1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. frank8

Posts by frank8

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• frank8
    • January 22, 2024 at 8:37 AM
    Quote from zlocesti

Tri put pravo, jedan krivo, al' kad sam u krivo, onda sam popprilično

Uletila ko' slonić u staklarnu

Čekam ga na doljnjem rubu, let's twist

Koliko tehnička analiza ima smisla (i logike) na dionici tipa ove, na kojoj je promet na gotovo pola perioda/dana prikazanog perioda grafa = 0 (ništa), a i taj vidljivi vjerojatno je jedna ili dvije transakcije?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• frank8
    • January 19, 2024 at 4:35 PM

Prati li netko ovo konstantno i ucestalo zatvaranje cijene na SPANu na kraju trgovanja i to uvijek s 2, 3 ili 10 dionica, s kojim se zakljucna cijena znacajno spusta u odnosu na onu dominantnu tijekom dana?

Kakav fokus, kakva konzistentnost, kakva marljivost. Bravo za nepoznate junake.

• frank8
    • January 9, 2024 at 7:37 PM
    Quote from verdi

iza 13h imaš sasvim dovoljno transakcija čak i više nego što je normalno jer valjda onda institualci idu papati. još sa onog foruma imaš izreku: kad se vrate sa čačkalicama u ustima.

Sto u Hrvatskoj postoje institualci? To su ovi sto im se fondovi sastoje od 90% trezorskih zapisa i obveznica RH? Rekao bih, kokošarci... uvazavajuci i ponasanje na ZSE.

• Ideje za razvoj zagrebačke burze - ZSE

• frank8
    • December 22, 2023 at 8:54 AM

Koliko je vjerojatno da, ukoliko je alat na nivou (vrhunski), isti među prvima bude primjenjen na ZSE? Ja bih rekao nemoguće. A to, po meni, govori i o pravoj "vrijednosti" tog alata. Sve to već imate izračunato na deset portala, a npr. https://simplywall.st/ prikazuje i kvalitetne grafike, omjere i sl. Sumnjam da će ga nadmašiti. Živi bili, pa vidjeli.

• SPAN (SPAN d.d.)

• frank8
    • December 14, 2023 at 8:52 AM

Za ove koji ne mogu naći ili pročitati ukrajinsku ćirilicu

UKRSIBBANK migrated corporate mail to the Microsoft 365 cloud with the support of Span Ukraine

• SPAN (SPAN d.d.)

• frank8
    • December 11, 2023 at 12:35 PM

Btw. ovo vam je školski primjer tržišne situacije gdje ima puno "malih"dioničara. Koliko je pozitivno, toliko je i negativno. Ljudi koji inače ne rade s dionicama vide da pada, uplaše se i prodaju po suludim cijenama.

• SPAN (SPAN d.d.)

• frank8
    • December 11, 2023 at 11:51 AM

Ne bih rekao, vidi jačinu kupovne strane. Ova prodaja nema smisla, samo Bog zna što je tim likovima u glavi.

• frank8
    • December 7, 2023 at 12:42 PM

A izgleda ne znaju ni ovi sto se bave burzom i danas. Ovih dana hrpa ljudi kupuje jednu dionicu koja je na all time high. Sto dalje reci? Vode se medijskim natpisima, navijanjem, FOMO sindromom itd., a sve je to posljedica needuciranosti. Vjerojatno kao takvi pasu velikima, koji im na ATH iskrcavaju svoje zalihe.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• frank8
    • December 6, 2023 at 2:01 PM

Bakic prodao PODR... sto znaci da je nova meta vjerojatno na nisanu. A koja ce biti?

• SPAN (SPAN d.d.)

• frank8
    • November 30, 2023 at 8:53 AM
    Quote from mooji

2024 se očito Spanu vračaju prihodi iz prodaje licenca v Ukrajini. Prije rata je to bilo oko 30 mio eur godisnje.

Microsoft ce prolongirat free licence samo za drzavne institucije i to samo za Cloud.

https://www.linkedin.com/posts/leonid-p…dium=member_ios

Ovo je onda "breaking". Što se jeftino tržilo, tržilo se.

• SPAN (SPAN d.d.)

• frank8
    • November 27, 2023 at 7:24 AM
    Quote from mooji
    Quote from Muzakus

Možda su prodavači proučili analizu koju je podjelio Milan Horvat, i primjetili da je predvidjanje dobiti za iduću godinu i manje od ovogodišnje. Ako doista ispadne tako vjerovatno cijena kratkoročno ostaje na ovim razinama. Pa se bolje prebaciti u lukrativnije kratkoročne pozicije.

Ova analiza predvidja, da ce Span i u 2024 zaposlit novih 200 zaposlenika. Zasto dobit ne raste? Troskovi osoblja 2024 opet + 7 mio Eur. Ja sumnjam da ce se to dogoditi, siguran sam i ako zaposlivanje ide dalje, bit ce puno manje nego to u analizi. Znamo da se je zaposlivanje vec smirilo u zadnjim mesecima i ne vidim zasto bi se opet pojacalo u 2024. Tako da ako sam u pravu, i zaposlijo samo recimo 50 novih komada u 2024, kod istih predvidjenih prihoda dobit i ebitda ne stagnira, nego je veca od predvidjene za najmanje 50%.

Pa nije to projekcija izasla iz kompanije da ju se gleda kao indikator točnosti, pogotovo u dijelu rasta ili nerasta troskova, vec ocekivanje tog analiticara. Nikako nije relevantan za taj dio oko troskova, a s tim pumpanjem istih u 2024. mogao je umanjiti ocekivanu dobit, za sto samo on zna, pa na osnovu toga kupovati i po tih 100e/dionica kad dodje do iste, dok vi prodajete, jer je prava procjena npr. 150 (?)

• SPAN (SPAN d.d.)

• frank8
    • November 23, 2023 at 7:44 PM

Btw. ne znam koji je rok plaćanja upisanih trezoraca, ova prodaja vjerojatno je najprije povezana s tim. Ocekivali smo da trezorci uzrokuju odljev novca iz dionica.

Sto se mene tice, cisto ideoloski odbijam sudjelovati u takvim transakcijama, jer ne podrzavam nacin na koji se drzavni (naš) novac trosi. A niti kako se bezrezervno uzima - iz plaća, tvrtki, svake zamislive aktivnosti, oporezovanje na svakom koraku, pa ni to nije dosta, vec da onda jos i financiramo razliku koju bi politika rado dijelila - i to po bijednih 3.7%. E, pa ne.

• SPAN (SPAN d.d.)

• frank8
    • November 23, 2023 at 5:51 PM

Pa neka prodaju kad su, ocigledno, nepismeni. Sto manje takvih u dionici, jace pozicije kod buducih previranja, jer nece prodavati kad vide da cijena padne 1%. Vecina sudionika, nazalost, jedini parametar koji razumije je postotna promjena trzisne cijene dionice - kad pada uplase se i prodaju, a kad raste proradi FOMO, pa kupuju. U svakom slucaju, neka ih. Prije 3 dana sam htio kupiti ispod 52, a sad imam priliku po 49 😀

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• frank8
    • November 21, 2023 at 10:00 AM

Mislim da to sasvim sigurno neće biti HPB. Niti vidim da će politika HPB prepustiti slovensko-srpsko-balkanskoj banci. S obzirom na to, rekao bih da će NLB gledati na RBA (koji se želi riješiti SEE i manjih tžrišta) i slično.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• frank8
    • November 21, 2023 at 9:30 AM

Naravno da stanje depozita u banci nema veze s kreditima (a baš zbog toga Badurina navodi da im je cilj da povećaju ukupne depozite na milijardu eur). Poznato je da banke kredite daju "štampanjem novca", kao što kaže poznati ekonomist Ivan P.

Odljev depozit smanjuje kapacitet banaka za financiranjem, jer postoje parametri u odnosu depozita/danih kredita koji se moraju održavati na određenoj razini, ako isti "padne", logika je da je manje dostupno novo financiranje (a sigurno su prvi u redu za dostupnost boljestojeći klijenti, nego prosječan Hrvat). Svaka "pomoć" države u dugom roku dovodi vas u lošiji položaj.

• frank8
    • November 20, 2023 at 9:17 PM

A posljedica toga ce biti...? Poprilicno sam siguran - manja dostupnost kredita za one kojima su i sada manje dostupni/ograniceni - i to na temelju dosadasnje 'pomoci' drzave 'malom covjeku'.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• frank8
    • November 17, 2023 at 2:31 PM

Tmuran dan, ima ljudi koje pati meteoropatija, a i ovih što misle da u hrvatskom hotelskom smještaju 2024. godine cijene mogu ići još gore (ako idu dolje onda će pasti i profitabilnost), unatoč tome što bi to značilo da su sobe po glavi skuplje od Londona, Madrida, Azurne obale. Tako da, eto, načekat ćeš se masovnijeg bijega iz turizma u nešto "konkretno" (dok ih slijedeći Q3 2024 opali po džepu). A do tad čekaj sunčane dane.

• SPAN (SPAN d.d.)

• frank8
    • November 15, 2023 at 2:31 PM
    Nova era sigurnosti interneta - Dalmacija News
    Policijska uprava splitsko-dalmatinska nastavlja svoje aktivnosti u sklopu preventivnog projekta “SafetyNet – Borba za Sigurnost” s ciljem promicanja…
    dalmacijanews.hr

Određene institucije započele su (izgleda) s narudžbama sigurnosnih edukacija, savjetovanja, analiza, od SPAN-a.

• SPAN (SPAN d.d.)

• frank8
    • November 9, 2023 at 11:12 AM
    Steknite sigurnost u digitalnom svijetu – Tečaj kibernetičke sigurnosti | Hrvatska obrtnička komora
    www.hok.hr

SPAN već stvara prihode od Kibernetike - za sada kroz tečajeve trećima - link na ostvarenu suradnju s HOK-om :thumbup:

Zanimljivo:

Information Protection - 10 days Implementation – Microsoft AppSource

• Banke i bankarske usluge u RH

• frank8
    • November 9, 2023 at 9:48 AM
    Quote from zdenkic

jel se suska sto o povecanju kamata nakon sto je hpb izasao sa 3% ?

googlam gledam pitam, ne vidim nista, svi su jako stidljivi i dalje

Kovanica koliko sam čuo 3,50%, ali preko 250.000 EUR. Ne znam koliko su sigurni, pošto oni financiraju blokirane, zatvaranje crnih lista i slično - to ne radi nitko drugi.

Kent - 3,10% na rok od 6 mj i 12 mj, bez obzira na iznos; osim ako je poveći, onda daju i više

HPB je mislim i dalje na 3%.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt