Ma proli su jer je to najstariji brod.
Posts by mesetar
-
-
Ako Pivci s nekim dogovore prebacivanje ostatka što imaju, ili to pokupi trezor, onda je tu gotova priča i cijena će skočiti značajno.
Stvarno je čudno da nisu dogovorili prebacivanje cijelog paketa nekome (i to izvan burze).
-
Sad već stvarno malo, čak i za ZSE.
-
Oni ju sami dižu, nitko drugi ni ne kupuje, tko bi je kupovao po 150, bida nema ni na 100.
-
Tu treba paziti da se ne bi izlazilo u nadi jeftinije kupnje, jer je bitno samo pitanje kad će Pivci stati s prodajom, a onda je jeftini ask gotov. A sad su već ozbiljno sveli količinu na niske razine pa je samo pitanje trenutka kad će stati.
-
Stvar je što nitko ne želi izlaziti sad po 50, a prije par tjedana je bilo preko 70.
Da nije bilo Pivaca teško da bi više bila pala ispod 70.
A uprava još dodatno kupuje na ovim razinama, tako da će ovi iz IPO-a zapravo prije dodatno kupovati nego išta prodati kad slijede sve bolji i bolji kvartali.
-
Čudno je da je cijena na burzi niža od minimalne iz dokapa (53 ili koliko točno).
Tako da malima ni ne treba dokap kad sad mogu kupovati još jeftinije od toga (a u odnosu na maksimalnih 60 čak 17% niže).
-
Cijelo tržište pada, pa je zato i tu tako.
-
Ova godina je skoro već gotova, a sljedeće će doći opet do rasta dobiti.
-
Ne znam zašto su vani brodari jučer jako pali na najniže razine u zadnje 2-3 godine?
-
Sljedeće vjerojatno ništa, a nažalost ako 2024. vozarine budu ispod 12.000 onda ni 2025. opet ništa.
-
Vidjet ćemo hoće li još.
-
Početkom mjeseca su Pivci nestali iz top 10.
Radilo se po raspodjeli dionica na 2 računa. Jedan skrbnički i drugi onaj koji je bio vidljiv u top10.Na skrbnički je prebačeno 10000 komada, a na 'originalnom' je ostalo oko 19000.
Imam knjigu i od 5.9. pa sam usporedio.
U 8 trgovinskih dana (4.9-13.9) protrgovano je 26063 dionice. Od toga je 9353 sa ovog skrbničkog.Prema svemu gore navedenom Pivci su izgleda prodali što su mislili (prodali su sve sa skrbničkog, a ovo na "originalnom" računu će izgleda ostaviti čim su ih tako razdvojili).
Tako da će možda postati zanimljivo sad nadalje ako više ne bude prodavača.
-
Ask se lagano prorjeđuje.
Kad kupci utvrde da prodavača više nema, bit će svega.
Zna li se jesu li Pivci sad već gotovi skoro?
-
Zna li tko zašto bi on prodao sve i to po ovoj cijeni? Još ako je to kupio trezor ne znam koliko im je to bilo pametno, ili su morali.
Aaaa, pa onda znači da su posudili novac od IB-a da bi kupili dionice od Sv. Vlahe. Sad cijena ide sigurno gore, pa će utopit dionice IB-u i onda vratiti dug
.
Bome su onda napravili posao, zadužili se za dionice a imaju novogradnje za platit.
A IB mogu prodati ali samo jeftinije nego su kupili.
-
Zna li tko zašto bi on prodao sve i to po ovoj cijeni? Još ako je to kupio trezor ne znam koliko im je to bilo pametno, ili su morali.
-
Pa neće valjda banke dati tako visoku kamatu na depozite od 4%??
-
Netko kupio - netko prodao, jednom dobra, jednom nije, tako da je opet status quo.
Da je kupoprodaja obavljena po puno višoj cijeni bilo bi dobro, ovako nije baš nešto na 50.
-
Dobro je to što je prodaja riješena, ali loše je što prodavač smtra da je cijena od 50 dobra za izlaz.
Tako da je status quo.
-
Ima itekako, da se kupcu omogući kupnja ispod tih 50.
Pa onaj tko prodaje ne bi stavio taj nalog ni pod razno.
U međuvremenu vozarine dobrano skaču svaki dan, ino brodari također.