1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. NaBiduAsku

Posts by NaBiduAsku

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 12:28 PM
    Klizi li Amerika prema financijskom kolapsu koji će šokirati cijeli planet?
    Kako bi odgodili bankrot, Treasury je još u rujnu suspendirao investicije i prestao ulagati u buduće penzije državnih zaposlenika
    www.jutarnji.hr

kukulele... ne znam gdje se sakriti ako ovo krene. u nekom trenutku.

• DRY BULK

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 12:13 PM
    Quote from jasko

Coal stockpiles at Indian power plants touched a three-year low of 8.65 mn t on 24 Sep'21, which is sufficient only for five days of usage, Central Electricity Authority (CEA) data shows. Out of the data for 103 power plants with CEA, 29 plants have less than seven days of coal stock left, whereas 66 plants have less than four days of thermal coal stock left with them.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ajoooj. jednstavno se sve savršeno uklapa, brutala kako voda ide na propeler brodarima.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 11:29 AM
    Quote from Milo

Ja mislim da su na vrijeme, sklopili ugovore i da moraju pomladiti flotu.Ovo će potrajati, i sve bi se moglo uklopiti kako treba, prodaja starih, i kupnja novih...

da, izabrali su zihericu, nisu se proslavili ali nisu ni nešto loše napravili. Stare brodove će moći prodati nakon isporuke novih koji će biti tehnološki napredniji.. a postoji šansa da do polovine 2023 ostanu visoke vozarine... e tek onda su napravili famozan posao.

Quote from maratonac

Kako je gosp. Domijan rekao da je cijena brodova narasla 100%, čak i ako su brojevi u prethodnoj godišnjoj bilanci bili "napuhani" cca 30%, revalorizacijom će se te vrijednosti povećati barem još cca 50%. To je dobit od jedno pola milijarde kuna, pa vi računajte NAV.

mislim da će ta revalorizacija značajno napucati cijenu dionice na burzi. samo nek objave.

• SPAN (SPAN d.d.)

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 11:22 AM

poruka friškim, onako zdravoseljačka, iskustvena... sad se tu veliki igraju, cijena je stabilizirana, tko ima strpljenja nek čeka, tko nema nek uđe čim pomalo krene gore a krenuti će...samo je pitanje kada.

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 10:55 AM
    Quote from hugh
    Quote from NaBiduAsku

sad je jasnije :thumbup:

Od koje min krece Domijan?....hvala

25:13

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 10:53 AM
    Quote from jasko

Ivan Pavlović u pomorskoj večeri............. Poslušajte od 23:55 https://radio.hrt.hr/aod/pomorska-vecer-2dio/397342/

i to je zanimljivo, suprotno onome što kažu u ATPL... i jedni i drugi imaju argumente.

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 10:39 AM
    Quote from jasko

Marko Domijan u pomorskoj večeri............. Poslušajte od 13:25... https://radio.hrt.hr/aod/pomorska-vecer-2dio/397342/

sad je jasnije :thumbup:

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 10:23 AM

imam ATPL ali ovo što je lapad napisao na drugom forumu meni je dosta razočaravajuće, mislim da su to bolje mogli... ne zna se kakve će biti vozarine za par godina.

Direktor Jadroplova Pavlović je jučer na pom. večeri rekao da je Jadroplov odustao od novogradnji jer da bi ih dobili tek na kraju ciklusa visokih vozarina tj. krajem 2023. i početkom 2024.

Još je rekao da se plača 10 % ukupne cijene broda kod stupanja ugovora na snagu, a 40 % od ukupne cijene za vrijeme gradnje broda.

Ako je isto tako ugovoreno plača nje novogradnji Atlantske u iznosu od 40 % za vrijeme gradnje broda, to je čak 13.7 m$ po brodu.

S 13.7 m$ se ovih dana može kupiti 7-8 polovnih starijih supramaxa i handysize koji bi taj iznos zaradili već nakon 2-3 mjeseca od isporuke,tj.već u 1.polovici 2022.!!!!

A novogradnja s isporukom 2H 2023 možda taj iznos ne zaradi ni do 2025-2026.!!!!

Atlantska je napravila ogromnu grešku ove godine zbog ne kupovine jeftinih polovnih brodova na odličnom tržištu od 30-38.000 $ dnevno po brodu.!!!!

I dalje nastavlja raditi greške ne kupujući polovne brodove, tako što će dati 13.7m$*4=54.8 m$ učešća za novogradnje koje će te ogromne novce MOŽDA uspjeti vratiti nazad-zaraditi 2024-2026.

A tržište možda 2024-2026. bude na 10-15.000 $ pa te novce ne povrate ni do 2030.

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• NaBiduAsku
    • September 27, 2021 at 12:26 PM

znači za mene je to 50 godina... nije da mi je bitno ali dobro je znati, hvala :)

• NaBiduAsku
    • September 27, 2021 at 11:46 AM

ma da, ok je to sve, paše mi. Osim ako nešto ne iumjene, jer prije je bilo do 50. sad su digli na 55.

• NaBiduAsku
    • September 27, 2021 at 11:31 AM

1/3? Mislim da s 55 možeš sve uzeti, iako ne planiram dirati ništa do 60-65...

• NaBiduAsku
    • September 27, 2021 at 11:19 AM
    Quote from zlocesti

https://www.jutarnji.hr/native/zivotno…-svote-15103707

Ajme meni, ovi stvarno prodaju maglu

"Najlošija" odluka koju sam donijela bilo je životno osiguranje.

Bila sam mlada, željela sam da mojima bude lakše u slučaju da mi se nešto desi........ i sada, 15 godina kasnije, imam ravno 40 tisuća eura koje sam i uplatila.............. a prinos ravnih nula kuna.

A članak je napisan sa porukom da je to dobro ulaganje ???

3. stup. uplatiš 5000 u prosincu, u siječnju legne 750.

• DRY BULK

• NaBiduAsku
    • September 27, 2021 at 11:02 AM

koja je fora s Goglom danas?

• PODR (Podravka d.d.)

• NaBiduAsku
    • September 27, 2021 at 10:40 AM
    Quote from tollway

po stanju od petka sada imaju 194 673 kom. i u srijedu kad nije bilo blokova pokupili 515 kom. što slijedi dalje? strpljivo skupljanje godinama kao kod kraša!!?? sumnjam.

do izvješća bi ovo moglo potegnuti kako stvari stoje. ovi brste li ga brste.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• NaBiduAsku
    • September 24, 2021 at 1:22 PM

a sad vidim i da je Kina zabranila danas nešto.. bla bla... https://www.reuters.com/world/china/ch…ing-2021-09-24/

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• NaBiduAsku
    • September 24, 2021 at 12:51 PM

kripto opet pod pritiskom zbog tog evergranda... može netko baciti link o čemu se radi i zašto kripto svijet toliko drhti od te firme i pitanje, u čemu je najbolje držati kripto imovinu... u Theteru ili USD coinu ili čemu već..mislim ono kad kao uđeš u keš. jer kao da sam negdje nešto pročitao kako je Thether teški scam.

• CORONA virus

• NaBiduAsku
    • September 24, 2021 at 12:13 PM
    Quote from etoimene

https://nypost.com/2021/08/04/cov…eer-population/

https://www.kcrg.com/2021/09/22/bla…imals-covid-19/

Ja ću se ranit!

ludilo uzima maha. sljedeće na redu su biljke i mrtve prirode. Nadamo se da će cjepivo pronaći i put do Marsa.

• Best buy

• NaBiduAsku
    • September 23, 2021 at 3:18 PM
    Quote from Milo

E moj čovik...300trgovina imaju na malo u kojima imaš sve živo za kupiti, 4 hotela, na stotine kuća za odmor,benzinske,vinarije,ppk, vajda, dalmeso, najsuvremenija pršutana u europi trenutno...mogu nabrajati do ujutro..kraš šta se tiče prodaje, meso je tek na 5 mjestu.Glavni uvoznici par vrsta sira i tko zna čega...

Kad su se rugali na forumu s njima kad su ulazili u atlansku, uzeli su 10mk i otišli...

svaka čast ali ne hvala... ne znam što ljude koji su toliko bogati (materijalno) tjera da se još bogate, mjesto da stanu na loptu i odmore. Eno jedan brat im je nedavno umro, i šta će mu sve te pare.

• Best buy

• NaBiduAsku
    • September 23, 2021 at 2:57 PM

Odakle njima toliko novci? Nakon one afere s https://www.index.hr/vijesti/clanak…tri/934009.aspx nisam kupio ništa od te 'firme'. Niti ikad kupujem meso iz marketa..

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• NaBiduAsku
    • September 23, 2021 at 2:40 PM

ubo sam malo po 64... ako ide niže kupujem. svejedno. čudno malo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt