šta je je dobro si me nasmijao s ova tvoja zadnja 2 posta
...iako da, slažem se, nije uopće smiješno, dapače...tako da isprike unaprijed.
ali kako kažu sve je relativno, ovisno o vremenskom okviru promatranja...možda se ipak nešto desi i ovdje
šta je je dobro si me nasmijao s ova tvoja zadnja 2 posta
...iako da, slažem se, nije uopće smiješno, dapače...tako da isprike unaprijed.
ali kako kažu sve je relativno, ovisno o vremenskom okviru promatranja...možda se ipak nešto desi i ovdje
![]()
ljepotica je bogami jako uspavama...bit će i pod sedativima.....
jel postoji ikakva šansa da se probudi i dođe na noge?
Ja ću kratko. Nemam namjeru nikada više kupiti niti jednu dionicu firme koja je u obiteljskom vlasništvu. Prvi i zadnji puta to je bio Franck. Pa ako se neko sjeća tog "slučaja" znati će o čemu govorim.
Ne znam za Franck al imali smo slučaj Agrokor i pljačku koja je izvršena na štetu malih dioničara. Na moju sreću nisam imao doticaja, al znam neke koji na žalost jesu. U Atlanticu sam svojevremeno bio pozicionoran, al sam dosao do zakljucka da tu ne bude kruha za nas male sto se pokazalo točnim za sada .... Nije mi krivo sto sam izašao. S blagim gubitkom .... Želim vam svima da se situacija poboljša !
pa šta nisu "obiteljske firme" praktički i svi ovi zadnji IPO-i?![]()
ja sam se vagao dal kupit....ali nisam još...što ne znači da nisam pogriješio
vidi, nikad ne znaš kako će se rasplesti situacija, možda se nešto desi i otključa se vrijednost ovdje...i ode gore x puta....a onda lako biti general poslije bitke....
Bilo bi mi drago za vas da i vi dočekate rast vrijednosti ove dionice , samo nema tu kruha to je limitirana firma a imaš jako puno dionica koji čekaju višestruki uspon
Savjet , izađi iz vl i uđi u perpektivnije dionice kad narastu vratiš se u VL jer će te čekati na istim razinama , very simpl
ma iskreno meni je VL jako dobra dionica i možda perspektivnija nego puno drugih za ZSE...jedini minus, za sada, što nema divke...a opet, zaradio sam na toj dionici puno više nego na nekim s divkama tako da...sve je to relativno ![]()
sve ok kolega, legitimno...međutim koliko vidim kompanija posluje dobro, kako kad više ili manje, što znači da se šlag nabire...vjerujem da će jednog dana doći do podjele šlaga a tebe za stolom neće biti ![]()
Još jedno odlično izvješće s velikim rastom prihoda, a netko prodaje jeftinije?
Dionica je strašno podcijenjena s P/E oko samo 9, što je uistinu nevjerojatno.
Da li netko gleda samo nekonsolidirano izvješće koje je zapravo nebitno ili što nije mi stvarno jasno?
Čak i priče o tome da bi bila minimalno duplo skuplja da je u privatnim rukama je svejedno malo previše podcijenjena s obzirom na ovakve rezultate i rast.
rast prihoda a pad dobiti...da se zaključiti da je poslovanje pod većim pritiskom profitabilnosti....ne izgleda mi baš pre dobro?
hvala kolega ![]()
ugl. razumijem tvoju poruku, ova dionica def. ima svoje rizike.... ali možda kod ingre postoji neki skriveni potencijal da to ode gore puno, ne znam npr. 3-5x možda i više..baš zato jer je u toj specifičnoj situaciji...ali kod drugih dionica da li postoji? vjerojatno ne..
ja u dilemi pa mislio sam da ćete me ipak pokušati nagovoriti na kupnju...a ne tako ![]()
eh, dal ovdje uložiti ili ne...pitanje je sad![]()
da li po njihovom statutu oni mogu raditi neke dokapove ili sl.? kakve su opcije da veći ovdje razvodnjavaju manje dalje?
kako bi rekao nekad davno jedan naš ex-sugrađanin..."ajmoooo" ![]()
a di su nam hejteri? u zadnje vrijeme se stišali ![]()
šta bi bilo da treba neku dublju analizu FI napravit, isčitat neke skrivene brojke ili sl...![]()
znaju forumaši tko prodaje KOEI i koliksu masu dionica su prodali u zadnjih godinu dana...to je popriličan broj dionica...na tu informaciju je bilo postova koliko, 100, više od 100...ko zna...
a tko kupuje? tj. načelno tko je kupio tu masu prodanih dionica u zadnjih godinu dana?...
ili to nije važna informacija za procjenu gdje bi mogla cijena..
aha, hvala vam
da, zvuči zanimljivo... jedino, pada mi na pamet, ukoliko misle privući naše omf fondove (a valjda misle) ne znam kakva im je privlačnost ukoliko su nekretnine izdvojili, fondovima je to must šta nije?
Može malo objašnjenje, šta je taj Nek-TOk d.o.o.? ne spominje se u članku
Ja mislim da je ovdje davno prošla baba s kolačima
da nije zanimljiva tvrtka ne bi ovi organizirali ponudu za preuzimanje...tako brzo, čak bi mogli reći (dok je još ispod radara većini)
de ste mešetari ![]()
ova burza talasa u prazno...bit će da se čekaju FI pa da sve skoči gore, jel se slažete?![]()
bit će šta bude s tim Lencem, posla će imati...a da li će i koliko biti profitabilno za male dioničare ovisiti će o ponašanju velikog, a to nitko ne može predvidjeti...tako da nema smisla više piskarati u prazno
Viktor Lenac je dio veće grupacije i mislimd a se ne bi trebalo sekirati oko posla...za sada je posla bilo dovoljno a što je još važnije bilo je kvalitetnog posla (znači dobri klijenti i dobre marže)...
Ovo vezano uz hr Jadroliniju i ratne brodove, to je priča u kojoj ako NE sudjeluje možda je pozitivnija činjenica nego šteta..
Dali Viktor Lenac uživa u raspodjeli kapitala iz cjelokupne grupacije ili samo na raspodjeli osobnog profita ????
Naši susjedi imaju jedan dobar glagol - "smarati", toga u hrvatskom baš i nema...tako da, da li ti imas pametnijeg posla nego nas smarati s tvojim komentarima više oko tog Lenca..
ajde molim te ako nemaš činjenica nemoj nas više opterećivati tvojim insinuacijama