meni ni dalje nije jasno zasto se stalno prica o squeezu? koji je razlog toga?
jel ima kakvih legitimnih informacija , ili su samo teorije zavjere?
Posts by zdenkic
-
-
lito ide mala
https://www.index.hr/mobile/vijesti…ba/2536718.aspx
nego, jel i ove brojimo u one brojke kad brojimo turiste?
ovoga je bilo kod nas u istri prosle godine, iskreno, strah me sto ce biti ove
ne znam jesam li pisao mozda vec, ali cim su dosli u par dana su razbili javne wce, i poceli srati u parku, toliko je smrdilo da su morali raditi dezinfekciju dvaput dnevno da bi sprijecili zarazu
doslovce je ovdje zakon tko jaci taj kaci, jer im nitko ocigledno ne moze nista, pa mogu radit sto hoce
-
biden brlja konstantno, mediji ne pokrivaju 90% gafova, vec kada se nesto vise nemoze presutit onda napisu sitnicu
bijela kuca sve transkripte ionako mijenja, svaki put kad biden napravi gaf, u transkriptu pise da je rekao tocno
kolege iz amerike i dalje ako spomenem da je biden prestar i dementan me nazivaju rasistom koji voli trumpa
-
nebih rekao da je pica majstor bez po muke. naradi se tu dobrano, i nagleda svasta. stresan je to posao. nije bas kako zvuci da se samo uziva u dobrim picama. na kraju ti se i te pice zgade.
-
Splitski liječnik: U Dublinu sam za četiri tjedna rada vidio ček od 9500 eura - Index.hr
zasto je vecina komentara tipa "a kako je onima koji imaju 800 eura", umjesto da se zalazu da i doktor i oni od 800 i svi drugi imaju sveukupno vise place?
nikako da promijenimo taj mentalitet, gdje su svi zavidni i jalovi na drugog koji ima vise od njih
pa bi oni radije kad je meni lose, da bude i drugome
-
a u budućnosti može se korisiti naravno i za uvođenje poreza na nekretnine što bi ja mislim također bilo poželjno u Hrvatskoj', rekao je Funda.
lol
ovakvi registri su jako opasni jer svakakve informacije se mogu dobiti samo jednim klikom
a pouzdano znam da ne postoje nikakve procedure da se gledaju povjerljivi podaci od stranih trecih osobavec ih gledaju i komentiraju dok su na marendi, gledaju si bivse, susjede, itd itd
-
Peović traži vraćanje kvota za strane radnike. "Uvozi se roblje, a ne radnici" - Index.hr
necu napisat da se slazem sa katom, jer bih time prouzrocio procjep u vremenu i prostoru , a vjerojatno i treci svjetski rat
-
demokrati nece dozvoliti da trump pobijedi, maknut ce ga kako god znaju i umiju
-
nije narastao 2%, vec 20%
to je sto ljudima uvijek promice kod postotaka i dizanja cijena ili poreza
apsolutne brojke su male, ali postoci su ogromniporast sa 10 na 12 je punih 20% (sto na velike kolicine novaca je krdo para)
-
kako ide ona, do as i say not as i do
-
jesu li to istru stavili pod italiju? svidja mi se, potpisujem
-
ah te korporativne spike...na zalost znam koliko je sastanaka i novaca i preseravanja utuceno u taj novi logo, i onda na kraju ide tapsanje samog sebe i isplacivanja bonusa radi uspjeha novog loga
-
dobro onda za koga ja glasam? osim za trumpa
-
Pa neznam, i nije mi neka logika. Onda su trebale cijene i pasti ako nešto izbace ili smanje poreze, a znamo da nije tako.
nisu trebale pasti cijene, zasto bi poslodavci namjerno htjeli manje para? jer su dobri?
povecanjem poreza cijene idu gore sigurno
smanjenjem poreza cijene ne idu dole sigurno, vec samo onda ako ih na to natjera trziste. -
da, mislim da im je jedina (mala) greska sto nisu to malo vise najavili kod prvog izdavanja narodne obveznice.
poznavajuci nas i gledajuci povijest, ljudi su imali osjecaj da ce izdat narodnu obveznicu sada i nikad vise, a kad ono odmah trezorce frknuli ponovno.
ono sto me rastruzuje jesu komentari od ljudi ispod clanka. nikako da se hrvati financijski osvijeste.
-
Pa povecat ce se za toliko jer si ne zelis smanjiti prihod/dobit. Logicno zar ne?
Radi se o tome da u toj situaciji nisi samo ti pogodjen kao pojedinac, vec SVI iznajmljivaci.
Pa se vise ne radi o trzistu i ponudi i potraznji, vec o kolektivnom poskupljivanju usluge.
To ti je valjda cista logika, kada se dignu kolektivno porezi ili troskovi, da cijena proizvoda ide gore.
Tvoje pitanje je kao da pitas zasto sada litra ulja kosta skuplje nego prije pet godina, pa ako su mogli prodavat za vise zasto nisu prije.
Niti jedan najmodavac ne zeli zaradjivati manje, zar ne?
Ako se kolektivno svim najmodavcima podignu troskovi najma za 1000 eura godisnje, zar stvarno mislis da ce vecina najmodavaca ostavit iste cijene, ili ce kompenzirati povecanjem cijena?
Isto mozes primijeniti na bilo koji proizvod ili uslugu.
Ako sutra uvedu dodatan porez na kruh, benzin, kavu, meso, hoce li cijena kruha/benzina/kave/mesa/ pasti ili se povecat? -
meni je najbolji dio icega kada ekipa konstantno drobi kako ce se uvodjenjem poreza, smanjiti najamnine
svakom tko ima dva zrna u glavi zna da ce se cim uvede porez, najamnina povecati preko noci za taj isti iznos.
i nije mi jasno kako ljudi puse to naveliko -
-
https://www.7dnevno.hr/vijesti/holjev…-sto-onda-jest/
Evo par mudrih od nase kate
ne znam zasto sam to isao citat, unistio si mi nedjelju
-