kakve u šanse da se neka divka predloži?![]()
Posts by bluelionZG
-
-
-
Display More
Evo da ne govorimo u prazno.
Dolje mini analiza da se vidi "efikasnost" tržišta i što nelikvidnost napravi dionici. Usporedba 2025. i 2016. (dakle ne ludila 2005/2006) sa 2023. (zadnjim izvještajem), po poslovnim prihodima, stanju zadržane dobiti, dobiti godine i prosječnom cijenom na tržištu:
Dakle pokazatelji su daaleko bolji i vs. 2015. i vs. 2016., osim naravno cijene dionice.
Kada bi sadašnju cijenu dionice pretvorili na index parametara u odnosu na 2016. dobili bi u prosjeku 83€, premija od 84% na sadašnju cijenu...
Što se u medjuvremenu promijenilo...
Fokus?
Strateška industrija?
Veće vlastite površine?
Državne subvencije za certificirano sjeme?
kolega, htio bih vas samo pohvaliti na dobrom postu!
nažalost, jedan od rijeđih ovdje...post konkretan, potkrijepljen brojkama i činjenica, sažeto i jasno....usporedbe radi većina ih je na principu "pričam ti priču" i "rekla kazala", pogotovo kada se pita za objašnjenje zašo je nešto dobro ili raste, ili obrnuto..ili za analizu stanja i predviđanja moguće situacije
uglavnom, malo ste me zaintrigirali s tom dionicom, gdje se mogu vidjeti ti financijski izvještaji? na portalu mojedionice a i njihovim službenim stranicama zadnji podaci od prije 10 g.

-
Display More
Sve zavisi od prijema Hrvatske u OECD (ili kako se to zove), jer ukoliko budemo primljeni - država svoj većinski paket mora smanjiti na 25%. Po meni država HPB neće prodati ispod cijene. Sadašnji P/E na ovu cijenu je 9,21 , BVPS =284,10 pa sada usporedite to sa ZABA. Iskreno ne bih volio da uđemo u OECD jer poslije toga sotonski fondovi Black RFock i slični ) će kupiti pola Hrvatske.
Prodajna cijena će varirati oko 480 -500 eura/dionici
Samo strpljivo...

Prodajna cijena će varirati oko 480 -500 eura/dionici
Samo strpljivo...

Ući ćemo u OECD sigurno.

ZABA (trenutno prema podacima portala "Moje dionice"):
P/E 14,52
BVPS 7,86
šta nije i pred godinu dana bilo priče da će ići na 400-500 eur ?
-
e dobro kažeš kolega....po 550 mogao bi ti se i ja priključiti

Pistoji mogučnost pada ... Ja bih tada jos dokupio svakako ...
slažem se, ja također....ne vjerujem da je to vjerojatno ali barem možemo uživati u maštanju za sada

-
Na ovoj dionici nisu nikada pretjerano bili vazni silni ugovori ili uspjesnost, isla je gore samo kada je veliki kupovao (razni fondovi, drustva ili sl.)a dolje svako malo.
A takva situacija je pocela od kada je muz bivse predsjednice Kolinde izasao iz uprave. A naravno da se pogodile i dr slucajnosti kao rat itd..
to je u početku bila i osnova moga pitanja....da li promjena u cijeni je praćena nekim fundamentima ili činjnicama u poslovanju ili je to jednostvano "g. tržište"
...znači bit će da je ipak ovo drugo...
-
evo kolega, sad imaš na još boljoj akciji...640

Cekam na 550, a dotle cu jos malo Span-a ...
e dobro kažeš kolega....po 550 mogao bi ti se i ja priključiti

-
Inace dok mi cavrljali moj broker mi ubo nesto koei po 660 tako da eto uzeo, a nisam nesto strasno prosjek pokvario 541€ je trenutno. E sad najvj sam mogao se jos strpiti i imati nizi ulazni prosjek al vama na dušu

evo kolega, sad imaš na još boljoj akciji...640

-
vi svi samo kupujete...a šta je s prodajom?
nema kapitalizacije dobiti ako se ne proda u nekom trenutku

-
uh..oštar tekst, nema šta...
ko zna da li će se dotični subjekti spomenuti u tekstu naljutit?
držim fige za novinare
-
Hvala kolega na detaljnoj i iscrpnoj analizi
to mi svakako sada upotpunjuje shvaćanje skoka cijene za 100% u kratkom vremenu..
što se tiče uprave, zašto zasjalo sunce? pa šta nije uvijek bilo riječi sve ove godine da je sada već ex-predsjednik jako dobar i nadasve jedan od najsposobnijih menađera naših kompanija?
backlog...pokazatelj koji se dosta spominjao kod končara u ovdašnjim analizama poslovanja na forumu i sl., kakav je tu kod ADPL i koliko je relevantan?
-
zašto ERNT dionica?..sektor ima potencijala ili samo kompanija očekuje nekakve nove poslove?
-
da li se što značajno promijenilo u ovoj kompaniji da ista tržišno vrijedi skoro duplo u 2 mjeseca?..ili je nekog dobrog posla značajno više ugovoreno?
kakav je ovdje onaj backlog faktor koji se spominje dosta za koei?
-
svaka čast gospodinu B... ali nekako mi se čini da svugdje gdje on uđe, nakon toga krene pisanje u jako pozitivnom tonu o toj kompaniji, situaciji i sl... ili se varam?!
-
Kako se kaže ako bog da , da ☺️ stigao novi u prvih 10 , bit će zanimljivo vidjeti tko je novi dioničar 🫡
ušao je "transakcijski račun"

-
pozdrav
čudno da nema više komentara na ovoj temi..
ima netko neku preporuku šta kupiti od dionica na USA tržištu, neke prilike da imaju dobre fundamente?
hvala
-
ne, čekajte malo...to je bilo prije...sada je ADPL pozitiva, a loše prognoze daje za VLEN

-
sada kad se raste...nitko ništa

pa kad se kudi...treba se i hvalit...šta ne?

-
jučer bila velika kupnja...a nisam našao tko su kupci (gledajući top 10)...ili možda za ažuriranje infa treba proći 2 trg. dana?
... -
onaj ko prima divku HT-a od 24 000 znači da ima vrijednost dionica HT-a od cca 550.000 eur...kad je tako, skidam mu kapu