ali možemo sanjariti da je to sve od d&st...
Ali možemo biti sigurni da nije od Rajmeka
ali možemo sanjariti da je to sve od d&st...
Ali možemo biti sigurni da nije od Rajmeka
Rezultat prema očekivanja no fascinantan je iznos depozita kod centralne banke.
Povećanje sa 1,18 mlrd na skoro 3 mlrd eur. Sa trenutnom kamatom od 4% koja će vrlo vjerojatno ostati nepromijenjena u prvom polugodištu, nadolazeći rezultati bi trebali bti još bolji.
Za usporedbu, Zaba ima deponirano 5 mlrd eur
Zadržane dobiti imaju 21+ eura po dionici
EPS za 2023 ce bit oko 1.5 eura, lagano bi mogli sve isplatit i još na to ubacit extra euro i po da zaokruže na 3 eura
Odakle si iskopao ovoliku zadržanu dobit po dionici?
Pratim
Ma sve ispod 460 mil eur bi bilo iznenađenje.
Depoziti kod centralne banke su zasigurno rasli, a zadnji kvartal je nosio najvišu kamatu.
Kodt 24,76%
Hpb 23,54%
Zaba 23,33%
Span 15,43%
Rivp 12,94%
Keš za ulaganje 69,03 eur
Vani se nešto naglo zacrvenilo
Razloge možemo naći preko bare:
Samo dobar kvartali izvještaj može promijeniti ovaj trend.
Šta su izdali faktura sa današnjim danom izdali su, nadajmo se dobrome za par tjedana.
Ako su Pivci i stali sa prodajom ne razumijem zašto mislite da bi cijena trebala odmah krenuti uzlaznim trendom?
Kad ste već spomenuli plaće, ovaj podatak je sa info.BIZ portala. (javno dostupno)
Radi se o neto iznosu, bez ostalih neoporezivih dodatak koje poslodavac može isplatiti.
Za usporedbu ili ne, ERNT je na 2.260 eur, Infobip 2.673 eur, Infinum 1.815 eur, Nanobit 1.648 eur...
Intervju je stvarno dobar i Dujmović i dalje ostavlja dojam da je u potpunosti predan poslu i stvaranju dugoročne vrijednosti za kompaniju.
Nažalost hype stvoren od strane NB te Pivaca je naudio dionici ali pozicija ovdje je ionako long.
Transakcija gospodina koji je kupio 800 komada papirića , a već posjeduje 700k ne bi trebala biti nikakav poseban znamen.
Jedine transakcije koje me zanimaju su u RDGu i novčanim tokovima.
Ruku na srce, cijena se konsolidirala manje više na razinu prema ostvarenim rezultatima.
Imam dionicu i nadam se dobrom kvartalu.
Puno previše se diskutira o ulazima i izlazima u dionicu , a skoro pa ništa o očekivanjima od poslovanja.
Kvartal je pri kraju, pretpostavka je i da su toliko spominjani novozaposleni sad već angažirani na projektima segmenata sa većom dodanom vrijednošću i koji su često naglašavani kao smjer razvoja kompanije.
Loše polugodište zbog tih investicija može se opravdati ali nastavak trenda i u Q3 podiže brojna pitanja.
Onda nakon izvjecsa za Q3 vi lijepo ovom gospodinu koji kupuje sada papire da u bezdan ne potonu, postavite ta suvisla pitanja.
Puno previše se diskutira o ulazima i izlazima u dionicu , a skoro pa ništa o očekivanjima od poslovanja.
Kvartal je pri kraju, pretpostavka je i da su toliko spominjani novozaposleni sad već angažirani na projektima segmenata sa većom dodanom vrijednošću i koji su često naglašavani kao smjer razvoja kompanije.
Loše polugodište zbog tih investicija može se opravdati ali nastavak trenda i u Q3 podiže brojna pitanja.
Nakon dužeg vremena vidim puno novih na ovom nasem forumu.
Po tome mislim kako su ljudi iz banaka izvukli novac i zele ga plasirati na trziste kapitala, sto je jako pozitivno.
Za to je i SPAN dobra luka za dio tih sredstava.
Ako imaju strpljenja i volje...
Hvala kolega, upravo ste me opisali 100% točno.
Prva investicija na tržištu mi je SPAN od viška sredstava.
Druga je bila narodna obveznica
Šta se novi članovi ne mogu pridružiti, nisam znao da je krug ograničen samo na postojeće i njihov komentar je jedini validan.
Ako je tako bolje da se vratim samo čitanju postova.
Ajde onda ću probati rječnikom koji vam možda neće buditi sumnju.
Ovaj tjedan sam pretrpio gubitak vrijednosti na ovoj dionici od 45% i prst je bio blizu prodaje ali sam ipak ostao.
Nemam potrebu nikoga hvaliti, vodim se samo opipljivm stvarima, a to su rezultati koji su i mene u ova 2 kvartala razočarali no odluka je i dalje ostanak uz nadu da će ostvariti ono što planiraju/obećavaju. Ja sam kupljen tom idejom, je li ispravna vidjeti ćemo.
Kada vidim da se otvaraju novi profili kako bi se hvalilo dionicu , to mi je dobar znak da se treba bjezat iz te dionice .
Pozdrav svima,
evo nakon dužeg vremena čitajući postove uključujem se u raspravu na forumu nakon ovih izvanrednih događanja sa dionicom.
Ušao sam u SPAN dugoročno jer mislim da budućnost kompanije leži u cybersecurityju i razvoju poslovnih rješenja što i sama Uprava naglašava opravdavajući "slabije" rezultate polugodišta zapošljavanjem velikog broja ljudi zbog povećanja obujma posla.
Pitanje je da li mislite hoćemo li konkretnije rezultate vidjeti već u 3. kvartalu jer ti ljudi bi sada već trebali biti spremni donositi prihod ali i profit. Neki prosjek uhodavanja u posao je cca 6 mjeseci iz osobnog iskustva u proizvodnoj djelatnosti, ne znam kako se to kreće u ITju.
Za usporedbu, 3. kvartal 2022. g. je ostvarena konsolidirana dobit u iznosu 2,04 mil EUR.