1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. nascar

Posts by nascar

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• nascar
    • March 15, 2021 at 5:01 PM
    Quote from zlocesti

ZEM nikada nije bio zapreka

UG je mogao steći Optimu i na druge legalne načine.

Samo to nama nikako u glavu

-----------

, ..................te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime.

Imate li kakv link da se svi uvjerimo CNB?

Jer po toj tč. rješenja, ako neće milom............... prodati će silom HT našu Optimu

Display More

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzben…07_75_1879.html

III.4. Ako se u opisanom postupku prodaje iz točaka III.1. do III.3. izreke ovoga rješenja dionice ne uspiju prodati do isteka najdulje određenog sedmogodišnjeg trajanja koncentracije, tada istekom sedmogodišnjeg trajanja koncentracije Ugovor između HT-a i Zagrebačke banke automatski prestaje, a time i bilo kakva mogućnost kontrole HT-a nad Optimom. HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime. HT će osigurati obvezu Zagrebačke banke odnosno treće nepovezane osobe na koju budu prenesena upravljačka prava iz HT-ovih dionica, da tijekom držanja upravljačkih prava nad HT-ovim dionicama Optime ne koristi glasačka prava iz tih dionica.

• nascar
    • March 15, 2021 at 4:51 PM
    Quote from Ledica

Ugovor između Zabe i HT-a će se u srpnju raskinuti ukoliko se prodaja do tada ne realizira i HT izgubi prava upravljanja pa nisam sigurna da AZTN ima vise ikakve ingerencije nad vlasničkim udjelom Zabe, možda još samo nad udjelom HT-a , ali to vise nije problem ostalih malih dioničara, a mislim ni dioničara Zaba.

To je moja pretpostavka jer je to jedino logično, međutim nama je nepoznat sadržaj njihovog Ugovora osim sto je poznato da je Zaba povjerila HT-u na upravljanje svoj vlasnički udio pa dok se ugovor ne raskine jasno je da oni dijele zajedničku sudbinu u procesu prodaje, ali ne zauvjek.

Prema rješenju AZTN-a iz 2017. HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime.

• nascar
    • March 15, 2021 at 2:23 PM

Govoreći o roku u kojem će biti donesen novi Zakon o elektroničkim medijima, Obuljen Koržinek je rekla da je to teško procijeniti. “Nama je u interesu da to bude što prije, a sad hoće li to biti za dva, tri ili četiri tjedna, teško je procijeniti.

Nadam se da polako idemo prema raspetljavanju ove sage o Optimi

• INGR (INGRA d.d.)

• nascar
    • March 14, 2021 at 12:26 PM
    Quote from harpun

malo o ingri

https://www.poslovni.hr/hrvatska/razvi…-obnovu-4274862

Stvarno su svega tu napisali, a ništa konkretnog. Prema pisanju mi izgleda kao da isti ljudi pišu i ovdje na forumu ili da ovi koji pišu članak kopiraju iz komentara. Između ostalog tvrde da su najveća hrvatska inženjering kompanija sa 3 ovlaštena inženjera i da je razlog što je građevinska operativa danas relativno skromna zbog nedostatka investicija. Zato nam Pelješki most grade Kinezi, željezničku prugu prema Mađarskoj Turci, a grade nešto i Hrvati, recimo autocestu od Osijeka prema Mađarskoj. Malo mi je postao jasniji članak kada sam na kraju pročitao da je sadržaj omogućila INGRA. Moram priznati da im je marketing na visokoj razini.

• nascar
    • March 8, 2021 at 10:53 AM
    Quote from Jubito

Obratite pozornost da je kupnja 36% tvrtke bila još u lipnju prošle godine, a preuzimanje je izvršeno tek nedavno.

Dakle nema ovdje brzog novca, još ćemo malo pričekati, ali neka bude 6xEBITDA i nećemo se ljutiti. ;)

Ako bude preuzimanja cijena će se znati puno prije same realizacije, pa će biti prilike i za izlaz uz određeni diskont, rekao bih cca 10%, što će možda biti i isplativo nekome tko misli ulaziti u druge dionice.

• nascar
    • March 4, 2021 at 11:10 PM
    Quote from harpun

evo ih opet

OPTE RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.-1,6000.00%881,531

to prodaju samo da uskomešaju forum. btw. jel nije nemo harpun u crticu? :)

• INGR (INGRA d.d.)

• nascar
    • March 2, 2021 at 11:20 PM
    Quote from forumas

Od 2032 do 2036 ostaje Ingri sva uplata od grada i države a to je oko 60 mil godišnje tj oko 300 mil. kuna, po tome je i predstečajna rađena a nakon 2036 arena ide u vlasnistvo grada i države

Trenutni book je 17.3 kn , a poslovi tek sad kreću.

Samo od arene će imati stalnu veliku godišnju dobit, a ako dobiju vođenje obnove, bolje ni ne računati kolika će biti.

Tako da tu mislim ne treba ništa dodati ...

ne znam odakle vam ovo da za obnovu treba nekakav vođa obnove. kako bi to izgledalo? ingra bi sa svoja recimo 3 ovlaštena inženjera koordinirala male firme u obnovi. da li vi koji imate takve ideje znate proces gradnje u RH prema zakonu o gradnji? znate li da su poslovi u graditeljstvu regulirani? jeste pročitali barem jedan natječaj za projektiranje, nadzor ili gradnju? znate li kakve bi kapacitete morali imati ljudi koji upravljaju poslovima vrijednim milijarde eura?

mislim da ćemo se većina složiti da je trenutno jedina vrijednost ingre u Areni. dobro je što će u idućim godinama biti jako puno posla u građevinarstvu, pa je moguće da će ingra u tom nekom vremenu postati prava građevinska firma sa ljudima koji mogu odraditi najsloženije poslove u gradnji, ali do toga će trebati nekoliko godina uz uvjet da su ljudi koji trenutno upravljaju ingrom sposobni stvoriti firmu skoro od nule. računajte da ljudi koji znaju i mogu raditi u građevinarstvu ne sjede na zavodu za zapošljavanje i ne čekaju poziv iz ingre, nego rade za dobre plaće.

• nascar
    • February 28, 2021 at 10:45 PM

kakva su iskustva, da li je bilo ovakvih prebacivanja kod nekih drugih preuzimanja na zse? ne vjerujem da je to baš sada slučajno

• INGR (INGRA d.d.)

• nascar
    • February 28, 2021 at 7:45 PM
    Quote from tollway
    Quote from nascar

tko bi te složene projekte trebao raditi u ingri? koliko ingra ima zaposlenih ovlaštenih projekatanata? koje reference u projektiranju i nadzoru ima?

kolega

posjetite stranice ingre, pročitajte kaj tam piše. ima svega... i svačega. a za dodatna pitanja imate i kontakt!

iskreno, mene vam to uopće ne zanima! ja vidim da je firma u svojevrsnom novom startu i da je atmosfera vrlo povoljna. a vidim i da je dionica u lijepom zaletu (sutra očekujem lijep rast).... kada procijenim da je vrijeme... push the button i game over. do slijedeće prilike.

taj game over mogao bi biti i sutra :) nemam potrebu pregledavati stranice ingre, postoji imenik ovlaštenih inženjera i ingra ih ima 2, za 3. nisam siguran s obzirom da piše da radi u Ingra-M.E.

• INGR (INGRA d.d.)

• nascar
    • February 28, 2021 at 6:46 PM
    Quote from tollway

vrlo jednostavno kolega! projekte će trebati izraditi vrlo brzo (ukoliko već i nisu u početnim fazama) kako bi se povuklo što više novaca iz EU fondova. ne mislite valjda da će sve druge kuće koje imaju projekte u tijeku prekinuti rad na istima i sve svoje kapacitete usmjeriti na projekte obnove zagreba i okolice, te banovinu.

nadam se da znate koliko samo proračuna, nacrta i ostalog treba za jednu obiteljsku kuću. ako se radi o složenijim i višenamjenskim objektima... da ne govorimo. a znate li koliko će objekata trebati obnovu ili ponovnu izgradnju? mislim da se barata sa brojkom od preko 20 000 jedinica!!! (nemojte me držati 100% za riječ). probajte samo pomisliti koliko je to papira!!

tko bi te složene projekte trebao raditi u ingri? koliko ingra ima zaposlenih ovlaštenih projekatanata? koje reference u projektiranju i nadzoru ima?

• INGR (INGRA d.d.)

• nascar
    • February 28, 2021 at 5:40 PM
    Quote from toluen

tollway

Mislim da Ingra cilja upravo organizaciju poslova među firmama i obrtima - svega što treba da se posao odvija nesmetano i po planu. Dobru organizaciju da posao glatko teče nije lako provesti, a na tom planu Ingra ima iskustva i šansu da takav posao i dobije. Ako to bude radila svaka firma za sebe onda će to biti puno složenije i teže za provesti. Tko god to bude u konačnici radio imati će pune ruke posla baš kao i oni na terenu s lopatama u ruci.

prema zakonu o gradnji i zakonu o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje navedene poslove mogu raditi samo ovlaštene osobe. tko to u ingri ima ovlaštenje za takve poslove. koliko u ingri ima zaposlenih voditelja projekata i ako ih ima kojeg su levela? koliko inženjera gradilišta sa više od 15 godina iskustva na najsloženijim projetima? za dobru organizaciju potrebni su sposobni ljudi u fondu za obnovu (btw. Damir Vanđelić je voditelj projekata level A) i provođenje javne nabave na način da se biraju sposobni, a ne podobni sudionici u gradnji (projektanti, nadzori i izvođači radova).

tollway kako bi ingra mogla raditi nadzor ili izradu dokumentacije ispred velikih projektnih ureda kojih u HR ima

• INGR (INGRA d.d.)

• nascar
    • February 28, 2021 at 2:10 PM
    Quote from st-brajo

čak me ne bi začudilo da Ingra od svega ovoga još i više profitira, jer će svi pristati da jedna ovakva firma bude vođa obnove ZG, koja će kontrolirati ove sitne kokošarske firme koje zakidaju i varaju na svemu i svačemu.

ne znam tko bi trebali biti ti svi, ali da imam građevinsku firmu i da hoću ugovoriti obnovu nekih objekata od potresa u Zagrebu najmanje što bi mi trebalo je da mi posrednik bude firma kao što je ingra. kako je Mate d.o.o. radio do sada tako isto može i dalje. što se tiče kokošarenja u građevini zakidaju i veliki i mali. koliko je samo njih zakinuto kod izgradnje Arene.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• nascar
    • February 22, 2021 at 4:29 PM
    Quote from Moller
    Quote from barbosa 2.0

i ja sam je vrtio, pogotovo onda kada je su fondovi kupovali ono od 3 do 4,5k koliko se sjećam ali zadnjih par god je uopće nemam niti na strimeru a kako vidim, izgleda da su mali investitori skoro svi van pozicije...zato niti ne pada, ko ravna crta na ekg-u ?(

to su bili dani, MF stali na 2800 a drukalo se na Poslovnom da će na 10000 :)

svi su mislili da će baš njihova dionica biti ona jedna u 50+1 :)

• nascar
    • February 19, 2021 at 9:56 PM
    Quote from harpun

neki prodaju

OPTE RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.-3,0000.00%888,131

stvarno su se ubili od prodaje za 20000 kn

• INGR (INGRA d.d.)

• nascar
    • February 12, 2021 at 2:47 PM
    Quote from Lukasenko

Ovaj rast je po meni realan jer Deban i Debanica su u poslu s obnovom Zagreba, ingra nema ljude već godinama ali će pokrivati na natječajima male građevinske firme koje se same ne bi ni mogle javiti na natječaje. Znači Bandičev projekt obnove ruka ruku mije svi smo lije. E sad, naravno postoji ALI u našoj jadnoj kaljuži. Izbori su za par mjeseci, kad / ako ih izgubi pobježe milanče u svoje dvore u pogano selo a Debanica će lagano krenut s objašnjavanjem uskoku o svemu što je potpisala i ode ingra nazad na 2-3 kune. Rizik je nekih pola pola.

ako sam dobro shvatio optimističnu varijantu, Deban će ugovoriti posao sa Gradom Zagrebom, podizvođači će ugovoreni posao odraditi za kikiriki, a dobit ingre će se na kraju godine dijeliti dioničarima

• INGR (INGRA d.d.)

• nascar
    • February 11, 2021 at 9:50 PM
    Quote from Lavrentije

Dakle da sumiramo pricu za nevjernike :P Prije svega Ingra je i dalje jako risky dionica, ali, prvo su svi mislili da se radi financijsko firiziranje firme bez ikakvog pokrića, i to financijsko friziranje su vrhunski odradili (ako ce sklapati poslove sa 20% uspješnosti kao financijsko friziranje nema zime). Onda je postojala nada da ce eto Ingra mozda sklopiti jedan dva veca posla oko obnove (i da samo to + friziranje bi bilo dovoljno da cjena dionice ode i vise nego je sada jer se radi o 6 milijardi kuna samo u ZG i to samo pocetak obnove, dakle da Ingra hipotetski ugovori 10% sredstava sa svojim vezama to je 600 milijuna kuna, ako sam ja to na brzinu dobro izracunao to je oko 160 kn prihoda po dionici). E sad da je Ingra isla samo na ZG onda bi to bio one time thing i svi bi bili mirni 2 godine i ciao djaci, međutim, činjenica da su počeli sklapati poslove koji su nevezani za ZG pokazuje novu perspektivu, a ta je da Ingra zbilja mozda ima ambiciju postati respektabilna firma u građevini u budućnosti, a Zagreb koristi samo kao odskocnu dasku. I naravno, to sve ima jako puno smisla, jer u Hrvatskoj postoji gap u smislu velikih građevinskih firmi od kad su svi "velikani" propali. Opet, Ingra je i dalje risky, ali s jako malo truda oni mogu dogurati ovu dionicu do 20 kuna do kraja godine, sve ce se saznati jako brzo, natjecaji su otvoreni, one koji su dobili poslove znati cemo vec kroz mjesec-dva. Pritom, ako sam ja dobro shvatio (ispravite me) grad Zagreb moze sam birati tko ce im biti izvođač radova na svim zgradama koje su u njihovom vlasništvu, ako je tako za Ingru nece biti zime zbog dubokih veza s gradom (navodno za obnovu samo jednu školu ide natjecaj od 110 milijuna kuna).

mislite da ingra ima ljude koji mogu odraditi natječaj od 110 mil kn ili mislite da će ugovoriti, dati podizvođačima i sebi uzeti dio. danas su sve građevinske firme zatrpane poslovima, tako da baš neće biti lagano pronaći podizvođača. ako će zapošljavati nove ljude, mislite da se može u godinu dana stvoriti firma koja odrađuje poslove od 110 mil kn. volio bih da mi netko konkretno napiše na koji način oni misle odraditi i onaj posao ugovoren za 33 mil. kn i koliko se od tog posla može očekivati dobiti. možda sam ja kratkovidan pa ne vidim nešto što drugi vide, ali s obzirom na povjest ingre pomalo sam skeptičan.

• INGR (INGRA d.d.)

• nascar
    • February 10, 2021 at 7:03 PM
    Quote from deny_09

Ono je bio vlakic. A ovo kupuje uprava. Ingra se vraca na stare staze. Želi postati lider u inženjeringu.

nemam dionicu, ali svejedno navijam da ovaj puta nešto bude od INGRA-e. ljudi koji prate ovu dionicu vjerojatno znaju više od mene, pa mi možda mogu odgovoriti koliko ljudi ima zaposlenih u INGRA-i i koliko će tih ljudi odrađivati posao koji su ugovorili za 33,26 mil kn za iduće dvije godine.

ovo "lider u inženjeringu" mi u ovom trenutku izgleda previse ambiciozno, ali možda ja ne vidim ono što drugi vide.

• INGR (INGRA d.d.)

• nascar
    • February 10, 2021 at 6:27 PM

malo me ovo podsjeća na 2012.g. onda je bilo od 4-12,75kn u 20ak dana, a u slijedećih 10 dana na 6 kn. nadam se da nećemo gledati reprizu.

• nascar
    • February 2, 2021 at 10:21 PM
    Quote from LeoNT

Ako tako jednostavno UG može kupiti/upravljati preko neke druge firme, a vidimo da moze, zar ne bi recimo HT mogao kupiti preko neke firme koja je prividno nepovezana sa HTom (Adris recimo je bio spominjan) i nastaviti upravljati Optimom.

Just a thought...

Možda bi i mogao, ali morao bi ponuditi više od drugih :)

• OPTE prodaja - kladionica

• nascar
    • February 2, 2021 at 9:39 PM
    Quote from harpun

još se kupuje

OPTE KOPSEJAK KREŠIMIR4440.00%640,444

znači on voli davati naloge sa četvrokama :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt