1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mesetar

Posts by mesetar

• SPAN (SPAN d.d.)

• mesetar
    • November 1, 2023 at 6:54 PM

Ne znam kako netko zapošljavanje velikog broja ljudi može vidjeti negativno?

Problem bi bio da su ih otpuštali, ovako treba samo sačekati plodove toga.

Sve Vam je CEO naveo u objavi gore iznad , da su radili najbolji tajming za najbolje rezultate.

A koliko uopće treba da bi se nešto pripremilo i obavilo prije konačnog fakturiranja kupcima, kada tek postaje prihod.

A upravo to tek slijedi ovdje, ubiranje plodova pametnih poteza, direktiva se mora provesti do 10.2024. što znači da tvrtke moraju krenuti hitno s time. A tu će daleko najviše predvoditi Span.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mesetar
    • November 1, 2023 at 1:15 PM

Pa vrlo lako bi to i moglo biti posao stoljeća.

Ali i nebitno sad, stvar je u tome da su započeli veliki ciklus zapošljavanjem toliko ljudi i da će vrlo skoro rezultati toga početi biti vidljivi.

Problem bi bio da su otpuštali, ovo je zapravo veliki signal da prave stvari tu tek slijede.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mesetar
    • November 1, 2023 at 11:21 AM
    Quote from renchi
    Quote from LeoNT

https://www.bug.hr/biznis/span-ra…23-godine-36310

"Siguran sam da će se investicijski ciklus u zapošljavanju – koji smo pokrenuli promišljeno i planski u vrijeme kad su mnoge IT tvrtke pribjegle 'štednji' – usprkos kratkoročnom padu profitabilnosti, na duge staze pokazati kao ispravna odluka. Tome u prilog idu i najave naših korisnika s kojima dogovaramo nove strateške projekte u 2024. godini", naglasio je Nikola Dujmović, predsjednik

200 ljudi zaposlili 2 godine prije NIS2 implementacije. Na izvjescu se vidi da im je cybersecurity usluga u PADU.

Pitam se sto ti ljudi rade. Sigurno ne sjede besposleno.

Zar netko misli da je Dujmović zaposlio toliko ljudi da sjede?

Morao je imati jako dobar razlog za to i to će jako dobro naplatiti vrlo brzo.

Budući da prije nego se nešto naplati tj.postane prihod treba taj posao i napraviti. A radi se upravo sada, a bit će vidljivo u sljedećim izvješćima, ali onda je kasno više za ulazak.

A oko trgovanja dionicom, stvar je da sada više nema prodavača (Pivaca), i nema tko prodavati niti bi htio ovako jeftino, dok će broj kupaca (uz trezor naravno) značajno rasti, a zna se kako to utječe na kretanje dionice.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mesetar
    • November 1, 2023 at 11:03 AM

625.000 su vrijed.usklađenja, 300.000 su teč.razlike, to je milijun razlike u rezultatu, što nije iz poslovanja.

Tako da kad se to izuzme realni rezultat iz poslovanja je zapravo jako blizu onom iz prošle godine.

A kad uzmemo u obzir toliko povećanje zaposlenih koji će tek sada početi stvarati dobit, onda je jasno da je trenutna cijena izrazito niska i da je P/E s očekivanom dobiti sljedeće godine tek 10- ak, što je neralno nisko i mora se iznivelirati i to vrlo brzo.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mesetar
    • October 31, 2023 at 3:01 PM

Netko ide prodavati nakon rasta prihoda od čak 30% za kvartal?

A dobit manja zapravo gotovo samo zbog teč.razlika i vrijed.usklađenja, dakle ne iz poslovanja??

Treba da je cijena skočila nakon ovog izvješća.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mesetar
    • October 31, 2023 at 2:35 PM

625.000 vrijed.usklađenja, 300.000 teč.razlike i eto milion razlike samo tu.

Tako da kad se to izuzme realni rezultat nije zapravo puno lošiji nego prošle godine.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mesetar
    • October 31, 2023 at 11:07 AM

Ima municije koliko želite, samo na naznaku da rezultati okreću prema gore, bid je u stanju natjerati natrag na 70 u dan-dva.

Sad svi samo čekaju, zato bida kao nema.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mesetar
    • October 23, 2023 at 2:05 PM
    Quote from josip100

Pivci su vjerojatno vani...sad još da izađu ovi što ne plaćaju porez...

I još možda dobar 3.kvartal, eto podloge za jači preokret.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• mesetar
    • October 19, 2023 at 12:38 PM

HPB će pokupiti ogroman dio štednje, ostale banke su ostale na samo 1% kamate, treba da su još bolje to oglasili u medijima.

Od štediša dobiju za 3%, i daju to HNB-u po iznad 4% i eto dobre zarade.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• mesetar
    • October 18, 2023 at 9:30 AM

Upravo to mi nije jasno, da oni izađu sa svim po 50.

• mesetar
    • October 17, 2023 at 1:47 PM

Ne znam što više tu reći, dokap po 53,50, a prvi dioničari prodali sve po 50, na toliki broj dobili bi veliki iznos više, tako da ne znam što će biti na kraju od svega.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mesetar
    • October 17, 2023 at 12:32 PM

Sad je stvar potpuno suprotna onoj oko izvješća za 2.kvartal.

Naime, sad je loš izvještaj već uključen u cijenu potpuno, a bilo kakva moguća pozitivna iznenađenja će dovesti do skoka cijene kao što je nakon prošlog izvješća pala.

• mesetar
    • October 17, 2023 at 10:49 AM

Mislim da oni prodajni nalozi na 53-53,60 nisu bezveze, već da bi na tim razinama moglo doći do transakcije (to je taman oko onih 53,50 iz dokapa)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• mesetar
    • October 17, 2023 at 9:50 AM

Mislim da bi Atpl vrlo lako mogla preuzeti JDPL, sad kad je napravila dokap.

Budući da je NAV ovdje oko 100% iznad trenutne cijene, ima dobrog potencijala.

• mesetar
    • September 29, 2023 at 2:38 PM

Nevjerojatno da se kupac nije bojao da će mu netko pokupiti te dionice prije njega, stvarno nevjerojatne igre.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• mesetar
    • September 29, 2023 at 2:25 PM

Pa nitko neće htjeti prodavati po ovoj cijeni, tako da aska ispod 60 više neće ni biti.

• mesetar
    • September 29, 2023 at 2:15 PM

Sigurno dogovorena transakcija. uskoro će biti prebačeno kao i prošli put.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mesetar
    • September 29, 2023 at 11:52 AM

Sve upućuje na to jer ako su manju količinu išli izdvojiti na skrbnički račun znači da onu na osnovnom računu namjeravaju ostaviti.

Tako da oni koji misle kupovati to imaju na umu da im ne pobjegne prebrzo kasnije.

• mesetar
    • September 29, 2023 at 10:25 AM

Ne znam da će se ponuditi previše ako i bude dokapa, jer bi se već bilo kupovalo barem nešto po ovoj nižoj cijeni, a čak se eto 8.000 komada još i prodaje do 53,60 EUR.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mesetar
    • September 29, 2023 at 9:53 AM

I što se onda misli da je ostalo Pivcima?

Mislim da su onaj dio od manje od 10.000 kom što su razdvojili, sad već sve prodali.

A onaj dio na novom računu bi mogli vjerojatno i ostaviti kad su ih već izdvajali posebno.

Tako da bi sad već moglo postati zanimljivo ovdje.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt