Sljedeće vjerojatno ništa, a nažalost ako 2024. vozarine budu ispod 12.000 onda ni 2025. opet ništa.
Posts by mesetar
-
-
Vidjet ćemo hoće li još.
-
Početkom mjeseca su Pivci nestali iz top 10.
Radilo se po raspodjeli dionica na 2 računa. Jedan skrbnički i drugi onaj koji je bio vidljiv u top10.Na skrbnički je prebačeno 10000 komada, a na 'originalnom' je ostalo oko 19000.
Imam knjigu i od 5.9. pa sam usporedio.
U 8 trgovinskih dana (4.9-13.9) protrgovano je 26063 dionice. Od toga je 9353 sa ovog skrbničkog.Prema svemu gore navedenom Pivci su izgleda prodali što su mislili (prodali su sve sa skrbničkog, a ovo na "originalnom" računu će izgleda ostaviti čim su ih tako razdvojili).
Tako da će možda postati zanimljivo sad nadalje ako više ne bude prodavača.
-
Ask se lagano prorjeđuje.
Kad kupci utvrde da prodavača više nema, bit će svega.
Zna li se jesu li Pivci sad već gotovi skoro?
-
Zna li tko zašto bi on prodao sve i to po ovoj cijeni? Još ako je to kupio trezor ne znam koliko im je to bilo pametno, ili su morali.
Aaaa, pa onda znači da su posudili novac od IB-a da bi kupili dionice od Sv. Vlahe. Sad cijena ide sigurno gore, pa će utopit dionice IB-u i onda vratiti dug
.
Bome su onda napravili posao, zadužili se za dionice a imaju novogradnje za platit.
A IB mogu prodati ali samo jeftinije nego su kupili.
-
Zna li tko zašto bi on prodao sve i to po ovoj cijeni? Još ako je to kupio trezor ne znam koliko im je to bilo pametno, ili su morali.
-
Pa neće valjda banke dati tako visoku kamatu na depozite od 4%??
-
Netko kupio - netko prodao, jednom dobra, jednom nije, tako da je opet status quo.
Da je kupoprodaja obavljena po puno višoj cijeni bilo bi dobro, ovako nije baš nešto na 50.
-
Dobro je to što je prodaja riješena, ali loše je što prodavač smtra da je cijena od 50 dobra za izlaz.
Tako da je status quo.
-
Ima itekako, da se kupcu omogući kupnja ispod tih 50.
Pa onaj tko prodaje ne bi stavio taj nalog ni pod razno.
U međuvremenu vozarine dobrano skaču svaki dan, ino brodari također.
-
Ovaj prodavač vjerojatno ima kupca po 50, tako da nema smisla stavljati naloge niže jer će proći i po 50 kad prođe transakcija.
-
Dizanjem kamata na štednju će banke izgubiti dio dobiti, a mislim da će se i količina kredita zbog recesije početi smanjivati.
Tako da će ipak doći do smanjenja dobiti u odnosu na dosada.
-
Pa gore je već puno puta navedeno zašto su troškovi porasli - zbog velikog zapošljavanja i zato su rezultati niži.
Sad su morali najprije potrošiti, a prihode će početi brati već sad negdje do kraja ove godine, a sljedeće već za ozbiljno.
Tako je bilo i navedeno u analizama, 2023. pad profitabilnosti, a onda 2024. rast, a 2025. značajan rast.
Ako se kupuje budućnost, onda je samo pitanje kada ući, da opet neki NB ili Pivci ne natjeraju cijenu visoko u par poteza.
-
Da, nevjerojatno da netko prodaje ispod barem nekadašnjih 100 kn (13 EUR).
I to baš tik prije nego krene značajan rast vozarina, već su porasle gotovo 50% od minimuma, a do početka listopada bi trebale još 30-ak prema FFA.
-
Ma cijena za PA je uistinu podcijenjena i to znatno. 550 kn tj. 73 EUR je bila prije Covida.
-
Imam knjigu od 9.3. i tada je cijena bila na rubu 50 eura.
Pivci su tada imali oko 25% maksimalne količine koju su imali. Rekao bih da im je prosjek bio bliže 60 nego 50.Naravno, nije bitno, ali zanimljivo za pratiti.
Znam da se tako nešto spominjalo, da im je prosjek možda i blizu 60.
Tako da ne znam zašto bi išli ovo prodavati po ovoj cijeni kao da im baš treba taj zapravo za njih sitniš.
A sljedeće godine opet rast dobiti.
-
Ma puno je viši, možda i blizu 50 mislim.
A znamo da kad oni stanu, tj. nekome prebace svoj udio, doći će do gotovo trenutnog vraćanja cijene na nedavne razine.
Zato sad treba odvagnuti koliko čekati s ulaskom, jer je već palo 30% u mjesec dana i postaje prilično jeftino.
-
Vjerojatno nije znao, prodao baš u pogrešno vrijeme.
Sad se možda opet odlijepi od 3 EUR
-
Ingra ulazi u Crobex:
Sad ćemo vidjeti što će biti kad bude kupovao indeksni fond.
-
Ali već 01/2024. Panamaxi na samo 10.000 USD.
2024. oko 12.000 USD, što je tek za poslovanje oko nule.
Vani jučer i danas brodari opet u minusu.