Ima i druga opcija. Mladi da upregnu i zarade lovu. Ako treba i vanka, i kupe stan. Osobni primjer, zavrsio faks i krenuo na brod, mada sam mogao konobarit ali ipak 3000 dolara je bilo 3000 dolara. Ostao po 6-8 mjeseci na brodu i ulozio 30000 dolara mog novca i kredit s 6% kamate i kupio stan od 140000 u Dubrovniku. Nakon 4 godine otplatio kredit. Nakon jos 2 godine kupio poslovni prostor koji iznamljujem. Stan sada vrijedi oko 40000 eura na trzistu. Poslije 3 godine kupio apartman za iznamljivanje i sada donosi oko 1200 eura mjesecno.
Negativne strane: ekipa izlazila vanka i bancila a ja na brodu, sina vidio na rodjenju pa 5 mjeseci poslije. I tako jos bilo godinu dana Ali, stan moj, prostor donosi 1400 mjesecno, stan 1200, ulozio 60000 u dionice i provodim dane s obitelji, mali se ne sjeca da sam ikad falio, jer poslije zavrsetka s brodom sam doslovno svaki dan bio doma. Proslo vec 10 godina.. Ali je li trebalo stisnuti zube, bogami jeste.
Bravo kolega, ali kak ste to sve uspijeli od te siće 3000USD?
Koliko je to ukupno? 6-8 mjeseci u godini a 3000 USD.... čudo, mora da imate neko "naslijeđe"!??