1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Joza

Posts by Joza

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Joza
    • February 17, 2023 at 3:28 PM

Pratim ovu temu već neko vrijeme pa čisto par servisnih informacija iz prve ruke.

- štekanje s plaćama traje već nekoliko mjeseci i doživjelo je kulminaciju prošli mjesec kad prvi put nisu isplaćene plaće unutar tekućeg mjeseca
    - plaćanje svim dobavljačima je iznimno "izazovno" i "obećavajuće"
    - u zadnjih godinu i pol skoro kompletan odjel financija je dao otkaz i otišao na druga radna mjesta
    - u zadnjih 3-4 godine firma je promijenila oko 10 direktora financija

Netko je spomenuo imovinu firme, točnije nekretnine.
    Radeljevića nema više, zgrada u Splitu isto, a koliko ja znam niti zgrada u ZG više nije u vlasništvu IGH.
    Za Osijek, Rijeku i Dubrovnik iskreno ne znam...nije problem saznati
    Dakle za Zagreb i Split se plaća fina kirija svaki mjesec.

Odlazak ljudi :
    Dakle djevojke i momci koji su iznijeli zadnju krizu od 2008god., danas su ili pred penziju ili otišli iz IGH u zadnje 2 godine.
    Odlasci su praktički na tjednoj razini, a realno što se dogodi sad unutar IGH cijeli građevinski sektor zna.(u roku od par sati)
    Koga ćeš dovesti da odradi ugovorene poslove, a ni sadašnjim zaposlenicima ne možeš isplatiti plaće u roku.
    Pa kako onda dovesti kvalitetnog i sposobnog inženjera, projektanta, laboranta ili bilo koga?

Ova kriza za razliku od one 2008god. događa se u vrijeme kad građevinski sektor cvijeta, tako da ljudima nije problem naći novi posao.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt