porez ide kada je nastupilo oporezivanje, a ne kada je bila dobit.
jer ti realno dobit mozes isplatiti i nakon pet godina, (u coroni je tako i bilo jer nisu smjeli isplatiti) ali ces platit onaj porez koji je trenutacno aktualan, a ne onaj prije 5 godina
Posts by zdenkic
-
-
na zalost novinari vise nisu novinari, pa pustaje takve ljude da pricaju gluposti umjesto da ih pitaju gdje su podaci, analize, statistike, itd
kao kad je zoki pricao ne znam di o trosku neto placa, i po tome radio racunicu koliko trgovacki lanci trose na place
a novinar samo klima glavom, umjesto da mu kaze da je trosak bruto 2 a ne neto -
a mislim da je i ona udruga poduzetnika pokusala, ali tesko je to gurati kada su ljudi financijski nepismeni
mislim vidis sto celni stranke pricaju, a sad zamisli kakvi su im tek glasaci, koji te celne ljude vide kao iskusne i pametne
oni uvedu dupli porez bankama, nama banke uvedu duplo dizanje cijena transakcija
i sve dodje na isto, osim sto potrosaci najebu
cijeli taj mozemo su kao mala naivna djeca , ali mi ne ide u glavu kako odrasli ljudi vjeruju u te bedastoceQuote"Zato planiramo uvesti sintetičko oporezivanje dohotka bez obzira na njegov izvor. Takvo se oporezivanje provodi na način da se svi dohoci zbrajaju na kraju godine te se ovisno o visini ukupnog dohotka razvrstavaju u kategorije oporezivanja koje su obilježene progresivnim stopama.”
eto, to ti je produkt osobe koja nikad nije radila u svom zivotu, nikad nije imala firmu, nikad nije kupila dionicu, niti nikad nije iznajmila stan
dobijes upravo ovo -
Snažno oporezivanje nekretnina, kontrola cijena, manji PDV... Evo što planira Možemo - Index.hr
lol
oni bi napravili agenciju koja ce kontrolirati cijene
mislim sta reci...plenky spasi nas -
nisam naivan, pricam o programu
ne znam zasto uvijek se spominje hdz kada se prica o drugim strankama -
e pa to su normalne stvari , al to je na zalost dijametralno suprotno od sve ostale ljevice jer oni samo zele vece poreze
ne znam zasto smo dosli gdje ovakve logicne stvari su negdje na margini -
ne ne ne , ali ne kuzis
mi kada uvedemo porez na nekretnine onda ce samo zlocesti hdzovci koji imaju 100 apartmana placati porez a svim ostalima ce samo pasti cijene!
-
Meni je frend iz Chicaga zadrti demokrat i mrzitelj Trumpa koji je kriv za sve.
Opljackan on, opljackana zena dvaput i napadnuta, u BLM riotsima zapaljen auto.
Covjek se preselio u Texas, i dalje je zadrti demokrat i mrzitelj Trumpa koji je kriv za sve. -
slazem se al ima to i drugu stranu. al ako u Zg zivi 1/4 hrvatske onda moraju imat i 1/4 zuastupnika u saboru jer ovako meni netko iz like kroji kako cu ja zivit u zg. da ne spominjem da nam manjinci i dijaspora kroje politiku svima
tesko je pomirit sve i svakoga.
e pa kod nas samo fali ono sto ameri imaju, a to je da imas zakone donesene na bazi statea tj kod nas zupanije. znaci da lika moze imat svoje zakone , a zagreb svoje itd.
mi smo mali za tako nesto naspram amerike, ali smo jako razliciti s obzirom da smo jako mali
mislim ne mozes iste zakone i politike primjenjivati u dubrovniku i zupanji.
sada su im ruke prevezane
jer i u americi ne moze netko sa wall streeta krojiti politiku koja se primjenjuje na farmere u nebraski
a kod nas se upravo to desava, razlike izmedju zupanija su prevelikemozda oni bi prekrsili svaki zakon al nisu za razliku od HDZ-a koji ga krsi sustavno desetljecima
al ne pricam ovdje o HDZu, HDZ je meni nebitan u raspravi o tome tko kroji politiku koja ce meni omoguciti bolju egzistenciju
i tu je problem ljevice gdje oni non stop meni kao biracu tupe "bit ce ti bolje kada nema HDZa"
a sa druge strane mi zele uvest porez na nekretninu, veci porez na kapital, veci porez na dobit
Al bit ce ti bolje jer nece biti HDZA -
Ljevicari i zakoni, vidimo kako to ide preko bare u americi, cime se sve sluze samo da Trumpa maknu.
Upravo tako su i demokrati zahtjevali ukidanje elektorskog sustava glasanja kada je Trump pobijedio.
Dok su pobijedjivali im nije smetalo naravno.
Svi oni bi prekrsili svaki zakon koju mogu samo da maknu HDZ, jer su samo na to fokusirani i za njih cilj opravdava sredstva. -
ajde recimo da vjerujemo tim izjavama da nece oporezivati sve, iako je to cista laz, al ajmo povjerovati na trenutak, i ajmo reci nek krenu oporezovati samo petu nekretninu navise.
sto ce biti kada im ponestane para? pocet ce oporezivat 4tu
a kad im ponovno ponestane para, onda ce pocet od trece
ti spinovi su samo spinovi i populisticki izrazi za uvodjenje poreza.
jednom kad se uvede porez, gotovo je, i pisi kuci propalo
preko noci ce svi vlasnici postati najmoprimci, nemas za porez, odi na cestu
tako je SVUDA gdje je uveden porez na nekretnine, Hrvatska nece biti prva i jedina drzava koja ce imati drugaciji porezni tretman
tko misli da ce Hrvatska biti jedina na svijetu koja ima drugaciji porezni tretman na nekretnine je nista drugo nego naivan -
rezultati izbora su vise manje ocekivani
vecina ljudi na internetu zivi u echochamberu, zavisno gdje se na internetu druze
na redditu i forumu hr svi misle da su mozemovci najsposobniji ljudi na svijetu, a hdzovci su svi debili
na fejsu vecina njih zeli uzimat pare "bogatasima" i nije im jasno kako netko moze platiti stan 300 eura ako je placa 500
realnost je puno drugacija, a to je prvenstveno da vecina hrvata zive dobro.
i poduzetnici, i ugostitelji, i ljudi koji imaju apartmane, i hotele, i bave se raznim opgovima, itd itd
takvi ljudi vecinom nemaju vremena za laprdat po internetu, vec rade. kad dodju izboru glasaju, i sute
manjina koju sam spomenuo prije je jako glasna, cijeli internet je pun mozemovca , zahtjevanja poreza na nekretnine, oduzimanje privatne imovine, itd
ljudima kojima je dobro ne zele nesposobne ljude na vlasti, a to je , na zalost trenutacno skoro cijela opozicija
mozemovci nemaju ni dan radnog staza, primarni problemi su im obitelj migranata i lghdtv populacija
pedja na javnom televiziji izjavljuje da ce uvest porez na nekretnine, jer ce tako pasti najam stana
svima se sve svodi na "moramo maknut hdz"svaki iole sposoban i uspjesan covjek ne zeli da mu bencic tomasevic kata smajser i slicni utjecu na poslovanje i na njegovu buducnost koju sam kroji
kada svih njih maknes, zna se tko ostane -
nije da stranke imaju tu opciju vec ima korisnik koji ispunjava
onda to pitanje se ne gleda kod rezultata , ili se gleda u nekom manjem postotku, kao da si suzdrzan -
uvesti extra porez, oporezivat bogate, uvest porez na nekretnine, i postavit maksimalnu placu
pa tko ima ove ideje uopce? osim kate smajser
-
to se desava jer englezi nemaju elenu
-
mozes integrirati kako da ne, poslusaj elenu , ima 21 godinu, zna sta prica
-
-
pa glovo i wolt je upravo takav i bio na pocetku, i tako je zamisljen
kada su poceli sa dostavama, meni su redovno nosili hranu studenti i studentice, i to mi je bas bilo drago.
a onda je netko uveo 20 indijaca, i svi studenti su nestali preko noci -
-