joj zasticenih sam zaboravio kod poreza nekretnina.
zamisli to, vlasnik nemoze u svoj stan, i jos mora placat porez na nekretninu u kojoj zivi netko drugi
joj zasticenih sam zaboravio kod poreza nekretnina.
zamisli to, vlasnik nemoze u svoj stan, i jos mora placat porez na nekretninu u kojoj zivi netko drugi
inace se medije cita tako da je u biti sve suprotno od onoga sto pisu
ako CNN kaze da dolazi katastrofa i XI ce nas sve pobit, znaci da je sve mirno na vidiku i mozemo mirno spavat
pa problem je da ljudi koji kradu, nemaju mjere, je da imaju, nebi krali in the first place
na zalost, nasa drzava i pravosudje je jako sporo i neefikasno.
ne trebamo uvodit porez na nekretnine, trebamo pocistiti govna ispred kucnog praga
al i to nam je i tesko i nemoguce i neda nam se
nije problem u porijeklu love vec sto kod nas je zakon o najmu lose uredjen i nitko se ne upusta u takve poslove
kada bi to sredili, puno vise stanova bi doslo na trziste najma, ali dok god ti ne mozes izbaciti iz stana ljude koji ti ne placaju racune, takvi poslovi kod nas nece zazivjet
zato se svi bave turizmom jer turist za 3 dana ide kuci
i sto mislis da ce 2008 donesti? manju cijenu stana da bi je obican hrvat mogao priustiti? lol
ako dodjemo do toga da cijene nekretnina moraju pasti radi krize, to znaci da taj obican hrvat koj sada ne moze kupit stan, kad dodje kriza kupit ce jos i manje jer ce ostat bez posla i novaca i bit ce gladan
evo ti objasnjeno na laicki nacin u filmu:
evo ga, ponovno neshvacanje ljudi koji imaju novaca i kako se ulaze
ne ulaze se ILI , ILI
ljudi ulazu u SVE, da bi imali balansiran portelj
oni koju ulazu ili u dionice ili stednju ili stan, nemaju novaca ili imaju malo
ljudi koji imaju novaca imaju all the above
razmisljas potpuno krivo i nelogicno i financijski nepismeno
ponovno da se ponovim, ali necu triput:
hrvati na STEDNJI imaju 35 miljardi eura. samo na stednji.
ti isti hrvati imaju i nekretnine, i dionice, i obveznice, i zlato, i kripto i ulazu u biznise itd itd
ovo sto je na stednji je CASH koji nemaju vise di upucat
da zele potrosit sav taj novac na nekretnine, NEMA IH DOVOLJNO
prodalo se 22 tisuce stanova ukupno u hrvatskoj, imaju casha za njih 175 tisuca
cista matematika
prestani razmisljat o stanu kao jedinicnoj kolicini gdje jedan hrvat kupuje jedan stan da bi zaradio pet posto, ali nece jer ce dionica porasla 10 pa mu se ne isplati
kupuje se SVE
pa nije bas tolko hrabro kolko je utemeljeno na iskustvu i cinjenicama
ljudi konstantno zaboravljaju, ili vjerojatno zive u svojem nekakvom baloncicu gdje misle da ljudi u hrvatskoj i EU nemaju novaca
to me podsjeca kada gledas one grupe na fejsu za iznajmljivanje stanova, i onda je stan od 800 eura, i lavina komentara kako je njima placa 400, kako nitko to ne moze iznajmit, da su svi poludjeli, i jebu im mater.
a stan se iznajmi isto popodne.
evo nasao sam neku statistiku, da se 2021 zavrsilo 5007 stambenih zgrada u hrvatskoj
na europskom trizstu od 450 miiliona ljudi, ne moze se naci njih 5 tisuca koji si mogu kupit stan?
kod nas jos ljudi misle da svi rade u konzumu i imaju 2000 kuna placu i svi jadni
tako je bilo i kad su obveznice dosle, pa su po raznim forumima i vijestima pricali kako nitko nece to kupit jer nitko nema novaca, a hrvati na stednji imaju 35 miljardi eura
uzmi da je prosjek cijene novog stana 200 tisuca eura, znaci da hrvati sa svojom stednjom mogu kupiti 175 tisuca stanova
a 2021 je bilo 5000 novogradnje
hrvati imaju para da pokupuju svu novogradnju sljedecih 35 godina, u gotovini!
a to samo hrvatska, a mi u eu, gdje ima 17 milijuna miljonasa i 500 biljunasa a da o korporacijama niti ne pricamo
trosoban je
tako je po zakonu
Izgleda da neki 'sobom' nazivaju sve gdje se možeš ispružiti. To bi mogao bit i lift!?
sobom nazivaju sve kako je propisano zakonom
cijene i dalje idu gore, jer je sve poskupilo previse
cijene stanova su otisli mozda 10/20 posto gore, dok su neki materijali otisli 50 60 100 posto itd, tako da sad kad nesto od materijala padne 10, to je zanemarivo
a kapitala iz europe ima napretek a nepalaca ko pljeve, razlog da cijene stanu sa rastom nema
kolko je dozvola ono izdano, 150 tisuca? minimalno po nepalcu uzimaju 100 eura po glavi, ovdje na moru 200. to je 15 - 30 miliona mjesecno u djep kod najma.
niti jedan nepalac nema svoj stan, nit zivi sam, svi su kao sardine potrpani u stanove i kuce
a jos ce ih doci, znaci cijene nekretnina samo u nebo jer ih kupuju svi sumanuto kada imaju kome iznajmit
cak su i firme pocele kupovat radi smjestaja da ne moraju placat najam nekome, tako si jos otpisu porez
ovo ostalo kupuju njemci, austrijanci talijani
sad su poceli i ukrajinci cesi i poljaci
ove male zgrade kupe odmah u komadu
znaci kao da pare sa neba padaju
skoro pa svi ljudi misle da dvosoban stan znaci da su to dvije spavace sobe
i onda kazu nadrkano "pa dnevna SOBA nije SOBA!"
takvo razmisljanje je pogotovo popularno na fejsu
"moguc" je, kao sto je bilo moguce da ce putin bacit nuklearnku na nas tamo prije godinu dana
iskreno, apple mi je jedina dionica za koju kada pada sam sretan, jer znam u sta ulazem
sve ovo drugo mi je klimavo pa bi ja da padne i da se digne u isto vrijeme
apple da sutra padne 50% nebih se zamarao, dapace, prodao bi zenu i sve utukao u tima
apple mi u plusu...sto on ne padne majku mu da ga kupim jos
gradit kucu je najmanje problem, najveci problem su svi prikljucci i dozvole za koje ti treba vremena i zivaca i pitanje je dal ces na kraju uopce dobiti
zato ljudi i grade ilegalno, jer nemaju zivaca za nase gluposti
da ja mogu izgradit kucu bez tih svih nasih peripetija, izgradio bi je odmah.
pravac domprojekt, i eto mi kuce za 3 mjeseca na zemlji
al ti treba godinu/dvije da uopce dodjes do toga
naravno, zavisno gdje si
po obali ces se nacekati godinama da ti se rijese papiri
dobro ja i dalje ne kuzim zas bi HT mogao zviznut kada je to njemacka podruznica koja uvijek ima istu dividendu i tako se izvlace pare.
ja je gledam upravo radi te dividende jer mi fali da nadopunim nesto posto imam jos nekoliko hrvatskih dionica, ukljucujuci zabu
posto nisam bas upoznat sa hrvatskim vijestima i trendovima, jel postoje neke vijesti i naznake da bi se nesto moglo desiti ili je to samo hunch?
ja planiram ulupat neke vece pare u HT negdje na jesen, kada jos malo padne
zasto mislis da ce se prodat HT?
kad bi ljudi poceli investirati burza bi se pomakla
to mogu vrlo jednostavno rijesiti da naprave nesto kao 401k ili ira isa i ostale stvari koje postoje vani
da mogu ljudi mjesecno ulagat tipa u crobex index ili dionice direktno preko place, pff, di bi nam bio kraj
vidimo kako su se ljudi zainteresirali kada su im ponudili obveznice...ljudima samo treba malo naobrazbe i znanja i pokrenulo bi se to
ovako ulaze jedna velika manjina (lol), i svi smo tu na forumu
agencije nekretnina me podsjecaju na turisticke operatore prije interneta
nisi mogao nigdje nego bookirat preko njih, sad uz internet, stvarno nema smisla koristiti turisticke agencije kad mozes sam bookirat sve
nekretnine mi na isto dodju
a o tome da su nase agencije nesposobne ne zelim ni pocet pricat
jednom sam angazirao 2 agencije da mi pronadju stan, sa odredjenim parametrima
dobijao sam od njih linkove na njuskalo na stanove koje se uopce nisu podudarali sa onime sto sam htio
to mogu i sam radit
a o tome kak slikaju stan....nemrem, morat cu popit nesto za smirenje
mislim da bi trebalo zabranit politicarima sa 0 radnog staza da se bave politikom