1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Damir1952

Posts by Damir1952

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Damir1952
    • September 26, 2023 at 3:58 PM
    Quote from enes.razman

sta bi MIP dobio time da daju ponudu od 10.5 isto kao i Varge prije ne bi imali vecinsko vlasnistvo tj ne bi bili u mogucnosti upravljati firmom tj. isti razlog zbog kojega su Varge prodale svoj udio imali su 26posto sa MF-ovima se natezali i nakraju izasli iz price.

Ako MIP zeli 51 posto ponuda ce morati biti realnija a to je od 15-17 eura inace nece preci 50 posto vlasnistva u CKML

U ovom trenu, a na ovakvu vijest o mogućem preuzimanju ja samo vidim da je ask premoćan, da bida kao da i nema...
    Interes na ovoj razini je baš nikakav.

• Damir1952
    • September 26, 2023 at 3:47 PM
    Quote from Moller
    Quote from tizian1

Bar je Blaženka sretna da može prodavati po ovim cijenama...

gospođa je Branka, ali to je manje bitno, možda ona nekako drugačije naplati ovu svoju igru bunker sistem, za koji sigurno barem u ovome trenutku nema potrebe, jer je vjerojatno isto mogla prodati kao i Varge, mam odjednom

Mislim možda si nije dobra s Vargama, tko zna... pa ima svoje drugačije mišljenje?

• Damir1952
    • September 26, 2023 at 3:42 PM
    Quote from enes.razman

nebi ovo MiP kupovao davao ponudu po 10.4 i skupio koliko ono dionica trenutno imaju 24.8 posto a do 51 posto je daleki put

A koliko i po koliko su skupili od Vargi? Znači moraju negdje zakinuti da ne odu previsoko, a to su mali i ini dioničari koji po ponudi budu primorani pristati-dignuti ruku na ponuđenu cijenu.

Imam ja još papire od npr. KABE.... nisam dignuo ruku i sad se budu kiselili do vijeka valjda!

• Damir1952
    • September 26, 2023 at 3:25 PM

Jel bi ovo bio točan tromjesečni prosjek ?

10,25 €

Nadati se više od ovoga mi nekako nije ni u snu nije dolazilo, ali ajde budemo vidjeli rekli su slijepci!

• Damir1952
    • September 26, 2023 at 3:15 PM

pikolito

Ne vidim baš neko "natjecanje"-ludilo da se po asku tuče!

Ne miriši ovo na dobro, mali velikog izgleda jeftino uzima, ali prvo namiri glavne igrače...
    Ali Varge nigdje nisu naveli, a jesu li trebali kad su se dijela udjela riješavali?

Još gospođa Blažeka igra ulogu.... budemo vidjeli kak će ona u tom ruletu proći.

• Damir1952
    • September 26, 2023 at 2:58 PM

Obavijesti izdavatelja - EHO

MiP kupuju CKML, ali kako? Pa jel netko čitao izvješća iz ovoga gore? S kojim sredstvima?

• Damir1952
    • September 26, 2023 at 2:52 PM
    Bračni par potvrdio: Da, prodali smo Čakovečke mlinove
    Bračni par Varga potvrdio je da je prodao paket dionica Čakovečkih mlinova sisačkoj tvrtki Mlin i pekare koju kontrolira obitelj Plodinec. Ružica Varga i
    danica.hr

A kak ovo budu izveli? mirovinski fondovi žele kontrolirati do 49 posto dionica (danas su na 40-ak posto)

• Damir1952
    • September 26, 2023 at 9:02 AM
    Quote from tollway

problem je u tome što ne moraju objaviti cijenu po kojoj su prodali!

A i nikada je ne bumo saznali!

• Damir1952
    • September 26, 2023 at 8:46 AM

Često i više forumaša spominje kako i ostali dioničari ne budu bili isplaćeni po dionici manje nego Varge.

Mene samo interesira kojojm to egzaktnom metodom netko može saznati kolika je bila ta cijena koju su oni dobili?
    Razno raznih znanja, diploma i profila su nam ovdje na forumu ljudi, vjerujem da svatko ima neki svoj način kak bi odredio cijenu preuzimanja CKML.

Kome i zašto sada dati prednost? Oni koji grafove crtaju, financijskim expertima ili "insajderima"?

Ja nekako na ove zadnje "tipujem" a ne bi bilo loše kad bi od financijskih stručnjaka a imamo ih ovdje čuli njihovo mišljenje, jer mi je to ipak nekako najmerodavnije.

• Damir1952
    • September 25, 2023 at 9:28 PM
    Quote from tizian1

Koliko će ponuditi?

Nadam se dobroj ponudi ali tko zna što im je na umu.

Po meni trebaju dati cca 15 eura ako žele značajnije povećati vlasnički udio a očito je da žele...

Kad gledamo prihode, EBITD-a, stanje na računu, dug 0, udio u NTL-u, vlasništvo nad 450 trgovina, mlinarstvo, pekarstvo, uz potencijal daljnjeg rasta i sinergije sa kupcem...vrijedi i 20 eura kada bi htjeli platili fer vrijednost.

Hahaha, koje iznenađenje bude! ^^

• Damir1952
    • September 25, 2023 at 7:15 PM
    Quote from hugh

i?......kakva su razmišljanja forumaša?......koliko ovo vrijedi i po koliko ste spremni prodati dionice u preuzimanju?......da netko stavi anketu za glasovanje možda da vidimo kako se razmišlja?.......neki primjeri i valuacije preuzimanja iz branše?......

Quote from hugh

i?......kakva su razmišljanja forumaša?......koliko ovo vrijedi i po koliko ste spremni prodati dionice u preuzimanju?......da netko stavi anketu za glasovanje možda da vidimo kako se razmišlja?.......neki primjeri i valuacije preuzimanja iz branše?......

Ne znam jel ovo smijem pisati ali to bude moderator "progruntao"!

Quote from hugh

Dakle ovo nije nikakva insajderska informacija vec sam pokusao nesto saznati.

Od mojeg prijatelja žena, ima poznanicu koja ima prijateljicu a ta pak zna jednu gospođu koja je prijateljica sa gospođom Brankom... i iz tako cudnih puteva sam doznao suprotno što sam danas pisao...

Ponuda bude fer i iznenađujuća, e sad vjerovali ili ne, ja nisam bas 100% uvjeren u to!

• Damir1952
    • September 25, 2023 at 6:15 PM
    Quote from tollway

zanimljivo... MIP kupio/stekao 2 550 000 kom ili 24.78% od obitelji varga. nešto su ipak ostavili za sina.

Po kojoj cijeni?

Quote from tollway

zanimljivo... MIP kupio/stekao 2 550 000 kom ili 24.78% od obitelji varga. nešto su ipak ostavili za sina.

Sigurno po onoj po kojoj ponudu misle dati?

Quote from tollway

MIP, pa jel to taj MIP?

• Damir1952
    • September 25, 2023 at 5:52 PM
    Quote from hugh

za koje pare po dionici se to misli preuzeti?.....

Mislim da oko 1€ onako odokativno!

Quote from hugh

za koje pare po dionici se to misli preuzeti?.....

Misilm na 1€, ali vama, meni, itd... ne svima baš!

• Damir1952
    • September 25, 2023 at 5:09 PM

Ovako me i Raspudić na skupštini uvjeravao kak ima on novaca, ne budu oni dioničare zaxbali!

Kad ono ode BD62 "free"!

• Damir1952
    • September 25, 2023 at 4:58 PM

Obavijesti izdavatelja - EHO

Auuu, kako lijepih firmi ima sa super FI a i brojem udjela koje žele sudjelovati u preuzimanju GIGANTA!!! X(

Ovi ne misle izgleda platiti ni iznos za neisplaćenu dividendu? :/

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Damir1952
    • September 25, 2023 at 3:52 PM

Kak se ono kod nas veli za strujanje zraka?
    Auuuu, koji propuh danas na burzi, užas baš!

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Damir1952
    • September 25, 2023 at 11:53 AM
    Quote from tizian1

Logično je da će rušiti cijenu a sve kako bi ubili želju da sudjelujemo u dokapu.

Ali neki baš imaju želju i neće zbog rušenja cijene na burzi odustati! :thumbup:

• SPAN (SPAN d.d.)

• Damir1952
    • September 24, 2023 at 9:58 PM
    Quote from josip100

Kakva je sad logika izaći na 50 i ne platiti 10% poreza na dobit...a moglo se prodati na 70 i platiti 10%...

Ne radi se o logici, već o pohlepi!

Mnogi su racunali u "kraćem roku" uz guranje Pivaca gledati oko 100€ cijenu, ali, ali eto, eto ne bude to!

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Damir1952
    • September 22, 2023 at 3:03 PM
    Quote from D_artagnan

Pa jednostavnije uzet sad što se nudi za bar -15% :S

Da može se tako gledati, ali u dokapu se od zadane kvote skidaju dione... može li to ipak bolje biti?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Damir1952
    • September 22, 2023 at 11:42 AM
    Quote from Normani
    Quote from Damir1952

Opet član NO kupuje... jel mu papiri trebaju ^^ ili pokušava zaustaviti pad?

Je li trebao kupiti na višim cijenama kako bi Vama bio dovoljno vjerodostojan?

Dotični nije samo član NO već je preko svojeg trgovačkog društva i značajni (su)vlasnik usmjeren na realno dugoročno poslovanje što mu je glavna preokupacija. Stoga se ne mora nužno baviti špeulantskim kupoprodajama odnosno cjenovnim oscilacijama.

Informacije o aktualnom poslovanju RIVP koje ima kao vlasnik i insajder su mu dovoljne za donošenje odluka o kupnji na ovoj razini. Kupovali su i krajem prošle godine kada su dionice bile nisko. Inače, ekipa iz NO su svi (ili većinom?) doktori znanosti uključujući i predsjednika Uprave pa ne vjerujem da su diplome kupili kako je to zadnjih godina "popularno" kupovati u BiH, tako da polazim od toga da nešto valjda i znaju o tim stvarima. Dionice u velikim iznosima je navodno nedavno kupio i F. Luković. S obzirom na to da je preko ZABA-e (Istraturist) i Teniskog saveza vjerojatno blizak insajderskoj mreži, čisto sumnjam da je uložio velike novce temeljem toga što je sam sebi rekao: "Ma, iiiiideeee too goooreee, imam ja osjećaj da to ide gore!". ^^

P. S. Inače, Damire, drago mi je da ste zainteresirani za kupnju. ;)

Ja svakodnevno po neku kolicinu dokupim.

Ali sam jako daleko od ovih iz NO i njihovih transakcija.

A da ne govorim o ovoj maloprije od opet nekog iz valjda NO koji kupi odjednom 155814 dionica :/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt