1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• Ulaganje u obveznice

• Ledica
    • March 1, 2023 at 4:27 PM
    Butković najavio da neće kupovati državne obveznice, ipak ih je kupio
    BUTKOVIĆ je prošli tjedan rekao kako neće ulagati u državne obveznice, ali da misli da je to dobra stvar.
    www.index.hr

A stvarno se isprsio 💪💪💪….. 500 eura…

No dobro, šapnuli su mu da je samo važno sudjelovati. 😁

• AGROKOR

• Ledica
    • February 28, 2023 at 10:41 PM
    Quote from darac11
    Quote from Paulie

Čak se sad dosta otvoreno govori da će Hrvatska vjerojatno morati platiti Todoriću odštetu, evo i u ovom zadnjem videu kojeg sam podijelio.

Nobilo se čak usudio reći da će suđenje Borg grupi započeti kad se AP makne s vlasti.

Sve ovo je bilo nezamislivo reći do prije koju godinu, utjecaj AP pada, očito ovi sitni kokošari osjećaju da mu je kraj blizu.

OVO me poprilično ljuti! 😡 Glavni krivac(Ivica Todorić) zbog kojega sam ja izgubio svoju imovinu (LEDO, BLJE, VPIK, ZVZD, KNZM) je našao način da si naplati odštetu a ja sam "si sam kriv" što nisam imao novaca da tužim! 😡😢A sada je kao zastara.

U pravu ste kolega darac11 , svi mi smo kolateralne žrtve IT-a koji ima mogućnost da se preko svoje nizozemske firme bori protiv RH na arbitražnom sudu u Washingtonu, a ironija sudbine bi bila da on uspije s odštetnim zahtjevom, a ostali dioničari agrokorki koji ničim nisu doprinjeli problemima u koje je upao Agrokor ostanu kratkih rukava.

Vjerojatno će se nešto ipak poduzeti za sve stradale dioničare ukoliko IT uspije na arbitraži jer unatoč tome što je malo nas pokrenulo enormno skupe sudske postupke, usput rečeno koje tuzbe godinama stoje zaključane u ladicama naših sudova, nemojte zaboraviti da revizija Udruge malih dioničara zajedno sa još 23 drugih revizija čeka na rjesenje već 5 godina na Vrhovnom sudu RH .

Zašto se to godinama ne rješava nije mi poznato, možda se ipak čeka ishod postupka u Washingtonu.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Ledica
    • February 28, 2023 at 9:11 PM
    Quote from Normani
    Quote from Parica

A vrijeme mi je i da uzmem knjigu i vidim tko baca papire bez ikakve logike...pretpostavljam CERP ili netko njemu slican...

Nema CERP-a među prvih 10 dioničara koji zajedno drže skoro 87% dionica. Ja se ne mogu sjetiti da sam zadnjih 10-15 godina ikada vidio CERP u KODT-u.

U pravu ste kolega Normani , Cerp ( RH i zastupstva ) nema ni jednu dionicu Kodt ni Kodt2., upravo sam provjerila listu manjinskih udjela države.

Ali ima 2,59 % u Koei odnosno 66523 dionica od kojih je 6523 raspoloživo. Između ostalog i to je jedan od razloga zašto ja kupujem iskljucivo Kodt- ove.

Ipak, i ja sam kao i kolega Parica jako znatiželjna tko je to danas u istoj sekundi pustio na prodaju ( predaju) veću količinu sve do 350 Eura kad je to bilo moguće prodavati po 366 eura tokom dana bez ikakvih problema i žurbe, isto kao i HPB u dražbi zadnjih 5 minuta do 114 eura. Nisu to mali dioničari koji trguju vlastitim novcima, o ne, ne, mi pazimo na svaki cent ili euro, tako se trguje samo kad je tuđi novac u pitanju, a interesi, uvjerena sam privatne naravi.

• Ulaganje u obveznice

• Ledica
    • February 28, 2023 at 5:35 PM
    Quote from D_artagnan

Nego koliko piše u prospektu kad se sve provede, obveznice će biti ekipi alociranje na SKDD račun?

Znači automatiznom će im se otvoriti i dodijeliti račun u SKDD-u?

Zanimljivo, onda će malo imati priliku vidjeti kako to sve funkcionira, pregled preko e-Građani....

Malo po malo će ekipa mođda početi i pratiti TK :/ ^^

Samo se vi kolega nadajte…..u obveznice vam ulažu najvećim dijelom oni 70+ koji se ne služe ni internetom, ni e bankarstvom, nemaju trader i nisu nikad čuli za nekakav SKDD. Oni će čekati dvije godine dospijece obveznice i isplatu na svoj tekući račun. Znam iz prve ruke ^^

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • February 28, 2023 at 4:25 PM
    Quote from kvart99

I ja isto +HPB........poprilično neočekivano po ovoj cijeni......

Zna li se tko je to danas častio :?:

Vrlo galantan prodavač :!:

• Ulaganje u obveznice

• Ledica
    • February 23, 2023 at 9:04 PM
    Quote from D_artagnan

Pa napisi koja to banka komplicira tako jednostavnu stvar 😀

A cuj sigurno je bankama u interesu da građani ne pokupe, jer ce njima ostati vise, a onda ce to uvaljati ovim plasljivim na 2 godina za 1,5% pa ce ekipa bit sretna kako je uhvatila super kamatu 😅

Iako svi koji zive u privatnoj kuci, pogotovo uz obalu, otocima nemaju bas puno financijskog znanja. Zadovoljavaju se sa 3,5%, a da stave solare na kucu dobili bi tih 3,5% u 2-3 mjeseca godisnje. Ako dobro isplaniraju i isprojektiraju snagu i potrosnju sa grijanjem i 14-16% godisnjeg povrata sljedecih 20-25 godina,

PBZ

• Nekretnine opcenito u HR

• Ledica
    • February 23, 2023 at 8:14 PM
    Quote from tollway
    Quote from D_artagnan

hm, mozda cijene nastave rasti, sto cisto sumljam, ali moze rasti dok ima ekipe koja je spremna platit 3k+… za kvadrat, dok u isto vrijeme mozes si sam napravit kucu sa 2-3 stana u jednoj kuci i proc bar upola jeftinije,

Hebate 3 stana od 80m2.. znaci kuca sa 240m2 … nema sanse da potrosis 750k eura da radis neznam kojim materijalima, osim ako zelis bas tu lokaciju gdje ces teren platit pol mil. Eura

sve je to vjerovatno točno da se može prilično uštedjeti kolega, ali.....i morate imati na umu da su stanovi u trendu i u manjim gradskim sredinama. pogotovo mladima, koji ne žele imati ništa drugo osim ispitivača struje i kombinirana kliješta, a sačuvaj bože nešto drugo.

najbitnija stvar po meni.... kaj mislite koliko vremena treba od samog početka do završetka projekta i uknjižbe? računajte da su to tri godine!!! imate li toliko vremena(godišnjeg/slobodnih dana), znanja i živaca rješavati svu tu papirologiju i otvoriti nebrojeno puta jedna te ista vrata.

osobno sam krajem rujna 2021. zakapario preuzeti stan sa fiksnom cijenom kvadrata, dok su radovi bili još u zemlji, uknjižba ide krajem ožujka. prva i zadnja rata 10%, ostale 20% od iznosa. financirao prodajom dionica. očekujem konačni obračun zbog dodatnih radova po želji i nekih ugrađenih skupljih materijala.

dakle, nakon godinu i pol dana. a cijena kvadrata porasla gotovo 50% od one u ugovoru!! najmoprimci useljavaju uskoro.

zakaj treći stan? odgovor vezan na prijašnji post... najam od postojeća dva stana bez problema servisira ratu kredita. a očekujem (ne samo ja jer kontaktiram sa nekoliko ljudi koji su tu doma i na domaćem terenu jer rade pretežno lokalno, tako da imam vrlo kvalitetne info iz prve ruke) i daljni osjetni rast cijena jer novih stanova na sjeveru ima vrlo malo, a prodaju se ko halva.

eto... ako sam nekome pomogao sa svojim iskustvom..... super.

Display More

Kolega tollway , ako je jedan od ta tri vaša stana u onoj lijepoj, novoj zgradi u ulici Rudolfa Horvata na prodaju, ja sam ozbiljno zainteresirana za kupnju, pa kaj košta da košta 😁

Cijenjena ponuda na pp.

• Ulaganje u obveznice

• Ledica
    • February 23, 2023 at 7:43 PM

Muke po obveznicima ili kako postati neželjeni “vlasnik “državnih obveznica.

Vozim majku u poslovnicu XY banke u manjem gradu da kupi narodne obveznice za veći dio ušteđevine koju drži na tekućem računu po viđenju. Već na vratima napustio me strah od gužvi i čekanja jer na moje veliko iznenađenje poslovnica banke je gotovo potpuno prazna. :huh:. Nakon kraćeg razgovora na šalteru s djelatnicom potrebno je još obaviti razgovor sa šeficom poslovnice koja majci postavlja niz pitanja o obveznicama nebi li utvrdila da gospođa razumije kakav je to vrijednosni papir i što to ona kupuje te da li je mentalno zdrava i razumna. Nakon sto je mama uspješno polozila ispit iz predmeta “Osnove državnih obveznica “obavještava nas da ćemo transakciju provesti nakon sastanka s osobnim bankarom, ali za razgovor s njime postoji lista čekanja i naredna dva dana svi termini su zauzeti. ^^

Ne znam da li sva ta kompliciranja imaju svrhu odvraćanja od kupnje ili je to zbog maminih godina ili zbog visine iznosa za kupnju obveznica, ali strpljenje mi je netragom nestalo, prebacim mamin novac na svoj račun i s nekoliko klikova preko Georgea kupim obveznice i postanem vlasnik,( doduše samo formalni) maminih obveznica koje svojevoljno nikad ne bih htjela vidjeti u svom portfelju. ^^

• Banke i bankarske usluge u RH

• Ledica
    • February 21, 2023 at 7:43 PM

Devizne rezerve – anteportas

Ante u potrazi za deviznim rezervama. 👍

• AGROKOR

• Ledica
    • February 19, 2023 at 4:27 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from Paulie

Ovo što Todorić radi je veliko, napravio je web stranicu koja je dostupna na nekoliko jezika, koliko vidim Nizozemski, Engleski, Njemački, Francuski, Hrvatski, Ruski, Slovenski i Ukrajinski.

I piše "U narednim danima i tjednima započet ćemo otvarati dijelove baze podataka i omogućavati brojne opcije za korisnike, stay tuned!". Ovo sve ide vani vjerojatno nakon presude u Washingtonu.

Moram reći da me Todorić mnogo više impresionirao nego sam od njega očekivao s obzirom na prvotne drhtajuće nastupe.

Svima koji su tužili ova stranica bi itekako mogla poslužiti u vidu dokumentacije koja će se tu stavljati.

https://agrokor.eu/

Jesu li mirovinci tužili? Ima kakav info?

Display More

Mirovinski fondovi nisu uložili ni žalbu na Nagodbu , a kamoli da bi podnijeli tuzbu, mirno i u tišini prihvatili su gubitak od cca 800 milijuna kuna ( nije iz njihovog džepa ) i još glavnu aktericu postupka i članicu grupe Borg nagradili mjestom predsjednice Upravnog odbora Podravke.

• Nekretnine opcenito u HR

• Ledica
    • February 9, 2023 at 2:24 PM
    Quote from D_artagnan

Kako se inače oporezuju takve nekretnine gdje su vlasnici stranci, koji dođu na odmor, pa onda tjedan njihova djeca, brat, sestra, pa prijatelji….. kako se to kontrolira i nadzire?

Ili je to balkandko razmisljanje, ako bi kupio apartman u alpama da bi osim za sebe na 10-15 dana… da bi ga unajmio i svim drugima

Stranci fizičke osobe koji su vlasnici apartmana ili kuća za odmor u RH, a nemaju registriranu turističku djelatnist iznajmljivanja mogu ugostiti do 15 osoba članova svoje uže obitelji i prijatelja uz obvezu plaćanja samo turističke pristojbe, za sebe i članove uže obitelji čak i paušalno uz 70% popusta, a za prijatelje po danu odnosno noćenju.

Tko to kontrolira i da li se kontrolira veliko je pitanje, ali odličan biznis se tu razvija, nisu stranci ni blesavi ni previše pošteni ni plašljivci.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Ledica
    • February 8, 2023 at 6:49 PM
    Quote from Spalato33 (grad)

Danas sam pratija trgovanje i uglavnom se skidalo sa aska.Fantastičan promet i porast od 7%.Mislim da je došlo vrime da se dionica otključa.Bila je taoc nelikvidne burze.Biti će ujutro intetesantno na otvaranju.Gospodo forumaši volija bi čuti vaša očekivanja?

Malo neobično je to otključavanje , nadam se da ključar nije isti onaj koji je neki dan otključavao Span. Imam solidan broj tih dionica pa me ovaj rast cijene veseli, ali istovremeno bedira jer već nekoliko dana imam naloge mrvicu prenisko.Danas se ipak nisam usudila uključiti u utrku, dobra ili losa odluka, vrijeme će pokazati.

Sretno svim imateljima Vlena.

• AGROKOR

• Ledica
    • February 5, 2023 at 7:41 PM
    Quote from darac11
    Quote from salamon

https://anteportas.hr/fake/

malo i o gazdi

U članku spominje nekakvu instituciju u Gajevoj ulici, pa dali se možda zna kakva je to institucija?

Državno odvjetništvo iliti Dorh .

• AGROKOR

• Ledica
    • January 31, 2023 at 3:11 PM
    Quote from havi

Nitko se ne cudi kak se tak lako izvlastio?

Koliko se sjecam nije nista kukao i plakao na pocetku sage.....

Evo kako, za slučaj da se IT usprotivi pokretanju postupka izvanredne uprave grupa Borg je ugradila osigurač u Lex Agrokor.

Da nije IT pristao i potpisao učinio bi to netko drugi. Nije imao izbora.

Ovlaštenici za podnošenje prijedloga

Članak 21.

(1) Prijedlog za otvaranje postupka izvanredne uprave ovlašten je podnijeti:

– dužnik koji ispunjava uvjete iz članka 4. ovoga Zakona ili

– vjerovnik dužnika i/ili dužnikovih povezanih i ovisnih društava, uz suglasnost dužnika.

(2) Prijedlog za otvaranje postupka izvanredne uprave u ime dužnika ovlaštene su podnijeti:

– osoba ili osobe ovlaštene za zastupanje dužnika po zakonu

– član uprave ili upravnoga odbora dioničkoga društva

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Ledica
    • January 23, 2023 at 2:30 PM

Automobilsku industriju potresa jedna od najvećih kriza u novijoj povijesti. Međutim, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen naglašava da trenutačno svjedočimo jednom od najdinamičnijih i najproduktivnijih razdoblja u segmentu istraživanja i razvoja te industrije. Došen nam je u razgovoru otkrio da AD Plastik u ovoj godini čekaju velika ulaganja u zagrebačkom pogonu, a razgovarali smo i o poslovanju najvećeg hrvatskog proizvođača komponenti za autoindustriju, planovima tvrtke te o situaciji na tržištu, a posebno o posljedicama rata u Ukrajini.

Nedavno ste zaposlenicima otkrili da se u zagrebački pogon AD Plastika implementira šest novih projekata. O čemu se točno radi?

- Ove bi godine u našu zagrebačku tvornicu trebalo stići 25 alata za injekcijsko prešanje i oko 15 proizvoda za bojenje u 26 različitih boja. Bit će to zanimljiva godina za tu našu tvornicu i siguran sam u uspješnu realizaciju. Imamo znanje i kvalitetu i to smo dokazali. Počela je i serijska proizvodnja za jedno od prvih vozila, odnosno projekata koje smo ugovorili sa Stellantisom, nakon spajanja grupacija FCA i PSA. U nekoliko projekata serijska je proizvodnja planirana za sljedeću godinu, tako da će ovo biti ozbiljna projektna godina za Zagreb jer sve treba biti spremno za početak proizvodnje. Riječ je o proizvodnji prilično zahtjevnih komponenti poput spojlera za nekoliko različitih modela vozila, a tu su i obloge kotača, krovni nosači, pragovi vrata i drugi dijelovi. Unatoč nimalo jednostavnim okolnostima, iskustvo koje imamo i novi ugovori koje smo sklopili daju nam razloga za optimizam.

Što je obilježilo proteklu poslovnu godinu za AD Plastik?

- Prošlu je godinu najviše obilježila rusko-ukrajinska kriza, koja, nažalost, još traje te i dalje nosi veliku neizvjesnost. Posljednje tri godine samo se izmjenjuju okolnosti i suočavamo se s nizom kriza na koje ne možemo utjecati. Dok smo se još ozbiljno nosili s posljedicama pandemije, geopolitička situacija stavila je pred nas nove i neočekivane izazove. Produljila se kriza nedostatka poluvodiča, cijene energenata i sirovina nekontrolirano su rasle, suočeni smo s ozbiljnom inflacijom i primarni nam je cilj bio zadržati stabilnost poslovanja u navedenim okolnostima. Naučili smo mnoge lekcije tijekom ovog razdoblja, a jedna od značajnijih bila je kako upravljati neizvjesnošću. Unatoč nimalo zavidnim okolnostima, u 2022. godini ugovorili smo više od 200 milijuna eura novih poslova za europsko tržište, što je pozitivan pokazatelj za budućnost naše kompanije.

Što predviđate da će se dogoditi u 2023. godini? Koje su prilike za AD Plastik, a što bi moglo otežati poslovanje?

- Geopolitička situacija i nestabilnost najveći su rizici u trenutnom poslovanju. Naravno, to se odražava na divljanje cijena i inflaciju, pa ćemo biti ozbiljno usmjereni na troškovnu efikasnost, stabilnost i održivost poslovanja. Važno nam je osigurati financiranje ugovorenih projekata i investicija tijekom godine po što boljim uvjetima. Kao pozitivan primjer svakako treba istaknuti brzu reakciju Europske komisije u donošenju odluka o potporama gospodarstvu. Aplicirali smo za dio potpora likvidnosti i pred samom smo realizacijom, a u pripremi smo prijave za dio potpora zbog povećanja cijena energenata. Potpore bi nam svakako olakšale poslovanje jer u ovom razdoblju, koje je još puno neizvjesnosti, jako je teško bilo što predviđati. Sigurno je da će ovo biti još jedna izazovna godina, ali svoje prilike vidimo u novim projektima. Novi poslovi donijet će bolju popunjenost kapaciteta, a samim time veću profitabilnost i efikasnost kompanije.

Što se trenutačno događa u europskoj autoindustriji?

- Automobilska se industrija suočava s jednom od najvećih kriza u svojoj povijesti, no unatoč tome svjedočimo jednom od najdinamičnijih i najproduktivnijih razdoblja u segmentu istraživanja i razvoja te industrije.P

Primiče li se kriza zbog nedostatka poluvodiča kraju?

- Premda još nije riješena, kriza zbog nedostatka poluvodiča, prema svim najavama, postupno ide prema kraju. Očekuje se da bi problemi s poluvodičima trebali završiti do kraja godine. Normalizacija opskrbe, ako se izbjegne recesija i smanji inflacija, bili bi značajan pokretač oporavka cjelovite industrije. Dobar je pokazatelj to što se potražnja za automobilima ne smanjuje, tako da značajniji uzlet automobilske industrije tek očekujemo.

Kako se sve to odražava na poslovanje AD Plastika?

- Okolnosti s kojima smo suočeni značajno su utjecale i na naše poslovanje, ali početak serijske proizvodnje u dogovorenim projektima dugoročno će se sigurno pozitivno odraziti na poslovanje. Oprez je i dalje nužan, pa nam je primarni cilj očuvanje financijske stabilnosti.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Ledica
    • January 23, 2023 at 2:25 PM
    Quote from Roki

Jel ima netko cijeli članak? :D

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…doblje-15294714

U Zagrebu počinje serijska proizvodnja za megatvrtku s 300.000 ljudi: ‘Ovo je uzbudljivo razdoblje‘
    U zagrebačku tvornicu se ove godine implementira šest novih projekata
    novac.jutarnji.hr

Imam, ali vidjet ćemo da li prolazi .

U Zagrebu počinje serijska proizvodnja za megatvrtku s 300.000 ljudi: ‘Ovo je uzbudljivo razdoblje‘
    U zagrebačku tvornicu se ove godine implementira šest novih projekata
    novac.jutarnji.hr
  • AGROKOR

• Ledica
    • January 23, 2023 at 11:27 AM

Kako bilo, odluku o ‘komadanju’ Fortenovesad će donositi Pavao Vujnovac u dogovoru s visokom politikom. Čitaj: premijerom Andrejem Plenkovićem. Poljoprivreda, dakle, Podravki, Jamnica Coca-coli, a Konzum i Mercator Vujnovcu, odnosno (prije ili kasnije) nekom moćnom svjetskom trgovačkom lancu? Lako moguće.

Pavao Vujnovac, najmoćniji čovjek u RH, uskoro donosi važnu odluku za Podravku
    Prilično je nezapaženo i bez dužne pozornosti u hrvatskim nacionalnim medijima prošla vijest kako je hrvatski plinski kralj Pavao Vujnovac prošli tjedan
    danica.hr
  • AGROKOR

• Ledica
    • January 21, 2023 at 2:12 PM
    Quote from stipe_Cro

Ne bih ulazio u detalje, ali i dok je Agrokor postojao, vlasnik Agrokora bila je firma registrirana u Nizozemskoj.

Al dobro, valjda možemo reći da su lopovi i bivši i sadašnji.

PIK obveznicari koji su kreditirali kupnju Mercatora tražili su od IT-a da prebaci Agrokor u vlasnistvo tvrtke registrirane u Nizozemskoj jer su na istoj zasnovali i upisali založno pravo za svoje potraživanje. Toliko o povjerenju Deutsche banke kao aranžera kredita u hrvatsku državu, pravosuđe ….

Ti isti obveznicari kao i dioničari društava u RH bili su isključeni iz postupka izvanredne uprave i sudjelovanja u sklapanju Nagodbe vjerovnika, zato sada stoje iza arbitraže nizozemske firme IT-a protiv RH koja se vodi pred arbitražnim sudom u Washingtonu.

Adria Holding registrirana u NL nije bila u vlasništvu nizozemske tajne zaklade kao sto je danas Fortenova. Postavlja se pitanje zašto je Fortenova u vlasništvu tajne zaklade Stak u Nizozemskoj, a odgovor je poznat svakome tko je i površno pratio postupak izvanredne uprave, način na koji je izglasana Nagodba, vjerovnike i razne savjetnikekoji su izvukli ogromnu nepripadajuću korist, ulaz i izlaz lesinarskog Knighthead fonda , malverzacije s kupnjom obveznica , roll up haračenjem Itd.

Nije IT bio cvijeće , ali prema ovim lopovima par excellence on je bio mala beba.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • January 16, 2023 at 5:01 PM
    Quote from Vule
    Quote from Ledica

Ja mislim da domaći, vjerojatno i cerp ima siječanjsku rasprodaju svoje robe.

RH prodaje HT, RIVP od pocetka godine to sam uspio viditi

Ima cerp osim navedenih društava još puno raznolike robe gdje je manjinski vlasnik ispod top 10 pa nije moguće pratiti prodaju bez praćenja promjena u knjizi dioničara.

http://www.cerp.hr/UserDocsImages//portfelj/Portfelj%202023/0501//PORTFELJ%20-%20manjinski.xls

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • January 16, 2023 at 4:10 PM
    Quote from todor

Iznenađujuće puno transakcija danas..

Čak 317.. inače se vrtimo oko 200..

Da li su se strani fondovi ukljucili? :/ :?:

Ja mislim da domaći, vjerojatno i cerp ima siječanjsku rasprodaju svoje robe.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt