Molio bih iskusnjje da mi pomognu. Ako dobro vidim na investiramo.com, price/book je 0.98. Uz dvije solarne elektrane koje će uskoro biti puštene u pogon i hotel Marjan kad se završi, book će još značajno porasti.
Jel korektno razmišljam ili?
Molio bih iskusnjje da mi pomognu. Ako dobro vidim na investiramo.com, price/book je 0.98. Uz dvije solarne elektrane koje će uskoro biti puštene u pogon i hotel Marjan kad se završi, book će još značajno porasti.
Jel korektno razmišljam ili?
Po meni, to je dividenda Cros-a za ovu godinu, tako da će to efekt za dividendu imati tek slijedeće godine. Ako se dobro sjećam, to je bilo 2,8 PS od ADRS...
Možda koja slika, ako ima nekog iz Splita?
Solarke?
Ima li negdje podataka u napretku projekta elektrana, a za one koji nisu blizu gradilišta Hotela Marjan, da se vidi kako gradnja napreduje i da li je sve u relativnom roku?
Da li je i ove godine dividenda iz zadržane dobiti (kao i prošlih godina)?
Osim početka gradnje...
I nove dinamike gradnje...
Da li se zna vrijeme početka gradnje "novog Marjana"?
Možda nekakva dinamika po fazama?
Ima li kakvih dostupnih slika projekta?
Da li dobro računam da na cijelu grupu (povlaštene i redovne dionice) CROS dividenda bi trebala biti 2,9 €/dionici?
Može li mi netko objasniti kako izvući podatak koliko Adris potroši sredstava godišnje na razne donacije, sponzorstva i zaklade?
Koliko bi takva sredstva bila zanimljiva potencijalnom preuzimaču, samo da se to smanji ili ukine?
Da li smatrate to nužnim za rad Adrisa?
Ako sam uspio sumirati situaciju iz svih postova, ispravite me ako griješim i naravno nadodajte:
- cijeli holding pozitivno posluje sa rastom dobiti
- Očekuje se daljnji rast prihoda od svih hotela u grupi, koji ujedno imaju mogućnost cjelogodišnjeg rada
- CROS je većinom platio sve štete od potresa i poplave, očekuje se daljnji rast premija
- Cromaris kontinuirano raste
- Hotel Marjan bi trebao biti završen i pušten u rad 2025 sa jednakom perspektivom kao i ostali hoteli
- najavljene dvije solarne elektrane koje bi značajno trebale doprinijeti smanjenju troškova struje za grupu sa početkom rada početkom 2025
- plitak ASK
- dividenda neoporeziva barem još 3-4 godine jer se isplaćuje iz zadržane dobiti
- očekivana dividenda za 2023. na nekoj razini od 2,5-3€ predstavlja 3,5-4,2% prinosa na ADRS,
odnosno 4,6-5,5% na ADRS2 uz izostanak glasačkih prava
Još mi uvijek nije jasno koliko sredstava odlazi na donacije, zaklade i sl.
"HT d.d. - Obavijest o provedbi otkupa vlastitih dionica putem ubrzanog prikupljanja ponuda"
Hoće li se ovo uspjeti realizirati na tom rasponu cijene?
Da li to onda znači daljnju stagnaciju cijene, možda na novoj razini, recimo 27, ili porast?
Dakle, sezona 2026. kad Marjan bude gotov je udarna. Sve ove Adrisove udarne turističke nekretnine u Zagrebu, Splitu, Rovinju i Dubrovniku će doći na svoje.
Trezor kupio 104k komada po 26...
Pa zar nije u prethodnom postu napisano da je ove godine isplaćeno iz zadržane dobiti 2005-2011. Zar ne idu po redu?
Puno hvala.
Još uvijek je to neoporezivo?
Znači, slijedeće godine biti će u zaostatku barem 10 godina. 😉
Zna li netko iz koje zadnje zadržane dobiti je isplaćena ovogodišnja dividenda? Jesu li još uvijek takve isplate dividendi neoporezive?