i takodjer dugorocni najam dopustiti samo zgodnim djevojkama do 25 godina (kao di caprio), i svim ostalima zabranit najam i nek idu u posebne zone.
Posts by zdenkic
-
-
takve pausalce imaju skoro svi u europi, tipa rumunjska je prva pocela zbog IT industrije i vecina freelancera se tamo preselila i registrirala
poceli su sa 100 tisuca eura, a mislim da je sada do 1 milion eura pausal, u odredjenim industrijama naravno, ne sve
i to je porez na prihod, ne na dobit
ali nasi sada kod zadnje reforme nisu htjeli dici prag od, pa jos stoji prag od 38.816,64 eura
Ništa od povećanja praga za ulazak u sustav PDV-a do 2025. (lidermedia.hr)
-
jel sad vidiš kakva je to glupost, s tim 'paušalcima'?
oni ne trebaju voditi poslovne knjige već plaćaju, tamo po nekim kategorijama, paušalni porez na dohodak
ako je to poduzetnička i oporeziva djelatnost, molim evidentirati 'apartmandžije' ili kao d.o.o ili kao redovni obrt i neka vode poslovne knjige
kao uostalom i svi drugi vrijedni poduzetnici, drugih djelatnosti koje nisu turizam
niti obrtnici pausalci ne moraju voditi knjige, to je prednost pausalaca
ako je to poduzetnička i oporeziva djelatnost, molim evidentirati 'apartmandžije' ili kao d.o.o ili kao redovni obrt i neka vode poslovne knjige
kao uostalom i svi drugi vrijedni poduzetnici, drugih djelatnosti koje nisu turizam
napisao sam vec prije na tu temu
hrvatskoj se ne isplati da apartmanci mogu prijaviti troskove, jer cijeli apartman koji su kupili je trosak
da se placa porez na dobit, nitko nikad nebi platio nikakav porez, jer bi sve troskovi pojeli
eventualno za nekih 30ak godina kada bi isplatili apartmane koje su kupili
-
Porezna šalje pisma iznajmljivačima. To je "novi" porez - Index.hr
kakvi komentari, svi iznajmljivaci imaju para ko blata, nove aute svaku sezonu, i svi su hdzovci
-
Nema urote oko poskupljenja. U rastu cijena sudjeluju svi, pa i građani - Index.hr
radi vas forumasa meni skuplji parizer
-
ovo jednostavno nije odrzivo, i vodi u propast
ne znam koliko dugo svijet moze ovakve gluposti tolerirat
imam osjecaj da se sve to ubrzava
-
vlada digne porez korporacijama
korporacije dignu cijene usluga i proizvoda
vlada surprised pikachu face
-
pa mislim da si mi samo potvrdio to sto sam rekao, otisao si kod njih fizicki, normalno da postoji osiguranje
no kod ibrka/revoluta mozes samo slati mail, ili nedao bog da dobijes support iz indije "i please you sir"
citao sam horror pricu negdje , nemrem sada se sjetit di, kada je tipu riknuo mobitel gdje ima key, i jedva jedvice je uspio to rijesiti
najgore je sto je to trajalo mjesecima
to kod nas rijesis jednim odlaskom u banku
fin u kulturan moras biti uvijek, i preko maila i ako si u uredu
psovanjem majke sluzbenicima neces nista postici
-
ma da sve je ok dok nije
nije tolko dal je siguran ili ne, siguran je sigurno, ali sve je za nas preko neta i mobilne aplikacije.
nemres se logirat, izgubis mobitel, itd itd, i ne mozes rijesit nikako osim preko neta
ovdje kad mi ne radi token ili kupim novi mob i imam problema sa kodovima, odem u ured i rijesim za pet minuta
inace sam paranoican sto se toga tice
-
Imate onda na Revolutu duplo više.
nije mi taj revolut toliko pouzdan za vece kolicine novaca
cak i ibkr, uvijek malo strijepim nadajuci se nece nesto desiti
kod svih tih "internet" brokera , ako se nesto desi, mozes imat ogromnih problemakad su mi novci u banci ili kod brokera u hrvatskoj, barem mogu doci u ured osobno ako treba
nekako lakse spavam
-
vrijeme je da nadjem partijsku knjizicu
-
mislim da sada hdz radi sve u layerima radi izbora, nemogu previse vijesti odjednom
sad ce se navlacit sa kauflandom oko parizera, pa nakon toga nadam se trezorci
nemogu vise cekat, zvat cu pbz da mi daju 1.5%
-
inace ne pratim politiku ni ne glasam, ali sljedeca ce biti zanimljiva godina
i nasi izbori, i americki, mislim da budem otkazao pretplatu na netflix
-
mi smo tek nedavno prestali koristiti fakseve za slanje poreznih prijava...imamo vremena dok ne dodje ai
-
-
napisao sam odmah u postu "disclaimer" znajuci da se uvijek ljudi uhvate na muljatore
pa umjesto da raspravljamo o porezima, odmah pocnemo o tome kako su svi pokrali
radi tih koji su pokrali ne uvodis novi porez ili dizes postojeci da bis njih kaznio
oni koji su pokrali su pokrali, i njih treba rijesiti pravna drzava, i to je to, dal hoce nece, nebitno za daljnju raspravu
no valjda neces dizat porez svim ljudima zato jer je nekolicina pokrala?
isto kao i kod iznajmlljivaca, dignimo porez ljudima koji rade legalno, zato jer puno ljudi radi na crno
koja je to logika?
btw, ne bavim se apartmanima.
-
Alo o čemu ti pričaš? Pa živimo u Hrvatskoj. Tri su načina kako se najviše dolazilo do nekretnina u Hrvatskoj
- Privatizacijom društvenih stanova
-Nelegalnom gradnjom koja se zatim legalizirala
-Prenamjenom poljoprivrednih površina u građevinsko
Nažalost ovaj tvoj način ostaje za mlađe naraštaje ali radom će teško doći do nekretnine jer nekretnine vrijede a rad baš i ne a još ga snažno i porezi odrežu. Za razliku od nekretnina.
ovakav mentalitet da su svi sve pokrali bih ocekivao na forum.hr
-
Uredi banka zlata
nista mi ne izbacuje pod banka zlata
prebacuje me na centar zlata, jel to to?
-
pa ne mozes oporezivat pausalno trziste kapitala kada trziste kapitala ne znaci da generira dobit
trziste kapitala je specificno jer moze generirati veliki gubitak.
zamisli da imas dionicu, koja konstantno ide dolje, i vrijednost investicije ti se svaki mjesec sve vise smanjuje, a ti si primoran na to placat pausalni porez
od cega? novaca nemas, novci su ti vezani u dionice, koje padaju, i ne zelis prodat da platis porez jer se nadas da ce se eventualno oporavit trziste
oporezivanje je drugacije zavisno o djelatnosti koju obavljas, to je uvijek tako i ne moze sve biti isto
svi usporedjuju koliko im drzava uzme za rad sa porezima na apartman, al ne mozes to usporedjivat
jer svi koji su kupili taj apartman su ga kupili od rada, i njima su isto skinuli koliko i drugima
razlika je u tome sto su jedni snalazljiviji, pametniji, sposobniji, pa su od ostatka novaca poceli iznajmljivat, a neki su kupili dionice, itd itd
a neki su od tih novaca sve potrosili na kladionicu i na ozujsko
svi smo mi platili taj porez na rad na pocetku
DISCLAIMER: naravno da ima ljudi koji su zamutili pokrali ovo ono i pokupovali krdo nekretnina na crno. no to je manjina i o tome je bespotrebno raspravljat kada generalno pricamo o stvarima.
-
koja je kod nas dobra i provjerena trgovina di se moze kupit zlato?
i jel ima smisla otic do slovenije kupit, ako je tamo jeftinije mozda?