Nekakva pozajmica u điru s maticom...HT pozajmljuje od matice? čemu?
Posts by bluelionZG
-
-
Nemam ti informaciju, odnosno nigdje nisam nasao da je navedena. No zgrada je najmanji problem, prostora ima tako da mislim da ce to ici po fazama - x2 na pocetku s mogucnoscu da ode na x3 od sadasnje situacije no velim nagadjam. Treba nabaviti svu opremu (cini mi se da su peci za susenje trafo papira usko grlo) no treba i zaposliti i obuciti jos par stotina ljudi a za to sve treba vremena i nece ici odjednom (vidimo to i na PET primjeru).
Na zadnje 2 GS je receno DUPLO a sigurno je navedeno i u FI....E sad, da li ce biti 90% ili 110% ili je duplo zajedno sa Odrzivim setup-om (ako kao i KPT gledaju investicijski ciklus a ne pojedinu investiciju), nije bitno...
Samo oni koji uopce ne prate i ni najmanje truda nisu spremni uloziti da saznaju, mogu ne znati o kakvom se povecanju radi
kako se cijena dionice povećala 6x u zadnje 3 g. šta ću pratiti, boli me briga

-
bit će para!
... -
Iran nikad nije ni nikad neće zatvoriti Hormuz, niti to može. Plovne vode su uz Oman, ne uz Iran.
Niti je u bilo kakvom interesu za Iran.
samo je prošlo cca 2g. od ovog posta
...u biti nije ni samo Iran već i SAD -
skandiranje "uprava odlazi" ?
...kako je rekao jedan, mogu oni i otić, ali koga kvalitetnog naći da dođe 
-
ljudi moji, pa šta reći...jedino....jel ovo moguće!
...ovaj koei i njegovi puleni, pa to se zeleni kao da nema sutra...ako u USA imaju magnificient 7 gledajući ZSE i mi praktički imamo magnificient 3-4?

-
Ovisi jeste li prodali ili ne.
Ako niste, onda niste još ništa zaradili, jer cijena može ići i dolje u slučaju jače globalne krize.
Onda neće pomoći ni ugovoreni poslovi niti što drugo.
......jedan je prodao isto tako i dobio jaku puno , na putu da kupi sa tim novcima stan , taman pred ulaz pao mu klavir na glavu ......tako da sve je moguće jer tanka je linija između biti i ne biti , piti i ne piti a ipak je bolje piti nego biti star ❤️
Koji balon na ZSE, rijetko viđen i ne održiv....

No trend je ovdje uzlazni i prkosi zdravom razumu.

Viditi ćemo..moguće su korekcije cijene (dok se fondovi ne riješe viskova),ali mislim da koei nije balun po ovim cijenama trgovanja..cijena bi vjerovatno došla na ove razine i ranije da nije prodaje fondova.s druge strane,koliko god su fondovi limitirali rast cijene ( zbog obveze prodaje) toliko mislim da će i eventualni nagli pad cijene (zbog eksternih sokova ) biti dijelom amortiziran upravo zbog toga što je dosta institucionalnih ulagača koji neće bjesomučno prodavati ukoliko dođe do pada cijene
da, i ja se nekako slažem s tom tezom....rast do sada je u najmanju ruku zaprepastujuć ali ne može se reći da je balon, pokazatelji fundamentalne analize nisu baš pretjerani...na kraju krajeva osnovne metrike se lako mogu i usporediti s nekim sličnim kompanijama iz EU...to bi bilo sigurno zanimljivo za vidjeti ali to je već preozbiljan materijal za prosjek piskaranja po ovom forumu

-
to sam i tada napisao, kako kaže kolega Mrgud...ja mrzim IPO

-
znači opet paše najjačim dioničarima...a ostalima figa?
-
zašto katastrofa?
rast prihoda i dobit postoji, iako mali...ima drugih banaka koje su imale i negativne pokazatelje..
valuacija je također bolja sada neko protekle godinu -dvije...
-
Ima kakvih komentara ovdje?..izvješće?....
šta nitko ništa od 11 mj. ?!
-
koji je taj "stari" forum?
-
izdvajam iz članka, samo za vas gosp. "mljackarošu"
:"Unatoč ogromnoj pretrpljenoj šteti, o stabilnosti pozicije “Viktora Lenca” upućuje i stanje njihove bilance, prema kojoj se rezerve iz dobiti penju na gotovo 33 milijuna eura"
-
odakle ta info?
-
očito ćemo morati malo duže čekati FI?
ipak bila promjena CEO-a..
-
ovdje...nema uzleta cijene = nema pisanja po forumu? klasična forumska praksa?

čak je i izvještaj izašao u međuvremenu (jest možda malo kasno ali ipak..), nema komentara nikakvih..
-
čim si se ti tako raspisao znači vrijeme je za prodaju

😅 Samo nemoj vlen prodavati
možda sam već i prodao

-
sve je to legitimno, svatko ima svoje razmišljanje...ako vjerujete da će dobit narasti 4-5x a sukladno tome eventualno i drugi pokazatelji onda nije loša valuacija...
I oni koji posjeduju dionicu i oni koji ne posjeduju dionicu , imaju legitimno pravo na komentare , prvi je hvale a oni koji bi je htjeli imati vide svaku manu i kad je ima i kad je nema , što je na kraju filozofija ulaganja u dionice , gledati trenutno stanje ili budućnost firme mada veliki utjecaj cjene dionica ovise i o zbivanjima u svjetu , znači mnogo je utjecaja koji oblikuju smjer kretanja cijena na tržištu kapitala
čim si se ti tako raspisao znači vrijeme je za prodaju

-
sve je to legitimno, svatko ima svoje razmišljanje...ako vjerujete da će dobit narasti 4-5x a sukladno tome eventualno i drugi pokazatelji onda nije loša valuacija...
-
Koliko vidim nemaš ti pojma uopće o čemu mi razgovaramo...pročitaj pažljivo gornje postove pa se podsjeti...tako da nema nikakvog izvještaja..
jest da kako je krenuo razgovor možda je tema trebala biti drugdje ali ipak to te ne apsolvira... ionako si ti prvi spomenuo 2 dionice u istom postu pa nije ni admin mogao drugačije...
hvala i doviđenja