1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Driver

Posts by Driver

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• Driver
    • April 26, 2024 at 4:20 PM

Stanje ugovorenih poslova na dan 31.12.2023. (backlog) iznosi 77,9 mil EUR.

Stanje 31.12. 2022. je bilo 39,2 mil EUR, povečanje ugovorenih poslova cca.100%.

Odobren je već prije pripremani investicijski plan za razdoblje od 2023.- 2028. koji bi do kraja navedenog razdoblja trebao povećati proizvodne kapacitete društva za oko 50% .

• Driver
    • April 25, 2024 at 3:34 PM

Dividenda 5,63€

Obavijesti izdavatelja - EHO

• Driver
    • April 18, 2024 at 9:55 PM

Razlika je u tome što su za 2022. imali poreznu olakšicu, a za 2023. godinu su platili porez na dobit.

Sve u svemu prihodi i dobit rastu, a vidim i u izvještaju za Končar grupu značajnije povečanje ugovorenosti i to posebice za KODT i KOTR2.

Files

Screenshot_20240418_213904_Xodo.jpg 46.22 kB – 0 Downloads

• Driver
    • April 18, 2024 at 9:37 PM

U godišnjem izvještaju za 2022. se vidi da su imali odobrenu poreznu olakšicu od 2,63 mil. kuna tj. 349 tis.€.

Files

Screenshot_20240418_212237_Xodo.jpg 122.87 kB – 0 Downloads
  • IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Driver
    • April 18, 2024 at 2:30 PM

Upravo uplačena dividenda preko PBZ.

• MONP (MON PERIN d.d.)

• Driver
    • April 9, 2024 at 9:34 AM

Dividenda 0,21€

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Driver
    • March 29, 2024 at 11:14 PM
    Quote from Junius
    Quote from kvart99

Čudi me da na ovom forumu nitko jucer nije najavio da sutra burza ne radi.

Obicno je to praksa.

Ovako sam se digao rano bez ikakve potrebe, jer mi nije palo na pamet da opet nesto spajaju.

Ja se lipo jutros digao, kavica i upalija laptop, prvo sam mislija da ne radi Erste Broker, onda kad sam skužija da je neradni dan , obisila mi se facaX/

Ja san skužija kad sam pogleda u 8 sati grafikon zlata i gledan cijenu, ravna crta od ponoći :huh:, jedino šta me razveselilo je da je zlato otišlo dobro,dobro :thumbup:. Ajde sad ćemo odmorit do utorka i onda nastavak trgovanja. Sritan Uskrs svima i lipo se odmorite i provedite sa svojima pa smo opet u pogonu od utorka.

• MDKA (Medika d.d.)

• Driver
    • March 29, 2024 at 11:01 PM
    Quote from KikiRiki
    Quote from zlocesti

Krka i Pliva sa 26% udjela nam pruzaju nekakvu zastitu, ipak

nažalost ipak ne djeluju kao klasični dioničari, više im je u interesu distribucija lijekova.

Kolege spominju slučaj otprije cca 5 god. kad su tkz revizori procjenili da dionica vrijedi oko 50% od tržišne cijene na burzi i poslali su svim dioničarima dopis da im po toj cijeni žele otkupiti dionice. Koliko se sjećam na to se ama nitko nije odazvao što pokazuje kolika je to bila sprdačina.

Ali to je iskoristila ekipa 'drumskih razbojnika' koji su po toj cijeni prodali sami sebi nekoliko tisuća ili desetaka tisuća komada po tim diskontnim cijenama.. nisam skroz siguran ali mislim da je bilo skoro upola cijene po kojoj se trgovalo na ZSE.

Na to nije reagirao nitko, ni institucije ni mali a bome ni veliki dioničari ..sve u svemu gadljivo ali vjerojatno sve po slovu zakona.

Imamo Hrvatsku! 🇭🇷

Display More

Ovo mi je slično kao na Podravki prošle godine. Ponuda za direktore "KUPITE 7500 DIONICA PO CIJENI OD 57€ I PRODAJTE ZA 160€. Sigurno je sve po zakonu jer je zakon pisan da bude ovako nešto sve po zakonu.

Direktorima domaće tvrtke iduće godine 800.000 eura samo u dionicama! Zadovoljni su i mali dioničari
    Dionica Podravke ovu je godinu završila s cijenom od 163 eura, što je samo 1 euro manje od najviše cijene ikad. U odnosu na zaključnu cijenu zadnjeg dana…
    zdravlje.slobodnadalmacija.hr
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Driver
    • March 19, 2024 at 9:07 PM

Ipak nitko iz top 10 nije prodavao ova dva dana. Netko od njih možda je i stavio na prodaju ove naloge od 80 - 100 kom, ali ne prodaje jeftinije i ne ruši cijenu tako da cijena nebi trebala ići niže od ovog.

Files

Screenshot_20240319_203351_Chrome.jpg 95.27 kB – 0 Downloads
  • Razotkrivamo portfelje

• Driver
    • March 8, 2024 at 10:20 PM
    Quote from komot

Ma znam da logike nema u tome prebijanju. Ispadalo je na ostatak glavnice nekih 4 posto kamata, toliko bi mi dividende pokrile. Ali eto, čisto emocionalna odluka.

Evo i sam ja neko vrime razmišljao o kreditu za dionice i još uvijek se dvoumim. Ako imate volje pojasniti na koji način vračate mjesečne rate. Dali je to od nekih tekućih prihoda od koji plačate mjesečne rate pa vam je zarada u dionicama koje ste kupili i čija vrijednost raste više od kamata na kredit ili od prodaje kupljenih dionica nakon porasta vrijednosti, pa ih pomalo prodajete i od toga otplačujete rate?

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Driver
    • March 6, 2024 at 11:47 PM
    Quote from Spalato33 (grad)

Valjda je sad kraj rasprodaje .Na asku u tom trenutku je bilo1332komada.Znaci ostala su mu jos 132 komada .Vidit cemo ujtro jeli kraj rasprodaje.

Ja ovdje iman svaki dan neku novu teoriju, ali zadnjih dana ono što se ponavlja je 250 kom. na prodaji oko 198 € i još 2 puta po 100 kom. na 197€ i 197,5€. Mislim da ovdje neko blokira cijenu na način da da sa velikom količinom stvara privid da dionica nije interesatna i da neko želi izaći, ali taj isti kupuje na nižim cijenama. Već na 196-196,5€ ima svaki dan dovoljna količina da taj koji prodaje može prodati tih 300-400 kom. Možda je to ovaj koji je danas kupija 1200 kom. po 197 €.Akoje ostalo mu je još cca. 130 kom.

U svakom slučaju ja to gledam ovako: ERNT mi je trenutno oko 10% portfelja i ja ga ne mislim prodavati, jer ovo može dolje još 1-2 % , ali prema gore može sigurno puno više .

• MONP (MON PERIN d.d.)

• Driver
    • February 29, 2024 at 9:43 PM
    Quote from LeoNT

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/53887

Odlična godina iza Mon Perina. Uz otvaranje Wellness centra ove godine i daljnje migracije prema cjelogodisnjem turitzmu, ova bi mogala biti josznačajno bolja.

"Ukupni prihodi u izvještajnom razdoblju 2023. godine su za 4.443 tisuće eura ili za 43,33 % veći od ostvarenih u istom razdoblju 2022. godine.

"Dobit Društva u promatranom razdoblju iznosi 5.236 tisuća eura, dok je u istom razdoblju prethodne godine ostvarena dobit od 3.196 tisuća eura. Bilježi se rast od 63,8 %, odnosno rast od 2.040 tisuća eura"

Samo neka ovako nastave i biti ćemo svi zadovoljni. Konstatno ulaganje i povečavanje prihoda i dobiti od cca. 50% godišnje.

Ovo je već kolega LeoNT pisao, ali opet je interesantno pročitati na koji način žele produžiti sezonu :

Glavna investicija odnosi se na izgradnju wellness centra u sklopu Paleo Parka, koji će omogućiti produžetak rada kampa i u zimskim mjesecima. U wellness centru nalazit će se zatvoreni i otvoreni bazeni, multifunkcionalna dvorana za evente i druge sadržaje, te spa zona sa saunama i popratnim sadržajima u vidu masaža, fizeoterapeuta i dr. usluga. Planirano završetak radova na proljeće 2024. godine.

Ako bude kao do sad polovicom 4. miseca trebala bi biti i dividenda. Koliko očekujemo? Evo moja prognoza je 0,30 Eura.

• Što smo danas tržili

• Driver
    • February 29, 2024 at 8:40 PM
    Quote from Driver

+ Vlen, Ikba

- Span, Plag

+ Monp

• Što smo danas tržili

• Driver
    • February 29, 2024 at 2:03 PM

+ Vlen, Ikba

- Span, Plag

• SPAN (SPAN d.d.)

• Driver
    • February 29, 2024 at 11:34 AM

Span izvješće

Bilo bi bolje da nije ni izlazilo

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Driver
    • February 29, 2024 at 12:01 AM
    Quote from Driver
    Quote from Junius

U redu je unovčit ,ali dati tako jeftino na P/E 5.85, nema smisla:rolleyes:...meni je target za izaći P/E 8, to je oko 330€ po HPB dionici, za IKBA sam odlučio prodati na P/E 7.5 iliti 570 € po dionici...

Ovdje kao da su počeli prodavati nakon izvješća oni koji su na brzinu pogledali izvješće i godišnju netto dobit koja je u minusu 40 % u odnosu na 2022 radi pripajanja NHB 2022. godine. Nakon šta malo bolje pročitaju izvješće i vide koji je trenutni P/E (5,7), trebala bi cijena opet prema gore, očekujem oko 260-270 Eura do Q1/24. Živi bili pa vidili.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Driver
    • February 28, 2024 at 10:59 PM

Ma izvješće nije uopće tako loše, uostalom godišnja neto dobit je veća za 40%. Na ERNT se stvorilo očekivanje da će kad Erste izađe i nakon izvješća za Q4 dionica otići sa cijenom jako prema gore. E sad resprodaja je uglavnom prestala, izvješće za Q4 nije bajno , ali godišnje je dobro i sad kao da se svi dvoume ( uključujući i mene ) , dali dokupiti ili prodati. Ja sam stavio bid oko 195-196 i za sada ne prodajem. Nije mi se pokazalo dobro predugo biti u dionici koja ovako stagnira , ali nije dobro ni prodati uoći mogučeg rasta vrijednosti koje i dalje ovdje nekako očekujem, tako da za sada ovdje :sleeping: do daljnjega.

• Driver
    • February 26, 2024 at 9:47 PM

Koji je uvjet ili razlog da KOTR2 bude uvršten na ZSE redovito tržište ,čime bi vjerovatno postao još likvidnija i interesantnija dionica. Ja sam i ovako zadovoljan sa rastom, ali evo ako mi netko može objasniti uvjete za uvrštenje na ZSE.

• Driver
    • February 26, 2024 at 11:39 AM

Evo još nešto iz izvješća Končara :

S češkim nacionalnim operatorom prijenosnog sustava – ČEPS, KONČAR – Mjerni transformatori sklopili su dva nova

višegodišnja ugovora za isporuku 174 visokonaponska transformatora 245 i 420 kV.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Driver
    • February 25, 2024 at 8:12 PM

Znali se kada je izvješće za Q4 ?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt