1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Nex

Posts by Nex

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Nex
    • March 2, 2024 at 1:04 PM
    Quote from Parica

.......

8. KOEI, DLKV...što reći, KOEI zarađuje otrpilike koliko iznosi njegov udio u dobiti KODT-a, ostale sastavnice grupe rade bez profita, katafakinstrofa...nije mi jasno kako, kad obijemo prihode i dobit od KODT-a, na cca 580 mil EUR prihoda ostvari samo 16 mil EUR dobiti nakon oporezivanja i to u vrijeme "zelene tranzicije"...pa kad će namlatiti lovu ako neće sad????...da im nema KODT-a kruha bi bili gladni...DLKV velika očekivanja (bar meni), rezultat truba...isto kao i KOEI, kad će mlatiti lovu ako neće sad, više nemaju probelma sa financiranjem projekata, nemaju značajan trošak kamata, imaju dobro popunjenu Knjigu Ugovora, a oni posluju kao i prije par godina kad su bili u predstačajnoj i prezaduženi...kao da se ništa nije promijenilo...nemrem bilivit...iako, kod DLKV mislim da traje vlasničko preslagivanje i da će KONČAR ići u preuziamnje 100% vlasništva te da se zato naštimavaju i izvješća, ali i cijena na burzi...kako god, jad i bijeda...i KOEI i DLKV sam prodao u razdoblju oko izvješća...

....

Generalno ti je slika sa KOEI ta da ne može Dist toliko zaraditi, kolko Gim moze ujebat. Taj Gim je valjda zadnja utvrda socijalizma igdje....dovoljno je pogledati zgrade i prostore uokolo na Fallerovom. Jednom rječju Cios....

• Brokeri i brokerske naknade

• Nex
    • January 31, 2023 at 9:51 AM

Kod Agrama izgleda raspad sistema. :rolleyes:

• Što smo danas tržili

• Nex
    • March 2, 2022 at 3:17 PM

-HPB...1/3, previše je imam

+PODR...i u ratu treba jesti :/

• Porez na kapitalnu dobit

• Nex
    • February 21, 2022 at 8:07 PM

Može mi netko potvrditi dal sam dobro skužio. Ako moram platiti porez i za domaću dobit i za vani, radim sve na jednom joppd obrascu.

Na početku u zaglavlju, nakon svih osobnih podataka, zadnju kolonu Broj redaka na popisu pojedinačnih redaka upisujem onda 2?

Nakon toga idem na stranu B, dodaj novi zapis, gdje sad ima dvije kombinacije 6.1 -1001 6.2-1006 za doma i 6.1-1003 6.2-1006 za vani...dalje sve isto upisujem iznose i šifre koje idu...

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Nex
    • February 17, 2022 at 9:40 AM

Ode i po 5,38....sad više niš ne kužim?!?

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Nex
    • January 15, 2022 at 4:04 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Nex

Mislio sam na stupanj ekonomske razvijenosti, BDP.

a tko je uopće industralizirao bivšu državu nego sk, tko je postavio društvene i gospodarske norme nego sk, tko je postavio kružno i plansko gospodarstvo nego upravo sk i da ne nabrajam....koje tvrtke danas u hr su gospodarski lideri nego upravo tvrtke iz bivšeg sistema a slovenci, za razliku od nas, nisu imali 5 godina rata i skoro potpunu gospodarsku i društvenu devastaciju u kojoj su do izražaja došle neke polusvijet strukture koje nikada nisu smijele doći na pozicije moči i kojih se nismo riješili još dan danas nakon 30 godina...također, kada su todorića satrali, nije šteta u njiemu nego u svim tim dobrim tvrtkama koje je sanirao i organizirao pod krovno društvo i koje su bile nositelji regionalnih gospodarstava a koje su šutke razbijene i prepuštene nekome ne znam kome... e to ti je kolega razlika onog i ovoga sustava, onaj je izgradio a ovaj ruši!

ps. nemojte me sad razvlačiti po ideološki, boli me dupe za ideološki, ovo su samo činjenice

Quote from barbosa 2.0
    Quote from Nex

a tko je uopće industralizirao bivšu državu nego sk, tko je postavio društvene i gospodarske norme nego sk, tko je postavio kružno i plansko gospodarstvo nego upravo sk i da ne nabrajam....koje tvrtke danas u hr su gospodarski lideri nego upravo tvrtke iz bivšeg sistema a slovenci, za razliku od nas, nisu imali 5 godina rata i skoro potpunu gospodarsku i društvenu devastaciju u kojoj su do izražaja došle neke polusvijet strukture koje nikada nisu smijele doći na pozicije moči i kojih se nismo riješili još dan danas nakon 30 godina...također, kada su todorića satrali, nije šteta u njiemu nego u svim tim dobrim tvrtkama koje je sanirao i organizirao pod krovno društvo i koje su bile nositelji regionalnih gospodarstava a koje su šutke razbijene i prepuštene nekome ne znam kome... e to ti je kolega razlika onog i ovoga sustava, onaj je izgradio a ovaj ruši!

ps. nemojte me sad razvlačiti po ideološki, boli me dupe za ideološki, ovo su samo činjenice

Nema to veze sa ideologijom tolike. Razlika između nas i Slovenije je i u jugi bila više manje slična. Ja bi to nazvao mindsetom, sviješću kak država treba izgledati i željom da se radi na tome. To kod nas ne vidim.

Rat i polusvjet su samo izlike i da nije bilo rata kladim se da bi razlika bila ista.

• Aktualno (vijesti)

• Nex
    • January 15, 2022 at 3:31 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Milijarder

Inače, za okrenuti ovaj trend, stanovništvo u reproduktivnoj fazi bi trebalo stvoriti po paru, minimalno četvero djece, po mogućnosti i više,

Problem je isključivo ideološke prirode, a za preokrenuti trend treba min 3, a optimalno 4 djece i da se to održi barem sljedećih 20 godina. Pošto bi trebalo razmontirati cijelo društvo i ponovno ga sastaviti na totalno drugačijim zasadama, od toga nema ništa.

I još jedan veliki, veliki problem su zelene politike koje na depopulaciju gledaju kao nešto pozitivno(primjer Tomšević i ukidanje naknada majkma odgojiteljicama), tako da ne da neće ništa poduzimati da promjene navike, već će poticati još više neimanje djece.

Tako nekako. Cijeli zapad ima isti problem. Ljudima jednostavno djeca više nisu prioritet i tu rješenja nema. Trebalo bi promijeniti kompletni društveni mindset i napraviti doslovno kopernikanski obrat, a šanse za to su mikroskopske.

Davno je to Gunnar Myrdal skužio i opisao, al jbga istina je bolna i nikome se ne sluša.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Nex
    • January 15, 2022 at 3:20 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from zlocesti

https://www.novilist.hr/novosti/hrvats…uljenje-rokova/

Kada bi se ovdje postalo sve što se na dnevnoj razini objavi u medijima , pa da je i manje od polovice toga istinito, ovaj bi topic bio ko' Černobil.

Najtužnije je što smo nekako navikli na sve to... živimo gdje živimo, tako nam je kako nam je.

Nekima je i dojadilo, oni su otišli. Ili su morali, ili su mogli........... a mi smo se drugi navikli

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

pa ja jedva čekam da uvedemo Euro.

tek tada će ljudi shvatiti koliko malo zarađuju u odnosu na Slovence, s kojima se, obzirom na nekakav geostrateški položaj, jedino relevantno možemo uspoređivati.

+ šta mi imamo i "morski" turizam, za razliku od njih.

znači, imamo više mogućnosti, a zarađujemo puno manje.

e, za to je stvarno potrebno posebno "umijeće" :S

Display More

Upravo to, doslovno jedni do drugih, a Slovenci duplo bolji u svemu. I nije to odsad, to je valjda zadnjih 50-60 godina. Ja sam blizu granice i još u jugi su ljudi odavde obrte otvarali u Sloveniji, jer je bilo em jednostavnije, em su manje zajebavali birokratski. Znači ista država bila, zračne udaljenosti 30km. Komedija jednostavno.

Ono su kao društvo, mentalitetski, na puno višoj razini. A to čini razliku. Lako prepisati zakone, uvesti ovo ono, kaj vrijedi kad vlada čobanija...

Quote from renchi
    Quote from Nex

Nikakvo uljuđeno i uređeno društvo mi nismo imali. Današnja Hrvatska je organizacijski i mentalitetom nastavak SKH. I da se sutra promijeni ekonomski sistem, sve bi ostalo više manje isto.

Država je preslika naroda. Mi mentalitetom nismo Švicarci, pa ovdje nikad neće ni biti Švicarska.

Čini mi se da je najviše kaj mi možemo neki rang Portugala ili Španjolske...

Niti slični ne mozemo biti. Ni kulturoloski niti znacajem.

• Nex
    • January 15, 2022 at 3:13 PM
    Quote from Milijarder
    Quote from st-brajo

unutarnji i vanjski neprijatelji.

i onda netko kaže da HDZ nije = SKH?

zanimljivo :/

Normalno da nije, i nemojte vrijeđati SKH, jer tada smo imali jednopartijski sustav, ali i uređeno i uljuđeno društvo,

za razliku od ovog drp-divljeg zapada, koji su stvorili spomenuti! X(

U ostalom neka me netko prosvijetli: u čemu je razlika između višepartijskog i jednopartijskog sustava u stvarnosti?

Recimo na primjeru RH!?

Display More

Nikakvo uljuđeno i uređeno društvo mi nismo imali. Današnja Hrvatska je organizacijski i mentalitetom nastavak SKH. I da se sutra promijeni ekonomski sistem, sve bi ostalo više manje isto.

Država je preslika naroda. Mi mentalitetom nismo Švicarci, pa ovdje nikad neće ni biti Švicarska.

Čini mi se da je najviše kaj mi možemo neki rang Portugala ili Španjolske...

• Što smo danas tržili

• Nex
    • October 27, 2021 at 1:29 PM

+ATPL...495kn

Neš sitno uletilo...

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Nex
    • January 26, 2021 at 6:48 PM

Može li netko od kolega tehničara staviti analizu za ARNT?

Hvala unaprijed.

• Što smo danas tržili

• Nex
    • January 12, 2021 at 3:42 PM

+TPNG po 43.6...200komada

• Kolike prinose ostvarujemo

• Nex
    • December 31, 2020 at 4:17 PM

Pozdrav.

Skroz sam novi kaj se tiče trgovanja dionicama. Počeo sam se pomalo igrati u drugom mjesecu ove godine.

Trenutno mi je portfelj na +10.2%...plus nešto dividende. Nije nešto, al bar sam dosta naučio o dionicama i općenito o financijama.

Nadam se da sljedeća godina bude bolja...

Trenutni portfelj mi je VLEN, KODT, TPNG, SAPN, ADRS2(nešto sitno) i OPTE.

• RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

• Nex
    • October 7, 2020 at 7:34 PM

https://e-oglasna.pravosudje.hr/objave/2c95b61…7f-2ce7c1deae2c

Ipak se kreće...

• Nex
    • September 14, 2020 at 7:25 PM

https://e-oglasna.pravosudje.hr/objave/a5af0b3…26-0a7794ca7621

Godine će proći do se ovo raspetlja...

• Nex
    • September 10, 2020 at 2:49 PM

Postoji neka mikro šansa da se i uloži u neku proizvodnju, ali ne tamo u Maksimiru. To je odavno sam Riz trebao prodati i preseliti se.

Godine će proći sigurno....

• Nex
    • September 10, 2020 at 12:08 PM

Šanse da se Riz spasi su minimalne ili nikakve. Tamo doslovno nema više nikoga u razvoju i konstrukciji, ostalo je nekoliko tehničara koji servisiraju brojila. Sad da će netko doći i u prazne zgrade uložiti, sumnjam....

• Što smo danas tržili

• Nex
    • August 28, 2020 at 12:00 PM

-IGH...50% plusa, zasad dovoljno.

Sretno dalje svima...

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Nex
    • March 16, 2020 at 10:31 AM

Vidjet ćemo, mislim da nema razloga za toliki pad. Sapn je među firmama koje bi trebale profitirati od svega ovoga.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Nex
    • March 13, 2020 at 5:05 PM
    Quote from Neo

i onda sam ja naivno prodao po 45kn a na lopate danas po 40kn.

A nekako mi 36kn zvoni kao mora biti prije rasta.

Instinkt mi kaze 36 crveno.

Prije blokade u četvrtak je prošlo 37, tak da je 36 jako realno u ponedjeljak.
    Ja danas hvatao na 35, al ništa. U ponedjeljak ću opet. Katastrofičari sve doslovno svuda, čini mi se da će biti klanje sljedeći tjedan.=O

1. Privacy Policy
  2. Kontakt