Dobro je jednom moj drug Peter Lynch reko, "Insiders might sell their shares for any number of reasons, but they buy them for only one: they think the price will rise." Doduše, možda je prvi čovjek kompanije u krivu, ali ćemo se svi složiti da zna pokoju više o kompaniji od nas.
Posts by domagojd
-
-
Market dao, market uzeo
Po meni su ovo dobre vijesti. Ništa fundamentalno se ne događa s kompanijom, a čini mi se da je osnovna ideja Pivaca bila prebaciti 5% u Podravki. Tak da, kratkoročne oscilacije i solidna prilika za podebljat poziciju. Bumo videli kako će se dalje trgovina razvijati...
-
Ne znam ste vidjeli Bakićev post na FBu:
'Prodao sam neki dan dionice SPAN, nakon izvješća koje se bavi polugodištem umjesto zadnjim kvartalom (pa se lijepo zadnji kvartal usrednji s prvim), i nekom woke pričom, a ostvarili realni pad prihoda i gubitak u matici uz stalnu kupnju dionica u trezor što me malo već smeta u njihovom slučaju (ne uvijek). 100% prinosa u 8 mjeseci, zahvalan sam upravi i radnicima na do sada sjajnim rezultatima i vjerujem da ću se vratiti u tu dionicu nakon što se rezultati poprave, a burza je dala kompaniji snažan signal.'
Mišljenja?
-
Ovo je jedan od jačih komentara na forumu - Da microsoft ili amazon nesto valjaju valjda bi ih pivci kupovali...
Dodao bih tu i naše fondove, osim Pivaca...
-
Još da nisam bio "racionalan" pa kratio više puta da kapitaliziram dobit...
ja sam isto tu školu naučio na teži način. doduše, na drugim papirima. više ne prodajem ništa dok se fundamentalno case ne promjeni. swingovi su dio balade, ali dok tvrtka raste i priča je fundamentalno logična - ne prodajem. kod span-a sam bio malo pametniji, pa u dva navrata nadokupio nakon IPOa.
-
Zar ne bi prodao za vise para da investira te pare? Sumnjam da ce netko za kunu na racunu platiti vise od kune
Stoji, ali je kuna keša - kuna keša. Kuna investicije može biti u budućnosti i manje od kune. Keš može biti King, a i oport trošak. Ko će ih znat što točno kombiniraju, ali nekako mi se čini da imaoci neće loše proći. Možda sam u krivu, ne bi bilo prvi put...
-
Kad firma dupla (ili jače) zarade na bazi godine i prihodi rastu dvoznamenkastim stopama... nije skupo platit 15-20 zarada. Naravno, treba imati time frame malo dulji od Q - Q. Nažalost, kolko vidim, većina komentara je na debatama Q - Q, di će cijena sutra, kako se trgovalo prošli tjedan, je l' Pivac kupio i zašto je / nije još, itd. Nadam se da ste dokupili na overreactionu nakon zadnjeg izvještaja. Nekim nije jasno da ima nas koji kupe udio da bi ga prodali na puta - puta, a ne na 10 - 15% gore dolje. Nekima od nas nema smisla riskirati 1 EUR da bi izašli sa 1.15 EURa i slične financijske vratolomije.
-
član uprave, nadzornog odbora i najveći dionićar prodali u blok transakciji u petak........
što reći i kakvu posluku porati?.....
Pa hoće ljudi uživati malo, 30 godina rada, treba ubrati plodove. Cijena je solidna, značajnije viša od ne tako davnog IPO-a, idemo dalje.
A i CEO Dujmović je prodao siću.
Slažem se, insideri prodaju iz milijun razloga, a kupuju iz samo jednog. Tako da, idemo dalje.