1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. nascar

Posts by nascar

• Što smo danas tržili

• nascar
    • September 14, 2020 at 6:41 PM
    Quote from Parica
    Quote from nascar

čemu pitanje???

procitajte sa razumjevanjem sto sam napisao

NHF kolega...

Samo sam htio reci da su sve dionice koje su rasle vise od 100% u zadnjih par mjeseci visokorizicne i da ih velika vecina investitora (ne spekulanata) uopce nema ili ih ima u malim relativnim iznosima...

u tom dijelu se slazem s vama, zato sam i napisao da se moglo puno pogubiti na takvim dionicama, kao i to da mislim da je vas nacin trgovanja dobar posto vam donosi dobit koja nije mala

• Što smo danas tržili

• nascar
    • September 14, 2020 at 6:09 PM
    Quote from Parica
    Quote from nascar

Ako pogledate kretanje dionica, samo se u ovoj godini moglo zaraditi tih 200%. Rast na Optimi prosle godine je bio puno veci od toga. S druge strane, kako se moglo dobiti, tako se moglo i pogubiti. Dokle god ste vi u plusu nacin trgovanja je za mene dobar.

A rizik???

Sto imas vise novaca to vise brines o riziku nego o prinosu...

čemu pitanje???

procitajte sa razumjevanjem sto sam napisao

• Što smo danas tržili

• nascar
    • September 14, 2020 at 3:49 PM
    Quote from Parica
    Quote from Marielena

Kolega Parica, ako ste u 7 godina dosli od 30k kuna na portfelj od 650k kuna onda imate odlican model trgovanja. Da se moglo bolje, pa naravno da je, samo tko je to uspio?

Najlakse je kritizirati, a koliko ste platili brokera je stvarno besmisleno pitanje.

Ma bilo je tu u medjuvremenu i dosta uplata, nije sve od trgovanja...rast je cca. 200% od 2013...

Ako pogledate kretanje dionica, samo se u ovoj godini moglo zaraditi tih 200%. Rast na Optimi prosle godine je bio puno veci od toga. S druge strane, kako se moglo dobiti, tako se moglo i pogubiti. Dokle god ste vi u plusu nacin trgovanja je za mene dobar.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• nascar
    • September 10, 2020 at 11:56 AM

Poslao upit tele2 da li planiraju u budućnosti uvođenje usluge fiksne telefonije :) Kažu da trenutno ne raspolažu sa navedenom informacijom.

• nascar
    • September 8, 2020 at 4:29 PM

Kako nešto može proći u Grčkoj, a u Hrvatskoj ne može. Ako zakon ne bude usklađen sa EU regulativom trebali bi automatizmom dobiti packe iz EU. Nama kao korisnicima je u interesu da dobijemo trećeg operatera, tko god on bio i da smo prava država sve bi vodilo u tom smjeru.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• nascar
    • September 2, 2020 at 7:00 PM
    Quote from Marielena
    Quote from zlocesti

Bilo bi lijepo par kuna za graf.

Ostavite u kasici u restoranu 😋

Samo vi meni zaradite, sav će taj novac i tako završiti kod mene, u papiru 🙃

Ja budem dala nesto za nadokupiti Opte🙂

mozda da plaćamo u dionicama Optime da zaobiđemo brokere :)

• nascar
    • September 2, 2020 at 3:46 PM

danas promet jedva 20 000 kn, a prije samo tjedan dana juriš sa milijun kuna u pola sata.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• nascar
    • September 2, 2020 at 2:58 PM

Roki sada smo u 2020. godini, vaša priča o zaradi telekoma je otprilike na razini 2000. godine

Dat ću samo par primjera:

https://godigital.hrvatskitelekom.hr/dubrovnik-medu…cijeloga-grada/

Trenutno se izvodi modernizacija javne rasvjete u Osijeku u kojoj će se svaka svjetiljka nadzirati i upravljati preko GPRS komunikacije

https://autogaraza.hr/techno-garaza/…to-je-to-car2x/

• IGH (Institut IGH d.d.)

• nascar
    • September 1, 2020 at 4:17 PM
    Quote from trial

Imaš ovdje usporedbu rasta cijena dionica jedne i druge, pa zbroji jel isplativo preskakanje.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ne znam sto bi se trebalo vidjeti iz usporedbe kretanja te dvije dionice u ovoj godini, nadam se da niste tim grafom htjeli pokazati da igh treba još rasti ili ingra padati da bi se izjednačili. jedna dionica s drugom nema nikakve veze osim što spadaju u građevinski sektor.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• nascar
    • August 31, 2020 at 8:31 PM

nije mi jasno kako se nisu mogli testirati pa da ih puste. osim toga u karanteni su već mjesecima. da je netko bio zaražen već bi ih sve prošla corona.

• Prodaja preko internet oglasnika

• nascar
    • August 31, 2020 at 5:36 PM
    Quote from maratonac

Poštovani,

želio bih s forumskom zajednicom podijeliti današnje informacije.

Nakon što sam se čuo s jednim kolegom koji ima nekoliko godina iskustva s PaY Pal-om, a nakon toga i sa osobnim bankarom u PBZ-u jer tamo imam otvoren devizni račun, odlučio sam da idem "do kraja", odnosno da ću dati svoje podatke osobi koja se javila i iskazala interes za nekim artiklima, a koje prodajem putem internet oglasnika.

Iz PBZ-a su potvrdili da kad se sredstva proknjiže na devizni račun, više ih nitko ne može s tog računa skinuti bez suglasnosti vlasnika računa. Iako Pay Pal ima tzv "pay back guarantee" u trajanju od 14 dana, to vrijedi za one verificirane stranice poput e-baya, amazona i sl. s kojima je u tom smislu i potpisan nekakav ugovor. To ne vrijedi u ovakvom slučaju.

Kada sam danas proslijedio mail zainteresiranoj osobi da li još uvijek postoji interes za artikle, čovjek mi je u idućih nekoliko minuta odgovorio da je još uvijek zainteresiran.

Prije nego što sam mu imao namjeru poslati svoje podatke (ime i prezime, adresa, IBAN deviznog računa i swift adresa banke), poslao sam mu još jedan mail ovakvog sadržaja:

Dear,

note again:

items (men's jacket, digital photo frame and 3D glasses) I issue only when I see that the funds have been posted to my foreign currency account.

Important!!! I do not accept any confirmation of payment.

I hand over the items to the transferee only when the funds have been posted to my foreign currency account. Please pay me exactly 86 euros into my account, no more, no less, than exactly 86 euros. This is the total price for all three items you have expressed interest in.

When the funds are credited to my foreign currency account, please organize and pay for the collection of items and delivery to your address.

The person who will pick up the items guarantees that all 3 items are completely in order and correct. The person who will pick up the items will determine with me during the pick-up that the items are not damaged and that they are OK. I do not accept a subsequent complaint.

If you agree with the above, please confirm it to me. Thank you.

Nakon tog maila čovjek mi se već satima ne javlja. Dakle, mogu pretpostaviti da ništa od prodaje!

Pa, eto, još uvijek prodajem:

- muški sako

- LG 3D naočale

- Digital Foto Frame

Sve je novo, pa ako je netko zainteresiran...^^^^^^

Display More

toliko teksta samo da bi postavio oglas na forum :D

• IGH (Institut IGH d.d.)

• nascar
    • August 31, 2020 at 3:15 PM
    Quote from titulus

U šest mjeseci dva i pol se nije radilo, ali dobit je tu... Po meni odlično, a biti će sve bolje i bolje... I drago mi je biti u dionici kada vidim imena kolega koji su vani

nije baš da se u građevinarstvu nije radilo 2 i pol mjeseca. na gradilištima se radilo stalno uz primjenu epidemioloških mjera, a ekipa koja sjedi po uredima je vjerojatno radila kod kuće

• Birtija

• nascar
    • August 31, 2020 at 10:38 AM
    Quote from zlocesti

BudFox

Onaj tko ulaže na temelju pisanja na forumu, uglavnom je osuđen na propast

Jer kada forum slavi i veliča, vrijeme je za prodaju

Kada forum strepi, onda je vrijeme za kupnju

to je onda isto kupovanje na temelju pisanja na forumu, samo treba biti na suprotnoj strani :)

• nascar
    • August 30, 2020 at 11:56 PM
    Quote from Headhunter

Imate u godišnjem izvješću 2014 ili 15 točnu udaljenost optike, pa od tada izvještavaju samo godišnje količine izgrađene dok ne izvještavaju o ukupnoj dužini. Nisam zbrajao kalkulatorom ali ukupna dužina je između 3800 i 4000 km.

Troškovi bi trebali biti u razini 50 kn/m i potrebno je poprilično vrijeme za uvući tu udaljenost optike, kao i vjerojatnost da su neke trase neprohodne zbog zagušenosti DTK tako da to iziskiva dodatan trošak i vrijeme.

Zaokružimo segment optike na 200 milijuna kuna

mislim da je cijena od 50 kn/m preniska kada gledate cijeli postupak da bi se negdje postavio metar kabela: izrada projekta, ishođenje dozvole, geodetski snimak, kopanje, polaganje cijevi, zaštita cijevi, zatrpavanje, postavljanje kabelskih zdenaca, provlačenje svjetlovodnog kabela, spajanje na terminalnu opremu, ispitivanje i na kraju ishođenje, uporabne dozvole, sigurno da ovisi o puno toga, recimo da li je u gradu ili negdje u polju između gradova, ali neka srednja cijena po meni bi bila minimalno 100 kn/m.

• nascar
    • August 29, 2020 at 8:35 PM
    Quote from maratonac
    Quote from nascar

kada mi napiše uvjet da može platiti samo na jedan način odmah sam siguran da je prijevara. stavite se u situaciju kupca. ako hoćete nešto kupiti onda ćete biti donekle fleksibilni, pa se oko svega dogovoriti s onim koji prodaje

Ok. Čovjek je navodno iz NJemačke, Berlin. Kakav je drugi način plaćanja osim internetom realno i moguć?

Mene samo zanima kako netko uplaćena sredstva na moj račun može vratiti natrag bez mojeg odobrenja.

Da li je tako nešto uopće moguće?

Ako ne uplati...nemam problem.

Ako uplati manje ili više, ne izdajem artikl dok ne plati točno onoliko koliko je dogovoreno.

Kad ispravna uplata sjedne na račun, ja izdam artikl....kako je nakon toga moguće da netko, pa i banka, može skinuti ta sredstva bez mojeg odobrenja. Ja mislim da to nije moguće, ali ću zvati u ponedjeljak PBZ, svog osobnog bankara.

Display More

ima vise načina međunarodnog transfera novca. nisam to previše koristio da bih mogao dati preporuku. naglasak je bio na tome da kupac uvjetuje prodavacu kako ce platiti. prevare obicno i jesu takve da sve izgleda normalno i tako kako ste vi opisali čini se tako. vjerojatno ste u pravu da će vam osobni bankar dati najbolju informaciju.

• nascar
    • August 29, 2020 at 4:57 PM

kada mi napiše uvjet da može platiti samo na jedan način odmah sam siguran da je prijevara. stavite se u situaciju kupca. ako hoćete nešto kupiti onda ćete biti donekle fleksibilni, pa se oko svega dogovoriti s onim koji prodaje

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• nascar
    • August 28, 2020 at 11:31 AM

ovakav pad BDP-a zapravo i nije iznenađenje, sada je pitanje u kojem će smjeru ići do kraja godine

• nascar
    • August 26, 2020 at 10:08 AM

meni zanimljiva usporedba :)

Đuro Đaković

Tko su potencijalni kandidati za preuzimanje Đure Đaković, iz te grupacije nakon provedenog javnog poziva nisu otkrili. Tek su potvrdili da je zaprimljeno sedam pisama namjere, od kojih se šest odnosi na predmet natječaja, dakle dokapitalizaciju, a jedna je ponuda bila za posredovanje u traženju potencijalnih investitora, te je tvrtka eliminirana iz daljnjeg postupka.

OPTIMA

Javan postupak prodaje ne samo da nije u skladu s najboljim praksama, već bi mogao ugroziti provedbu postupka prodaje, stoga HT neće davati daljnje objave u pogledu procesa prodaje sve do njegova završetka

• nascar
    • August 25, 2020 at 3:43 PM

na ZSE se stalno ponavlja ista prica, tvtka x jedan dan ide u stecaj, drugi dan dokapitalizacija, treci dolazi strateski partner, četvrti otpis dugova, peti opet stečaj i tako u krug. sukladno vijestima cijena ode u ponor ili u nebo. ne bih sada nabrajao dionice na kojima je to bio slucaj zato sto ih ima previse i vecina ih znate, ali cinjenica je da netko dobro zaradjuje na takvim vijestima

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• nascar
    • August 25, 2020 at 1:20 PM

"Ostaje nam da se nadamo kako mali dioničari nisu prodali svoje dionice za ćevape jer uskoro bi Đuro Đaković mogao u privatizaciju, a tada bi dionica mogla "skočiti" više desetaka puta."

Da je ovo napisao netko na forumu vjerojatno bi dobio ban.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt