i to isto napraviti za sve koji zele kupiti dionicu
otvori firmu, kupi dionicu applea, i placaj doprinose na osnovicu, MJESEČNO!
i to isto napraviti za sve koji zele kupiti dionicu
otvori firmu, kupi dionicu applea, i placaj doprinose na osnovicu, MJESEČNO!
ne znam jel se pisalo, ali PBZ pocela nudit 1.5% kamata na stednju
moja prognoza, koja ce biti 99% tocna
cijene nekretnina idu gore, sve vise hrvata se seli, dolazi porez na nekretnine, cijene najma idu na europske cijene, hrvati sve manje zive u velikim gradovima, stanove kupuju njemci , nepalci su u najmu
2030 se uvodi indijski jezik kao izborni u osnovnim skolama jer na hrvatskom vise nemozes naruciti ni kavu u kaficu
za dalje ne znam
nasi ljudi koji su odselili stan u hrvatskoj prodali nisu
cak i kupuju i dalje nove stanove u hrvatskoj iako rade u irskoj njemackoj svedskoj itd
a vec sam spomenuo da kupuju i stranci nekretnine, imamo eu trziste od 500 miliona ljudi
100 tisuca dozvola je izdano strancima, svi ovi sto su otisli sa tvojeg grafa su zamjenili stranci
imas nekoliko projekata novogradnje sada u zagrebu, koji su tek u planu, pocinju se graditi tek u 2024 godini, jos ne postoji ni gradjevinska
SVE JE PRODANO
znam da stalno ponavljas tu depopulaciju, ali to nije razlog da cijene nekretnina padnu
ovo sa ogranicavanjem ce biti takva zavrzlama
znaci pazi, ti se prijavis da radis legalno i iznajmljujes, i ovi ti kazu ne moze
a preko puta tebe rade na crno
poznavajuci kako mi provodimo zakone i logiku, ovime ce vise ljudi gurnuti u crno
ma ne znam, mislim da turista ima ko pljeve , a mi nista ne radimo da zaustavimo taj masovni turizam
plus kao sto sam rekao, stranci pokupuju sve sto ostalo sto se izgradi
evo preko puta mene ima manja zgrada sa 4 stana, i sve su kupili stranci, tri njemca i jedan ceh
po zimi je prazna, i po ljeti dolaze oni i njihovi prijatelji
i naravno, prijatelji su u stanu, bez da plate porez, turisticku, boravisnu, itd itd
u europskoj uniji smo, nema svinjokolja ako neda brisel
na zalost mislim da nece krenut dolje, jer ima previse turista, i sada stranih radnika
i nitko ne radi nista po tom pitanju, jos sad izasao par clanaka jucer cini mi se, kako bi hrvatska propala da nemamo nepalce
kod nas uzimaju 200 eura po nepalcu, po obicnim stanovima ih je cak i po 10ak
to nas covjek nema sanse da moze platiti, em izgubi posao radi nepalca koj radi za minimalac, em izgubi stan jer nepalci placaju 2000 eura mjesecno a ostali stanovi su za najam turistima
a uz sve to, sada svi uz EU mogu kupovat stanove i zemljista
ima jedno novo naselje mislim da ima oko 200 stanova, vec je skroz prodano ovdje, i sve su kupili poljaci
a investitor nema ni gradjevinsku jos, i sve je prodao unaprijed...
tako da mislim da nekretnine nece dolje, vec ce sve vise hrvata vani, a stranaca unutra i za 10 godina necemo prepoznat hrvatsku
sto je krivo , ili financijski nepismeno u tome sto sam napisao?
pisao sam vec na ovu temu ali da ponovim
porezi su takvi kakvi jesu na apartmansko iznajmljivanje jer im nikakav trosak nije priznat
isto je kao i sa obrtnicima pausalcima, koji placaju nikakav porez, od par posto na prihode
ali ni njima nije nista priznato, i zato je porezno opterecenje takvo
da se apartmanistima prizna trosak, nitko nikad nebi platio porez, jer malo njih bi ikad bilo u plusu
trenutacni kredit od 200 tisuca eura, je 1200 eura mjesecno, sto znaci 14400 eura godisnje
da vam je apartman popunjen 100 dana u godini, po 100 eura, i da cijeli prihod gledate kao dobit, to je 10000 eura godisnje
jos ste 4400 u minusu
a u taj trosak idu sve one stavke koje je kolega spomenuo
i rezije, i cistacica, i usluge od airbnba, i turisticka pristojba, itd itd itd
porez bi platili na sveto nikad
ovako ubiru puno poreza na kolicinu, uzmu na krevet, i uzmu dal ima turista unutra ili nema, nebitno kako je vlasnik poslovao
to im pridonosi puno vise poreza nego da priznaju troskove
A na temu: kad mi iznajmiš na tjedan dana apartman i platim ga, taj tjedan sam ja gazda apartmana a ne ti.
ne, nisi gazda, vec si u najmu
ja kad idem u neciji apartman odma ponesem par rigova sa sobom.
nafrljim klimu upalim par rigova da rudare i onda mi je jeftinije
citam i gledam ja zasto bi rigotinu furao sa sobom, a ti o bitkonjima pricas
ovaj dio: "klimatizira se cijeli dan uz otvorene prozore, tušira se non stop", najviše volim.
Ja u iznajmljenom apartmanu uključim pećnicu, sva kola na šporetu, vruću vodu na obje pipe odvijem na max, frižider isto na max. Na mobiteli i laptopu uključim max potrošnju i punim ih stalno. Ispečem paprike i napravim ajvar.
Klima cijelo vrijeme na 18.
to sto se ti ne ponasas tako, na zalost ne znaci da se vecina ljudi ponasa, dapace
ako se nikad nisi bavio usluznom djelatnosti, bilo kakvom, ne znas kakvi su ljudi
pogotovo kod nas, jer su se navikli da im svi pimplaju jaja, i kada dodju na more misle da su tih sedam dana kraljevi
no sad vec offtopicarimo naveliko, dobit cemo po prstima
sve novce koje sam zaradio, drzava mi je uzela pola
onda mi je uzela 25% na sve sto sam kupio
nakon sto mi je ostalo to sto je ostalo, to sam ulozio u dionice
i na to mi drzava uzima 12%
trenutacno sam 80% svega sto sam ikad uprihodio u zivotu dao drzavi
i jos nije dosta
trebao bis navijati da se ti javni troskovi smanje
nakon sto dignu porez nekom drugome, i ti ces doci na red
nije vlasnik apartmana tvoj neprijatelj/problem, vec drzava
isti jal se na drugim forumima javlja prema ulagacima u dionice. treba im uvest vece poreze. placaju samo 10%. treba im naplacivat doprinose itd. ista prica kao i ovdje o apartmanima samo za razliku od onih tamo kojima je zbrajanje tudjih novaca i nekretnina na zidicu ispred kozuma spada u hobi ovdje su ljudi koji bi trebali ipak bit malo na visljem ulagackom nivou..al vidimo da bas i nisu.
eto to i mene iznenadi kada ovako nesto procitam ovdje na forumu, gdje ipak mislim da ljudi poznaju osnove ekonomije poslovanja financijskog trzista, itd
prvo sto moraju napraviti je urediti zakon o najmu i nije mi jasno da u 30 godina to jos nisu napravili
najmoprimci su daleko vise povlasteni od najmodavaca, i zato najmodavci ne iznajmljuju mladim ljudima uopce
svatko tko je ikad davao stanove u najam ili ima svoju ili zna nekog tko ima horor pricu kada je iznajmio obitelji sa djecom
pisao sam na forumu cini mi se, meni je prvi susjed iznajmio mladoj obitelji sa malom bebom i kad su prestali placati najam i rezije, nista im nije mogao
mjesecima su se navlacili, policija ih ne zeli izbaciti, hep nece iskljucit struju radi bebe, vodu ne mozes iskljuciti, itd itd
ako zele poticaj dugorocnog najma, to moraju rijesiti
da najmodavac zna ako ne platis rezije ili najam 2 mjeseca, da ce policija doci i iseliti te iz stana bez ikakvih pitanja
do onda, svi ce se vise orijentirati na studente i studentice i turiste, jer sa njima nemaju potencijalnih velikih problema
a jedino sto ce postici sa vecim porezom na apartmane, je veca cijena nocenja sljedece godine
meni je najsmjesnije sto nitko uopce niti ne misli da taj apartman kosta
svi se ponasaju kao da su apartmani nesto sto se dijeli po obali besplatno, i onda si uzmes dva tri pa ga iznajmljujes preko sezone
ma kupci koriste i kes i kredit, ne brini, ima puno ljudi sa puno novaca
dobar projekt sa malim lijepim stancicima, dobar tlocrt, i ako je lokacija dobra, prodat ces bez pardona
gle ako imas para ti mozes napraviti i projekt sa tlocrtima i onda sa time nudis naokolo da vidis kakvo je stanje
tako to mali investitori i rade, masu tlocrtima i vide dal ce se netko upecat i kakav je feedback
ako je dobar, krenes u izgradnju, ako je los, pricekas.
Uzmi samo dva apartmana, na 60 dana punjenja zarada je 12 tisuća eura, plati na to 250 eura poreza i tvoje je kraljevstvo nebesko
ajde mi molim te objasni po kojoj to matematici i racunici u 60 dana zaradis 12 tisuca eura?
ne znam zas bi itko bio sretan da mora placat dodatan porez, koji ce ponovno prcevci trositi na razne domjenke
platio bih porez sa osmjehom da znam da ta lova ide tamo gdje treba
u trenutacnoj situaciji nebih platio ni lipe poreza znajuci gdje ide. tj ni centa
sljedece godine ce zgrnuto krdo dodatnih para od ovog poreza
gdje ce svi ti novci ici?
di je plan, gdje je transparentnost
nece ici nigdje, izgubit ce se u bespucima hrvatske birokracije