Vidjet ćemo hoće li što izaći zašto je dala ostavku.
Posts by mesetar
-
-
Dok opet ne dođe veća količina na prodaju, i onda opet nazad po starom.
Nema kupaca i u tome je problem.
-
PA dionica je sad čak 45% jeftinija od RA.
Obično je razlika bila do max. 20%.
Budući da R-A zapravo nije skupa na ovoj razini nego tek blizu realne, možemo izračunati koliko je PA podcijenjena.
-
Na FFA 1.mjesec 2024. je Cape već na samo 15.000 USD, Panamax na 12.500 USD, tako da će sad BDI padati vjerojatno svaki dan.
-
43 mil EUR prihoda u kvartalu je stvarno veliki rast.
U 2024. će biti veliki rast Ebitda.
-
Ne znam kako netko zapošljavanje velikog broja ljudi može vidjeti negativno?
Problem bi bio da su ih otpuštali, ovako treba samo sačekati plodove toga.
Sve Vam je CEO naveo u objavi gore iznad , da su radili najbolji tajming za najbolje rezultate.
A koliko uopće treba da bi se nešto pripremilo i obavilo prije konačnog fakturiranja kupcima, kada tek postaje prihod.
A upravo to tek slijedi ovdje, ubiranje plodova pametnih poteza, direktiva se mora provesti do 10.2024. što znači da tvrtke moraju krenuti hitno s time. A tu će daleko najviše predvoditi Span.
-
Pa vrlo lako bi to i moglo biti posao stoljeća.
Ali i nebitno sad, stvar je u tome da su započeli veliki ciklus zapošljavanjem toliko ljudi i da će vrlo skoro rezultati toga početi biti vidljivi.
Problem bi bio da su otpuštali, ovo je zapravo veliki signal da prave stvari tu tek slijede.
-
https://www.bug.hr/biznis/span-ra…23-godine-36310
"Siguran sam da će se investicijski ciklus u zapošljavanju – koji smo pokrenuli promišljeno i planski u vrijeme kad su mnoge IT tvrtke pribjegle 'štednji' – usprkos kratkoročnom padu profitabilnosti, na duge staze pokazati kao ispravna odluka. Tome u prilog idu i najave naših korisnika s kojima dogovaramo nove strateške projekte u 2024. godini", naglasio je Nikola Dujmović, predsjednik
200 ljudi zaposlili 2 godine prije NIS2 implementacije. Na izvjescu se vidi da im je cybersecurity usluga u PADU.
Pitam se sto ti ljudi rade. Sigurno ne sjede besposleno.
Zar netko misli da je Dujmović zaposlio toliko ljudi da sjede?
Morao je imati jako dobar razlog za to i to će jako dobro naplatiti vrlo brzo.
Budući da prije nego se nešto naplati tj.postane prihod treba taj posao i napraviti. A radi se upravo sada, a bit će vidljivo u sljedećim izvješćima, ali onda je kasno više za ulazak.
A oko trgovanja dionicom, stvar je da sada više nema prodavača (Pivaca), i nema tko prodavati niti bi htio ovako jeftino, dok će broj kupaca (uz trezor naravno) značajno rasti, a zna se kako to utječe na kretanje dionice.
-
625.000 su vrijed.usklađenja, 300.000 su teč.razlike, to je milijun razlike u rezultatu, što nije iz poslovanja.
Tako da kad se to izuzme realni rezultat iz poslovanja je zapravo jako blizu onom iz prošle godine.
A kad uzmemo u obzir toliko povećanje zaposlenih koji će tek sada početi stvarati dobit, onda je jasno da je trenutna cijena izrazito niska i da je P/E s očekivanom dobiti sljedeće godine tek 10- ak, što je neralno nisko i mora se iznivelirati i to vrlo brzo.
-
Netko ide prodavati nakon rasta prihoda od čak 30% za kvartal?
A dobit manja zapravo gotovo samo zbog teč.razlika i vrijed.usklađenja, dakle ne iz poslovanja??
Treba da je cijena skočila nakon ovog izvješća.
-
625.000 vrijed.usklađenja, 300.000 teč.razlike i eto milion razlike samo tu.
Tako da kad se to izuzme realni rezultat nije zapravo puno lošiji nego prošle godine.
-
Ima municije koliko želite, samo na naznaku da rezultati okreću prema gore, bid je u stanju natjerati natrag na 70 u dan-dva.
Sad svi samo čekaju, zato bida kao nema.
-
Pivci su vjerojatno vani...sad još da izađu ovi što ne plaćaju porez...
I još možda dobar 3.kvartal, eto podloge za jači preokret.
-
HPB će pokupiti ogroman dio štednje, ostale banke su ostale na samo 1% kamate, treba da su još bolje to oglasili u medijima.
Od štediša dobiju za 3%, i daju to HNB-u po iznad 4% i eto dobre zarade.
-
Upravo to mi nije jasno, da oni izađu sa svim po 50.
-
Ne znam što više tu reći, dokap po 53,50, a prvi dioničari prodali sve po 50, na toliki broj dobili bi veliki iznos više, tako da ne znam što će biti na kraju od svega.
-
Sad je stvar potpuno suprotna onoj oko izvješća za 2.kvartal.
Naime, sad je loš izvještaj već uključen u cijenu potpuno, a bilo kakva moguća pozitivna iznenađenja će dovesti do skoka cijene kao što je nakon prošlog izvješća pala.
-
Mislim da oni prodajni nalozi na 53-53,60 nisu bezveze, već da bi na tim razinama moglo doći do transakcije (to je taman oko onih 53,50 iz dokapa)
-
Mislim da bi Atpl vrlo lako mogla preuzeti JDPL, sad kad je napravila dokap.
Budući da je NAV ovdje oko 100% iznad trenutne cijene, ima dobrog potencijala.
-
Nevjerojatno da se kupac nije bojao da će mu netko pokupiti te dionice prije njega, stvarno nevjerojatne igre.