1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. zdenkic

Posts by zdenkic

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• zdenkic
    • June 1, 2023 at 11:25 AM

joj zasticenih sam zaboravio kod poreza nekretnina.

zamisli to, vlasnik nemoze u svoj stan, i jos mora placat porez na nekretninu u kojoj zivi netko drugi

:D

• Birtija

• zdenkic
    • June 1, 2023 at 11:11 AM

inace se medije cita tako da je u biti sve suprotno od onoga sto pisu

ako CNN kaze da dolazi katastrofa i XI ce nas sve pobit, znaci da je sve mirno na vidiku i mozemo mirno spavat

• Nekretnine opcenito u HR

• zdenkic
    • June 1, 2023 at 10:47 AM

pa problem je da ljudi koji kradu, nemaju mjere, je da imaju, nebi krali in the first place

na zalost, nasa drzava i pravosudje je jako sporo i neefikasno.

ne trebamo uvodit porez na nekretnine, trebamo pocistiti govna ispred kucnog praga

al i to nam je i tesko i nemoguce i neda nam se

• zdenkic
    • June 1, 2023 at 10:31 AM

nije problem u porijeklu love vec sto kod nas je zakon o najmu lose uredjen i nitko se ne upusta u takve poslove

kada bi to sredili, puno vise stanova bi doslo na trziste najma, ali dok god ti ne mozes izbaciti iz stana ljude koji ti ne placaju racune, takvi poslovi kod nas nece zazivjet

zato se svi bave turizmom jer turist za 3 dana ide kuci

• zdenkic
    • June 1, 2023 at 10:03 AM

i sto mislis da ce 2008 donesti? manju cijenu stana da bi je obican hrvat mogao priustiti? lol

ako dodjemo do toga da cijene nekretnina moraju pasti radi krize, to znaci da taj obican hrvat koj sada ne moze kupit stan, kad dodje kriza kupit ce jos i manje jer ce ostat bez posla i novaca i bit ce gladan

evo ti objasnjeno na laicki nacin u filmu:

• zdenkic
    • June 1, 2023 at 9:46 AM

evo ga, ponovno neshvacanje ljudi koji imaju novaca i kako se ulaze

ne ulaze se ILI , ILI

ljudi ulazu u SVE, da bi imali balansiran portelj

oni koju ulazu ili u dionice ili stednju ili stan, nemaju novaca ili imaju malo

ljudi koji imaju novaca imaju all the above

razmisljas potpuno krivo i nelogicno i financijski nepismeno

ponovno da se ponovim, ali necu triput:
    hrvati na STEDNJI imaju 35 miljardi eura. samo na stednji.

ti isti hrvati imaju i nekretnine, i dionice, i obveznice, i zlato, i kripto i ulazu u biznise itd itd

ovo sto je na stednji je CASH koji nemaju vise di upucat

da zele potrosit sav taj novac na nekretnine, NEMA IH DOVOLJNO

prodalo se 22 tisuce stanova ukupno u hrvatskoj, imaju casha za njih 175 tisuca

cista matematika

prestani razmisljat o stanu kao jedinicnoj kolicini gdje jedan hrvat kupuje jedan stan da bi zaradio pet posto, ali nece jer ce dionica porasla 10 pa mu se ne isplati

kupuje se SVE

:D

• zdenkic
    • June 1, 2023 at 9:20 AM

pa nije bas tolko hrabro kolko je utemeljeno na iskustvu i cinjenicama

ljudi konstantno zaboravljaju, ili vjerojatno zive u svojem nekakvom baloncicu gdje misle da ljudi u hrvatskoj i EU nemaju novaca

to me podsjeca kada gledas one grupe na fejsu za iznajmljivanje stanova, i onda je stan od 800 eura, i lavina komentara kako je njima placa 400, kako nitko to ne moze iznajmit, da su svi poludjeli, i jebu im mater.

a stan se iznajmi isto popodne.

evo nasao sam neku statistiku, da se 2021 zavrsilo 5007 stambenih zgrada u hrvatskoj

na europskom trizstu od 450 miiliona ljudi, ne moze se naci njih 5 tisuca koji si mogu kupit stan?

kod nas jos ljudi misle da svi rade u konzumu i imaju 2000 kuna placu i svi jadni

tako je bilo i kad su obveznice dosle, pa su po raznim forumima i vijestima pricali kako nitko nece to kupit jer nitko nema novaca, a hrvati na stednji imaju 35 miljardi eura

uzmi da je prosjek cijene novog stana 200 tisuca eura, znaci da hrvati sa svojom stednjom mogu kupiti 175 tisuca stanova

a 2021 je bilo 5000 novogradnje

hrvati imaju para da pokupuju svu novogradnju sljedecih 35 godina, u gotovini!

a to samo hrvatska, a mi u eu, gdje ima 17 milijuna miljonasa i 500 biljunasa a da o korporacijama niti ne pricamo

• zdenkic
    • June 1, 2023 at 8:51 AM

trosoban je

tako je po zakonu

Pravilnik minimalnih tehničkih uvjeta za projektiranje i gradnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje (nn.hr)

Quote from KultLicnosti

Izgleda da neki 'sobom' nazivaju sve gdje se možeš ispružiti. To bi mogao bit i lift!? :huh:

sobom nazivaju sve kako je propisano zakonom

• zdenkic
    • May 31, 2023 at 8:40 PM

cijene i dalje idu gore, jer je sve poskupilo previse

cijene stanova su otisli mozda 10/20 posto gore, dok su neki materijali otisli 50 60 100 posto itd, tako da sad kad nesto od materijala padne 10, to je zanemarivo

a kapitala iz europe ima napretek a nepalaca ko pljeve, razlog da cijene stanu sa rastom nema

kolko je dozvola ono izdano, 150 tisuca? minimalno po nepalcu uzimaju 100 eura po glavi, ovdje na moru 200. to je 15 - 30 miliona mjesecno u djep kod najma.

niti jedan nepalac nema svoj stan, nit zivi sam, svi su kao sardine potrpani u stanove i kuce

a jos ce ih doci, znaci cijene nekretnina samo u nebo jer ih kupuju svi sumanuto kada imaju kome iznajmit

cak su i firme pocele kupovat radi smjestaja da ne moraju placat najam nekome, tako si jos otpisu porez

ovo ostalo kupuju njemci, austrijanci talijani

sad su poceli i ukrajinci cesi i poljaci

ove male zgrade kupe odmah u komadu

znaci kao da pare sa neba padaju

• zdenkic
    • May 31, 2023 at 8:34 PM

skoro pa svi ljudi misle da dvosoban stan znaci da su to dvije spavace sobe

i onda kazu nadrkano "pa dnevna SOBA nije SOBA!"

takvo razmisljanje je pogotovo popularno na fejsu

• zdenkic
    • May 31, 2023 at 8:19 PM

"moguc" je, kao sto je bilo moguce da ce putin bacit nuklearnku na nas tamo prije godinu dana

• zdenkic
    • May 31, 2023 at 5:59 PM

iskreno, apple mi je jedina dionica za koju kada pada sam sretan, jer znam u sta ulazem

sve ovo drugo mi je klimavo pa bi ja da padne i da se digne u isto vrijeme

apple da sutra padne 50% nebih se zamarao, dapace, prodao bi zenu i sve utukao u tima

• zdenkic
    • May 31, 2023 at 5:48 PM

apple mi u plusu...sto on ne padne majku mu da ga kupim jos

• zdenkic
    • May 31, 2023 at 5:05 PM

gradit kucu je najmanje problem, najveci problem su svi prikljucci i dozvole za koje ti treba vremena i zivaca i pitanje je dal ces na kraju uopce dobiti

zato ljudi i grade ilegalno, jer nemaju zivaca za nase gluposti

da ja mogu izgradit kucu bez tih svih nasih peripetija, izgradio bi je odmah.

pravac domprojekt, i eto mi kuce za 3 mjeseca na zemlji

al ti treba godinu/dvije da uopce dodjes do toga

naravno, zavisno gdje si

po obali ces se nacekati godinama da ti se rijese papiri

• zdenkic
    • May 31, 2023 at 1:48 PM

InterCapital na Zagrebačkoj burzi predstavio novu priliku za ulaganje - tportal

• zdenkic
    • May 31, 2023 at 9:13 AM

dobro ja i dalje ne kuzim zas bi HT mogao zviznut kada je to njemacka podruznica koja uvijek ima istu dividendu i tako se izvlace pare.

ja je gledam upravo radi te dividende jer mi fali da nadopunim nesto posto imam jos nekoliko hrvatskih dionica, ukljucujuci zabu

posto nisam bas upoznat sa hrvatskim vijestima i trendovima, jel postoje neke vijesti i naznake da bi se nesto moglo desiti ili je to samo hunch?

• zdenkic
    • May 30, 2023 at 11:05 PM

ja planiram ulupat neke vece pare u HT negdje na jesen, kada jos malo padne

zasto mislis da ce se prodat HT?

• zdenkic
    • May 30, 2023 at 8:04 PM

kad bi ljudi poceli investirati burza bi se pomakla

to mogu vrlo jednostavno rijesiti da naprave nesto kao 401k ili ira isa i ostale stvari koje postoje vani

da mogu ljudi mjesecno ulagat tipa u crobex index ili dionice direktno preko place, pff, di bi nam bio kraj

vidimo kako su se ljudi zainteresirali kada su im ponudili obveznice...ljudima samo treba malo naobrazbe i znanja i pokrenulo bi se to

ovako ulaze jedna velika manjina (lol), i svi smo tu na forumu ^^

• zdenkic
    • May 30, 2023 at 4:37 PM

agencije nekretnina me podsjecaju na turisticke operatore prije interneta

nisi mogao nigdje nego bookirat preko njih, sad uz internet, stvarno nema smisla koristiti turisticke agencije kad mozes sam bookirat sve

nekretnine mi na isto dodju

a o tome da su nase agencije nesposobne ne zelim ni pocet pricat

jednom sam angazirao 2 agencije da mi pronadju stan, sa odredjenim parametrima

dobijao sam od njih linkove na njuskalo na stanove koje se uopce nisu podudarali sa onime sto sam htio

to mogu i sam radit

a o tome kak slikaju stan....nemrem, morat cu popit nesto za smirenje

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • May 30, 2023 at 11:49 AM

mislim da bi trebalo zabranit politicarima sa 0 radnog staza da se bave politikom

1. Privacy Policy
  2. Kontakt