Pratim ovu temu već neko vrijeme pa čisto par servisnih informacija iz prve ruke.
- štekanje s plaćama traje već nekoliko mjeseci i doživjelo je kulminaciju prošli mjesec kad prvi put nisu isplaćene plaće unutar tekućeg mjeseca
- plaćanje svim dobavljačima je iznimno "izazovno" i "obećavajuće"
- u zadnjih godinu i pol skoro kompletan odjel financija je dao otkaz i otišao na druga radna mjesta
- u zadnjih 3-4 godine firma je promijenila oko 10 direktora financija
Netko je spomenuo imovinu firme, točnije nekretnine.
Radeljevića nema više, zgrada u Splitu isto, a koliko ja znam niti zgrada u ZG više nije u vlasništvu IGH.
Za Osijek, Rijeku i Dubrovnik iskreno ne znam...nije problem saznati
Dakle za Zagreb i Split se plaća fina kirija svaki mjesec.
Odlazak ljudi :
Dakle djevojke i momci koji su iznijeli zadnju krizu od 2008god., danas su ili pred penziju ili otišli iz IGH u zadnje 2 godine.
Odlasci su praktički na tjednoj razini, a realno što se dogodi sad unutar IGH cijeli građevinski sektor zna.(u roku od par sati)
Koga ćeš dovesti da odradi ugovorene poslove, a ni sadašnjim zaposlenicima ne možeš isplatiti plaće u roku.
Pa kako onda dovesti kvalitetnog i sposobnog inženjera, projektanta, laboranta ili bilo koga?
Ova kriza za razliku od one 2008god. događa se u vrijeme kad građevinski sektor cvijeta, tako da ljudima nije problem naći novi posao.