1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Damir1952

Posts by Damir1952

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Damir1952
    • September 22, 2023 at 11:37 AM
    Quote from Manu
    Quote from StatusQuo

Manja velicina upisa po manjoj cijeni moze pogodovati onome s vise kapitala da diktira veci prag upisa, pa da se radi njega upise vise kapitala ali s manje dionica.

Jedino sta moran iz prospekta skuziti kad se skoncentriram jel, znaci idu dva kruga gdje u prvom krugu dionicari imaju pravo upisa, ali nije mi jos jasna situacija u kojoj se cijena definira po najvise prikupljenom kapitalu, znaci li to da ako je ta cijena 55 eura, a dionicar u prvom krugu ponudi po 54 eura da on otpada u dokapitalizaciji iako je imao pravo prvenstva, cini mi se da je to tako skrojeno ???

Meni se isto čini jer oba kruga idu odjednom, cijena je jedna za oba kruga a kriterij cijene ima veći prioritet.

Npr. ako dioničar s 5000 dionica upiše 2500 po 55 eura a dioničar s 2 dionice upiše 1 za prvi krug a 670 000 ukupno sve po 60 eura prvi neće proći.

Jel to onda znaci da ja npr. trebam 1000 novih upisati tako da ponudim max. cijenu kako bi bio siguran da će mi ponuda biti prihvaćena 100%, a višak ako bude mi se vrati?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Damir1952
    • September 21, 2023 at 4:32 PM

Opet član NO kupuje... jel mu papiri trebaju ^^ ili pokušava zaustaviti pad?

Obavijesti izdavatelja - EHO

• INGR (INGRA d.d.)

• Damir1952
    • September 21, 2023 at 3:28 PM
    Quote from SOUR

Bježi se pred tom najavljenom dokapitalizacijom. Oni gledaju za sebe kao firma, a ne za male dioničare. Dokapitalizacija u stvarima i pravima. Znači nema mogućnosti da mali dioničar uloži u novcu, a oni valjda već znaju kako će što posložiti između sebe.

Isto kao i na svakom drugom papiru izlistanom na ZSE! Pa ne budu valjda malima "rit" mazali...
    Nisu niti jedni, a kad se samo BD62 i Opte sjetim , uffff!

• Damir1952
    • September 21, 2023 at 9:35 AM

Citam i ne kuzim.

Jel se nesto mjenjalo u vezi dokapitalizacije?

Ako se sjecam raspon cijene za dokap je od 53,5€ do 60€, i to uz uvijet da se za svake dvije postojece moze dokupiti jedna nova dionica.

Tko vise zna molio bih da napiše, ako ovo nije točno.

• Damir1952
    • September 20, 2023 at 10:42 AM
    Quote from calypso
    Quote from Manu

Očito su čekali na oporavak vozarine da krenu s dokapom jer inače ne bi ni mogli računati na uspjeh. Sama odluka da se isplati dividenda i ide na dokap bila je oklada na oporavak tržišta što je poprilično velik rizik.

Mene vise zanima kud ce sada cijena? :)

Ja nekak mislim da bude :thumbdown:

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Damir1952
    • September 19, 2023 at 8:18 PM
    Quote from zlocesti

Stairway to Heaven :)

Zbob ovoga sam jučer i danas kupila HT. Jučer u tišini, danas pred galamu, tko zadnji............. magare :S

Graf mi se čini dobar, papir je OK, ima se. Istresli su jučer 8 milijuna eura za papire koje će spaljivati

Više bi me veselilo da su to isplatili kao dividendu, al' short term benefits, long term :/ , valjda znaju što i zašto rade

Jel nam to HT prema grafu na 24,5€ teži?

Nikad te grafove nisam tocno skuzio!

• SPAN (SPAN d.d.)

• Damir1952
    • September 19, 2023 at 1:03 PM
    Quote from josip100

Za koga radi ovaj MM?

Svi govore da radi za sebe, a za koga bi drugoga trebao, a?

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Damir1952
    • September 19, 2023 at 9:21 AM

Kupuje i trezor!

• SPAN (SPAN d.d.)

• Damir1952
    • September 17, 2023 at 3:32 PM
    Quote from pikolito

Nemam nikakve insajderske osnove za sljedeću tvrdnju, dakle čisti wishfull thinking, ali meni se čini da bi pivci mogli malo olabaviti nakon ove kupnje od strane Dujmovića, barem ju pustit da prodiše ponovo iznad 60, tako su i prošli put kada se približavala 50.

Ja mislim da će Pivac još jače SPAN zatući i u PODR staviti da se mogu podobni iz PODR namiriti!

• SPAN (SPAN d.d.)

• Damir1952
    • September 16, 2023 at 8:41 PM
    Quote from tollway
    Quote from Damir1952

Kad bi ispod 40€ zatukli cijenu vjerujem da bi se papira brzo rijesili.

eh sad kolega.... dobro da niste napisali 25 eura!

a zakaj mislite da im se žuri van?

Da vrate "Kraš" dug, preko PODR! Dug je dug, nije drug!

• SPAN (SPAN d.d.)

• Damir1952
    • September 16, 2023 at 10:22 AM
    Quote from tollway

sa tom količinom mogu napravati još uvijek popriličan nered.

Kad bi ispod 40€ zatukli cijenu vjerujem da bi se papira brzo rijesili.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Damir1952
    • September 15, 2023 at 6:46 PM
    Quote from Axel13

Puno previše se diskutira o ulazima i izlazima u dionicu , a skoro pa ništa o očekivanjima od poslovanja.

Kvartal je pri kraju, pretpostavka je i da su toliko spominjani novozaposleni sad već angažirani na projektima segmenata sa većom dodanom vrijednošću i koji su često naglašavani kao smjer razvoja kompanije.

Loše polugodište zbog tih investicija može se opravdati ali nastavak trenda i u Q3 podiže brojna pitanja.

Onda nakon izvjecsa za Q3 vi lijepo ovom gospodinu koji kupuje sada papire da u bezdan ne potonu, postavite ta suvisla pitanja.

• Damir1952
    • September 15, 2023 at 3:48 PM

Danas nema ništa, popovi ili tko to bio se mole Bogu valjda!

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Damir1952
    • September 15, 2023 at 3:27 PM
    Quote from plavi01

Imam osjećaj da se burza talasa ali da će crobex prije preko 2500 nego prema dolje.

I danas se crveni CROBEX... ali nije dan još završio!

PODR danas šteka, ogroman promet ali cijena danas u minusu!

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Damir1952
    • September 15, 2023 at 2:27 PM

Osim puno malih i "moje siće" koja je na bidu bila, ima i jedan bome malo veći nalog od 325 komada koji je ovim"udarcem" poklopljen!

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Što smo danas tržili

• Damir1952
    • September 15, 2023 at 12:43 PM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Prvo san mislija da je tipfeler pa da je ARNT. :*

Eh da zaboravio prijaviti, jučerašnja prodaja. Netko kupi ARNT na 220kn , netko na 315kn, pa radi vlastite krive odluke vriđa druge mjesecima. ;)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kakva vam je kolega ova slika? O čemu govori?

• SPAN (SPAN d.d.)

• Damir1952
    • September 15, 2023 at 12:03 PM
    Quote from pikolito

Dujmović na ovim razinama kupuje...zadnji je put kupio tamo na 30 i kusur prije rasta...

Njemu cijena odgovara, možda čovjek nešto više zna? ^^

• Damir1952
    • September 14, 2023 at 4:45 PM
    Quote from StatusQuo

Upsss odeeeeeee popovi uranili prije 16 ili. Nisam to ocekivao kako se stanje odvijalo bit ce zanimljivo viditi kupca

Znate oni se rano bude i idu Boga molit!

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• Damir1952
    • September 14, 2023 at 1:59 PM
    Quote from kvart99
    Quote from tollway

ok kolega, može i tako. ali dajte mi recite tko ima 240 000 eura viška ili da mu stoji na brokerskom?

Ima nas, očito......

^^

Nasljedstvo... kak drugačije!

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Damir1952
    • September 13, 2023 at 6:39 PM
    Quote from Moller
    Quote from tizian1

Kako ide s porezom u ovom slučaju?

Jel tko zna..

naplaćen nije, očito će trebati svatko prijaviti u poreznu prijavu za 2023g. ako su bile u posjedu ispod 2g. i pod uvjetom da je ostvarena zarada naravno, biti će ih puno i sa -

Mnogi su u debelom minusu, a nekima se dogodilo da imaju i frški plus, i sad bi oni jos i porez trebali platiti, "mašala" jedino ako su ludi!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt