Posts by user35
-
-
Jel ima netko racunicu da po trenutnoj cjeni plina i running Ebitda cjena ima smisla iznad ovih velicina. Takoder cjena plina tesko da ce ici dolje skoro. Prodaja i ako bude, je unosna prodavacima i po daleko nizoj cjeni.
-
svaka čast, dobro te ubolo na PTKM, ja sam se odmah postavio na kupnju ali nije više bilo... sad je već up
a Atpl sam i ja malo dokupio jutros.
nisam kupio ove najniže, meni je prosjek od 45 kn za sada interesantan, a sve ispod bingo, a možda se pokaže i eurojackpot
Zašto? EBiTDA je u slobodnom padu, FA kaze da moze samo niže. Eventualni prodavaci su u debelom plusu i ako prodaju po 20...
-
jako zanimljiva tema, hrabro, s obzirom na mogucnosti, spektar dionica... ljepo je citati...
-
Marin83 jel to gledate onaj SimplyWallStreet? Malo mi vuče na to. Ako je slazem se sa prethodnim komentarom...
-
https://www.hellenicshippingnews.com/baltic-dry-ind…gh-4000-points/
The real story in bulk carrier markets is how far ahead of previous year the market is this year, and how it is accelerating faster than the seasonal pattern that’s been evident since the year 2017, as in this chart:
Source: Shipping Strategy Ltd.
The big question is, what happens if the seasonal pattern is maintained? To which the answer is, the BDI will go through 4,000 and keep going. Moreover, given the market fundamentals, it could well keep going into 2022. This in fact is what our model currently predicts – and has been predicting since Q1 2020.
dali sam dobro shvatio, berba na 340-330, pa se testira novo dno i berba 260-290
-
poštovanje da li može TA viđenje za ATPL
-
Pardon ali maknuli ste sve kamate a ostavili pola duga?
-
Ma daj bog ili UG ali morate razumjet da piskaranjem ovjde utjecete na postupke nekih pa bi valjalo biti susdrzaniji.
-
Pa ne prodaju HT i ZABA zaključani hotel, pa da je baš ovaj trenutak presudan. Prodaje se teleoperater sa više od pola milijarde kuna prihoda, koji neće značajnije pasti, ako će i pasti. Kupci ne kupuju za danas nego za sutra i prekosutra, sa vizijom fuzije fiksnog i mobilnog operatera. Izvjestan je sinergijski učinak takve fuzije. Najvažnije, ni jedni ni drugi ne moraju prodati ako nisu zadovoljni ponudom.
slazem se... Narocito Zaba ako ne bude zadovoljna jer im ne treba
Ja vam samo govorim da je potrebno biti oprezan i paziti na te procjene,MA aktivnost pada kao Baumgartnern iz svemira ali ako vama ovdje ne treba opreza, samo jako
Pretpostavljam da nitko nije vec dugo jace uso, ali vasi postovi o procjeni cijene sa 1-3 varijable je opasna
-
Naravno, kako sam napisao usporedba je trzisnog momenta i njegovog utjecaja na procjenu. Htjedoh reci sto vec neko vrijeme tvrdim da multiple prije i nakon ovog sloma vise nisu iste, te kao primjer dajem cijenu drzavnog duga, odnosno spreadove na sovereign dug. Imate naravno i slicno za corporate, samo cijena duga koja je nemalena u Optimi ce se promjeniti.
-
I ako je tako to bi znacilo da ojacalo bilancu, a ne da zavrse u PSN. Upravo o tome pricam. Takoder dalo bi svim dionicarima bolji uvid kako pojedini faktori utjecu na poslovanje. Nesto od izracuna rizika vec imate pod dijelom upravljane rizicima prema IFRS 7 ali je to kamilica i ne obvezuje drustva na kapitalno jacanje
-
Pada mi napamet da su im trezori puni vlastitih papira
A casha na računu ? Nemaju li rezervi za prebroditi krizu u poslovanju?
To su privatne tvrtke
Kako to ide... profit je naš, rizik je vaš ??
bit ce da je za sve osim financijskih institucija.
Ja bi za sva drustva na burzi uveo izracune adekvatnosti kapitala i stres scenarije.
Ovako mali dionicari pa cak i institucionalni ostaju na milost i nemilost vecinskih vlasnika
-
"Konzorcij na čelu s bugarskim biznismenom Spasom Roussevom preuzeo je kontrolu nad Vivacomom iz ruske VTB banke (VTBR.MM) 2016. godine nakon što je prethodne godine na aukciji ponudio 330 milijuna eura. Također je preuzeo oko 450 milijuna eura duga Vivacoma.
Ruski biznismen Dmitri Kosarev, koji je imao udjel u holding kompaniji koja je bila vlasnik Vivacoma, osporio je tu prodaju.
Kosarevova kompanija Empreno Ventures u četvrtak je objavila da je u Luksemburgu pokrenula i sudski postupak protiv BC Partnersa i United Group zbog kupovine Vivacoma.
United Group, osnovana 2000, brzo je prerasla iz lokalnog pružatelja kablovske televizije u multi-play telekomunikacijsku kompaniju koja nudi televiziju, internet, fiksne i mobilne usluge u šest zemalja širom regije Balkana.
Kupci Vivacoma rekli su da će se posao financirati "kombinacijom novog duga i gotovine.""
Dug je u 4 godine uvećan 450 mil.€ na 560 mil.€. Ono što je ovdje zanimljivo je ovaj sudski postupak koji se spominje. Po meni je preuzimanje OPT u odnosu na vivacoma "kamilica".
puno je faktora u procjeni, jedan od vecih je i trzisni udio i moment. Ovo usporedjivati sa Opte je suludo i sa tekucom situacijom, RH se zaduzila na 20 godina sa kamatom 1.3 tjedan dana prije sloma, neka proba opet po istim uvjetima.
Nemojte maglit ljude bez detaljnih izracuna nego ovim procjenama odradenim u web browseru
-
https://www.investing.com/news/
zanimljivo je poslušati Jerome Powella zvuči kao obraćanje naciji, glas razuma u odnosu na Žutog
što su danas/jučer izvukli iz arsenala je nevjerojatno.
-
Kolega hanfa je izrijekom zabranila isplatu isto kao hnb
vec me dugo to muci, jer kao logika je ajmo financijske posrednike izrazito regulirat jer drze sredstva viska imaoca viska i transferiraju ih potrebitima.
Ali imamo ostale poslovne subjekte, realni sektor koji osim porezne nema niti jednog ozbiljnog kontrolora, da li i kako se upravlja rizicima, narocito drustva na burzi.
Pa se dogode Bagrokori, Pevexi...
-
Fed najavio stimulus od 2.3 bilijuna dolara, ali zbog kolicine nezaposlenih burza vise skace jako. Dapace, ocekuje se jedan pristojan zurick. Realno, ove valuacije DJIA u odnosu na trenutnu situaciju su izvan svake pameti, kao sto je izvan svake pameti ocekivanje da ce oporavak biti jako brz i jako skoro. Pravi potez bi im bilo uvodjenje univerzalnog zdravstvenog osiguranja, barem za koronu, jer tko je lud ici u bolnicu pa da ga doceka racun od 30k dolara? Radije riskiras i boris se sam, ako nisi s lovom bas najbolji.
je ali više bi koštao
-
sad sam primjetio da nema kolege NaBiduAsku da ga nije Admin izbacio ili karantena ostavila bez teksta
-
Tesko je reci, mozda je jednostavno ova Civilna zastita zabranila
-
https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…je-koronavirusa
Stav pojedinih fotumaša je bio da se OPT treba prodati uz diskont. Ja i većina na ovoj temi mislimo da bi premija zbog perspektive sektora trebala biti izdašna. Ovaj tekst je samo potvrda.
tekst je na razini 24sata..
bitni je od toga je vijest da se odgađa glavna skupština usljed COVID-a...