1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. zdenkic

Posts by zdenkic

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • June 7, 2023 at 11:35 AM

vrijednost je najlakse odrediti, ide po zonama i kvadratu, i to je to. daleko od toga da ce biti pravedna, ali to je najmanji problem

i sada znaju koliko je prosjek kvadrata novogradnje i starogradnje u odredjenim gradovima, i kvartovima.

isto kao sto i imaju svoj katalog po kojemu odredjuju vrijednost autiju, gledaju marku i godiste, iako nema veze sa stvarnim stanjem

kao i kod svakog poreza ili zakona, oni koji su u ilegali najbolje prolaze

ako su izgradili kucu bez gradjevinske, nece platit ni porez, nisu platili ni gradjevinsku, ni komunalnu ni odvoz smeca i nemozes im nista jer nemas papire po kojima im mozes nesto legalno naplatiti, jer ta kuca u biti ne postoji na papiru

oni koji su legalci, ti najebu

pa i sada svi iznajmljivaci koji iznajmljuju na crno, jebe se njima sto se dizu porezi na krevet, na najam, takse itd, kad ih ne placaju uopce

najebu samo oni koji igraju po pravilima i placaju sve

i to je kod nas najveci problem sto drzava umjesto da ide u kostac sa ljudima koji ne igraju po pravilima, oni ove glupane koji ne krse zakon samo dere vise da bi nadomjestili nadostatak

da bi drzava prvo rijesila ilegalne apartmane, ilegalne kuce, ilegalna dugorocna iznajmljivanja...pa mislim to bi imali para na bacanje

napisao sam vec na nekoj drugoj temi, kod mene imas ulicu sa pola ilegalaca , jel znas kome inspekcija dolazi svake godine?

onoj nekolicini "glupana" koji su legalni, pa ih zajebavaju za svakakve sitnice i gluposti

a preko puta zgrada puna ilegalnih apartmana, turisti sa balkona gledaju inspektore dok ovaj mjeri apartmansku plocu na fasadi da nije u gabaritima...al preko puta nema ni ploce, pa inspektor tamo ne zalazi

drzava smijeh

• Banke i bankarske usluge u RH

• zdenkic
    • June 7, 2023 at 11:19 AM

erste stalno izdaje obveznice, kao i druge banke (ne kod nas), ne vidim tu nista cudno, svi koriste kredite, pa cak i apple ima obveznice a ima toliko gotovine da je nemogu potrosit

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • June 7, 2023 at 1:29 AM

ja ne znam kako to ljudima nije jasno, da ce porezom na nekretnine samo dati municiju bogatim ljudima i korporacijama da pokupuju sve sto zele

sada ako ne zelis prodat, nemogu ti kupit kucu nit zemljiste pa niti da se na trepavice postave

kad dodje porez, istjeraju te za godinu/dvije ako nemas para, a vrlo vjerojatno nemas, jer da imas, ti bi bio taj koji bi istjeravao druge

mislim da ce ovo biti , kako se kaze onaj, nail in the coffin za hrvatsku

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • June 5, 2023 at 10:42 PM

naravno, tolko ce novaca potrositi na uvodjenje poreza, da bi na kraju oporezivali 100 ljudi koji imaju u vlasnistvu vise od 3 nekretnine i time uprihodili neprikosnovan iznos od 20 tisuca eura godisnje, te ce takvim potezom srusiti trziste nekretnina i omoguciti svakom hrvatu da si priusti penthouse na obali za 1700 eura po kvadratu

tako razmislja jedno 30% jalovih hrvata kao sto smo vidjeli iz ankete

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • June 5, 2023 at 6:22 PM

mislim da treba razviti neki plan b, ukoliko dodje do gluposti preselit sav kapital negdje

zalosno je da o tome moramo razmisljat al stvarno mislim da nebi bilo lose imat nesto "za svaki slucaj"

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • June 5, 2023 at 5:59 PM

ma nece sada nitko nista raditi jer su 2024 izbori, mislim da su izbori za sve

svi ce optuzivat druge da oni zele dizat a mi necemo

tako da ove godine i 2024 ne treba ocekivati nista vezano sa porezima jer je vrijeme kupovanja glasova

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • June 5, 2023 at 5:57 PM

ja cu ili dobit infrarkt ili prodat stan :D

mislim porez dolazi sigurno, jalovi hrvati nema sanse da se pobune protiv poreza, jer ce ih mediji natjerati da misle da su oni koji imaju stanove krivi jer ih ovi drugi nemogu kupit

pitanje je samo koliko ce taj prijelazni period trajati, dal ce krenut sa nekim porezom cisto pro forme da ga proguraju, pa za 2 godine dolazi "pravi", ili ce odmah opalit svima i krece rasprodaja

a ako na vlast dodje kata i mozemo, mozemo ocekivati da ce nam sve nekretnine oduzeti...tj oprostite, preraspodijeliti

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • June 5, 2023 at 5:36 PM

pa cijela obala ce postati slucaj gdje vecina ljudi nece biti domaci

zamisli ti da sada jedna baba, mama, dida ima stan koj gleda na rivu, direkt na more, i u penziji je, igra briskulu, pije gemist, i uziva nakon sto je radio cijeli zivot

to na zapadu ne postoji, osim ako taj dida nema milione u banci

tako ce doci i kod nas, obala ce biti stranci+bogati plus turisti, a nepalci ce raditi najosnovnije poslove

jer oni jedino mogu raditi za malo para kada su strpani u jedan kavez sa njih desetoricom

obican covjek si nece moci priustiti stan na obali

naravno nece to doci odmah, ali u sljedecih 10ak godina, bit ce kao i na zapadu

mislim pa nije to tesko shvatiti, svatko tko sumnja da ce se to desiti neka ode malo po europi

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • June 5, 2023 at 5:08 PM

ja idem na prosvjed, tamo negdje nakon izbora kad najave porez

tko je za?

moze oko 6 ispod sata na jelacicu?

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • June 5, 2023 at 3:54 PM

zato jer gradjani misle da ce najebati oni koji imaju vise nekretnina, a svi koji imaju vise nekretnina su sve to pokrali, i jos su u hdzu

svatko tko je za uvodjenja poreza na nesto sto si vec kupio, i znacenja da vise nisi vlasnik nego si u najmi, ima iq od 20 do 30

i btw: ova anketa je izmanipulirana, ocito je da su dobili naputak da nas tlace o porezu na nekretnine, da bi se navikli kada ga uvedu tam kada dobiju izbore

mislim zamisli nekoga tko kaze "MOLIM VAS UVEDITE MI POREZ NA NEKRETNINU"

joj nemogu ja to citat odmah mi tlak skoci

• Birtija

• zdenkic
    • June 4, 2023 at 6:02 PM

kupujem sve sto cramer kaze da treba prodat

easy money

• Birtija

• zdenkic
    • June 4, 2023 at 1:40 PM

jesi ok? ti je dobro? :D

• Ulaganje u obveznice

• zdenkic
    • June 3, 2023 at 4:57 PM

Erste banka ponudila mogućnost upisa tzv. preferred senior obveznice | SEEbiz.eu

4.5%, dospijece 2026, isplata godisnja.

joj sad mi je zao sto nisam vise upucao u narodnu. nije ni ovo lose samo mi se ta 2026a cini daleko

ali pretpostavljam da bi obveznica trebala biti likvidnija pa...

kombiniram

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• zdenkic
    • June 2, 2023 at 2:44 PM

pa novac/bogatstvo je svugdje na svijetu rasporedjeno priblizno isto , 1%

kako u americi, kini, njemackoj tako i kod nas, a tako i globalno u svijetu

problem je sto hrvati misle da nema ni tih 1%, nego ih ima njih petero iz HDZa koji su sve pokrali

uzmi si obveznice kao jedan primjer, gdje ako si gledao komentare na indexu, facebooku itd, konstanto su tupili kako nitko za te gluposti nema novaca, i to ce kupit samo plenkovic i to je prevara da hdz opere novac

medjutim njih 40 tisuca je kupilo, s time da je njih polovica uplatilo vise od 10 tisuca eura, mislim da je median bio 12 tisuca tako nes

ali opcenito, hrvati imaju vise para nego sto se konstantno tupi

svake godine za skijanje isto, nitko nema para za kupit krompir, pa je njih 100 tisuca otislo na skijanje

nije da vecina hrvata ima para, pa to nema nigdje, ali ogroman broj hrvata zivi jako dobro

kolko god vecina na fejsu i indexu trubi suprotno

• Inflacija

• zdenkic
    • June 2, 2023 at 1:14 PM

Vi se meni smijete, a ja sam vam lijepo objasnio, cijene padaju! Nikad jeftinije!

Cijene hrane u svibnju bile na najnižoj razini u dvije godine - Index.hr

• 7BET

• zdenkic
    • June 2, 2023 at 10:17 AM

expensio ratio od 1% za indeksni etf je stvarno puno

osim toga, nemam kaj pametno za reci jer ne znam ama bas nista o rumunjima

• Inflacija

• zdenkic
    • June 1, 2023 at 5:00 PM

gledaj, 10 minus 6 je 4, cista matematika

pametnom dosta!

a strucnjaci objasnili:

Why inflation can actually be good for everyday Americans and bad for rich people | CNN Business

nadam se da ce inflacija porasti, da nam bude lakse

• Inflacija

• zdenkic
    • June 1, 2023 at 4:55 PM

ako je prije bila inflacija 10%, a sada je 6%, to znaci u biti da je sve 4% jeftinije! cijene padaju!

• Ekonomski podaci

• zdenkic
    • June 1, 2023 at 3:56 PM

ma kakvi umirovljenici. u travnju su dosli turisti, i sve je skocilo, sad ce biti tako do 9og, a onda ide pad

jel imas graf tokom cijele prosle godine? bas me zanima

• Ekonomski podaci

• zdenkic
    • June 1, 2023 at 3:42 PM

pa turisti dolaze, normalne da ce maloprodaja skocit, nije to tolko povezano sa lokalnim stanovnistvom

vise nisu to turisti kao u jugoslaviji ili pocetku hrvatske di bi dosli u hotele i jeli u restoranima i nitko u ducan nije usao

sad je to samo kaufland lidl i deri

1. Privacy Policy
  2. Kontakt