Prodali su sve raspoložive dionice kao što je i bilo najavljeno davno prije javne ponude za preuzimanje. Zašto drugi nije raspoloživ to valjda samo oni znaju.
Posts by nascar
-
-
Vijećnici će uskoro odlučivati o tome hoće li dopustiti radove u ljetnim mjesecima. Jer ambiciozni plan je da prvi gosti u novi Marjan uđu već u sezoni 2026. godine.
Splićani se guše u prašini hotela Marjan: "Mislila sam da je snijeg kako je bio bijel balkon"Investitor u splitski hotel Marjan odlučio ga je srušiti do temelja kako bi izgradio novi hotel visoke kategorije, no susjedi se žale zbog prašine i ugrožene…dnevnik.hr -
Aleksandar Stanković, urednik i voditelj emisije "Nedjeljom u 2", na društvenim je mrežama objavio kako je novi gost njegove emisije ovu nedjelju Fabris Peruško. Peruško je inače glavni izvršni direktor Fortenova grupe.
-
danas je nestalo kupnje. znači tko je mislio prodati je prodao.
-
sve po uhodanoj shemi. prvo ponuda, pa ovisno o postotku koji skupe dokapitalizacija ili dokapitalizacije, delistiranje s burze, a u tom vremenu neisplata dividende. sve dok ne dođu do 100%. pitanje je jedino koliki otpor se može pružiti ovakvom scenariju i da li je to vrijedno novaca i živaca. do 100% će doći siguno.
-
još dobijemo i premiju na tromjesečni prosjek
-
danas se plaća komunalna naknada pa ne vidim baš da se zbog toga prodaju nekretnine
zato jer komunalna nije porez, radi neplacanja poreza se moze otudjivati imovina, i pokretnine i nekretnine
to je razlika, mala, ali velika
a to se ne može promjeniti izmjenom zakona, kao što se može donijeti zakon za porez na nekretnine da se uz određene uvjete ne može otuđiti nekretnina
-
država ne treba dijeliti nekretnine mladima, ali treba treba stvoriti okruženje u kojem će biti moguće kupiti nekretninu na kredit od prosječne plaće za sve one koji ne piju u kafićima, ne piju sokove, ne puše i ne putuju.
-
danas se plaća komunalna naknada pa ne vidim baš da se zbog toga prodaju nekretnine. država treba naći način kako će nekretnine biti dostupnije mladim ljudima, a ne da žive s roditeljima cijeli život u nasljeđenoj nekretnini. meni nije normalno da se na najam nekretnine plaća tako mali porez. sve koji nekretnine kupuju špekulativno treba na neki način demotivirati.
btw. ne znam baš da ćeš Hrvatu iznajmljivat stan za 2000€ s obzirom da nas je u državi sve manje, a stanova sve više. možda jedino stranim radnicima uspiješ iznajmiti.
-
kako sam stavio prstić dolje emil misli da sam jalan, a Paulie vjerojatno da sam glup. sve što je Paulie napisao dogodit će se s porezom na nekretnine ili bez njega. mislite da si danas netko s prosječnom plaćom može priuštiti novu nekretninu. u isto vrijeme imate ljude koji svaki mjesec od rente dobiju toliko da ne znaju kuda bi s novcima, pa ih ulažu u nove nekretnine koje opet rentaju. na koji način mladi ljudi od 25 godina mogu konkurirati na tržištu nekretnina ovima koji ih imaju na bacanje. imovina ovih drugih će se sve više povećavati s porezom ili bez njega, a ovi prvi će i tako biti podstanari cijeli život pošto si nekretninu ne mogu kupiti od prihoda koje imaju.
-
Prije dva mjeseca Adris grupa potpisala je ugovor s grupacijom ENCRO o zajedničkom ulaganju u obnovljive izvore energije. Svaka od njih raspolagat će s pedeset posto udjela u četiri projektna društva koja razvijaju šest projekata proizvodnje električne energije: jednu vjetroelektranu i pet sunčanih elektrana, ukupne priključne snage 122,3 MW, odnosno 141,8 MW instalirane snage. Prva proizvodnja iz sunčanih elektrana očekuje se potkraj 2024. godine, a iz vjetroelektrane početkom 2025. godine.
Adris grupa: Čuvajte se, energetičari, momci iz Rovinja dolaze i na vaš teren!Budući da je ‘uravnoteženi portfelj održivih poslova‘ mantra koja je u srži Adrisove strategije rasta i razvoja te s obzirom na učestalost kojom je Adris grupa…lidermedia.hr -
Electricity consumption in the EU is expected to increase by around 60% between now and 2030. Networks will have to accommodate a more digitalised, decentralised and flexible system with millions of rooftop solar panels, heat pumps and local energy communities sharing their resources, more offshore renewables coming online, more electric vehicles to charge, and growing hydrogen production needs. With 40% of our distribution grids more than 40 years old and cross-border transmission capacity due to double by 2030, €584 billion in investments are necessary.
-
"Na Zagrebačkoj burzi, unutar knjige ponuda, na ponudu će se staviti sve CERP-ove dionice u dubrovačkoj Atlantskoj plovidbi raspoložive za prodaju. Riječ je o ukupno 54.616 dionica, koje čine 3,91% temeljnog kapitala, a za koje je početna cijena utvrđena na 2,729 milijuna eura."
-
Hvala na pojašnjenju.
Sad me još jedna stvar zanima ako je itko upučen.
Na koji način se grade veće solarne elektrane na zemljištima cca 300-500 kW?
Kakva mora biti namjena zemljišta (građevno ili poljoprivredno)?
Ili je to samo za odabrane?
ne baš tako jednostavno.
Pravilnik o kriterijima za izdavanje energetskog odobrenja za proizvodna postrojenja
-
Ništa neočekivano. Pitanje je samo da li će nakon toga doći do više od 75%. Prosjek je vjerojatno 51-52€.
-
Sa Bilbijinim dionicama imaju 50+%. A teško da se s njim već nisu dogovorili. Jer da nisu uspjeli izmajmunirati kontrolni paket, ne bi tu niti ulazili. A i ovo skriveno kupovanje znak je da su to već sve detaljno isplanirali. To je ozbiljan biznis, tako da tu nema prepuštanja slučaju. Kako će malci proći, to ćemo tek vidjeti.
Cak i da pokupe CERPov paket od 103.446 dionica, i dalje nisu dosli do 50%...
Jel nije na prodaju od CERP-a samo polovina dionica koje imaju?
ZAPRIMILI SMO ODGOVOR Iz CERP-a poručili da prodaju oko četiri posto udjela u Atlantskoj plovidbi po cijeni od 2,7 milijuna eura - Dubrovački PortalNakon što smo krajem prošlog tjedna objavili informaciju kako CERP prodaje svoj udio u Atlantskoj plovidbi o čemu više možete čitati OVDJE, danas donosimo…dubrovackiportal.hr“Temeljni kapital društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., Dubrovnik iznosi 418.656.000,00 kuna (55.565.200,08 EUR). Centar za restrukturiranje i prodaju (nadalje: CERP) kao zakonski zastupnik imatelja dionica Republike Hrvatske i imatelj dionica, upravlja s ukupno 107.739 dionica društva, oznake ATPL-R-A, što čini 7,71% temeljnog kapitala društva. Za prodaju je trenutno raspoloživo 54.616 dionica, imatelja Republike Hrvatske, što čini 3,91% temeljnog kapitala društva, ukupne procijenjene vrijednosti 2.729.265,29 EUR-a (20.563.634,01 kuna).
-
Također, samo se prevrću potencijalne akcije drugih, analiziraju razni scenariji velikih a nitko od malih se ne izjašnjava da li će sudjelovati u dokapu.
Vrijeme je prilično ograničeno...
p.s. prema svemu službeno objavljenom, čini mi se da ni AP ne želi sudjelovanje malih, ali su ostavili neki nejasan prozorčić da bi ipak bili donekle transparenti - a onda mi mašta i obrnuta logika kaže: ako oni ne žele nas, znači da bi ipak trebali sudjelovati
Zar nije preočito da se cijena ciljano drži ispod minimalne cijene dokapa kako bi se što više smanjio interes?
To što će netko iz sentimentalnih ili nekih drugih razloga pristupiti dokapu neće nešto bitno promijeniti.
Ukoliko netko nema namjeru domoći se 10K+ dionica nema svrhe pristupiti dokapu. Manje količine mogu se kupiti na burzi po povoljnijoj cijeni.
mali dioničari bi trebali pristupiti dokapu samo zato da onaj drugi dobije manje i da ne prijeđe 50%, ali to nije realno dokle god je ovakva cijena na burzi. dodatno, ako nitko drugi ne bude sudjelovao cijena će skoro pa sam siguran biti minimalno propisana.
-
Btw tko je vlasnik ili vlasnici Tankerske holdinga?
Tankerska Holding GmbH, Wien, ÖsterreichTankerska Holding GmbH, Wien, Österreich, Firmenbuch 219670w: Mitarbeiter, Bilanzsumme, Gewinn, Netzwerk, Wirtschaftsinfoswww.northdata.de -
ovako brzinski izračunato, kad bi svi iz top 10 prodali dionice, ostatak dioničara bi trebao u dokapu uzeti cca 150.000 komada da bi nakon dokapa imali više od 50%, znači cca 25% postojećih dionica malih dioničara bi trebalo sudjelovati u dokapu.
-
meni se čini da je ovo već prodano samo mi to još ne znamo. nakon dokapitalizacije imat će vjerojatno više od 50% (tko god bio taj koji kupuje) i onda bi mogla ići ponuda za preuzimanje.