Za one koji ne znaju koliko je 2x book navedite da se malo bolje vidi koliki je potencijal rasta tu.
Posts by mesetar
-
-
Ako Podravka krene s preuzimanjem dijelova Fortenove, doći će opet do značajnog rasta dionice.
Dobit odlična, rast od +35%
-
Vani brodari +70% u zadnja 3 mjeseca, ne znam tko prodaje ovako jeftino?
Jer znamo da stiže velika dobit ove godine.
-
Sve ide prema planu, 2023. velika ulaganja i zapošljavanje i lošiji rezultati, 2024.rast dobiti, 2025. ogroman rast dobiti.
Tko je spreman sad riskirati i izlaziti u očekivanju brzog ponovnog ulaska, sad kad je pred vratima ono najbolje, svaka čast na hrabrosti.
Jer mislim da tu kupci samo čekaju zapeti na obaraču i čim netko pokrene lavinu, moglo bi doći do strelovitog rasta u samo par poteza, jer onda je jasno da je igra mačke i miša tu gotova.
-
A po čemu bi bio promašen?
Pa imati će posla da neće znati što ni kako.
Nije bitan posao, bitna je dobit. I ja sam ovdje nešto očekivao...ali sam razočaran
Dobit sad stiže.
Prvo treba posijati da bi se želo.
A sad je žetva upravo pred vratima.
-
Promašen trenutak zapošljavanja. I to poprilično.
A po čemu?
Pa imati će posla da neće znati što ni kako.
Super je što su uspjeli zaposliti na vrijeme da sve bude spremno sad za "žetvu" zarade (Zakon taman donesen).
-
ovo je prva proljetna lastavica i najava dobre sezone, jer Uskrs je ove godine puno ranije (kako to vole istaknuti u turističkom sektoru) a to znači da se kreće ranije u ostvarenje plana, a cijene neću ni spominjati, tko zna pošto će ove godine biti sladoljed
Vidjeti ćemo za sezonu, jer Europa je cijela u minusu, svi važni pokazatelji su u velikom padu, Njemačka ima veliki pad na svim poljima, potrošnja drastično smanjena.
Tako da bi se ove godine i mogli opeći oko sezone.
-
0,22 Eur nije baš nešto značajno, skoro kao kamata na obveznice i trezorce.
-
Vozarine su svakim danom sve više, i sad već zarađuju jako dobro.
To će se vidjeti već na izvješću za ovaj kvartal.
-
Sve loše je prošlo, sad slijedi rast dobiti svaki kvartal, kako je i predviđeno u analizama.
A zna se onda kuda će i cijena.
Efekti Zakona o sigurnosti će se početi vidjeti već u ovom kvartalu sada, a onda sve više i više.
-
Sve je to prošlo vrijeme.
Sad čekamo obrat trenda, kad ovih 300 počne stvarati zaradu.
-
Atlantic Grupa preuzima Strauss Adriatic !
-
Sad tek kreću dobri kvartali, vani strašan rast brodara u 3 mjeseca, preko 60%.
-
I koja bi bila ciljna cijena ovdje?
Ako bi se uspoređivali s Zabom, bilo bi to uistinu strašno visoko.
-
U nekonsolidiranom vidimo da su vrijed.usklađenja manja za 2.5 mil, što je povećalo dobit.
Da je bio isti iznos kao prošle godine, bio bi isti gubitak kvartala kao i prošle godine: -1,5 mil. EUR.
-
Koju god gledali, na ovu cijenu sad je već i skupo, a u slučaju kakvog pada dobiti, i prilično preskupo.
Ove razine će opravdati tek u određenoj budućnosti, tako da je igra gotova.
-
Svaka čast IC, ali mislim da su promašili metu. U ponedjeljak će Kolak obznaniti rezultate 2023. i cijena će preskočiti 300€, a P/E će biti ispod 10 po mome skromnom mišljenju.
Nemam KOEI. Imam samo KODT/KODT2.
Ovako brzinski to mi se ne cini bas realno, da bi KOEI bio na p/e 10 na 260 eura morao bi u 4Q napraviti 35 mil dobiti, s obzirom da znamo vec KODT i DLKV rezultate, a oni s obzirom na udio vlasnistva KOEI daju oko 9,3 mil dobiti znaci da sve ostalo mora nadoknaditi tu razliku sta mi se cini ipak dosta, da bi ocekivali toliku dobit ?
Da, dobit kvartala je 25 mil., daleko je još do 35 mil.
73milje eur. Neloše
Krivo gledas yoy 46,5 mil eura u 4Q 15,7 mil eura
KODT je napravio u 4Q 27 mil, 52% od 27 mil je 14 mil ispada da nitko drugi nije nista zaradio u 4Q od ostalih, toliko potencijala ali nesto zapinje negdje dobro
#vidis kovach koliko je to daleko od 10 p/e na ovoj cijeni p/e je 15
Da, to sad više nije nimalo jeftino, a trebat će dobro raditi da samo zadrže tu dobit.
-
Svaka čast IC, ali mislim da su promašili metu. U ponedjeljak će Kolak obznaniti rezultate 2023. i cijena će preskočiti 300€, a P/E će biti ispod 10 po mome skromnom mišljenju.
Nemam KOEI. Imam samo KODT/KODT2.
Ovako brzinski to mi se ne cini bas realno, da bi KOEI bio na p/e 10 na 260 eura morao bi u 4Q napraviti 35 mil dobiti, s obzirom da znamo vec KODT i DLKV rezultate, a oni s obzirom na udio vlasnistva KOEI daju oko 9,3 mil dobiti znaci da sve ostalo mora nadoknaditi tu razliku sta mi se cini ipak dosta, da bi ocekivali toliku dobit ?
Ne može nikako imati ni približno tu dobit, i mnogi bi se mogli razočarati.
Sad je već cijena na tom targetu koji je tek za godinu dana.
-
Uvijek ista priča. Jučer je bilo 360.000 € prometa, prekjučer 140.000 €. Danas će vjerojatno biti opet preko 100.000 €. Baš me zanima koliki vi to portfelj imate kolega kad vam je dionica nelikvidna.
U 10 radnih dana do prekjučer prosječni promet je bio tek oko 20.000 EUR, s tim da je 3 dana bio po samo 3, 5 i 15.000.
Ovo je inače uvijek bila jedna od najslabije likvidnih dionica na ZSE i kod njih uvijek sve ovisi samo o željama jednog kupca, što je uvijek jako rizično.
-
Pa vidimo bid , na njemu nema kupnje ni na 20 EUR ispod zadnje cijene.
Kad sadašnji kupac stane s kupnjom neće ga gotovo ni biti kao ni dosada.
A svakim danom sve je više onih koji će htjeti van, a manje onih koji hoće kupovati sad nakon 150% rasta u kratkom roku.
A kupac kao da ne kupuje za svoj račun nego kao da želi dignuti cijenu, jer da kupuje pustio bi ask da sruši cijenu pa onda skupljao, a ovako radi suprotno, tako da ćemo vidjeti što će na kraju ispasti i tko će kako proći tu.