ovjere J. bilježnika.

Za milijunsku parnicu za odštetu odvjetniku potpišem punomoć i pošaljem mailom, naravno bez ovjere javnog bilježnika.

Ali zašto bi bilo jednostavno kad može komplicirano. :(

• Inflacija

• Ledica
    • August 5, 2022 at 12:26 AM
    Quote from Marielena

I moje odluke. Kafići i restorani me više neće gledati u dogledno vrijeme.

Konzum kada su akcije 😅

Pa Konzuma odnedavno vise nema kolegice Marielena , pripojen, brisan, likvidiran unatoč pružanju žestokog otpora 😂 sada možemo samo u Konzum plus na akcije, ali moj je problem sto želim znati kod koga kupujem , jel su to Rusi, možda Mađar ili onaj koji nosi narukvicu od pola milijuna eura. Zna li se što ?

• Ledica
    • August 3, 2022 at 5:53 PM

Kolega Parica , stvar je vrlo jednostavna, ali možda može biti još jednostavnija ako netko od dioničara po mogućnosti iz Dubrovnika angazira domaćeg odvjetnika, odvjetničkog vježbenika ili javnog bilježnika koji je voljan otići na skupštinu na 2 ili 3 sata sa hrpom punomoći koje će mu poslati svi zainteresirani dioničari, ali naravno to nije besplatno mada mislim da ne može biti niti skupo. Problem otkrivanja identiteta u tom je slučaju riješen jer se tu radi o osobama koje zakon obvezuje na zaštitu identiteta klijenata.

• Ledica
    • August 3, 2022 at 12:39 AM

Nije li malo prevelika razlika između prijedloga uprave za isplatu dividende od 20 kn i protuprijedloga dioničara za 60 kn ?

Koliko je to u postotku ?

Na skupštini će se vjerojatno glasati o prijedlogu kojeg predsjedavajući odluči staviti prvog na glasanje pa ako to bude protuprijedlog za 60 kn dividende i ne dobije podršku većine prisutnih dioničara onda ide na glasanje prijedlog uprave za 20 kn dividende. Bilo bi uputno, opreza radi, podnijeti još jedan ili dva protuprijedloga sa iznosima između ta dva “ ekstrema”. Npr. dividenda od 40 i 50 kn jer o istom prijedlogu dioničari mogu po ZTD o podnijeti vise protuprijedloga.

Naravno, da se razumijemo, ja bih glasala sa svojim skromnim brojem 1000 + dionica za protuprijedlog.

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • August 2, 2022 at 3:37 PM

I jedno pitanjce, ako kupim stan npr. u Rijeci ili Splitu djetetu koje ide tamo na fakultet, a studenti prebivalište koliko mi je poznato ne mijenjaju da li sam obvezna platiti porez na stan za odmor dok dijete studira ili tek kad diplomira jer naravno ugovor o najmu roditelji s vlastitom djecom ne zaključuju ?

I tko to kontrolira i vodi evidenciju tko i u koju svrhu koristi nekretninu?

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • August 2, 2022 at 3:29 PM
    Quote from maratonac

Porez na kuću za odmor plaćaš za bilo koju nekretninu, to može biti i stan, koja je u tvom vlasništvu a u kojoj nije prijavljeno tvoje prebivalište ili koju nisi stavila u funkciju najma kroz zaključenje ugovora o najmu.

Hvala kolega maratonac , to je jasno i svima poznato, mali problem je što mi s kontinenta plaćamo taj porez na kuću ili stan na obali, a oni s obale nisu obveznici plaćanja tog poreza na istovrsne nekretnine na kontinentu, vjerojatno zato sto se mi idemo uz more odmarati, a oni na kontinent raditi ili nešto slično.

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • August 2, 2022 at 3:11 PM

U mojoj županiji procvjetao novi biznis, izrazito isplativo ulaganje u stare jeftine kuće koje se samo kozmetičkim dotjerivanjem pripreme za stanovanje Nepalaca, Filipinaca, Indijaca.

Evo, u susjedstvo moje majke stigli nedavno Filipinci, kuća katnica desetak godina prazna, oronula, vlasnici pomrli, nasljednici se jedva jeftino riješili nepotrebnog balasta,kupac uselio Filipince, izbrojiti ih ne možeš, vode navodno imaju, a struju moja majka dozvolila da kablom povuku od nje. O standardu stanovanja tih radnika ne treba ništa reci, sve znamo. Dovlačili su se kreveti na kat, utrpalo ih se najmanje dvadesetak. Koliko iznosi najamnina , koliko porez nemam pojma, ali da to nije El dorado nebi se u godinu dana rasprodale i napunile stranim radnicima sve stare napuštene kuće u mjestu.

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • August 2, 2022 at 2:40 PM
    Quote from 5. Element

Burza moze naprijed tek kad se uvede porez na nekretnine, tj. prvenstveno apartmane. To je zlo koje cijelu zemlju vucd prema dolje.

Što je izgrađeno , izgrađeno je, ja sam protiv poreza na apartmane , ali nužno je uvesti pravedan i ravnomjerno raspoređen porez na rentanje apartman i soba turistima, a samim time apartmanizacija obale će u budućnosti usporiti.

Ovako je to najlukrativnije ulaganje imovine, odlična zarada s poreznom Stopom do 1,5%.

Ni babi koja se bavi cimerfrajom da podeblja mjesečna primanja jer ima malu mirovinu ne smije se gledati kroz prste .

Ako zaradujujes, plati porez. Gotovo.

Imam apartman na moru, ne iznajmljujem ga i ne zarađujem na njemu već imam samo hrpu troskova ( odvoz otpada plaćam 12 mjeseci, porez na kuću za odmor, turističku boravišnu taksu, komunalni i vodni doprinos …..) za 2 mjeseca korištenja godišnje. E, sad da još i platim porez postojanjem same činjenice j da posjedujem nekretninu, pa porez bi se trebao plaćati na zaradu, zar ne?

Znam da Admin ne dozvoljava stavljati linkove koji su već zakačenina nekoj drugoj temi , ali vrijedi i ovdje pročitati sto kaže Ostojić mada je ovaj članak već komentiran na temi RIVP, ali ne i s aspekta paušalnog oporezivanja privatnih tkz. malih iznajmljivača koji su u povlaštenom poreznom tretmanu i položaju naspram hotelijera.

U stvari, molim Admina da premjesti ove postove na temu Nekretnine gdje se već vodila rasprava o porezima i nekretninama.

https://www.glasistre.hr/turizam/veljko-ostojic-808236

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Ledica
    • July 30, 2022 at 11:10 PM
    Quote from havi

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…15d62cb9a29.pdf

Kad narastemo bit cemo Maistra :)

Nije sve u veličini.

Ima nešto i u izvedbi.

Ili je to samo utjeha za male ? :)

• Aktualno (vijesti)

• Ledica
    • July 26, 2022 at 9:50 PM
    UŽIVO Milanović na otvorenju Pelješkog mosta: EU novac kojim je izgrađen je naš novac
    PELJEŠKIM MOSTOM, koji će svečano biti otvoren večeras, prometno će biti povezan jug Hrvatske s ostatkom države.
    www.index.hr

Nitko ne komentira niti reagira na današnji historijski događaj na jugu domovine pripajanja ili spajanja 2 u 1 a od jutra se tamo fešta, pije, jede, drže govorancije, pleše, pjeva, vesla , šeće, vozi, trči po pelješkom mostu koji se zove Pelješki most, a bit će navodno i vatrometa , za moj ukus pretjerano cjelodnevno cirkusiranje , ali da je lijepo vidjeti državu u kojoj živimo nakon 300 godina u jednom komadu , što je je, ma kakva god nam bila.

• Turističke dionice i perspektive

• Ledica
    • July 26, 2022 at 1:54 PM

Možda je jedan od razloga laganog pada dolazaka u odnosu na srpanj prošle godine i taj što lani zbog strogih mjera i lockdowna u mnogim europskim državama, gotovo uopće nismo imali predsezonu pa se popuštanjem mjera i otvaranjem stvorio jak pritisak u dolascima u srpnju, a ove godine se to malo razvuklo i počelo je već s proljeća.

• Best buy

• Ledica
    • July 25, 2022 at 1:08 PM
    Quote from emil
    Quote from Ledica

Danas je definitivno VLEN best buy , eno pala cijena 4,97% 😉

ne mogu vjerovat da je netko investirao cak 15,3o kn ...

Sad nece moc spavat dok to ne proda :D

Ma nasmijala nas je sve ova transakcija, međutim ništa neobično jer to je sigurno ostatak djelomično izvršenog naloga na kupnji ili prodaji.

Imaš npr. nalog na kupnji 500 kom. na 15 kn, a kupiš samo 499 pa onda digneš taj nalog na 15,30 da bi kupio samo još tu jednu preostalu dionicu.

• Best buy

• Ledica
    • July 25, 2022 at 12:11 PM

Danas je definitivno VLEN best buy , eno pala cijena 4,97% 😉

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Ledica
    • July 21, 2022 at 12:09 PM
    Quote from Brunos
    Quote from deny_09

Izvješće je bomba, ali mirovinac nas trpa po bidu, da mi je znati sta će kupiti kad rasproda KODT2. Siguran sam da neće kraljicu... ;)

Wow milja kuna prometa na kodt2. To dugo nije videno. Nadam se da municije nema jos puno.

Na kojoj strane mislite da nema municije ? 😁

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • July 21, 2022 at 12:07 PM
    Quote from deny_09

Kako lukavo mirovinac drzi potporu na 2020 (KODT2) da se guraju kupci na 2040, a on lagano trpa.. ^^

nije mirovinac na 2020 na kodt2 😁

čini mi se da je na bidu i asku na Kodt

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • July 21, 2022 at 8:27 AM
    Quote from D_artagnan

Nema, plus sto tako operes lovu ako ne odmah na gradnju same nekretnine, onda na uređenje interijera koje platis jos na crnjaka ekipi ili kupnjom namjestaja za uređenje…

Građani - Nekretnine - Najmodavac soba i postelja turistima

Evo i link porezne sa detaljnim objašnjenjima za iznajmljivače.

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • July 21, 2022 at 8:19 AM
    Quote from D_artagnan

Znaci platis 150-300kn po krevetu i zaradis potencijalno 20k, ili vise/manje ovisno o sezoni i lokaciji … x5-10 kreveta i ne platis nista dalje poreza kao svog prihoda. A ako dobijes divku ili si zaradio trejdanjem nesto u godini dana, ide 10% + 15% prireza… posteno 🤣🤣🤣

Tako nekako, na paušalnom plaćanju poreza možeš biti ako iznajmljuješ do 20 postelja u objektu što znači 10 dvokrevetnih soba pa gledam iznajmljivačicu u svom susjedstvu koja je pristigla sa kontinenta , lokalci odredili 300 kn paušala po postelji godišnje što znači 600 kn za sobu godisnje i ona puni sobe od 20. lipnja, soba deluxe s bračnim krevetom od 25 m2 trenutno 510 kn noćenje bez doručka( nema veze sto soba ima samo 13 m2 Booking ne odgovara za točnost podataka) pa ispada da je uračunavši i proviziju od 15% bookingu za manje od dvije noći po sobi namirila svoju poreznu obvezu.

I zašto se onda čuditi što je najlukrativnije ulaganje u nekretnine pogotovo u apartmane na moru. Ima li bolje zarade igdje drugdje ?

Kakva štednja, kakve dionice, zlato, fondovi….. ovo je najbolji biznis uz najmanje truda koji generira legalan novac za daljnje ulaganje u apartmane i sobe za rentanje.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt