Sve je to prošlo vrijeme.
Sad čekamo obrat trenda, kad ovih 300 počne stvarati zaradu.
Sve je to prošlo vrijeme.
Sad čekamo obrat trenda, kad ovih 300 počne stvarati zaradu.
Atlantic Grupa preuzima Strauss Adriatic !
Sad tek kreću dobri kvartali, vani strašan rast brodara u 3 mjeseca, preko 60%.
I koja bi bila ciljna cijena ovdje?
Ako bi se uspoređivali s Zabom, bilo bi to uistinu strašno visoko.
U nekonsolidiranom vidimo da su vrijed.usklađenja manja za 2.5 mil, što je povećalo dobit.
Da je bio isti iznos kao prošle godine, bio bi isti gubitak kvartala kao i prošle godine: -1,5 mil. EUR.
Koju god gledali, na ovu cijenu sad je već i skupo, a u slučaju kakvog pada dobiti, i prilično preskupo.
Ove razine će opravdati tek u određenoj budućnosti, tako da je igra gotova.
Svaka čast IC, ali mislim da su promašili metu. U ponedjeljak će Kolak obznaniti rezultate 2023. i cijena će preskočiti 300€, a P/E će biti ispod 10 po mome skromnom mišljenju.
Nemam KOEI. Imam samo KODT/KODT2.
Ovako brzinski to mi se ne cini bas realno, da bi KOEI bio na p/e 10 na 260 eura morao bi u 4Q napraviti 35 mil dobiti, s obzirom da znamo vec KODT i DLKV rezultate, a oni s obzirom na udio vlasnistva KOEI daju oko 9,3 mil dobiti znaci da sve ostalo mora nadoknaditi tu razliku sta mi se cini ipak dosta, da bi ocekivali toliku dobit ?
Da, dobit kvartala je 25 mil., daleko je još do 35 mil.
Display More73milje eur. Neloše
Krivo gledas yoy 46,5 mil eura u 4Q 15,7 mil eura
KODT je napravio u 4Q 27 mil, 52% od 27 mil je 14 mil ispada da nitko drugi nije nista zaradio u 4Q od ostalih, toliko potencijala ali nesto zapinje negdje dobro
#vidis kovach koliko je to daleko od 10 p/e na ovoj cijeni p/e je 15
Da, to sad više nije nimalo jeftino, a trebat će dobro raditi da samo zadrže tu dobit.
Svaka čast IC, ali mislim da su promašili metu. U ponedjeljak će Kolak obznaniti rezultate 2023. i cijena će preskočiti 300€, a P/E će biti ispod 10 po mome skromnom mišljenju.
Nemam KOEI. Imam samo KODT/KODT2.
Ovako brzinski to mi se ne cini bas realno, da bi KOEI bio na p/e 10 na 260 eura morao bi u 4Q napraviti 35 mil dobiti, s obzirom da znamo vec KODT i DLKV rezultate, a oni s obzirom na udio vlasnistva KOEI daju oko 9,3 mil dobiti znaci da sve ostalo mora nadoknaditi tu razliku sta mi se cini ipak dosta, da bi ocekivali toliku dobit ?
Ne može nikako imati ni približno tu dobit, i mnogi bi se mogli razočarati.
Sad je već cijena na tom targetu koji je tek za godinu dana.
Uvijek ista priča. Jučer je bilo 360.000 € prometa, prekjučer 140.000 €. Danas će vjerojatno biti opet preko 100.000 €. Baš me zanima koliki vi to portfelj imate kolega kad vam je dionica nelikvidna.
U 10 radnih dana do prekjučer prosječni promet je bio tek oko 20.000 EUR, s tim da je 3 dana bio po samo 3, 5 i 15.000.
Ovo je inače uvijek bila jedna od najslabije likvidnih dionica na ZSE i kod njih uvijek sve ovisi samo o željama jednog kupca, što je uvijek jako rizično.
Pa vidimo bid , na njemu nema kupnje ni na 20 EUR ispod zadnje cijene.
Kad sadašnji kupac stane s kupnjom neće ga gotovo ni biti kao ni dosada.
A svakim danom sve je više onih koji će htjeti van, a manje onih koji hoće kupovati sad nakon 150% rasta u kratkom roku.
A kupac kao da ne kupuje za svoj račun nego kao da želi dignuti cijenu, jer da kupuje pustio bi ask da sruši cijenu pa onda skupljao, a ovako radi suprotno, tako da ćemo vidjeti što će na kraju ispasti i tko će kako proći tu.
Ali tu je problem što je dionica nelikvidna, i kad kupci budu htjeli van teško će moći bez velikog rušenja cijene.
Lako je ući po visokoj cijeni, ali je teško više izaći.
Kvartal će biti vjerojatno malo lošiji od ostalih kao i uvijek.
Naravno je da HPB zadovoljava sve uvijete, zato i rade ta prebacivanja u kapital.
Tako da je to riješeno, a izgleda da će ovo nastaviti rasti još puno gore.
Svakih par dana se pokupi 500 kom s aska i preskoči po 10 EUR gore.
Nakon izvješća vjerojatno nazad iznad 3 Eur.
Treba još možda pričekati jer ovi sa po 500 kom koji se stalno javljaju na prodaji bi mogli i prodati po bidu.
Vidjet ćemo hoće li što izaći zašto je dala ostavku.
Dok opet ne dođe veća količina na prodaju, i onda opet nazad po starom.
Nema kupaca i u tome je problem.
PA dionica je sad čak 45% jeftinija od RA.
Obično je razlika bila do max. 20%.
Budući da R-A zapravo nije skupa na ovoj razini nego tek blizu realne, možemo izračunati koliko je PA podcijenjena.
Na FFA 1.mjesec 2024. je Cape već na samo 15.000 USD, Panamax na 12.500 USD, tako da će sad BDI padati vjerojatno svaki dan.
43 mil EUR prihoda u kvartalu je stvarno veliki rast.
U 2024. će biti veliki rast Ebitda.