a kakva će biti dobit?
pa kako prodaju samo SW mislim da tu nece biti nekih velikih cuda možda 5-10%
a kakva će biti dobit?
pa kako prodaju samo SW mislim da tu nece biti nekih velikih cuda možda 5-10%
Meni je totalna enigma što im radi firma u Estoniji. To mi izgleda kao kupnja u prazno, jer ako Spanu to ne donese neke Security projekte ili neke unosne support ugovore biti ce jako veliki promašaj za koji netko treba odgovarati u upravi Spana.
A kad izvještaj pokaže da su svi ovi novi zaposlenici krenuli stvarati zaradu, biti će veselo ...
Ne vjerujem da bude Q2 izvještaj bude pokazao išta dobro. Možda isto kao u 2023 ako ne i manje.
Koliko sam cito o NIS 2 to nije toliko da bude godišnjeg posla. NIS2 je više kao ISO kada se jednom po složi rade se Audit svega godine, a mislim da Span nije cert za Audit opciju.
Oprosti na izravnosti, ali ako ne znaš gdje naći osnovne bilančne stavke poput novca na računu, možda ne bi trebao trošiti vrijeme i novac na burzi jer ćeš vrlo skoro gubiti živce i kosu
Zato smo ovdje da naucimo od boljih :).
Stanje novca im je 13.3 mil eura
pa gdje se može vidjeti samo tako stanje novaca malo sam gledao Fin report i nije baš rečeno koliko imaju i što je ostalo od svih ti zapošljavanja. Isto tu postoje sigurno operativni troškovi ureda, službenih auta itd.
Ma nema ništa od dividende zasada dok ne oporave poslovanje.
Ako to naprave onda za cijenu dionice u 2024 nije dobro? po tome ulagaci budu bili oprezni i čekali onda Q2 da vide gdje Span ide u 2024.
Da li se zna kada mora biti info oko dividende kada je to u planu?
A po čemu bi bio promašen?
Pa imati će posla da neće znati što ni kako.
Nije bitan posao, bitna je dobit. I ja sam ovdje nešto očekivao...ali sam razočaran
Slažem se ovdje isto. Mislim da su krenuli zaposliti ljude, a da nisu imali dogovorene poslove. Mogli su imati neke ugovore već i onda lagano tražiti ljude i imati ih odmah u pogonu, jer ovako izgleda da neki ne rade niš 1g
Ova dionica je brutalno precijenjena, predviđalo se ovdje svašta kao da se radi o nVidiji, a na kraju imaju jednu od najnižih NPM na ZSE i mizernu dobit od milijun eura.
Ne kažem da se u budućnosti to ne može promjeniti, ali novih 300 ljudi za sada nisu donijeli očekivane prihode, a dobit pogotovo. Mislim da će se mnogi ovdje načekati da nešto zarade s ovim fundamentima.
ovdje se slažem sa tobom. toliko ljudi i nema pomaka na prihodima najviše Security mislim da tu još nisu krenuli raditi ništa na NIS2 ili neki veći Security projekt.
Što bi bilo dobro znati od 300 novih ljudi gdje je su zaposleni da li je to Dev, Security ili pak Finacije i HR. tako da taj dio je enigma da se ne bi desilo da imaju 10 novih ljudi u marketingu koji samo troše.