Nisam znao ovo "pravilo" Damodarana, hvala na infu, zanimljivo...Ali Damodaran sam nešto pratio i čini mi se kao jako dobar stručnjak, jedino za razliku od Buffeta,Grahama i te "škole" Damodaran ima malo filozofskiji pristup valuaciji tj. prosječnom osobi koja nije baš ekonomski potkovana u smislu znanja i analize puno teže za pratiti..
Posts by bluelionZG
-
-
To što pišete koelga Martin je sasvim logično i slažem se s vama, meni također to prolazi glavom...ali opet ima i druga strana razmišljanja koja mi prolazi, a to je da je jako, možda najbolji izraz rizično, ulagati na temelju toga što netko drugi radi...taj netko drugi može imati svakojake poveznice, informacije, pozicije i sl. što za ostale male dioničare neće vrijediti..
pa ti budi pametan
-
Nisam se vratio u adpl nego sam se pozicionirao sa zaradom na končarima, a glavnica je jos uvijek tamo. Mogu ti nacrtati ako ne shvacas .... Jos jednom me pročitaj sa razumijevanjem i shvatiti ces da nemam lose misljenje o tvrtci ali smatram da je loše vođena. Gajim nadu da ce se sa odlaskom tvog voljenog situacija promjeniti. I ponovo pitam. Zašto stalni vrijeđaš ???? Imas ustanove koje mogu rjesiti tvoj problem
Ljudi dragi, gledajte ovu drskost!
Čovjek napiše rečenicu:
"Ja sa napravio upravo kako sam i govorio. Otisao zbog Dosena i prije par dana se ponovo pozicionirao. Dionica bi trebala doci na 25E..."
I sada sve nas uvjerava da nije napisao da se vratio u ADPL sa zaradom od končara, nego mi ne razumijemo hrvatski jezik te nam se pričinjavaju bijeli miševi.Ti All ne samo da nemaš karaktera, nego još pristojno govoreći, ne govoriš istinu.
Kolega Zvjezdani, kako ne razumijete, pa kolega All jednostano se pogađa..i to sve baš u pravo vrijeme....izlazi prije pada, kupuje prije porasta...prelijeva profit u novi profit i tako redom...
-
.......nije mi jasno svi nešto o svim tim dionicama kako su perspektivne , kako ih treba kupovati , ove one sve pet,.........lkri u zadnjih 15 dana s velikom likvidnošću naraste sa nekih 8 EU na 18eu , i nitko da je spomene ,
Eto samo da spomenem ništa više
pa sve to normalno kolega...zato jer tu nitko ni nema pojma šta će narasti a šta neće...a kamoli koliko
ovo ovdje je više neko navijanje, ja bi to tako nazvao
-
bit će, samo pomalo....a i nije baš mrtvilo, bar se tu po forumu krčkaju uvijek neki komentari
-
Kad kažete tržita mislite na onog čuvenog "Mr. Marketa", odnosno to bi trebalo biti isto...
Barem tako Graham spominje u literaturi
-
Umalo da nisam i ja kupio tu LKRI prije jedno godinu dana..jbg...sve to tada mi je izgledalo presporo i nepredvidljivo
-
bit će onda da je riješio jedan dio samo..
-
mislim da je Bakić potpuno izašao ....ako nisam krivo vidio zadnji popis top10...
-
Ćaća se vraća...tj. vratio se
...
-
možda im se ne žuri...to je za sada možda svojevrsna..proba
-
ajde ovako...ako samo budeš kupovao onda, bez ikad prodaje, nikad nećeš biti u krivu
-
kolega "umalo" živimo u slobodi govora pa očito svatko ima pravo pisati i govoriti šta hoće i koliko hoće.....ali moja sloboda je reći vam objektivno i pristrano s 3 strane da ste postali dosadni više....
Forum bi trebao se prvenstveno koristiti iznošenju objektivnih analiziranih činjenica potkrijepljenih brojkama, analizama...ovo ostalo je sve bullshit
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/61699
kupnja ...MARTINA DALIĆ.
Kako kupnja?...to ispada da su dobili dionice..
-
očito valja kad treba unovčiti...ili se varam?
-
Šta je s tim dokom 11? Bio sam uvjerenja da je to odrađeno...
-
Imam početničko pitanje - kada gledamo dobit dali je dobit naše ADPL dionice dobit AD Plastik grupe ili AD Plastik d.d.? Ono što me buni je dali je ukupna dobit grupe ono što gledamo i osnova je za isplatu dividende ili je dobit matice referentna a dobit grupe je tu već uračunata kroz internu isplatu dividende?
Osnova za isplatu dividende je dobit AD Plastik d. d.
Pozdrav
Jednostavno ali i zanimljivo pitanje kolege Likus...ja bi nastavio te nadodao još jedno pitanje, ako je točno ovo što je napisao Zvjezdani, kome onda ide dobit grupe? imaju i oni neke dioničare ili?
-
sve pametno ili korisno..kao npr. ovo što pitaš...to ćeš u tragovima čuti ovdje
-
pitanja sva na mjestu...a poanta je da se ne zna ništa...bar mi "ostali" ne znamo
a i to pitanje zašto su ukinili trgovinu robom ako je bila profitabilna?!
-
samo da ne padne još i više....