Na upit zasto ne prolazi odgovor je bio da ih kontaktiram mailom, sto i jesam, ali nisam dobio odgovor.
da mi nije prošla prijava preko eporezne poslao bih poštom s povratnicom ispunjeni JOPPD obrazac
Na upit zasto ne prolazi odgovor je bio da ih kontaktiram mailom, sto i jesam, ali nisam dobio odgovor.
da mi nije prošla prijava preko eporezne poslao bih poštom s povratnicom ispunjeni JOPPD obrazac
Kako rijesiti ovu gresku?
RM_B11_1 Za oznaku primitka, iznos u koloni 11 mora biti veći od 0,00
Koja oznaka primitka treba biti za neoporezive primitke?
Koristio sam kombinaciju 1001 + 1006.
možda pomogne video u nastavku uz moj komentar par postova iznad
ispada da je bio problem broj vrste izvješća (treba biti 11) i šifra općine grada rada (treba biti 00000)
popunjavam JOPPD na egrađani, pa mi stalno javlja grešku RM_1 Nepostojeća kombinacija oznaka stjecatelja/oznaka primitka/oznaka podnositelja
upisao sam slijedeće podatke:
oznaka podnositelja: 4
oznaka stjecatelja: 1001
oznaka primitka: 1006
ima neko rješenje za navedeni problem?
Je li moguće da UG odgađa javnu ponudu dok ne istekne godinu dana od kupoprodaje paketa AH? Sjeća li se netko datuma kad je to bilo?
CIJENA U PONUDI ZA PREUZIMANJE
Članak 16.
(1) Ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički obvezni su za sve dionice istog roda ponuditi jednaku cijenu, odnosno jednak broj zamjenskih dionica.
(2) Cijena u ponudi za preuzimanje ne može biti niža od najviše cijene po kojoj su ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički stekli dionice s pravom glasa u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze.
Obveza je nastala 21.01.
"Telemach se priprema za potpuno preuzimanje Optima telekoma i pretvaranje u punokrvnog konkurenta Hrvatskom telekomu i A1 Hrvatska. Poslao je zahtjev Hanfi, a regulator financijskog tržišta to nam je potvrdio."
Znači sitno brojimo do objave ponude.
Čini mi se 30 dana od potpisanog ugovora (21.01), pa nakon dostavljanja potpune dokumentacije još maksimalno 14 dana da saznamo cijenu. E sad koliko to dostavljanje i dopunjavanje dokumentacije može trajati to valjda nitko ne zna.
Nego jel već netko napravio takav trajekt ili je sve na prototipovima ?
"Gdje se još grade takvi brodovi?
– U Skandinaviji: Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, kada govorimo o Europi, ali i u Japanu. To je posebna tržišna niša koja će se još razvijati, posebno s obzirom na ekološke direktive o smanjenju emisija stakleničkih plinova. Zašto ne bismo bili dio toga: da imamo i svoje projekte i brodogradilišta koja takve brodove mogu graditi za domaće i strane naručitelje."
Očekujem da danas malo povećaju ulog i da će se na prodaji pojaviti nalog/nalozi od kojih 70.000 do 100.000 komada.
evo ga jedan od 100.000
Pomama za stanovima u Zagrebu je ogromna, a velika potražnja znači da građevinari mogu odrediti gotovo bilo koju cijenu.
mene više zanima tko je sve ovo danas pokupovao, nije baš mali promet
Kako je Hrvatska iznenadila agenciju Fitch: Rezultat je najbolji kreditni rejting u povijesti, ali što to zapravo znači?
Pitanje za poslovne ljude: Da li kupac Optime , u kojoj je definiran Enterprise value kupuje dionice većinskih vlasnika i odmah otplaćuje dug ili planira kupiti dionice da dug pokriti na neki drugi način? Možda je plan napraviti nešto u sitlu Dalekovoda. Ili samo jednostavno dug "konvertirati" u dionice. Koliki je iznos duga a kolika je knjigovodstvena vrijednost Optime? Možda u ovu kombinatoriku ubaciti i model spajanja u neko novo društvo ili samo pripajanje Temach-u. Koliko ona vrijedi dionica MALOG dioničara i koliko je onda stabilno ovo ulaganje.
nema ovdje poslovnih ljudi, samo investitori i mešetari kako to mislite da se konvertira dug, spaja ili pripaja sa 54% vlasništva, treba im ipak malo više
Pa projektiranje je davno palo na niske grane, nadzor slično, kad vidiš neke iznose nije vam jasno da je isplativo uopće doći na gradilište. Konkurencija radi pritisak, to su te blagodati kapitalizma koje smo željeli.
zato s takvim cijenama ni ne dolaze na gradilište u nadzor nego samo na tehnički pregled, pa se onda isplati
Ne kužim, zašto bi istiskivali manjinske, osim što su obvezni po zakonu dati javnu ponudu. Što imaju od toga? Recimo da mali broj ljudi proda pa da ostanu na 75% vlasništva, opet imaju kontrolni paket i mogu raditi što ih je volja. Pogledajte VLEN, prikupili su 90%, a dionicom se i dalje trguje, nema dividende, vlasnici rade što ih je volja, vuk sit a koze na broju. Zašto bi ovdje bilo drugačije?
Imam jako puno ovog papira i skroz sam zadovoljan sa 5.36 s obzirom da sam ušao na vrijeme, a ako bude i više, možda se iz zahvalnosti prebacim na njihov internet, ionako me stalno zivkaju...
zato što to UG radi na taj način. prije nekog vremena sam pisao o iskustvu sa Forthnetom u Grčkoj. prvo su od banaka kupili 36%, onda dug na razne načine pretvarali u dionice, došli do 84%, dali javnu ponudu za ostatak dionica, došli do 95%, napravili istiskivanje i povukli se sa burze. pretpostavljam da nas nešto slično očekuje i na Optimi, ne nužno istim redosljedom.
Pitanje poslovnim ljudima. Ako zakon propisuje tocno odredjenu cijenu otkupa zasto itko ocekuje da ce biti visa cijena. Kad bi netko u mojoj firmi platio nekome vise od nuznog troska razliku bi platio iz svog djepa. (Princip poslovne i porezne logike). Uvijek se radi s tudjim novcima.
zato što neki dioničari neće prodati dionice za tu zakonom propisanu cijenu, a većinski vlasnik bi na kraju priče htio imati svih 100%. kako će doći do 100% to ćemo vidjeti vjerojatno sljedeće godine
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…aign=Naslovnica
A što sve neće izmisliti za napuniti džepove.
Najbolje bi bilo da nam svakog siječnja pošalju uplatnicu sa iznosom koji im je potreban, da nas ne maltretiraju koje čime. Jer na koncu dođe na isto
Nije to ništa novo. U članku samo nije naglašeno kada treba raditi certifikat.
Energetsko certificiranje zgrada
"Investitor, odnosno vlasnik zgrade dužan je prije izdavanja uporabne dozvole pribaviti energetski certifikat, ako Zakonom nije propisano drukčije.
Vlasnik zgrade, odnosno njezina posebnog dijela dužan je:
edit: Sada vidim da su napisali da se zahtjev podnosi nadležnom Ministarstvu. Zanemarite navedeni članak, autor je polupao lončiće
Do kraja godine ide odobrenje aztn-a i javna ponuda za ostale dioničare nakon tog odobrenja.
ne vidim zašto bi to trajalo do kraja godine ako znamo da su od početka preferirali trećeg operatera, ali pošto smo u HR i to je moguće
NOVI ZAKON O ELEKTRONIČKIM MEDIJIMA