zaustavljeno trgovanje cim je preslo 10%
Posts by nascar
-
-
izgleda da je to bilo to za danas
-
Svi navijamo za trećeg operatera, tko god on bio, a u tom smjeru gleda i AZTN. Ovo što mi sada nagađamo ljudi u UG i A1 su kombinirali prije najmanje godinu dana. Preveliki su tu novci u igri da bi se računalo na to da će se zakon promjeniti u roku kako nekome to bude odgovaralo. Svi imaju svoj način kako planiraju doći do Optime, a tko će u toj igri biti uspješniji to ćemo vidjeti.
Znamo koliko se operateri trude zadržati svakog korisnika kada mu istekne ugovorna obveza pa hoće prijeći kod drugog. Daju se popusti, uređaji, dodatne usluge i tako je kod svakoga od njih. Ovdje je sada borba za sve korisnike Optime u jednom paketu.
-
čini se da je prognoza ipak točna.
evo, vidimo da je MGMA krenula prema bull marketu
baš me zanima što je u glavi tom koji je kupio dionice magme za cijelih 49kn
-
Ovdje više nitko ne sumnja da će Optima biti prodana, samo je pitanje po kojoj cijeni. Razmišljanje da se nitko nije javio na natječaj su skroz nerealne. Kako mislite da se barem A1 i UG ne bi javili na ovakav natječaj koji im se događa pod nosom. Mislite da im ne trebaju korisnici Optime. Ovdje ne pričam o cijeni koju su spremni ponuditi, nego samo o tome da su sigurno dali ili će dati nekakvu ponudu. Iako piše da u načelu aktivira obavezu ponude za preuzimanje, mislim da se to u ovom slučaju neće moći izigrati, a čini mi se da ni kupcu to nije u interesu. Pa nije ovo Agrokor i Belje, da se sa jednom izjavom to riješi.
-
Ovo je sve samo ne transparentno, ali na to smo se već trebali naviknuti. AZTN danas u odgovoru kaže da će informirati javnost čim budu dostupne nove informacije. Što je zahtjev za izmjenu natječaja nego nova informacija. Dalje, HT dobiva dopis jučer, a očitovanje dostavlja na ZSE danas.
Samo produljenje roka ne vidim ni kao dobro ni kao loše. Ne vjerujem da nije došla nijedna ponuda, a i da nije ne bi reagirao AZTN kada je već predvidio takvu mogućnost u proceduri. Meni pada na pamet da će možda UG zbog Zakona o elektroničkim medijima dati ponudu preko nekog trećeg.
-
Sudeći prema izvješću, igica postaje ozbiljan papir čija cijena ima pokriće u poslovanju i dobiti.
Možda, ali je malo čudno da u poslove nadzora gdje bi trebali biti tata-mata.. idu za drugim firmama kao podizvođačima ?? .... to mi smrdi da oni daju temelj, ime, a drugi poberu vrhnje
Podizvođači su im druge struke (elektrotehnika, strojarstvo...), a cijene po kojima rade su sve samo ne ubiranje vrhnja
-
kakav naslov i još bolji tekst sve napisano je rekla-kazala. sudbina je takva da će optima biti prodana prije ili kasnije, za manje ili više novaca.
-
S&P 500 Futures 2,991.88 +34.88 +1.18% Nasdaq Futures 8,562.62 +179.87 +2.15% -
Kaze AZTN da postupak prodaje mora biti transparentan, objektivan, nediskriminatoran i u skladu sa najboljim praksama. Mislim da to znači da se informacija o broju pristiglih ponuda, a kasnije i o broju onih koji sudjeluju u drugom krugu treba podijeliti s javnosti. Možda nećemo to doznati odmah u ponedjeljak, ali slijedeći tjedan bi to trebali znati.
-
Koliko vidim u bilanci je povecana stavka koncesija, patenata, licenci, robne i uslužne marke, software i ostala prava za 65 mkn. Gledao sam malo stara izvjesca za zadnjih 5-6 godina i nikada ni blizu nije bio toliki rast te stavke. Cini mi se da je HT u tim placanjima dobro zaradio, a jos ce dodatno zaraditi na dugu koji se zbog toga povecao. Osim toga dio duga sa banaka su prebacili na sebe i tu će još dodatno zaraditi. Jedino se u natjecaju trebaju osigurati da se taj dug naplati.
Ako dobro pratim akcije operatera cini mi se da jedino Optima zadnjih godina ima akcije koje ne ukljucuju ugovorne obveze. To samo moze olaksati sutra HTu i eventualno A1 otimanje korisnika.
Sve to znaci da se Optima pripremila za prodaju, samo je pitanje po kojoj cijeni.
Ima jedna stvar koja mi je dosta cudna u natjecaju, a to je da HT u prvom krugu skuplja neobvezujuce ponude koje moze odbiti bez ikakvih obveza. Kako ja to gledam potencijalnom kupcu je u interesu da cijena kupnje bude sto manja, ali to mozda moze biti i interes prodavatelja, ako bi se naplatio na neki drugi nacin, a ne prodajom dionica. Recimo kupac uzme kredit u ZABI i sklopi neki višegodišnji ugovor s HT-om za određene usluge. Pri tom ne mislim da će cijena prodaje biti manja nego je sada na ZSE, ali ako ju na taj nacin smanje za 1 kn, to znaci 30 mkn manje za sve dioničare osim ZABA-e i HT-a ako se uzme da bi oni zaradili tu kn na neki drugi nacin. Mozda malo nategnuta teorija, ali ovdje se igra sa velikim brojkama, pa mi se čini da je sve moguće.